Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 21:02

Tevez
Morata
Dybala
Llorente out
Matri out
Coman wypożyczenie,najlepiej do Sassuolo albo Genoi

Po co nam w tym wszystkim ten Zaza? 15 mln za 5 ! napastnika ? Jeszcze ciągle pisze się o Cavanim.Gdyby przyszedł Cavani to przy ataku Tevez-Morata-Dybala-Cavani szanse na grę piątego napastnika są zerowe. Chyba że przejdziemy na 4-3-3 to wtedy brać Berardiego.

Odejdzie Pirlo to trzeba dokupić zastępce Marchisio.Na pozycję b2b cofamy Pereyre a sprzodu w różnych konfiguracjach rządzić będzie trio Tevez-Morata-Dybala.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 21:10

Sorek21 pisze:Odejdzie Pirlo to trzeba dokupić zastępce Marchisio.Na pozycję b2b cofamy Pereyre a sprzodu w różnych konfiguracjach rządzić będzie trio Tevez-Morata-Dybala.
Akurat Tevez w tym ustawieniu to grasz stricte na szpicę, zaś na lewe skrzydło powędrowałby zapewne Morata, który w drużynach juniorskich Realu już parę razy grał na tej pozycji

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 21:15

A Pepe odchodzi po sezonie?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 21:22

Szkoda, że nasz zarząd nie obserwuje Kevina de Brunye. Na treqa pasowałby idealnie, do tego młody i zdolny. Z tyłu grałby wtedy Pogba-Marchisio-Vidal plus Pereyra, Sturaro, Padoin i np. Allan na ławkę. Skład nawet niezły...chyba nawet lepszy niż z Naingollanem. Pytanie tylko czy osiągalny? :whistle:

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 21:26

Obserwować to pewnie obserwuje, tyle, że cena za niego będzie kosmiczna. Wolfsburg chce chyba za niego 60-70 mln więc raczej to nierealne. Czas żeby go zgarnąć był jak odchodził z Londynu, a wtedy był tylko dobrze zapowiadającym się graczem z mała liczba występów.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 01:04

Jeżeli po tym sezonie sprowadzimy Zazę to będzie to oznaczać, że transakcja została już ugadana znacznie wcześniej. Kwota, którą zapłaciło Sassuolo rok temu była całkiem spora, być, możecie chodziło jedynie o wypożyczenie z dodatkiem kreatywnej księgowości ;)

Jak dla mnie Zaza jako 5 napastnik nie jest zły, do niczego innego się nie nadaje. Szkielet Morata, Tevez, Dybala, dodatkowo ławka Coman, Zaza - potencjał jest, choć niewątpliwe sprowadzenie Berardiego byłoby zwieńczeniem wzmacniania ofensywy (co oznaczałoby wypożyczenie Comana). Zresztą takie rozwiązanie wydaje mi się najlepsze na obecną chwilę.

W przyszłym sezonie Tevez, Dybala, Morata, Berardi, Zaza.

W sezonie 2016/2017 Dybala, Morata Berardi, Coman, Zaza

Wciąż wierzę, że młody Francuz to będzie grajek na miarę wielkiego Juventusu i będziemy już niedługo mieć z niego wiele pociechy, ale niewątpliwe potrzebuje więcej gry.

Pytanie czy na takie ruchy wystarczy kasy i czy możliwe będzie sprowadzenie lewego obrońcy... Potrzeb jest chyba za dużo aby w tak modelowy sposób przebudować ofensywę, dlatego wydawanie 15 mln na Zazę zostawiłbym na sam koniec, ale pewnie ustalenia są inne...

grejt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 11:12

Jonathan de Guzmán w Juve ??? :)

http://www.tinypic.pl/42uqu1txqs3x

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 14:49

O borze! Jak czytam o tej Zazie, to mi sie flaczki przewracaja :/ Gosciu jest cienki jak barszcz, a taki Gignac, ktory staty ma lepsze niz Morata bedzie dostepny za fri.
SKAr7 pisze:Teraz pytanie w ocenie tego, czy Simone to dobry pomysł brzmi- jakie mamy oferty za Fernando. Jeśli odpowiednio duże, to ja bym się nawet nie zastanawiał- możemy wymienić gościa, który w tym sezonie nie szalał, na kogoś, kto poszalał nieco więcej, jest Włochem, jest ponad 6 lat młodszy. I zaoszczędzimy na tym sporo mamony, biorąc pod uwagę kontrakt Lwa. Czysty profit.
Wiec rozumiem, ze spodziewasz sie otrzymac za Llorente 20 i wiecej milionow?
Yaro417 pisze:Szkoda, że nasz zarząd nie obserwuje Kevina de Brunye. Na treqa pasowałby idealnie, do tego młody i zdolny.
A kto wylozy na niego djengi? Wolfsburg nie musi go sprzedawac, bo tam hajs sie kreci i to zdrowo, a plany na zbudowanie lepszego mannschaft'u tez zapewne sa.
I nie - Allan, Pereyra, Sturaro, Padoin nie sa lepsi niz Mongoł z Romy.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 15:31

