Mercato (Lato 2015)
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Wystarczy, że do Ruganiego i Dybali (chcieli go wszyscy) dołożymy samego Allana (bardzo napalony jest na niego Inter) oraz Berardiego (ponoć interesuje się nim Milan) i już nikt nas nie przebije. Nie świadczy to oczywiście za dobrze o sile Calcio. Najwięcej kasy ma wydać Milan, ale lista piłkarzy, którymi się interesują, wzbudza politowanie.mrozzi pisze:Coraz większy budżet, doświadczenie, głód zwycięstw i coraz większy prestiż sprawiają, że w teorii powinniśmy robić najlepsze transfery we Włoszech, choć na chwilę obecną i tak jesteśmy pod względem jakości przed konkurencją.
Tak w ogóle to Roma zakręciła się przy Perinie. Mają dobre relacje z Genoą. Posiadają połówkę Bertolacciego, na którego napaleni są wszyscy we Włoszech (uff... jak dobrze, że my nie). Nie dziwię im się z tym Perinem, bo potrzebują dobrego bramkarza. Szkoda, bo z Romy będzie go później trudno wyciągnąć.
- pumex
- Juventino
Potwierdzam, telegram był identycznej treści - To, stop, byłby, stop, transfer, stop, w stylu, stop, Marottyjakku1 pisze:To samo napisałem Pumiemu ;-).mrozzi pisze:To byłby transfer w stylu Marotty.
Ja, w przeciwieństwie do hala-dzieci, które nie potrafią docenić zawodników nieumiejących przedryblować trzech rywali, Khedirę cenię od dawna, taki typowy defensywny pomocnik wysokiej klasy, dodatkowo wchodzący w najlepszy wiek dla tego rodzaju piłkarza i już bardzo doświadczony. Za friko? Super, jednak martwią mnie dwie kwestie - raz, że ma za sobą zerwanie więzadeł, dwa, że zaczynam powoli lubić Sturaro i nie wiem, co stałoby się z nim w przypadku transferu Niemca.
Podejrzewam, że prowadzenie i zakontraktowanie Khediry z punktu widzenia finansów kosztowałoby nas mniej więcej tyle co transfer Allana. Która opcja jest lepsza?

- Shadow Marshall
- Juventino
W Realu nie docenia się zawodników od czarnej roboty. Pierwszy dramat przeżyli gdy do Chelsea odszedł Makelele i wówczas było wyraźnie widać, że taki zawodnik musi być w ich składzie. Potem byli niedługo Emerson i dłużej Diarra, ale jakoś to wyglądało. Teraz to nakupili ślicznych chłopczyków do zagrywania piętką i widać dramat w środku pola i obronie. Ja Khedire przywitam z otwartymi ramionami, a jeszcze bardziej ucieszę się gdy okaże się, że ktoś z dwójki Pogba/Pirlo odchodzi i potrzebujemy dobrego gracza nastawionego na odbiór by załatać dziurę.
- Arbuzini
- Juventino
Ja tam zawsze dziwiłem się, że wzięliśmy Peryerę, a nie Allana. Najwyraźniej musiało chodzić o to, że Roberto da Allegriemu możliwość gry systemem 4312. W środku pola moim zdaniem Brazylijczyk jest lepszy. Dla nas to budżetowa, ale sensowna alternatywa dla Verrattiego, choć to zawodnik, który w roli b2b czuje się trochę lepiej niż jako regista.
Dybala - póki co najlepszy asystent Serie A. Szybki, kreatywny, świetnie stoi na nogach, a jak drybluje to nie bierze jeńców. Poprawi skuteczność i grę prawą nogą, a może stać się zawodnikiem z topu.
Allan - pisałem wyżej. Dodać należy, że wciąż jest młody i ma czas żeby się u nas rozwinąć.
