Stanko Svitlica odchodzi z Legii
- BIANCONERI
- Juventino
Juz chciałem założyc nowy temat dotyczący Svitlicy ,ale na szczęście zobaczyłem ten 8) Okazało się,że Svitlica jednak odejdzie z Legii:
Król strzelców poprzedniego sezonu polskiej ekstraklasy piłkarskiej Serb Stanko Svitlica opuszcza Legię Warszawa i będzie występował w niemieckim Hannoverze 96 - poinformował prezes klubu, Edward Trylnik.
Trylnik nie chciał ujawnić kwoty transferu. Powiedział tylko, że w poniedziałek o godz. 4 nad ranem piłkarz opuścił zgrupowanie Legii na Cyprze i poleciał do Niemiec, aby przejść testy medyczne i podpisać kontrakt.
O możliwym odejściu Serba z Legii media spekulowały niemal cały styczeń. W ostatni czwartek na spotkaniu z kibicami w pubie Legii trenerzy poinformowali, że transfer do Hannoveru 96 jest niemal pewny.
Jednak w piątek okazało się, że działacze Hannoveru 96 zmienili pierwotną ofertę (obniżyli cenę) i Legia nie zgodziła się na transfer. Wydawało się, że sprawa upadła, gdyż jeszcze tego samego dnia Svitlica poleciał z drużyną na zgrupowanie na Cypr.
Jednak negocjacje między Legią i Hannoverem 96 cały czas trwały, a późną nocą z soboty na niedzielę zakończyły się porozumieniem.
"Niemcy zaproponowali korzystniejsze warunki niż wcześniej. Warunki, na które przystaliśmy i wszystko wskazuje na to, że Svitlica zagra w Hannoverze 96" - powiedział Edward Trylnik.
Prezes Legii przyznał, że decyzja o transferze Serba nie była łatwa. "Zdaję sobie sprawę z tego, że Stanko był ważnym ogniwem naszego zespołu. Imponował skutecznością, strzelił wiele goli dla Legii. Ale nie chciał przedłużyć, na warunkach zaproponowanych przez klub, umowy, która wiąże go z Legią do czerwca tego roku. Zgodziliśmy się na transfer, gdyż w czerwcu odszedłby z Legii za darmo" - stwierdził.
27-letni serbski napastnik przybył do Warszawy w lipcu 2001 roku z zespołu Cukaricki Belgrad. W 2002 roku wywalczył z Legią mistrzostwo i Puchar Polski. W sumie rozegrał w niej 84 mecze i zdobył 51 goli. W poprzednim sezonie z dorobkiem 24 bramek został królem strzelców polskiej ekstraklasy.
Hannover 96 po 18 kolejkach zajmuje w tabeli Bundesligi dziesiątą pozycję. W klubie tym występuje były zawodnik Zagłębia Lubin Dariusz Żuraw, jednym z trenerów jest urodzony w Szczecinie Edward Kowalczuk, a fizykoterapeutą także mający polskie korzenie Paul Gerst.
Największe sukcesy Hannoveru to dwukrotne zdobycie mistrzostwa Niemiec (1938, 1954) oraz wywalczenie krajowego pucharu w 1992 roku.
W poniedziałek zespół z Hanoweru opuścił czeski napastnik Jiri Stajner, który do końca sezonu został wypożyczony do Sparty Praga.
http://sport.onet.pl/863693,wiadomosci.html
SPodziewałem się,że Legia będzie się starała pozbyc swojego najlepszego strzelca,na którego nie było ich po prostu stac.Poza tym do klubu niedawno przyszedł Włodarczyk,który powinien wypełnić luke po Serbie.
Król strzelców poprzedniego sezonu polskiej ekstraklasy piłkarskiej Serb Stanko Svitlica opuszcza Legię Warszawa i będzie występował w niemieckim Hannoverze 96 - poinformował prezes klubu, Edward Trylnik.
Trylnik nie chciał ujawnić kwoty transferu. Powiedział tylko, że w poniedziałek o godz. 4 nad ranem piłkarz opuścił zgrupowanie Legii na Cyprze i poleciał do Niemiec, aby przejść testy medyczne i podpisać kontrakt.
