Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 17:45

3 mecze i 3 oceny lepsze niz prawy obronca. 6,5 i 6,7 - no rzecxywiscie slabo eksperci :lol:

La fidanzata d'Italia
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 17:59

Traktowanie jako wyrocznie oceny wystawiane przez algorytm WhoScored - najwyższy poziom wiedzy piłkarskiej.

Taki to super rzetelny portal, że Lichtsteiner nigdy nie przebił 7,00 w ocenie sezonowej, a Ranocchia dwa sezony temu był najlepszym stoperem na świecie. Pan Zambrotta też miał jakiś fajny przykład odnośnie reprezentacji Polski na Euro 2012, ale już nie pamiętam kogo to dotyczyło. Potem się dziwicie, że forum dzieli się na różne grupy użytkowników. Naprawdę nie wszyscy mają ochotę prowadzić polemikę z nickami, które potrafią tylko bez refleksji przyklejać cyferki z WhoScored i Transfermarkt.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 18:10

Przyklad Pana Zambrotty to Boenisch. W ogole wystarczy grac na alibi, oczywiscie w umiejetny sposob i mozna z Ogbonny zrobimy drugiego Cannavaro wg Whoscored.
Wiem, ze statystyki sa fajnie, ale zeby wystawiqc na ich podstawie jakas ocene, trzeba byloby uwzglednic miliard zmiennych. Swoja droga, pisac o fmie, a opierac swoje poglady o whoscored? :think:

A co do Asy. Pomijajac mecz z Realem to mi sie calkiem podobal, gdyby nie to, ze ustawial sie dwa razy gorzej od Boenischa i Wawrzyniaka.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 18:22

Szikit pisze:A co do Asy. Pomijajac mecz z Realem to mi sie calkiem podobal, gdyby nie to, ze ustawial sie dwa razy gorzej od Boenischa i Wawrzyniaka.
Może to nieszczęsne ustawianie się jest do poprawienia. Asamoah dał się poznać jako tytan pracy i z sezonu na sezon czynił postępy. Niemniej nie było to jakieś spektakularne skoki rozwojowe więc pewności, że ogarnie nową rolę nie mamy żadnej.

To już nie czas powrotu do LM żeby liczyć tak jak Conte, że mu jakiś zawodnik wypali na nowej pozycji. Widać, że coraz mniej staramy się celować w półśrodki, nawet jeśli mowa o zawodnikach do rotacji, a tutaj mówmy o piłkarzu, który w niedługim czasie powinien wskoczyć do pierwszego składu...

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 18:25

Tu nie o oceny chodzi. A o gre. I byla ona co najmniej dobra, a juz z pewnoscia rokujaca na postepy.

Nie bede jednak darl kotow z okolicznymi ekspertami, bo to beton, ale za moja racja przemawiam fakt, ze juz drugi trener Juventusu widzi Ase na lewej stronie czy to jako wingback czy LO. Czy to nie daje do myslenia? Malo tego. Transfer Evry docelowo mial miec charakter uzupelniajacy kadre po pozbyciu sie Peluso przy rowoczesnym testowaniu w lecie gry 4 obroncow. Dowodzi to tego, ze na poczatku Asa byl rozpatrywany jako numer 1, ale kontuzja przewrocila hierachie.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2015, 18:38 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

La fidanzata d'Italia
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 18:35

Dybala, Khedira...
Obrazek

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 18:37

ozob pisze:Asa byl rozpatrywany jako numer 1, ale kontuzja przewrucila hierachie.
Popraw to szybko bo zaraz zjadą Cię nie tylko za Asę na LO, ale też za ortografię. :wink:

Cieszą mnie bardzo pozytywne wieści odnośnie testów Dybali i Khediry. Dobrze nam się zaczyna to okno.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 18:39

vitoo pisze:
ozob pisze:Asa byl rozpatrywany jako numer 1, ale kontuzja przewrucila hierachie.
Popraw to szybko bo zaraz zjadą Cię nie tylko za Asę na LO, ale też za ortografię. :wink:

Cieszą mnie bardzo pozytywne wieści odnośnie testów Dybali i Khediry. Dobrze nam się zaczyna to okno.
Dzieks. Zdarza sie.

La fidanzata d'Italia
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 19:01

Arbuzini pisze:Fuchsa wymieniłem, bo kolega ozob stwierdził, że lewy obrońca z pewnością będzie zbyt drogi i wręcz nie stać nas na wzmacnianie tyłów, kiedy dokonamy transferów do pomocy i ataku. Austriak może być zawodnikiem z wolnego transferu, a przy tym jest naprawdę niezłym piłkarzem ze sporym doświadczeniem międzynarodowy. Niemniej jednak chyba doskonale wiadomo kto jest moim ulubionym lewym obrońcą ;)
Zaraz Ci wypiszę jego doświadczenie międzynarodowe:
29 lat
1/8 finału LM (2 razy w plecy z Realem. Raz blamaż i raz na styk)
Eliminacje ME + 1 mecz na EURO 2008 (porażka z Niemcami)
Eliminacje MŚ
Mecze towarzyskie
Coś koło 200 meczów dla Bochum, Mainz i Schalke

Juventus level? Okazja? Sorry, ale nie wydaje mi się...

