Mercato (Lato 2015)
Przeciez jak do nas dojdzie jeszcze Dybala, Rugani moze Berardi i np. Allan to bedziemy mogli zamiatac cala lige drugim skladem. Jest bosssko.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dokładnie. Jestem mega optymistycznie nastawiony co do przyszłości klubu. Wróciliśmy na należyte miejsce !fazzi pisze:Przeciez jak do nas dojdzie jeszcze Dybala, Rugani moze Berardi i np. Allan to bedziemy mogli zamiatac cala lige drugim skladem. Jest bosssko.
- pumex
- Juventino
Spokojnie, bez nadmiernej ekscytacjiAlexinhio-10 pisze:Dokładnie. Jestem mega optymistycznie nastawiony co do przyszłości klubu. Wróciliśmy na należyte miejsce !fazzi pisze:Przeciez jak do nas dojdzie jeszcze Dybala, Rugani moze Berardi i np. Allan to bedziemy mogli zamiatac cala lige drugim skladem. Jest bosssko.

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Już widzę te scenki w chilijskich redakcjach:
- Szefie, nie mam żadnego tematu na dziś.
- Eeee, to napisz coś o Vidalu na Wyspach.
- Ale to już było. Był Manchester, Chelsea, City...
- ...no to Arsenal. Napisz, że przechodzi do Arsenalu!
Chilijskie media i nie ma co czytać dalej newsa. Vidal jest u nich chyba jedynym tematem, który się sprzedaje.
Panowie, mam do Was pytanie. Wielu z Was się rozpisuje o Perinie jaki to z niego kocur (w co nie wątpię), ale czemu już skreśliliście Lealiego? Rok temu wszyscy byli przekonani, że na Perina nie musimy patrzeć bo mamy idealnego następcę Gigiego w postaci Nicoli. Więc jak, czy ktoś wie jak w obecnym sezonie prezentował się Leali? Tak źle, że już spisujemy go na straty? (kilka stron wstecz takie głosy się pojawiały z tego co pamiętam).
- Szefie, nie mam żadnego tematu na dziś.
- Eeee, to napisz coś o Vidalu na Wyspach.
- Ale to już było. Był Manchester, Chelsea, City...
- ...no to Arsenal. Napisz, że przechodzi do Arsenalu!
Chilijskie media i nie ma co czytać dalej newsa. Vidal jest u nich chyba jedynym tematem, który się sprzedaje.
Panowie, mam do Was pytanie. Wielu z Was się rozpisuje o Perinie jaki to z niego kocur (w co nie wątpię), ale czemu już skreśliliście Lealiego? Rok temu wszyscy byli przekonani, że na Perina nie musimy patrzeć bo mamy idealnego następcę Gigiego w postaci Nicoli. Więc jak, czy ktoś wie jak w obecnym sezonie prezentował się Leali? Tak źle, że już spisujemy go na straty? (kilka stron wstecz takie głosy się pojawiały z tego co pamiętam).
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Początki sezonu miał średnie, potem było chyba gorzej. Duże błędy, po których bramki strzelali przeciwnicy w meczach z Parmą, Ceseną, Atalantą, Interem i Chievo doprowadziły do tego, że na koniec sezonu stracił miejsce w pierwszym składzie. Nie wróży to dla niego najlepiej. Podejrzewam, że w następnym sezonie nikt z Serie A nie będzie zainteresowany jego wypożyczeniem.vitoo pisze:Panowie, mam do Was pytanie. Wielu z Was się rozpisuje o Perinie jaki to z niego kocur (w co nie wątpię), ale czemu już skreśliliście Lealiego? Rok temu wszyscy byli przekonani, że na Perina nie musimy patrzeć bo mamy idealnego następcę Gigiego w postaci Nicoli. Więc jak, czy ktoś wie jak w obecnym sezonie prezentował się Leali? Tak źle, że już spisujemy go na straty? (kilka stron wstecz takie głosy się pojawiały z tego co pamiętam).
- wloski
- Juventino
Przykład? No chyba tylko taki jak nie być drugim Milanem, co nam nie grozi. Bo sezon który przypominasz to jest upadek Milanu i wzlot Juventusu, a w naszym przypadku raczej nie ma szans na upadek, bo jesteśmy w innej kondycji niż Milan wtedy i teraz rośniemy w siłę. Za 5 lat możemy zarabiać już tyle co Bayern. Być taką marką, która co roku jest w ćwierć/pół finale LM. Przede wszystkim transfery teraz okazują się trafniejsze, bo nie są robione na pałę. Gdy przychodził Józek takie one były, coś się udało coś nie. Było to spowodowane naprawą kadry, od dwóch sezonów już coraz normalniej wygląda okienko, nie sprowadzamy wynalazków tylko zawodników, którym przyglądamy się od jakiegoś czasu. Kolejnym znakiem dobrych czasów jest transfery Dybały, który jakby nie było... jest kosztowny na nasze warunki. Gdzie tu 11/12...pumex pisze:Spokojnie, bez nadmiernej ekscytacjiAlexinhio-10 pisze:Dokładnie. Jestem mega optymistycznie nastawiony co do przyszłości klubu. Wróciliśmy na należyte miejsce !fazzi pisze:Przeciez jak do nas dojdzie jeszcze Dybala, Rugani moze Berardi i np. Allan to bedziemy mogli zamiatac cala lige drugim skladem. Jest bosssko.Ja wiem, że mamy przed sobą świetne perspektywy, ale znając na własnej skórze przypadek sezonu 11/12 powinniśmy wszyscy wiedzieć, że różne to może być, więc nie ferujmy wyroków i nie bądźmy aż tak nadęci i pewni siebie
- Arbuzini
- Juventino
Oglądając czasami Lealiego miałem przed oczami typowego ucznia zdolnego, ale leniwego. Chłopak ma świetne warunki fizyczne i refleks kota, ale co z tego, skoro nie potrafi z tego w pełni korzystać, bo brakuje mu wyszkolenia na odpowiednim poziomie.
Wiem, że dla bramkarza najważniejsza jest gra, ale jeśli miałby wrócić do Serie B albo okazjonalnie grać w jakimś średniaku w pierwszej lidze, to chyba najlepiej dla niego byłoby zająć miejsce monobrwi Rubinho. Treningi na odpowiednim poziomie mogą być dla niego ostatnią deską ratunku.
Wiem, że dla bramkarza najważniejsza jest gra, ale jeśli miałby wrócić do Serie B albo okazjonalnie grać w jakimś średniaku w pierwszej lidze, to chyba najlepiej dla niego byłoby zająć miejsce monobrwi Rubinho. Treningi na odpowiednim poziomie mogą być dla niego ostatnią deską ratunku.
- Robaku
- Juventino
Podobno robimy jednak jakieś podchody pod Falcao. Czuje, że on by u nas odpalił, dostałby po pierwsze troche szans na gre i spokojny trening. We Włoszech nie ma takiej napinki mediów jak w ManU. Szczerze wolałbym z superpromo wyciągnąc z tym roku Radamela i ew. Cavana za rok po odejsciu Teveza, niż teraz sypać 40 mln na Urusa.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
pumex to nie podnieta tylko bardziej taki luz psychiczny, że wszystko idzie w dobrym kierunku, ma ręce i nogi. Jeżeli wymiana pokoleniowa przebiegnie bez komplikacji to wszystko będzie ok
Musieliby chyba znowu aferę wymyśleć, żebyśmy się cofnęli.