O możliwym odejściu Serba z Legii media spekulowały niemal cały styczeń. W ostatni czwartek na spotkaniu z kibicami w pubie Legii trenerzy poinformowali, że transfer do Hannoveru 96 jest niemal pewny.
Jednak w piątek okazało się, że działacze Hannoveru 96 zmienili pierwotną ofertę (obniżyli cenę) i Legia nie zgodziła się na transfer. Wydawało się, że sprawa upadła, gdyż jeszcze tego samego dnia Svitlica poleciał z drużyną na zgrupowanie na Cypr.
Jednak negocjacje między Legią i Hannoverem 96 cały czas trwały, a późną nocą z soboty na niedzielę zakończyły się porozumieniem.
"Niemcy zaproponowali korzystniejsze warunki niż wcześniej. Warunki, na które przystaliśmy i wszystko wskazuje na to, że Svitlica zagra w Hannoverze 96" - powiedział Edward Trylnik.
Prezes Legii przyznał, że decyzja o transferze Serba nie była łatwa. "Zdaję sobie sprawę z tego, że Stanko był ważnym ogniwem naszego zespołu. Imponował skutecznością, strzelił wiele goli dla Legii. Ale nie chciał przedłużyć, na warunkach zaproponowanych przez klub, umowy, która wiąże go z Legią do czerwca tego roku. Zgodziliśmy się na transfer, gdyż w czerwcu odszedłby z Legii za darmo" - stwierdził.
27-letni serbski napastnik przybył do Warszawy w lipcu 2001 roku z zespołu Cukaricki Belgrad. W 2002 roku wywalczył z Legią mistrzostwo i Puchar Polski. W sumie rozegrał w niej 84 mecze i zdobył 51 goli. W poprzednim sezonie z dorobkiem 24 bramek został królem strzelców polskiej ekstraklasy.
Hannover 96 po 18 kolejkach zajmuje w tabeli Bundesligi dziesiątą pozycję. W klubie tym występuje były zawodnik Zagłębia Lubin Dariusz Żuraw, jednym z trenerów jest urodzony w Szczecinie Edward Kowalczuk, a fizykoterapeutą także mający polskie korzenie Paul Gerst.
Największe sukcesy Hannoveru to dwukrotne zdobycie mistrzostwa Niemiec (1938, 1954) oraz wywalczenie krajowego pucharu w 1992 roku.
W poniedziałek zespół z Hanoweru opuścił czeski napastnik Jiri Stajner, który do końca sezonu został wypożyczony do Sparty Praga.
http://sport.onet.pl/863693,wiadomosci.html
SPodziewałem się,że Legia będzie się starała pozbyc swojego najlepszego strzelca,na którego nie było ich po prostu stac.Poza tym do klubu niedawno przyszedł Włodarczyk,który powinien wypełnić luke po Serbie.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- fighter_juve
- Juventino
no i dobrze zrobil w legi sie tylko kwasil.
JUVENTUS TI AMO PER SEMPRE !
=========================
I GLORIOSI COLORI SPLENDERANNO SEMPRE !
==================================
=========================
I GLORIOSI COLORI SPLENDERANNO SEMPRE !
==================================
- kouba
- Qualità Juventino
no przecież juz sie zdecydowali :? bedzie grał w Hannoverze.UlTrAs pisze:ech.... no mogliby się wkońcu zdecydować czy odchodzi czy nie bo się zaczynam gubić :?
Fakt, ze dużo było wokół Niego zamieszania, ale teraz to juz na bank odchodzi....i wg mnie bardzo dobrze :!: Ja Go nie lubie :?
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Najśmieszniejsze było to, ze Svitlica już był spakowany i gotowy, a tu nagle Hanover zerwał kontakt.Myśłeli, zę się im upiecze i że dostaną go za niższą cenę, ale jednak Legia myśłi.
- Ironek
- Juventino
Bosh, żałoba
nie mogę, engel, olędzki, trylnik- to sa najgorsze sku....... na świecie :evil: :evil: :evil: :evil:
dobra odwołuje o engelu jeśli to prawda że nic nie wiedział o transferze
Nie moge, taki zawodnik
:(:( za 270 tys :evil:
wogóle nie powinien odchodzić

