Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2015, 20:47

Najlepiej o politycznym talencie Sikorskiego świadczy fakt, że był w PiS (i to nie 20 lat temu i nie jako rzecznik prasowy), a dziś Makiavel robi mu laskę (łaskę) na forum za każdym razem kiedy tylko pada to nazwisko. Tyle wygrać :D

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2015, 21:23

Ministrem w rządzie PiS był tez Meller, Religia, członkiem PiS Ujazdowski- ludzie, których cenie. Ja nie skreslam ludzi na zasadzie "był w PiS". Sikorski ma wszelkie kompetencje do pełnienia ważnych funkcji a na pewno zawsze legitymował się lepszymi do tych, które pełnił niż Duda ma do bycia prezydentem.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2015, 21:30

Makiavel pisze:Tak, najlepiej jest gdy człowiek, który Sikorskiemu nie dorasta do pięt ani wykształceniem, ani obyciem, ani jako dziennikarz , ani polityk (wszak RAZ był w partii Korwina) sili się na takie oceny. To typowe dla tych małych frustratów z prawicowych pisemek.
Makiavel pisze:Ministrem w rządzie PiS był tez Meller, Religia, członkiem PiS Ujazdowski- ludzie, których cenie. Ja nie skreslam ludzi na zasadzie "był w PiS". Sikorski ma wszelkie kompetencje do pełnienia ważnych funkcji a na pewno zawsze legitymował się lepszymi do tych, które pełnił niż Duda ma do bycia prezydentem.
Ty też Dudzie do pięt nie dorastasz, więc wstrzymaj się z tymi ocenami frustracie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2015, 21:46

Chłopaki jeśli chodzi o Sikorskiego, mimo, że moja wiedza polityczna jest średnia to uważam go za dobrego polityka, za którego nie musimy się wstydzić.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2015, 22:18

A propos mnie i Dudy: on ma jedną publikacje oprócz doktoratu, ja mam już 3... Poza tym wiem co to zrównoważony rozwój a on myli ten termin z rozwojem równomiernym, więc cóż, nie wypadam tak źle a na prezydenta nie startuje.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2015, 22:26

Makiavel pisze:A propos mnie i Dudy: on ma jedną publikacje oprócz doktoratu, ja mam już 3... Poza tym wiem co to zrównoważony rozwój a on myli ten termin z rozwojem równomiernym, więc cóż, nie wypadam tak źle a na prezydenta nie startuje.
Patrząc na to co tutaj wypisujesz to niewiele tracimy na tym, że nie kandydujesz.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 maja 2015, 22:37

Makiavel pisze:A propos mnie i Dudy: on ma jedną publikacje oprócz doktoratu, ja mam już 3... Poza tym wiem co to zrównoważony rozwój a on myli ten termin z rozwojem równomiernym, więc cóż, nie wypadam tak źle a na prezydenta nie startuje.
Ale jako ekonomista nie widzisz różnicy między dolarami a złotówkami, więc w sumie trochę słabo :prochno:.
Cieszę się, że platforma leci na łeb na szyję : ).

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2015, 22:38

Mnie myśl o tym, że nasz nowy prezydent mógłby mieć kompetencje wyższe od Ciebie, nie dawała spać. Uff.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2015, 22:45

Obrazek

https://twitter.com/jakmarcin/status/603280274068221952

Także tego.

Jakby się ktoś zastanawiał dlaczego to cytuję to niech sobie sprawdzi kim jest pan Marcin Jakubowski.

Jeżeli chodzi o Ziemkiewicza to powiem jedno. Średni nakład wydawanej książki w Polsce to niecałe 4 tys. egzemplarzy. Książki Ziemkiewicza sprzedają się w nakładzie 60-70 tys. egzemplarzy, dlatego w odróżnieniu od Sikorskiego, Ziemkiewicz płaci za obiady w restauracji ze swoich pieniędzy.

