Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 13:00

http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... uve-237326

- Pedullà twierdzi, że kontrolujemy sytuację Vrsaljko. Nasze raporty z Sassuolo są na tyle dobre, że transfer tego piłkarza do nas byłby brany pod uwagę na pierwszym miejscu. Teraz zależy od nas, czy go będziemy chcieli czy też nie.

Mamy Lichta, interesujemy się Babą, ale jak dla mnie transfer Vrsaljko byłby mega, zwłaszcza że stawiamy na odmładzanie składu, a obok Berardiego to najlepsze, co ma Sassuolo do zaoferowania.

- pewne źródła podają, że jesteśmy już praktycznie dogadani z Khedirą, jeśli mowa o zarobkach. Musimy jeszcze dogadać kwestię długości kontraktu. Marotta chce domknąć tę operację w przyszłym tygodniu, a już na pewno przed finałem w Berlinie.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 13:08

mrozzi pisze:http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... uve-237326

- Pedullà twierdzi, że kontrolujemy sytuację Vrsaljko. Nasze raporty z Sassuolo są na tyle dobre, że transfer tego piłkarza do nas byłby brany pod uwagę na pierwszym miejscu. Teraz zależy od nas, czy go będziemy chcieli czy też nie.

Mamy Lichta, interesujemy się Babą, ale jak dla mnie transfer Vrsaljko byłby mega, zwłaszcza że stawiamy na odmładzanie składu, a obok Berardiego to najlepsze, co ma Sassuolo do zaoferowania.

- pewne źródła podają, że jesteśmy już praktycznie dogadani z Khedirą, jeśli mowa o zarobkach. Musimy jeszcze dogadać kwestię długości kontraktu. Marotta chce domknąć tę operację w przyszłym tygodniu, a już na pewno przed finałem w Berlinie.
Dwie świetne informacje :ok: Co do Chorwata to jestem zwolennikiem jego talentu tylko gorzej z jego zdrowiem. Szkoda byłoby gdyby pokazywał swoje walory tak często jak Caceres..
Coś jest na rzeczy. Rok temu już było dziwne czemu wybrał Sassuolo kosztem Genoi.
Co do Niemca to chyba nikt nie ma wątpliwości, że to wielkie wzmocnienie. Dobry przecinak z chyba jeszcze lepszym podaniem.
Oby zdrowie też dopisywało.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 13:13

Paweljuve2006 pisze: Co do Niemca to chyba nikt nie ma wątpliwości, że to wielkie wzmocnienie. Dobry przecinak z chyba jeszcze lepszym podaniem.
Oby zdrowie też dopisywało.
W Realu bardzo szybko skreśla się znakomitych graczy. Było już takich kilku, choćby Holendrów. Khedira miał ostatnio problemy ze zdrowiem, ale nikt nie dał mu szansy na walkę o pierwszy skład. Wcześniej grał znakomicie, ma kilkuletnie doświadczenie w wielkim klubie, mistrzostwo świata (także swój w nim udział). To byłby transfer w stylu Marotty.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 13:56

Mrozzi przejął obowiązki Jakku1 i Arbuziniego i podsyła nam ciekawe ploteczki :-D . Zapowiada się ciekawe okienko i wychodzi na to, że dość szybkie. Nasi chyba chcą wszystkich ogarnąć przed początkiem przygotowań do nowego sezonu a później ewentualnie liczyć na jakieś okazje.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 13:57

IN: Neto [25], Vrsaljko [23], Rugani [20], Baba [20], Allan [24], Dybala [21], Berardi [20] + Pereyra [24]

OUT: Storari [38], Isla [26], De Ceglie [28], Romulo [28], Pepe [31], Matri [30], Llorente [30] + Pirlo [36]?

Byłoby piękne odmłodzenie składu bez straty jakości. Nawet bez sprzedaży Pogby byłoby to realne, skoro jednak Marotta zapewnia, że nie interesujemy się Cavanim. Bylibyśmy wtedy zabezpieczani przed odejściem wszystkich naszych starych mistrzów + sprzedażą Pogby (Allan). Co więcej, taki Baba, Vrsaljko czy Dybala weszliby do drużyny bez wielkiej presji zastąpienia z marszu Evry, Lichtsteinera i Teveza.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 14:00

mrozzi pisze:To byłby transfer w stylu Marotty.
To samo napisałem Pumiemu ;-).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 14:22