Berardi - największy włoski talent wśród piłkarzy ofensywnych. Co sezon grupa sceptyków wieszczy mu słaby sezon, a on ostatecznie zamyka krytykom usta. Pracowity, niezły w defensywie, lubi brać na siebie ciężar gry i kierować grą zespołu, a przy tym potrafi być zabójczo skuteczny.
Rozumiem, że jak człowiek spodziewa się Cavaniego to te transfery mogą wyglądać trochę blado, ale moim zdaniem to jest bomba z opóźnionym zapłonem. Każdy z tych zawodników posiada olbrzymi potencjał. Do pełni szczęścia brakuje tylko bocznych obrońców na dobrym poziomie i wtedy nawet najbogatsze kluby mogłby z pewną dozą zazdrości patrzeć na tych piłkarzy. Może nie od razu, ale za rok lub dwa...
Bardzo pozytywnym sygnałem jest, że odmładzamy kadrę, a ruchy te mają ręce i nogi. Obawiałem się, że może nas to przerosnąć, ale póki co jest dobrze. Marotta kolejny raz udowadnia, że ogarnia swój fach. Postawa Sturaro to spore zaskoczenie. Skąd oni tego chłopa wytrzasnęli?
Rugani - obok Romagnoliego najlepszy młody obrońca Serie A. Talent z papierami na grę na światowym poziomie.Crunny pisze:Wystarczy, że do Ruganiego i Dybali (chcieli go wszyscy) dołożymy samego Allana (bardzo napalony jest na niego Inter) oraz Berardiego (ponoć interesuje się nim Milan) i już nikt nas nie przebije. Nie świadczy to oczywiście za dobrze o sile Calcio.
Dybala - póki co najlepszy asystent Serie A. Szybki, kreatywny, świetnie stoi na nogach, a jak drybluje to nie bierze jeńców. Poprawi skuteczność i grę prawą nogą, a może stać się zawodnikiem z topu.
Allan - pisałem wyżej. Dodać należy, że wciąż jest młody i ma czas żeby się u nas rozwinąć.
Berardi - największy włoski talent wśród piłkarzy ofensywnych. Co sezon grupa sceptyków wieszczy mu słaby sezon, a on ostatecznie zamyka krytykom usta. Pracowity, niezły w defensywie, lubi brać na siebie ciężar gry i kierować grą zespołu, a przy tym potrafi być zabójczo skuteczny.
Rozumiem, że jak człowiek spodziewa się Cavaniego to te transfery mogą wyglądać trochę blado, ale moim zdaniem to jest bomba z opóźnionym zapłonem. Każdy z tych zawodników posiada olbrzymi potencjał. Do pełni szczęścia brakuje tylko bocznych obrońców na dobrym poziomie i wtedy nawet najbogatsze kluby mogłby z pewną dozą zazdrości patrzeć na tych piłkarzy. Może nie od razu, ale za rok lub dwa...
Bardzo pozytywnym sygnałem jest, że odmładzamy kadrę, a ruchy te mają ręce i nogi. Obawiałem się, że może nas to przerosnąć, ale póki co jest dobrze. Marotta kolejny raz udowadnia, że ogarnia swój fach. Postawa Sturaro to spore zaskoczenie. Skąd oni tego chłopa wytrzasnęli?
- Robaku
- Juventino
Nie wiem jak gra Allan, ale chłop jest naprawdę wątły i kurcze nie wiem czy sobie da radę bo dzisiaj jednak piłka w większości opiera się na sile. 175 cm i 77 km, mało jak na środek pomocy. Widać np. progres u Comana chociaż ja i tak bym go wsadził na siłkę, choć np. przy Gio nie zdało to do końca racji bytu.
Mnie dużo bardziej ciekawi nasze ruchy out. Bo szykuje się powazne przemeblowanie obrony zwłaszcza w rezerwie. Raczej logiczne sa odejścia Romulo, DeCeglie, pewnie i Marrone. No i atak czy jednak idziemy do Sassuolo czy robimy powazniejsze ruchy. Pepe, Lorek i Matri też out.
Mnie dużo bardziej ciekawi nasze ruchy out. Bo szykuje się powazne przemeblowanie obrony zwłaszcza w rezerwie. Raczej logiczne sa odejścia Romulo, DeCeglie, pewnie i Marrone. No i atak czy jednak idziemy do Sassuolo czy robimy powazniejsze ruchy. Pepe, Lorek i Matri też out.
- Crunny
- Juventino
Po meczu z Napoli jestem pewny: Sturaro i Coman powinni zostać na kolejny sezon. Jak Coman pójdzie na wypożyczenie to przepadnie.
LM + ważniejsze mecze w Serie A:
Buffon
Lichtsteiner - Bonucci - Chiellini - Evra
Vidal - Marchisio - Pogba
Pereyra
Morata - Tevez
PW + mecze z ogórami w Serie A:
Storari/Neto
Padoin/Caceres - Barzagli/Rugani - Ogbonna - Asamoah
Allan/Padoin - Pirlo - Sturaro
Coman
Dybala - Llorente
LM + ważniejsze mecze w Serie A:
Buffon
Lichtsteiner - Bonucci - Chiellini - Evra
Vidal - Marchisio - Pogba
Pereyra
Morata - Tevez
PW + mecze z ogórami w Serie A:
Storari/Neto
Padoin/Caceres - Barzagli/Rugani - Ogbonna - Asamoah
Allan/Padoin - Pirlo - Sturaro
Coman
Dybala - Llorente
- pandecybel
- Juventino
A co takiego Coman pokazał w tym sezonie? Jeden, góra dwa mecze na przeciętnym poziomie. Celowo pomijam jego żenujące występy jakich było sporo w tym sezonie. Nie jest drugim Pogbą jak wielu tutaj uważa. A wystawianie dwóch różnych składów (zamiast normalnej rotacji) nigdy dobrze się nie kończy (no może oprócz końca sezonu gdy wszystko rozstrzygnięte).
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
A widziałeś jak Pogba sobie nie mógł dać z nim rady ?:) Allan ma to coś. Tak jak wspomniał Arbuzini, cieszy odmładzanie składu. Widać, że zarządzają Juve bardzo rozsądnie i to przynosi efekty. Szkoda trochę Conana bo pewnie pójdzie na wypożyczenie.Robaku pisze:Nie wiem jak gra Allan, ale chłop jest naprawdę wątły i kurcze nie wiem czy sobie da radę bo dzisiaj jednak piłka w większości opiera się na sile. 175 cm i 77 km, mało jak na środek pomocy. Widać np. progres u Comana chociaż ja i tak bym go wsadził na siłkę, choć np. przy Gio nie zdało to do końca racji bytu.
Jak to co ? Wystarczy że ma piłkę i już stwarza zagrożenie. Czego Ty oczekujesz ? Potrzeba mu więcej zaufania i gry. Nie bez powodu go do nas ściągnęli.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2015, 21:43 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
Po pierwsze nikt nie uważa ze jest drugim Pogbą. Po drugie tych sporo żenujących występów to ile? 10? bo zagrał w calości do tej pory 15 spotkań, a to dzisiejsze, jego pierwsze w sezonie jak i to w którym strzelił bramkę w CI można uznać za udane. Większość spotkań do gra do 10 minut, jesli na podstawie takich wystepów oceniasz to gratuluje. Np. mecz z Cesena ( 2 minuty) Bergamo (1min), BVB (1min), Roma (7 min). Uważam, ze chłop zasługuje na pełne zaufanie w meczach CI.
- wagner
- Juventino
O ile Sturaro może pograć o tyle w nadchodzącym sezonie Coman raczej nie polepszy swojej pozycji. Dalej są świetni Morata i Tevez, dochodzi na pewno Dybala za grubą mamone. Coman potrzebuje gry. Dlatego powinien zostać wypożyczony.Crunny pisze:Po meczu z Napoli jestem pewny: Sturaro i Coman powinni zostać na kolejny sezon
- Crunny
- Juventino
Dokładnie, Allan kilkukrotnie ośmieszył Pogbę w meczu przeciwko nam (zarówno w ofensywie, jak i defensywie) i ogólnie wyglądał wtedy bardzo dobrze (przypominał mi wczesnego Vidala zaraz po transferze do nas). A według WhoScored to wcale nie był jego najlepszy mecz w tym sezonie. W ostatnim pojedynku z Interem zaliczył 9 udanych dryblingów i 11 wślizgów! 12-15 mln za tak ciekawego grajka w tym wieku to nie jest dużo. Najlepiej będzie go wypożyczyć jak Pereyrę.
A tak w ogóle to jeśli nasi go chcą, to na pewno jest kozakiem. Nie interesujemy się byle kim, a wszystkie nasze transfery z ostatnich 3 sezonów są trafione.
A tak w ogóle to jeśli nasi go chcą, to na pewno jest kozakiem. Nie interesujemy się byle kim, a wszystkie nasze transfery z ostatnich 3 sezonów są trafione.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
pandecybel ma rację. Coman, poza tym, że w kilku meczach pokazał, że ma przyspieszenie, umiejętność minięcia rywala i ostatnie podanie, udowodnił także, że nie ogarnia taktycznie i gra mocno chaotycznie. Sezon w drużynie pokroju Sassuolo czy innego średniaka, gdzie mógłby dorosnąć piłkarsko na pewno da mu więcej dobrego niż kolejny rok na ławie w Juve i występy w CI. Wiemy już, że ma potencjał i nasi na pewno go nie zignorują.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
- Laura Barriales, śliczna Pani pracująca w JTV, spotkała się dzisiaj dość przypadkowo z Raiolą, który był na trybunach w towarzystwie Nedveda. Zapytała go, gdzie ma zamiar wytransferować Paula, na co on odparł, że tam, gdzie zapłacą najwięcej. Niby nic odkrywczego, ale potwierdza się, że gruby chciwym człowiekiem jest.
- wtorek/środa nowe spotkanie w sprawie Khediry - doniesienia Sky.
- Marotta raz kolejny zaprzeczył, jakoby doszło do jakichś negocjacji w sprawie Cavaniego. Stara śpiewka w stylu - Cavani jest piłkarzem PSG. Ja myślę, że po prostu nie chce mówić o sprawie otwarcie.
- Marotta został zapytany przez dziennikarzy o przyszłość pary Pogba-Vidal i ZAPEWNIŁ, że obaj zostaną z nami na kolejny sezon: Pogba non lo cediamo e Vidal sicuramente non andrà via. Czyżby rzeczywiście nasza współpraca z Paulem trwała dalej?
- wtorek/środa nowe spotkanie w sprawie Khediry - doniesienia Sky.
- Marotta raz kolejny zaprzeczył, jakoby doszło do jakichś negocjacji w sprawie Cavaniego. Stara śpiewka w stylu - Cavani jest piłkarzem PSG. Ja myślę, że po prostu nie chce mówić o sprawie otwarcie.
- Marotta został zapytany przez dziennikarzy o przyszłość pary Pogba-Vidal i ZAPEWNIŁ, że obaj zostaną z nami na kolejny sezon: Pogba non lo cediamo e Vidal sicuramente non andrà via. Czyżby rzeczywiście nasza współpraca z Paulem trwała dalej?

Ostatnio zmieniony 23 maja 2015, 22:21 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Patrz powyżej.Dragon pisze:Na Cavaniego nie mamy szans, tylko w przypadku sprzedaży Pogby. Przyjście Khediry jest dla mnie jednoznaczne z odejściem Francuza lub Vidala...