To piłkarz na jakąś Sampdorię, ale na pewno nie na drużynę z takimi aspiracjami jak Juventus.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 19:10

Rugani (5 mln)
Khedira (0 mln)
Pereyra (14 mln + bonusy zależne od wyników drużyny: max. 1,5 mln)
Beradi (15 mln)
Dybala (28 mln + bonusy zależne od występów zawodnika: max. 8 mln)

= 62 mln (+ bonusy = max. 71,5 mln) rozłożone na X rat

Co zważywszy, że do tej pory wydawaliśmy regularnie 40-50 mln, nie jest jakoś bardzo dużo po takim sezonie z finałem LM.

Podobnie jak większość chciałbym jeszcze jakiegoś Vrsaljko na prawą i Kurzawa na lewą i mercato będzie 10/10! Ale boki obrony Lichtsteiner/Caceres i Evra/Asamoah na kolejny sezon też nie są złe ;) We Włoszech miażdżą, w Europie dają wybór pod warunkiem, że Asamoah nie jest na PNA, a Caceres nie jest kontuzjowany.

Do tego mamy teraz wielu graczy, których będzie można opchnąć za ładną sumkę, bo jacyś chętni na pewno się znajdą: Isla, Ogbonna (pod warunkiem, że Rugani nie pójdzie na kolejne wypożyczenie), Caceres (w przypadku przyjścia jakiegoś Vrsaljko) i Llorente (żeby nie zabierał minut Dybali i Berardiemu).

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 19:29

Fuchs może co najwyżej w cymbergaja pograć w Turynie. Beztroski obrońca, który lepiej gra do przodu, a w defensywie jest maksymalnie średni. Bardziej pasowałby do stylu A. Conte przy 3-5-2 jako wahadłowy z Llorente na szpicy. Waliłby na Baska dośrodkowania i co 3,4 by wpadało do bramki. Przy tym co prezentujemy za Maxia - no fenks :stop:

Jest jakaś szansa, że może do nas dołączyć ten Jewhen Konoplanka? Mimo, że chyba nie mamy dla niego odpowiedniej pozycji, to w kilku meczach gdy go oglądałem - brakuje takiego dryblera w Turynie. No chyba, że Dybala to zmieni.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 19:36

gucio_juve pisze:Jest jakaś szansa, że może do nas dołączyć ten Jewhen Konoplanka?
Jego agent woła sobie 150.000 £ tygodniówki...u nas nikt tyle nie zarabia, więc jego transfer jest nierealny, mimo że piłkarz do wyjęcia za friko

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 19:56

Co zważywszy, że do tej pory wydawaliśmy regularnie 40-50 mln, nie jest jakoś bardzo dużo po takim sezonie z finałem LM.
No właśnie liczyłem że w tamtym sezonie na mercato nie wydaliśmy 40-50 mln jak ty to piszesz ale zarobiliśmy ok. 5 mln euro. Mogłem się pomylić, jak komuś się nudzi może to sprawdzić. Liczyłem nie ogólne transfery tylko jeżeli kwota była rozdzielona na raty to liczyłem tylko ile wydamy w tym roku. Jednakze nie chciało mi się sprawdzać rat jakie musielismy płacić sprzed dwóch lat.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 19:58

gucio_juve pisze: Jest jakaś szansa, że może do nas dołączyć ten Jewhen Konoplanka?
Nie. Na pewno zmieni klub, ale w ogóle się nim nie interesujemy i szanse są zerowe.

Także uważam, że pozyskanie Ruganiego, Khediry, Dybali, Berardiego to fenomenalne okienko, ale by uzyskać miano "mercato na dychę" musielibyśmy jeszcze wzmocnić boki obrony. We Włoszech wystarcza to, co mamy, ale na Europę w kolejnych sezonach może być za mało. Szkoda, że nie mówi się nic o Kurzawie. Swego czasu pojawiało się jakieś nieśmiałe info o naszym zainteresowaniu jego osobą, ale wszystko ucichło... Niech Marotta działa, bo ten chłopak ma spory talent i kogoś takiego nam potrzeba, zwłaszcza że Evra to chwilowe rozwiązanie.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2015, 21:08

Don Paolo pisze:Zaraz Ci wypiszę jego doświadczenie międzynarodowe
Dzięki. A znajdziesz mi też podobne zestawienie dla Asamoaha i wypiszesz tutaj?

Strasznie się czepiasz. Najpierw Ayew, o którym sam z siebie nie pisałem od dawna, a teraz Fuchs przytoczony w charakterze przykładu.

Zablokowany