Vidal, Pogba, Marchisio, Pereyra, Pirlo, Khedira, Sturaro, Allan.. Trochę ciasno, ale jeśli pierwszych dwóch zostanie to może się w tej pomocy dziać co chce. Liczyłem po cichu na kogoś kto zagra za napastnikami, bo Pereyra nadal mnie nie przekonał. Może udałoby się go oddać do Udine biorąc Allana..
Pięknie wyglądają takie dylematy. Nie wiem co musiałoby się stać żebyśmy przez najbliższe sezony nie wygrywali Scudetto.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 14:30

blackadder pisze:Vidal, Pogba, Marchisio, Pereyra, Pirlo, Khedira, Sturaro, Allan.. Trochę ciasno, ale jeśli pierwszych dwóch zostanie to może się w tej pomocy dziać co chce. Liczyłem po cichu na kogoś kto zagra za napastnikami, bo Pereyra nadal mnie nie przekonał. Może udałoby się go oddać do Udine biorąc Allana..
Pięknie wyglądają takie dylematy. Nie wiem co musiałoby się stać żebyśmy przez najbliższe sezony nie wygrywali Scudetto.
Czemu ciasno ? 8 na 4 miejsca w pomocy. A nie wiadomo co z Pirlo czy Pogbą.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 14:47

blackadder pisze:Pereyra nadal mnie nie przekonał. Może udałoby się go oddać do Udine biorąc Allana...
:lol: Allan to Allan tamto. Allan jak narazie gra w średnim klubie i nikt się nim nie interesuje. I jakiś mega umiejętności nie pokazał, pewnie gdyby nie informacje prasowe nawet byś o nim dziś nie pisał. Pereyra gra w dużym klubie i pokazuje swoje umiejętności i musi iść za ciosem by w przyszłym sezonie zagrać jeszcze lepiej. Musi zostać, a Allan może sobie przyjść niezależnie od Roberto, bo to dwaj różni zawodnicy. Z Udinese tak na prawdę nikogo bym nie chciał na ten moment, a to tylko z tego powodu, że tylko trzy transfery okazały się bardzo pozytywne: Pepe, Asa i Pereyra, reszta to były kiepskie operacje, nie mówiąc o tym, że wymienionej trójki nikt nie stał się zawodnikiem nie do zastąpienia jak Bonucci, Vidal czy Tevez, a tego pragnę przy każdym transferze wchodzącym, że zawodnik który przyjdzie, nie tylko zwiększy poziom kadry, ale odciśnie swoje piętno i będzie nie do zastąpienia. Wiem, że to kłopotliwe mając takiego zawodnika, ale tylko dzięki takim piłkarzom drużyna wchodzi na wyższy poziom...

A co do Khediry, pojawienie się jego w drużynie bardzo się przyda. Szczególnie, że chcemy płacić grube pieniądze za ofensywnych zawodników, a przyda się ktoś defensywny. Real tak na prawdę nie dał mu nigdy większej szansy i był odsunięty tylko na bok z powodu jakiś animozji. Tacy piłkarze są najlepsi, mają dużo motywacji i często nie mając wobec nich większych wymagań spełniają oczekiwania ponad miarę. A kiedy Marotta sprowadza kogoś za friko oznacza to tylko jedno, dobry transfer :D.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 15:00

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=59199
Khedira zapytany o najlepszych kumpli z Realu powiedział: Zbliżyłem się na przykład do Nacho i Moraty, fantastyczni goście.

Mimo że w Realu nigdy nie grał jakoś wybitnie, chętnie zobaczyłbym go za darmo u nas. Tylko te zarobki:
http://www.tsmplug.com/football/real-ma ... aries-2014
120 tys. funtów tygodniowo to ok. 8,5 mln euro rocznie.

Kumpel, fan Chelsea mówił mi, że chce go też Mourinho, którego sam piłkarz uwielbia, bo dał mu szansę w Realu.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 15:01

wloski pisze: Z Udinese tak na prawdę nikogo bym nie chciał na ten moment, a to tylko z tego powodu, że tylko trzy transfery okazały się bardzo pozytywne: Pepe, Asa i Pereyra, reszta to były kiepskie operacje
Ta "reszta" to jeden jedyny Isla, bo innych transferów nie było, chyba, że wracamy jeszcze do czasów Secco to Iaquinta czy Candreva, ale ich również flopami bym nie nazwał. Iaquinta miał pozytywny okres w Juventusie, a Candreva pewnie by został wykupiony, ale nie było nas wówczas stać na wyłożenie 15 milionów.