nie mogę, engel, olędzki, trylnik- to sa najgorsze sku....... na świecie :evil: :evil: :evil: :evil:
dobra odwołuje o engelu jeśli to prawda że nic nie wiedział o transferze
Nie moge, taki zawodnik

wogóle nie powinien odchodzić
A ja nie lubie ciebie i żyjesz :?kouba pisze: Ja Go nie lubie
a wiesz, tak jakos niechący, nieważne :!:kouba pisze:A dlaczego miał bym nieżyc![]()
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2004, 09:17 przez Ironek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Desperado---ALEX
- Juventino
Ja juz go wogule nie rozumie :!: Raz pisze ze zostanie dla swoich kibiców a na drugi dzien wyjeźdza nic nie mowiąc Legi hmm ciekawe :!:
- KowalFromStolica
- Juventino
Engel oświadczył że nic nie wiedział o sprzedaży Svitlicy.... wydaje mi się to trochę dziwne.Jak można wypuścić z rąk takiego piłkarza :!: Przecież to chyba była największa porażka Legii przed początkiem rundy wiosennej.Mam jednak nadzieje że to nie przeszkodzi Legi w wygraniu Ligi Polskiej
:!:

Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Król strzelców polskiej ekstraklasy, Stanko Svitlica potwierdza swoją skuteczność także na boiskach Bundesligi. Serbski napastnik w swoim debiucie na niemieckich stadionach zdobył gola, ale jego Hannover 96 uległ w Monachium słynnemu Bayernowi 1:3.
Svitlica zmienił w 66. minucie Amerykanina Clinta Mathisa. Zaledwie kwadrans później były legionista wykorzystał dośrodkowanie Schulera i pokonał samego Olivera Kahna.
Było to jednak tylko honorowe pożegnanie zespołu beniaminka z Olympiastadion. Wcześniej bowiem bramki dla Bawarczyków strzelili kolejno Ballack, Ze Roberto oraz Roy Makaay.
http://pilka.interia.pl/news?inf=470056
No widać Stanko sie rozkrenca.
Svitlica zmienił w 66. minucie Amerykanina Clinta Mathisa. Zaledwie kwadrans później były legionista wykorzystał dośrodkowanie Schulera i pokonał samego Olivera Kahna.
Było to jednak tylko honorowe pożegnanie zespołu beniaminka z Olympiastadion. Wcześniej bowiem bramki dla Bawarczyków strzelili kolejno Ballack, Ze Roberto oraz Roy Makaay.
http://pilka.interia.pl/news?inf=470056
No widać Stanko sie rozkrenca.
- Lypsky
- Juventino
Ty wielu osob nie lubisz i wiele osob nie lubi ciebie :evil: :evil: :evil:kouba pisze:a myślisz, ze ja Cie lubie...a dlaczego miałbym nie żyćMarcin-IRONEK pisze:A ja nie lubie ciebie i żyjesz :?kouba pisze: Ja Go nie lubie![]()
Stanko w Niemczech radzi sobie bardzo dobrze mimo ze ostatnio nie strzelil bramki gol w meczu z Bayernem to jest cos!!!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- kouba
- Qualità Juventino
ile osób nielubie to ja sam wiem i napewno wiele to nie jest :evil: a kto mnie nie lubi to ja nie wiem, ty pewnie też nie, chyba, że ci sie zwierzają na pw :twisted: jak wiesz ze tak duzo osób mnie nie lubie to powiedz ktoDjJuve pisze:Ty wielu osob nie lubisz i wiele osob nie lubi ciebie :evil: :evil: :evil:

P.S sorki, że nie na temat, ale....
- Rybeq
- Juventino
Bardzo dobrze ? O ile mi wiadomo obydwa swoje mecze zaczynał na ławce rezerwowych. Zagrał kilka minut z Bayernem, nie wiem czy grał z Bayerem. To jest bardzo dobrze ?DjJuve pisze:Ty wielu osob nie lubisz i wiele osob nie lubi ciebie :evil: :evil: :evil:
Stanko w Niemczech radzi sobie bardzo dobrze mimo ze ostatnio nie strzelil bramki gol w meczu z Bayernem to jest cos!!!Stanko wroc do nas czekamy!!!(
![]()
ma to byc juz za dwa lata
![]()
)
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
- Lypsky
- Juventino
Z El_chico to inna sprawa nigdy nie napisalem ze wyrzucilbym go za to ze uwaza Bonka za lepszego!!!Nie wiem skad to wziales??Napisalem mu ze wyrzucilbym go za to ze powiedzial ze Deyna jechal po pijaku!!!I to wszystko mialem z nim lekka sprzeczke ale juz wszystko wporza.Mamy sztame!!!Ja napisalem cos nie potrzebnie i on tez wiec powiedzielimy sobie sorry i jest OK!!!Nie wiem po co sie tak wkurzac od razu.Nie mow ze Legia jest smieszna bo sie sam osmieszasz!!!Jeden z najwiekszych klubow w Polsce z ogromna historia!!!Pozatym goli takich leszczy ''jak ta twoja cala Wisla''kouba pisze:ile osób nielubie to ja sam wiem i napewno wiele to nie jest :evil: a kto mnie nie lubi to ja nie wiem, ty pewnie też nie, chyba, że ci sie zwierzają na pw :twisted: jak wiesz ze tak duzo osób mnie nie lubie to powiedz ktoDjJuve pisze:Ty wielu osob nie lubisz i wiele osob nie lubi ciebie :evil: :evil: :evil:albo zrób najlepiej ankiete :idea: Gościu, jesteś smieszny, ty i ta twoja cała legia. Sam szukasz dziury w całym :!: El_chicko byś wurzucił z forum za to, że napisał, że uważa Bońka ze lepszego piłkarza od Deyny. haha. Jak chcesz mi cos odpowiedzieć to mi napisz na pw :!:
P.S sorki, że nie na temat, ale....

Nie chce sie z toba klocic wiec skonczmy po prostu moze zle zareagowalem(ale ty tez zle nazywajac Legie smieszna :evil: )
P.S.Legia Warszawa jest nazwa klubu a nazwy pisze sie wielka litera!!!
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady