Mercato (Lato 2015)
Dragon pisze:Na Cavaniego nie mamy szans, tylko w przypadku sprzedaży Pogby. Przyjście Khediry jest dla mnie jednoznaczne z odejściem Francuza lub Vidala...
Dlaczego? Całkiem nie dawno Di Marzio napisał artykuł, udowadniając że stać nas na zakup Cavaniego i Dybały jednocześnie nie sprzedając Pogby - http://gianlucadimarzio.com/serie-a/juv ... -bilancio/
Co do Vidala, najlepszy moment na zarobek za jego kartę był rok temu, a skoro został z nami wtedy, to... :snooty: Artek pewno przedłuży kontrakt :twisted:
Khedira mnie nie przekonuje - wolę Allana.
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- Robaku
- Juventino
Ale kurcze wsadzanie teraz Cavaniego do Juve zaburzy nam tę stabilizacje. Przeciez nie bedziemy grali 4-3-3 z Cavanim, Morata i Tevezem. Rozumiem jeśli za rok Carlitos odejdzie do Argentyny brac Cavaniego,ale teraz... Boje się,że zaburzyłoby to nam szatnie, takie mam obawy. Carlitos przychodził do Juv w wieku 29 lat, nie miałbym nic przeciwko gdyby Cavani przyszedl za rok i zastapił Teveza, bo jednak liczę się z tym, że to ostatni sezon ( tzn. 2015/16) Argentyńczyka w Juve.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ja wierzę, że dzięki takiemu posunięciu mielibyśmy multum taktycznych opcji. Bylibyśmy bardziej nieprzewidywalni dla rywala, zresztą już w tym sezonie byliśmy i w końcu mieliśmy wiele więcej do powiedzenia niż to skostniałe i smutne 3-5-2 Conte. Allegri by to ogarnął.
Ktoś powie, że mało która drużyna ma tyle napastników - mało która gra dzisiaj dwójką w ataku. Czterech klasowych napadziarów na dwa miejsca to nie jest tak dużo. Pomimo naprawdę wielkiego szacunku do Llorente, sorry, ale trzeba się go pozbyć. Gramy zupełnie inaczej niż rok temu i w praktycznie każdym meczu, gdzie Nando wychodził w podstawie, graliśmy w 10ciu.
Dodatkowo wielce prawdopodobnie w przyszłym roku odejdzie Tevez. Nie wiadomo czy Dybala odpali i co z Moratą
Cavani też kolejnego roku czekać nie będzie. Trzeba wykorzystać jego chęć odejścia, bo za rok może być za późno...
Dodatkowo wielce prawdopodobnie w przyszłym roku odejdzie Tevez. Nie wiadomo czy Dybala odpali i co z Moratą

Cavani też kolejnego roku czekać nie będzie. Trzeba wykorzystać jego chęć odejścia, bo za rok może być za późno...
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- rufi8
- Juventino
mrozzi naprawdę w to wierzysz ? Przecież Cavani to wydatek rzędu 50-60 baniek Eurasów, do tego te jego zarobki. To naprawdę nie jest w stylu Juve i Marotty ponosić aż takie koszty za jednego zawodnika. Dybala praktycznie już jest nasz, dorzućmy do tego Berardiego i jest malina w ataku. Khedira czy Allan to też byłoby spore wzmocnienie i odmłodzenie kadry.mrozzi pisze:Marotta nie wykluczył możliwości pozyskania Cavaniego. Zaznaczył jedynie, że byłoby to cholernie trudne.Jeszcze może nas pozytywnie zaskoczyć.
- mrozzi
- Juventino
Tak naprawdę to nie wiem, w co wierzyć, bo za dużo już w trakcie okienek transferowych widziałem.rufi8 pisze:mrozzi naprawdę w to wierzysz ? Przecież Cavani to wydatek rzędu 50-60 baniek Eurasów, do tego te jego zarobki. To naprawdę nie jest w stylu Juve i Marotty ponosić aż takie koszty za jednego zawodnika. Dybala praktycznie już jest nasz, dorzućmy do tego Berardiego i jest malina w ataku. Khedira czy Allan to też byłoby spore wzmocnienie i odmłodzenie kadry.mrozzi pisze:Marotta nie wykluczył możliwości pozyskania Cavaniego. Zaznaczył jedynie, że byłoby to cholernie trudne.Jeszcze może nas pozytywnie zaskoczyć.
- Hypeman
- Juventino
To ja już wolę atak na przyszły sezon: Tevez, Morata, Domenico, Dybala, Llorente/Matri, Coman. Mamy wtedy pełną możliwość rotacji od 3-5-2, przez 4-1-2-1-2 do 4-3-3. Po sezonie w przypadku wyraźnej potrzeby szukanie kogoś w miejsce Teveza.
- rufi8
- Juventino
Być może jednak tylko sondowaliśmy możliwość pozyskania Edinsona i stwierdziliśmy, że to za drogi gips dla nas. Ale tak na dobrą sprawę to do otwarcia okienka pozostało jeszcze trochę czasu i podczas jego trwania też wszystko może się przecież wydarzyć. Ktoś może złożyć nam bajeczną ofertę za Pogbę pod koniec lipca czy sierpnia i...na dwoje babka wróżyła. Wszystko wskazuje jednak, że chcemy skompletować kadrę jak najszybciej.mrozzi pisze: Nie interesowalibyśmy się piłkarzem, na którego nas nie stać, a przypominam, że rozmowy z samym piłkarzem odbyły się już PO zakontraktowaniu Dybali, więc najwyraźniej jeden drugiego nie wyklucza.
Dla mnie atak: Tevez, Morata, Dybala, Berardi plus ktoś jeszcze wyglądałby naprawdę dobrze.