Allan na trequartistę się nie nadaje, to fajny piłkarz, gorsza wersja Nainggolana, ale lepiej się czuje bliżej swojej bramki. Co by nie mówić, nie jest nam jakiś niezbędny.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 15:09

Vincitore pisze:
wloski pisze: Z Udinese tak na prawdę nikogo bym nie chciał na ten moment, a to tylko z tego powodu, że tylko trzy transfery okazały się bardzo pozytywne: Pepe, Asa i Pereyra, reszta to były kiepskie operacje
Ta "reszta" to jeden jedyny Isla, bo innych transferów nie było, chyba, że wracamy jeszcze do czasów Secco to Iaquinta czy Candreva, ale ich również flopami bym nie nazwał. Iaquinta miał pozytywny okres w Juventusie, a Candreva pewnie by został wykupiony, ale nie było nas wówczas stać na wyłożenie 15 milionów.
Motta, Candreva (nie patrz przez pryzmat kariery jak się potoczyła), Iaquinta, Isla. A pozostała trójka nie jest jakaś hiper mega, są dobrymi grajkami. Nie mam nic do Asy czy Pereyry, ale tak jak mówię, nie są to mega gracze nie do zastąpienia. Jak narazie średnio oceniam transfery z Udinese, a nie porównuje tego z innymi klubami... bo kontakty na linii Turyn - Udinese są nazbyt eksponowane i w każdym okienku ktoś jest sprowadzany z tego klubu.

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 16:07

Crunny pisze:Mimo że w Realu nigdy nie grał jakoś wybitnie, chętnie zobaczyłbym go za darmo u nas. Tylko te zarobki:
http://www.tsmplug.com/football/real-ma ... aries-2014
120 tys. funtów tygodniowo to ok. 8,5 mln euro rocznie..
W Realu miał przebłyski bardzo dobrej gry, momentami świetnej. Niestety dość często łapały się go kontuzje. W sezonie 14/15 ominęło go z tego powodu 19 spotkań. Sporo. Dodatkowo (jeśli się mylę, wybaczcie) jedna z kontuzji wyeliminowała go na prawie prawie pół roku. Kontuzja kolana? Czyli coś, co lubi się odnawiać...

Jeśli mowa o jego zarobkach, to faktycznie są duże - no ale kto w Realu nie zarabia ponad zdrowy rozsądek? Jeśli zgodziłby się przejść do Juve to zapewne na pensji w granicach 5-6 mln euro. Pensja spora ale trzeba pamiętać, że możemy go pozyskać za darmo. Także oprócz pensji, jedyne koszta to prowizje dla agenta itp. itd.

Z jednej strony transfer atrakcyjny ze względów finansowych (w stosunku do umiejętności gracza) a z drugiej widmo kontuzji. Ciężka sprawa...ale ja bym był gotów zaryzykować :)

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 16:25

wloski pisze:
Motta, Candreva (nie patrz przez pryzmat kariery jak się potoczyła), Iaquinta, Isla. A pozostała trójka nie jest jakaś hiper mega, są dobrymi grajkami. Nie mam nic do Asy czy Pereyry, ale tak jak mówię, nie są to mega gracze nie do zastąpienia. Jak narazie średnio oceniam transfery z Udinese, a nie porównuje tego z innymi klubami... bo kontakty na linii Turyn - Udinese są nazbyt eksponowane i w każdym okienku ktoś jest sprowadzany z tego klubu.
Zaraz... Candreva był złym transferem? Wypożyczliśmy go, był młody, grał całkiem nieźle. Sam chciałem jego wykupu, ale kwota rzucona przez Udinese była kosmiczna w stosunku do tego, co pokazywał na boisku. Tak czy inaczej nie był złym transferem.

Iaquinta? Zły transfer? :prochno:

Pepe, Asa, Pereyra, czyli trzy niezłe transfery. Wypożyczenie Candrevy było ok, kwota za Iaquinte odpowiednia. Zostaje Motta i Isla. Faktycznie, fatalne transfery!!11
Nie ogarniam skąd pomysł, żeby nie robić interesów z Udinese, 'bo się nie sprawdzają'.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2015, 16:26

Poprostu pisze:Mrozzi przejął obowiązki Jakku1 i Arbuziniego i podsyła nam ciekawe ploteczki :-D .
Gdybyś był bardziej uważny, wiedziałbyś doskonale, że w okresie mercato jestem bardzo aktywny w tym wątku i często wrzucam tutaj wszelkiego rodzaju doniesienia o potencjalnych wzmocnieniach czy też transferach z klubu. :wink: Jakku potwierdzi. :smile:

Też czytałem o tym, że Morata i Khedira to dobrze koledzy. Tym łatwiej przebieglby proces aklimatyzacji Niemca. :ok:

Radziliśmy sobie z zawieszeniem, pózniej odejściem Conte, a to mercato zapowiada się na raczej spokojne i przyjemne. Przy odpowiednich decyzjach podjętych na rynku naprawdę mamy spore szanse na kolejne Scudetti w następnych sezonach. Coraz większy budżet, doświadczenie, głód zwycięstw i coraz większy prestiż sprawiają, że w teorii powinniśmy robić najlepsze transfery we Włoszech, choć na chwilę obecną i tak jesteśmy pod względem jakości przed konkurencją. :ok:

Zablokowany