Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 21:12

wloski pisze:
pumex pisze:
Alexinhio-10 pisze:Dokładnie. Jestem mega optymistycznie nastawiony co do przyszłości klubu. Wróciliśmy na należyte miejsce !
Spokojnie, bez nadmiernej ekscytacji :wink: Ja wiem, że mamy przed sobą świetne perspektywy, ale znając na własnej skórze przypadek sezonu 11/12 powinniśmy wszyscy wiedzieć, że różne to może być, więc nie ferujmy wyroków i nie bądźmy aż tak nadęci i pewni siebie :)
Przykład? No chyba tylko taki jak nie być drugim Milanem, co nam nie grozi. Bo sezon który przypominasz to jest upadek Milanu i wzlot Juventusu, a w naszym przypadku raczej nie ma szans na upadek, bo jesteśmy w innej kondycji niż Milan wtedy i teraz rośniemy w siłę.
Jeśli nie Milan, to niech posłuży Inter z 2010 roku, któremu mimo zaawansowanej wiekowo kadry wróżono różową przyszłość. Nie zrozumcie mnie źle, nie snuję jakichś apokaliptycznych wizji dotyczących naszego Juve, mam nadzieję, że faktycznie będziemy notować dalszy progres. Zresztą we wcześniejszej wypowiedzi, podając przykład sezonu 11/12, bardziej chodziło mi o to, jak szybko można przeskoczyć z sytuacji wydawałoby się katastrofalnej do momentu, w którym mówił o nas cały świat. Pierwszy sezon Romy pod dowództwem Garcii też jest tego dobrym przykładem. Nawet jeśli dalej będziemy szli mądrą drogą, czego Wam wszystkim i sobie życzę, to nie znaczy, że kolejne scudetto już teraz mamy klepnięte.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 21:15

Tak ogólnie to oczekiwania względem Dybały są tak wielkie, że aż boję się co będzie, jeśli jego start w Juve nie będzie taki jak ludzie oczekują. Co będzie, jeśli okaże się zawodnikiem na miarę Iturbe.

Oby nie

forumowy ujadacz
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 22:26

http://transfery.info/75518,transfer-vi ... -bylby-hit

Kurde coraz więcej tego :evil: Denerwują mnie takie doniesienia, bo Vidal jest, jak dla mnie, już symbolem odrodzonego Juve i ostatnio wskoczył na swój wysoki poziom. Bardzo ciężko byłoby mi się pogodzić z jego stratą..

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 22:32

Paweljuve2006 pisze:http://transfery.info/75518,transfer-vi ... -bylby-hit

Kurde coraz więcej tego :evil: Denerwują mnie takie doniesienia, bo Vidal jest, jak dla mnie, już symbolem odrodzonego Juve i ostatnio wskoczył na swój wysoki poziom. Bardzo ciężko byłoby mi się pogodzić z jego stratą..
Dżizas... :doh: Ty widzisz źródło tej informacji i portale, na których się o tym donosi? To jest jakaś nagonka, w zeszłym roku było podobnie (Vidal na 100% w Manchesterze, po badaniach), a Marotta teraz zapewnia, że Vidal zostaje z nami i na pewno nie zostanie sprzedany.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 22:48

Spokojnie. Jakby Vidal miał odejść to na pewno nie do Arsenalu toczyć zecięte boje o występy w pucharach europejskich. Oczywiście nikt nie zagwarantuje, że Arturo na bank zostanie z nami do końca kariery bo jak ktoś rzuci naprawdę grubymi pieniędzmi to różnie może być. Tyle, że póki co i Marotta zapewnia, że Vidal zostaje, zdaje się sam Vidal mówił, że nigdzie się nie wybiera, żaden poważny dziennikarz włoski nic o odejściu nie wspomina a i te wszystkie plotki, które wyskakują teraz to dokładnie to samo czego świadkami byliśmy w poprzednim roku, gdzie Arturo już był po badaniach, podpisywał kibicom koszulki MU, był widziany w Anglii itd. itp. i pochodzą z dokładnie tych samych źródeł co wtedy.

Co do dwójki Zaza Berardi, to z tego co się ostatnio mówi, wykupimy obu, weźmiemy na zgrupowanie przed sezonem a później sam Allegri zdecyduje czy zostają czy będziemy ich gdzieś wypożyczać.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 23:07

filippo pisze: Co będzie, jeśli okaże się zawodnikiem na miarę Iturbe.
Oby nie
Wątpię by się takim okazał. Rome to do dziś piecze sraka odnośnie tego jak przejechali się ze swoim kurduplem.
Dla mnie ważną kwestią jest też "posprzątanie" w szatni. Na dobre pozbycie się graczy, którzy jak Duda blokują etat :)
Mam na myśli Marrone, De Ceglie, Pepe, Matriego i Llorente. Nie wiem też jaki jest sens trzymania 3 bramkarzy. 3 mógłby spokojnie być chłopak z Primavery. Dobrze byłoby też gdyby Pirlo zrobił miejsce. Jego czas już chyba nadszedł i może na luzie kopać gdzieś w MLS czy jakiejś innej katarskiej dziurze.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 23:20

Może problem nie leży w Iturbe, a w klubie z Rzymu? Może jest nieodpowiednio prowadzony, nie daje się mu tam poczucia komfortu i zaufania? Ilu to już było graczy, którzy opuszczali klub w złej sławie, by potem zrobić ogromny postęp...