- mrozzi
- Juventino
Cavani byłby wisienką na torcie, wiadomo, ale i bez niego zdaje się solidnie wzmocnimy ten i tak już przecież bardzo silny zespół.
Przede wszystkim bardzo podoba mi się, że nasi w sposób jakże umiejętny odmładzają kadrę. To skomplikowany proces, a w sporej mierze skupiamy się na graczach bardzo młodych/młodych. Rugani, Pogba, Sturaro, Dybala, Morata. 

- Robaku
- Juventino
Agresti podał, że ostatnie szczegóły z Khedirą są dogadywane i ma być to ogłoszone na dniach. Fajnie jakby jeszcze przed meczem z Barcą ogłosili Dybałe ( to też mają ogłosić na dniach), Samiego i Daniele.
Co do Samiego to jeszcze jedno ważne info, mianowicie:
https://instagram.com/lenagercke/
Wiadomo wszystko się musi wyrównać odchodzi Matri, przychodzi Sami.
W ogóle przeczytałem z nim wywiad na stronie Realu i okazuje się, że mocno skumplował się z Moratą, więc mniemam, iż tam Alvaro mógł maczać palce w przekonaniu Samiego do Juve.
a ktoś wie co ze Scharem? czy przedłużył czy nie?
Co do Samiego to jeszcze jedno ważne info, mianowicie:
https://instagram.com/lenagercke/
Wiadomo wszystko się musi wyrównać odchodzi Matri, przychodzi Sami.
W ogóle przeczytałem z nim wywiad na stronie Realu i okazuje się, że mocno skumplował się z Moratą, więc mniemam, iż tam Alvaro mógł maczać palce w przekonaniu Samiego do Juve.
a ktoś wie co ze Scharem? czy przedłużył czy nie?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2015, 02:11 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- wloski
- Juventino
Powiem tak, płacz nad ceną i kasą jaką mamy płacić Cavaniemu czy Khedirze jest bezpodstawny. Wiemy przecież jak działa Józek, nawet Llorente mimo darmowego przyjścia nie dostał przecież jakieś mega hiper gaży, to samo Pirlo. Często zawodnicy patrzę na inne czynniki i to jest fakt... trener, z kim mogą zagrać, ustawienie, są momenty w karierach piłkarzy jak u Pogby, że można pomyśleć "cholera co ja tutaj robię, chcę więcej floty idę tam do Realu/Barcy itp", a jestem zawodnikiem typu Pirlo gdzie myślę "cholera tam mnie nie chcą, ustawienie z dupy, trener jakoś mnie nie widzi w planach, daje mi głupie zadania czmycham do innego klub (ironia losu, że ten który go usunął daje mu grać o LM)", tak na prawdę Khedira czy Cavani to zawodnicy w drugiej sytuacji.mrozzi pisze:Cavani byłby wisienką na torcie, wiadomo, ale i bez niego zdaje się solidnie wzmocnimy ten i tak już przecież bardzo silny zespół.Przede wszystkim bardzo podoba mi się, że nasi w sposób jakże umiejętny odmładzają kadrę. To skomplikowany proces, a w sporej mierze skupiamy się na graczach bardzo młodych/młodych. Rugani, Pogba, Sturaro, Dybala, Morata.
Tunezyjczyk może bardziej, ale Cavaniemu też nie za bardzo pasuje paryskie środowisko. Jest niedoceniany, nie chce być pomagierem Ibry, a do tego nawet mu pomagając, nie gra na swojej pozycji. U nas może dostać mniejszy kontrakt, ale będzie więcej radości z piłki.
Przykładem jest Tevez, który chyba... spotkał pierwszy klub w swojej karierze w Europie, gdzie nie narzeka, cieszy się jak małe dziecko, a do tego wspaniale gra. Chyba najlepiej. Łza aż się kręci w oku, gdy widzę jak piłkarze są uradowani na ceremonii.
Wracając do Cavaniego, ona ma tak na prawdę dwie ścieżki rozwoju albo walczyć o jeszcze większy kontrakt albo o klub z lepszą perspektywą. Gażę ma napompowaną do granic możliwości, ale przecież każdy wie, że w rankingu PSG i Real na samym szczycie, a w LM kto inny w finale.
- Robaku
- Juventino
Stare, odgrzewany kotlet, raczej nic z tego nie bedzie.
Jutro medyczne testy Dybały.
Dobra czyli praktycznie mamy już 2 nabytki, wszystko świadczy o tym, że Khedira też nasz, więc rozpoczęcie mercato z przytupem, więc trzeba robić to co Marottcie wychodzi tak słabo umieszczanie naszych niektórych asów w zespołach słabszych (Marrone, DeCeglie itp).
Jutro medyczne testy Dybały.
Dobra czyli praktycznie mamy już 2 nabytki, wszystko świadczy o tym, że Khedira też nasz, więc rozpoczęcie mercato z przytupem, więc trzeba robić to co Marottcie wychodzi tak słabo umieszczanie naszych niektórych asów w zespołach słabszych (Marrone, DeCeglie itp).
- annihilator1988
- Juventino
Dobre. Tak sobie myślę, że za rok Juve powinno zaklepać sobie Perina.jeziu89 pisze:Media w Chile informują o transferze Vidala do Arsenalu!
http://www.pilka24.com.pl/arturo-vidal- ... -arsenalu/
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Robaku
- Juventino
Perin po wczorajszym meczu z Interem powiedział, ze prawdopodobnie przedłuży umowę do 2019. Dzisiaj pojawiło się info, że Fiora chce Storariego, zaś Genuą ma ciągotki względem Comana, wiec może warto przy tym poruszyć kwestię Matii.