Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2015, 10:44

Przepisy finansowego fair play mają być złagodzone w tym roku (kibice psg już przebąkują o sprowadzeniu Messiego, Pogby i Di Marii w jednym okienku :rotfl: :rotfl: :angry: ) więc nie ma rzeczy niemożliwych (w tym Cavani) ale myślę że jak araby krzykną ponad 50 baniek to nie będzie dyskusji nawet. Mimo wszystko, najpierw płynność finansowa.
Morata mimo że mnie także nadal nie rzuca na kolana jakąś tam alternatywą dla Urugwajczyka jest.
Chociaż perspektywa posiadania w drużynie Teveza, Cavaniego, Dybaly... do tego Morata i ewentualnie Zaza....wow

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2015, 11:24

Prokson pisze:Przepisy finansowego fair play mają być złagodzone w tym roku (kibice psg już przebąkują o sprowadzeniu Messiego, Pogby i Di Marii
Liga francuska jest jak liga grecka czy szkocka. Przechodzą do niej piłkarze, którzy myślą już o piłkarskiej emeryturze lub o petrodolarach bez których p$g kopałoby się po czole w Ligue 2. Jeśli Pogba musiałby odejść, to ten klubik powinien być jego ostatnim wyborem. Jak wygląda sytuacja Isli? Jest szansa, że zostanie wykupiony za umówioną cenę?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2015, 12:18

annihilator1988 pisze:Liga francuska jest jak liga grecka czy szkocka. Przechodzą do niej piłkarze, którzy myślą już o piłkarskiej emeryturze lub o petrodolarach bez których p$g kopałoby się po czole w Ligue 2
Ja to wiem, Ty to wiesz ale dziennikarze sportowi....eh bez komentarza :lol:

http://www.corrieredellosport.it/calcio ... gba!%C2%BB

http://bleacherreport.com/articles/2469 ... ted-by-psg

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2015, 13:14

Podsumowując plotki na temat wzmocnień Juve (te które miałem okazję czytać) :

Bramka:

-Neto - darmowy transfer dość młodego zawodnika. Jak dla mnie była by to fajna inwestycja.

Środek obrony:

- Rugani - poza możliwością włączenia do drużyny młodego Włocha nie za wiele o wzmocnieniu tej pozycji się mówi. Sprzedaż Angelo i włączenie do składu Ruganiego była by cudowna.

Prawa obrona:

- Widmer- plotkowano o nim stosunkowo rzadko, ale czy nie było podobnie z innymi transferami z Udine w poprzednich latach. Młody dobry w ofensywie zawodnik.
- Zappacosta - mój faworyt. Przypomina mi Zambro.
- Vrsaljko - gracz nie do końca mnie przekonuje.
- Darmian - najdroższy i najbardziej doświadczony, sam mam mieszane uczucia czy jest wart 15mln, a ponoć tyle sobie Torino za niego krzyczy.

Lewa obrona:

- Baba - sam Bundesligi nie oglądam, ale słyszałem o nim wiele dobrego. Konkurencja po chłopaka ponoć znaczna.

Środek pomocy:

- Witsel- za 30 mln absolutnie nie.
-Radja - gracz bardzo podobny z charakterystyki do swojego rodaka. 30 mln nie jest dla mnie wart, choć to klasowy zawodnik. Transfer raczej niemożliwy.
- Mauri- jesli nikt nie kupi Parmy do 28 maja, jej gracze mają się stać wolnymi agentami. Razem z Cerrim to spore talenty i warto o nich zabiegać.
- Ramires - absolutnie nie wart uwagi, chyba że transfer wyniósłby jakieś 10 mln
- De Jong- za darmo byłby dobry rezerwowym, ale czy warto zajmować nim minuty Sturaro ?

Ofensywny pomocnik :

- Oscar - absolutnie nie wart 40 mln jakie za niego wołają.
- Pastore - wybrany po raz 2 (lub 3) z rzędu zawodnikiem miesiąca w P$G, szczerze wątpię w możliwość jego pozyskania.
- Saponara- bardzo bym go widział u nas, jak ktoś widział jak gra w Empoli to wie dlaczego. Cena też nie za wysoka.

Atak:

- Zaza- jeśli nie przyjdzie jakiś top, to widziałbym w nim zmiennika Moraty.
- Berardi - chciałbym go już u nas, ale najważniejsze jest to by nie stracić praw do tego zawodnika.
- Cavani - cena ok. 50 mln, nie wierze że wydamy tyle za niego. Dodatkowo licząc kontrakt.

Pewnie pominąłem od groma plotek. jakku1 co tam słychać w wielkim świecie ?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2015, 14:21

Kucharius1 pisze:Zappacosta - mój faworyt. Przypomina mi Zambro
Widziałem go w obecnym sezonie 5/6-krotnie i w żadnym z tych spotkań nie zaprezentował czegoś, co by mnie w nim ujęło. Pamiętam dobrze jego występ z Milanem. Atalanta wygrała, ale sam Zappacosta był jednym ze słabszych zawodników biegających po boisku.
Kucharius1 pisze:- Saponara- bardzo bym go widział u nas, jak ktoś widział jak gra w Empoli to wie dlaczego. Cena też nie za wysoka.
Ja go widziałem zarówno w barwach Empoli jak i Milanu, ale dalej nie wiem, co on miałby wnieść do naszej drużyny? To prawda, brakuje nam ofensywnego pomocnika/trequartisty, ale chyba nie tak niskiego kalibru jak Saponara. Cena niewysoka? W mediach mówi się o 8-9mln euro, więc to już podchodzi pod konkretną sumę.

PS. Dybala w poniedziałek może przejść testy medyczne w Clinica Fornaca - Sky Sport

Obrazek
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2015, 01:46

Cavani to spoko zawodnik, ale mimo wszystko widziałbym kogoś młodszego. Mnie się bardzo podoba Griezmann tylko kurde...kwota odstępnego za niego to jakaś paranoja - 43 mln funtów czyli coś około 60 mln euro. Tyle to my nie damy, a szkoda bo wydaje mi się, że jego styl gry idealnie pasowałby do Juve.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2015, 01:52

Do ciekawej sytuacji doszło dzisiaj w trakcie spotkania z Lazio. :wink: Otóż kilku hiszpańskich dziennikarzy napastowało naszego biednego Beppe i pytało, czy możliwe byłoby odejście Vidala do Realu za 50 mln €. Ten odparł, że Juve jest lepsze od Realu. :smile: Uno di noi.

Przy okazji, po zakończeniu spotkania, potwierdził, że dzielą nas już tylko szczegóły od Dybali, a Cavani nie jest realnym celem. :prochno: Już my tam swoje wiemy, a jakoś na temat podróży swoich wysłanników do Paryża się nie wypowiedział. 8)

Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2015, 09:07

No proszę, pojawiły się informacje jakoby Khedira był blisko Juventusu. Kończy mu się kontrakt z Realem i nie zostanie przedłużony. Allegri podobno chciałby go u nas.

Moim zdaniem nie takie głupie rozwiązanie. Za darmo byłby więc nawet jak nie wypali straty nie będą duże. A jeśli mamy kupować Dybalę, wspominają o Cavanim itd. to oszczędności gdzieś szukać trzeba.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2015, 09:21

Aleś teraz wyskoczył...to już dawno wałkowane było... :lol:

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2015, 09:57

Jeszcze przed zaklepaniem Dybali uważałem transfer Cavaniego za bardzo trudny, ale nie niemożliwy. Aktualnie, jeśli przyjąć, że już 28 mln. wyłożyliśmy na Dybalę, zakup Urusa jest nierealny, bo nawet przy założeniu, że tę wyjściową kwotę transferu dałoby się zbić, to nie o tyle, żeby zakup stał się dla nas wykonalny. CHYBA ŻE Marotta rozegrał to w stylu Moggiego i Pogba jest już sprzedany. Ale to byłby duży błąd na rok przed Euro we Francji.

Zresztą na przyszły sezon mamy w linii ataku Teveza, Moratę i zakupionego za duże pieniądze Dybalę, do tego jest Llorente. Abstrahując od Baska, przy założeniu, że przyszedłby Cavani, co najmniej jeden z trzech pierwszych napastników byłby prawdopodobnie dość regularnym rezerwowym. A to jest raczej mało prawdopodobne.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2015, 09:59

Dużo było plotek o Rahmanie Babie, więc mały opis zawodnika: http://www.just-football.com/2014/11/ab ... tion-next/
Baba is currently the 7th ranked player according to the latest Bundesliga player index with an average of 2.9 interceptions, 3.5 clearances, 1.4 dribbles, 0.5 shot blocks and 4.8 tackles – the highest tackle rate by any player in the Bundesliga
Kompilka:

Pamiętam, gdy w 1996 roku miał do nas dołączyć Babayaro, ale jednak nie zdecydowano się na ten ruch, bo raczej nie wygryzłby Pessotto. Nie udało się z Babayaro, może uda się z Babą :)

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2015, 10:09

Wydaje mi się że Pogbę trzeba sprzedać, póki ktoś daje ok 80mln. Już przed kontuzją obniżył loty, w tym sezonie tak nie walczy, nie daje tyle drużynie co chociażby sezon wcześniej. Dodatkowo robi się pyszałkowaty i zaczyna gwiazdorzyć. Jak było widać pod jwgo nie obecność sobie radziliśmy. Jeżeli kupimy Cavaniego to na bank sprzedaż Pogby już jest klepnięta. Vidal, Markiz, Perreyra, Asamoah, Allan, Sturaro powinno dać radę w przyszłym sezonie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2015, 10:58

B@rt pisze:Ale to byłby duży błąd na rok przed Euro we Francji.
Nie wiem co Wy macie z tym EURO we Francji. Myslicie ze Real/Chelsea/PSG/jakikolwiek inny kupiec nie zdaje sobie sprawy z tego, ze Paul jest Francuzem i moze za rok byc jednym z ojcow sukcesu Les Bleus? Jezeli dany klub oferuje w danej chwili X milionow, to cena ta zawiera bonus za to, ze ewentualnie moze sie tak stac i wartosc marketingowa Pogby za rok wzrosnie. Bonus, ktorego nie byloby, gdyby nasz pomocnik byl np. Norwegiem. Mozna sie rzecz jasna zastanawiac i spierac czy lepszy wrobel w garsci, czy golab na dachu, zaskakuje mnie natomiast ze dla tak wielu osob pewnikiem jest, ze opcja nr. 2 jest wyraznie lepsza.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2015, 11:10

zahor pisze:Nie wiem co Wy macie z tym EURO we Francji. Myslicie ze Real/Chelsea/PSG/jakikolwiek inny kupiec nie zdaje sobie sprawy z tego, ze Paul jest Francuzem i moze za rok byc jednym z ojcow sukcesu Les Bleus? Jezeli dany klub oferuje w danej chwili X milionow, to cena ta zawiera bonus za to, ze ewentualnie moze sie tak stac i wartosc marketingowa Pogby za rok wzrosnie. Bonus, ktorego nie byloby, gdyby nasz pomocnik byl np. Norwegiem. Mozna sie rzecz jasna zastanawiac i spierac czy lepszy wrobel w garsci, czy golab na dachu, zaskakuje mnie natomiast ze dla tak wielu osob pewnikiem jest, ze opcja nr. 2 jest wyraznie lepsza.
Tylko że duże imprezy podbijają ceny piłkarzy i to jest prawda stara jak świat. James Rodriguez - Twoim zdaniem Real dałby za niego 85 mln. na rok przed tym, jak został królem strzelców Mundialu? Teraz na Pogbę jest moda, zgoda. Ale jeśli za rok zaprezentuje się tak dobrze, jak się tego od niego oczekuje, to wszystkie Reale i Manchestery będą się o niego zabijać na rynku. Jest rzecz jasna pewne ryzyko, że będzie bez formy/złapie kontuzję, niemniej moim zdaniem jeśli mamy go sprzedawać, to lepiej poczekać jeszcze rok.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2015, 11:18

B@rt pisze: Tylko że duże imprezy podbijają ceny piłkarzy i to jest prawda stara jak świat. James Rodriguez - Twoim zdaniem Real dałby za niego 85 mln. na rok przed tym, jak został królem strzelców Mundialu? Teraz na Pogbę jest moda, zgoda. Ale jeśli za rok zaprezentuje się tak dobrze, jak się tego od niego oczekuje, to wszystkie Reale i Manchestery będą się o niego zabijać na rynku. Jest rzecz jasna pewne ryzyko, że będzie bez formy/złapie kontuzję, niemniej moim zdaniem jeśli mamy go sprzedawać, to lepiej poczekać jeszcze rok.
Ciesze sie ze napisales o Jamesie, bo wlasnie do tego chcialem nawiazac. Jak sadzisz, kiedy mozna bylo od Realu wyciagnac wiecej forsy za Pogbe? Przed mundialem, mamiac ich wizja tego jak to Francuz lada moment sie moze wybic, ile rozglosu zyskac, jak rozpoznawalny sie stanie i ile to koszulek z jego nazwiskiem bedzie mozna sprzedac, czy tez raczej po mundialu, ktorego odkryciem stal sie Rodriguez i to o niego w pierwszej kolejnosci najbogatsze kluby byly gotowe sie zabijac, nie o Pogbe? Wielu tutaj pisalo "jak sprzedawac go latem 2014, to tylko po mundialu, jego wartosc moze tylko wzrosnac". Ja tymczasem jestem prawie pewien ze wiosna daloby sie wyciagnac za niego nieco wiecej, z racji tego bonusu o ktorym pisalem wczesniej, a ktory po mundialu niejako przepadl.

Zablokowany