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 23:23

mrozzi pisze:Może problem nie leży w Iturbe, a w klubie z Rzymu? Może jest nieodpowiednio prowadzony, nie daje się mu tam poczucia komfortu i zaufania? Ilu to już było graczy, którzy opuszczali klub w złej sławie, by potem zrobić ogromny postęp...
W sumie racja. Roma to piłkarska dziura frustratów, którym brak skilla przez co wszystkich oskarżają o cheatowanie. W tamtym sezonie stracili na finiszu 17 pkt. W tym może być podobnie albo i lepiej.
Powtarzam to do znudzenia...jak chcą wskoczyć na wyższy poziom to niech wreszcie wykopią z klubu Tottiego.

pandecybel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 23:24

Dlaczego Llorente ma odejść? Wolę doświadczonego Llorente wchodzącego z ławki niż średniaka ligowego Zazę.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 23:34

pandecybel pisze:Dlaczego Llorente ma odejść? Wolę doświadczonego Llorente wchodzącego z ławki niż średniaka ligowego Zazę.
Zaza za Llorente to żaden wielki progres. Obaj są słabi. Zaza ma tylko te przewagę, że jest młodszy i może (choć nie musi) stać się lepszy. Llorente z taką grą bliżej do końca kariery. Ewidentnie jakiś w miarę kreatywny system gry jak nasz mu nie pasuje. Drewniane ustawienie i schematy Conte były dla niego spełnieniem marzeń.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 23:34

pandecybel pisze:Dlaczego Llorente ma odejść? Wolę doświadczonego Llorente wchodzącego z ławki niż średniaka ligowego Zazę.
Llorente ma odejść ponieważ, jest cieniem piłkarza z poprzedniego sezonu. Ten sezon w jego wykonaniu był bardzo słaby. Szybkość jego biegu może być porównana do wozu z węglem jadącego po góre. Oczywiście wiemy, że szybkość nigdy nie była jego mocną stroną, ale nadrabiał to czymś innym. Potrafił się zastawić, wziąć obrońce na plecy, wypracować dobrą sytuacje partnerowi z drużyny. W tym sezonie w jego grze nie było nawet tego. W wielu spotkaniach nie potrafił nawet dobrze przyjąć piłki, zastawić się, czy nawet podać na kilka metrów. To jest powód dla którego Llorente musi odejść. Szkoda, bo lubie Fernando, ale nie daje on wystarczającej jakości w ataku, dlatego najlepiej będzie jak odejdzie z Juventusu.

Co do Zazy. Absolutnie nie jestem jego zwolennikiem, ale jestem przekonany, że obecnie jest lepszym piłkarzem niż Fernando.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 23:39

Chodzi może też o to aby jeszcze zarobić na Hiszpanie, który zarabia bagatela 4,5 mln E rocznie a latka lecą. Nawet jeśli wyszlibyśmy na zero to i tak po roku bylibyśmy już do przodu kilka mln, plus kartę zawodniczą perspektywicznego gracza, którego z czasem również moglibyśmy spieniężyć.

Pytanie czy jest sens sprowadzanie Zaze za 15 mln na miejsce Llorente. Bo moim skromnym zdaniem, powinniśmy sprzedać Llorente, wypożyczyć na kolejny rok Matriego, i dołączyć do składu Berardiego.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2015, 23:45 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 23:44

Bo wszystko na to wskazuje. On po prostu nie odnajduje się w nowym ustawieniu Allegriego, nic do klubu nie wnosi, musi zrobić jedno miejsce w ataku, w konsekwencji przyniesie nam jakieś środki (jest kilka zainteresowanych klubów z Hiszpanii i Anglii).

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 23:47

Odpowiedź czemu Ferdek ma odejść jest prosta. Nie pasuje zbytnio do filozofii gry Allegriego gdzie napastnicy powinni być ruchliwi a idealnie do tego jeszcze dobrzy technicznie. Llorente ma inne atuty, które pozwolały mu być skutecznym w systemie Antka, ale ten sezon pokazuje wyraźnie, że w systemie Maxa się nie odnajduje. Najlepsze rozwiązanie dla obu stron to transfer i jestem pewien, że Fernando nikomu nic za złe mieć nie będzie i nie będzie robił żadnych problemów. Zaza wirtuozem rzecz jasna nie jest, ale charakterystyką bardziej odpowiada trenerowi i tyle.

kd

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2015, 13:25

Ponoć Vidal w Arsenalu, ogłosił to dziennikarz który ogłosił niegdyś transfer Alexisa do Arsenalu...

"Po zakończeniu Copa America w Chile, przybycie Arturo Vidala do Arsenalu zostanie oficjalnie ogłoszone. Sprawa jest ostatecznie zamknięta - będzie on klubowym kolegą Alexisa."

Zablokowany