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2015, 22:59

Nie wiem naprawdę jaki trzeba mieć tupet, będąc jakimś tam 26 latkiem (z ukończonymi tylko z jakimiś tam szkołami) porównywać się a nawet przewyższać do człowieka, który za 2 miesiące będzie prezydentem. Aż nie chce się tego czytać i nie wiem jak można takie durnoty w ogóle wypisywać.

Co się zaś tyczy Sikorskiego to pożal się ....., też ci autorytet. Toż to już Komorowski wydawałby się lepszy niż on.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2015, 23:36

Jean Claude Juncker, czyli bardzo ważny eurokrata przejawia objawy choroby filipińskiej: https://www.youtube.com/watch?v=1fASN9oYGdw :lol:. Asystuje mu krul Europy.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 00:14

Vimes pisze:
Obrazek

https://twitter.com/jakmarcin/status/603280274068221952

Także tego.

Jakby się ktoś zastanawiał dlaczego to cytuję to niech sobie sprawdzi kim jest pan Marcin Jakubowski.

Jeżeli chodzi o Ziemkiewicza to powiem jedno. Średni nakład wydawanej książki w Polsce to niecałe 4 tys. egzemplarzy. Książki Ziemkiewicza sprzedają się w nakładzie 60-70 tys. egzemplarzy, dlatego w odróżnieniu od Sikorskiego, Ziemkiewicz płaci za obiady w restauracji ze swoich pieniędzy.

Andrzej Duda poszedł drogą naukową. Zrobił doktorat, został na uczelni. Jego dorobek jest jednak niemal żaden. To nie miałoby znaczenia, gdyby PiS tak nie akcentował tego "to doktor prawa". Publikacje naukowe są czytane i wykorzystywane przez badaczy, zajmujących się podobnymi zagadnieniami. Wkład Dudy studia nad prawem administracyjnym jest więc wyjątkowo mały. Tematyka, którą ja podejmuje jest relatywnie nowa i słabo opisana na gruncie naszego piśmiennictwa naukowego. Te publikacje więc, mają sens.

Vimesie byłbym ostrożny w porównywaniu dorobku Sikorskiego i Ziemkiewicza na Twoim miejscu. Bardzo ostrożnym. Szczególnie, że Sikorski nie pisze beletrystyki a ma na koncie wyróżnienia dla "młodych pisarzy" The Spectator.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 08:21

Vimes pisze:Jean Claude Juncker, czyli bardzo ważny eurokrata przejawia objawy choroby filipińskiej: https://www.youtube.com/watch?v=1fASN9oYGdw :lol:. Asystuje mu krul Europy.
No cóż, zwyczaj rozpoczynania śniadania od koniaku spowodował, iż ten pan znany jest jako "Juncker the Drunker" :D

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 10:26

Vimes pisze:Jean Claude Juncker, czyli bardzo ważny eurokrata przejawia objawy choroby filipińskiej: https://www.youtube.com/watch?v=1fASN9oYGdw :lol:. Asystuje mu krul Europy.
haha kabaret, mina Tuska z 1:23 i liście rozdawane na koniec filmu najlepsze :D

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 15:36

Makiavel pisze:Vimesie byłbym ostrożny w porównywaniu dorobku Sikorskiego i Ziemkiewicza na Twoim miejscu. Bardzo ostrożnym. Szczególnie, że Sikorski nie pisze beletrystyki a ma na koncie wyróżnienia dla "młodych pisarzy" The Spectator.
Jeżeli największym sukcesem literackim 52-letniego Sikorskiego jest otrzymanie prawie 30 lat temu nagrody dla "młodych pisarzy" to ja nie mam pytań. Rozłożyłeś mnie na łopatki tym argumentem. Ze śmiechu :prochno:.

Rzeczywiście, Ziemkiewicz, którego większość książek rozchodzi się w nakładzie kilkudziesięciu tysięcy egzemplarzy i który w odróżnieniu od Sikorskiego majątek zawdzięcza sobie, a nie bogatej żonie gra w innej lidze.

Obrazek Obrazek

Kogo ten Rysio chce oszukać?

Obrazek
ODPOWIEDZ