- Robaku
- Juventino
Wiadomo, zagrywki, sciemnianie, podbijanie cen, no ale...
"Q: Cavani said we'll see you next year.
PSG president "Definitely, Edinson's the future of the club, he'll stay & prove to be a top ST.""
To co Radamel czy Zaza
"Q: Cavani said we'll see you next year.
PSG president "Definitely, Edinson's the future of the club, he'll stay & prove to be a top ST.""
To co Radamel czy Zaza

- Crunny
- Juventino
Najważniejsze, że jest coraz młodziej! Przed graczami takimi jak Bonucci, Ogbonna, Vidal, Asamoah jeszcze z minimum sezonów grania na wysokim poziomie. Przed Pereyrą, Moratą, Pogbą, Sturaro, Comanem, Ruganim, Berardim i Dybałą jeszcze w zasadzie cała kariera. Podobnie przed Allanem i Vrsaljko, którymi się interesujemy. W tym sezonie czuję się, jakby to nie tyle był jakiś sen, co save w FM-ieAlexinhio-10 pisze:pumex to nie podnieta tylko bardziej taki luz psychiczny, że wszystko idzie w dobrym kierunku, ma ręce i nogi. Jeżeli wymiana pokoleniowa przebiegnie bez komplikacji to wszystko będzie okMusieliby chyba znowu aferę wymyśleć, żebyśmy się cofnęli.

- wagner
- Juventino
Myślę, że jak taki Cavani nie przyjdzie to nie jest powiedziane, że Llorente odejdzie. Gignac czy Falcao to żadne wybory tak naprawdę. A kasa która nie jako miała by być przeznaczona na Urugwajczyk zostanie zainwestowana w innego gracza nie koniecznie o tej samej charakterystyce (choć by w Berardiego).Arbuzini pisze:Żaden Zaza![]()
Gignac brzmi ciekawie. Falcao chyba zbyt drobny, Allegri szuka raczej dużego chłopa, ale jeśli mu pasuje to i tak jest lepszą opcją od Włocha.
PS: Aha i jeszcze jedno. Llorente nie = się Amauri, chciałbym aby to forum wyleczyło się z kompleksu Brazyliczyka.
- Crunny
- Juventino
Gignac to poziom zbliżony do Llorente. Baskowi w tym sezonie czegoś brakuje, ale to nie znaczy, że w kolejnym nie stanie się jokerem znowu strzelającym bramki. Jeśli już mamy brać jakiegoś Zazę czy Gignaca, to chyba lepiej zostawić Llorente, który po przyjściu Dybali i tak spadnie o 1 miejsce w hierarchii. Chyba, że znalazłby się jakiś kupiec dający za Llorente co najmniej 10-12 mln.Arbuzini pisze:Żaden Zaza![]()
Gignac brzmi ciekawie. Falcao chyba zbyt drobny, Allegri szuka raczej dużego chłopa, ale jeśli mu pasuje to i tak jest lepszą opcją od Włocha.
- Robaku
- Juventino
Dokładnie Gignac nei podniesie nam poziomu a też się nie zgodzi grać za 2 mln euro. Ferdka mozna sprzedać zarobić i do tego sporo oszczędzić na jego wynagrodzeniu. Pewnie to bedzie miało spore znaczenia w przypadku sprzedaży Baska. Jasne na Zaze trzeba wydać 15 mln chyba ze zbijemy to jakimiś kartami. DeCeglie? Mattiello? Ale też pensja Zazy to pewnie max 2 - 2,5 mln.Crunny pisze:Gignac to poziom zbliżony do Llorente. Baskowi w tym sezonie czegoś brakuje, ale to nie znaczy, że w kolejnym nie stanie się jokerem znowu strzelającym bramki. Jeśli już mamy brać jakiegoś Zazę czy Gignaca, to chyba lepiej zostawić Llorente, który po przyjściu Dybali i tak spadnie o 1 miejsce w hierarchii. Chyba, że znalazłby się jakiś kupiec dający za Llorente co najmniej 10-12 mln.Arbuzini pisze:Żaden Zaza![]()