Jacky pisze:
SKAr7 pisze:Teraz pytanie w ocenie tego, czy Simone to dobry pomysł brzmi- jakie mamy oferty za Fernando. Jeśli odpowiednio duże, to ja bym się nawet nie zastanawiał- możemy wymienić gościa, który w tym sezonie nie szalał, na kogoś, kto poszalał nieco więcej, jest Włochem, jest ponad 6 lat młodszy. I zaoszczędzimy na tym sporo mamony, biorąc pod uwagę kontrakt Lwa. Czysty profit.
Wiec rozumiem, ze spodziewasz sie otrzymac za Llorente 20 i wiecej milionow?
Nie mam pojęcia ile możemy dostać za Lwa, nie znam się na tym, więc się nie wypowiem. Piszę tylko o tym, że nie zostaniemy bez wieży, a zamiana Lwa na Zazę tylko w takim wypadku ma sens, jeśli zyskujemy na tej zamianie zarówno finansowo, jak i "wiekowo". A biorąc pod uwagę różnicę w zarobkach (bo nie sądzę, że damy Zazie więcej niż 1,5 miliona) mamy profit już przy ofercie powyżej 10 milionów (a chyba nawet sporo niżej, ale tu już wchodzą zawiłości podatkowe w przypadku których też nie będę udawał mądrego).

Gignac to pierwsza propozycja "zamiast", która ma ręce i nogi, ale ja podziękuję. Stary chłop, który nigdy nie grał w prawdziwej lidze, w dodatku nie zawsze błyszczał formą. Oczywiście, to może być francuska wersja Di Natale, ale Toto jest Toto dla Udine, więc niech potencjalnie Gignac będzie Gignaciem dla Olimpique. Stawianie że ktokolwiek jest "late bloomerem" to trochę gra w rosyjską ruletkę.
No, chyba, że ten Cavani, ale wtedy naprawdę będzie tłok w ataku, bo Zazę na ławkę posadzić można, Edinsona i Moraty nie bardzo. I skąd my mamy na niego wziąć piniądz?

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 15:42

Zastanawiam się czy Zaza przypadkiem nie będzie jakąś kartą przetargową czy coś. Ewentualnie Jóżek nie odwali akcji. Wykup Zazy, odpalenie go Sassuolo w zamian... za półówkę Berardiego. xD. A tak całkiem poważnie, wydaje mi się, że czasy tak średnich napastników odeszły w zapomnienie. Jeśli Żowinko nie dostał u nas szansy, niby czemu ma dostać Simeone.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 15:44

On przychodzi tylko dlatego bo podpisali pewnie wcześniej coś.
Zaza gra padake, bardzo słabe staty ma ale Saussuolo dało nam ładne pieniądze za niego ostatniego lata, to już wtedy musiało być wszystko uzgadniane.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 15:50

Racja. Zarobiliśmy na nim ponad 7mln chyba. Jak teraz za niego zapłacimy 15 mln to na samym Zazie będziemy 7,5 mln na minusie. Nie tak dużo. Ja to mam cichą fantazje, że nasi będą chcieli wcisnąć Zaze np Lazio by ich zmiękczyć przed transferem Andersona :C ehhh sam w to nie wierze.

wojokamil

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 16:41

A mi się wydaje, że pogonią Llorente za więcej niż 7,5mln i zastąpią go Zazą z mniejszym kontraktem. Nie dość, że bezpośredni zysk w gotówce, to jeszcze w ogólnym rozrachunku kontraktu. Szalonooki pewnie tak na to patrzy, znając jego uwielbienie do każdego ojro.

Sam nie wiem, co lepsze. Llorente już szczyt swoich umiejętności osiągnął, jednak zna klimat zespołu, ekipa jest z nim zgrana i po prostu moim zdaniem jego atuty nie są tak wykorzystywane jak za czasów Conte.

Zaza to jednak większa niewiadoma, lecz to gracz młodszy, może się rozwinąć, a i tańszy w utrzymaniu.

Edit: SKAr7 już o tym z resztą pisał.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 16:50

wojokamil pisze:Zaza to jednak większa niewiadoma, lecz to gracz młodszy, może się rozwinąć, a i tańszy w utrzymaniu.
Pamiętajcie też, że młodość potrzebuje ogrania vel grania. Posiadamy Morate który prezentuje sie bardzo dobrze oraz Dybale, który kosztował nie mały pieniądz. Razem będą zamiennie partnerować Tevezowi. Kolejni gracze mogą grać bardzo mało, a to młodości nie służy niestety, to też zawsze będziemy mówić że napastnik 4/5 prezentuje się słabo.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 18:41

Po wzmocnieniu linii ataku dla Llorente będzie jeszcze mniej miejsca. Może on sam chce odejść? Zresztą te 8 czy 9mln euro na jego pensje to zdecydowanie za dużo jak na rezerwowego, a tyle chyba na zawodnika o takiej roli nie wydaje żaden zespół na świecie.
Pytanie tylko czy Zaza to dobry kandydat na zastępcę. Jak dla mnie rolę piątego napastnika powinien pełnić właśnie taki Matri. Szkoda kariery młodego chłopaka który nie będzie miał raczej szans się przebić.
Sytuacja finansowa drastycznie się poprawiła. Liczę na to że uda się zatrzymać w klubie Pogbę, a gdzieś czytałem że plan jest taki aby właśnie wokół niego budować zespół.
Poza atakiem tą kadrę naprawdę ciężko wzmocnić. Po ewentualnym odejściu Pirlo, jego miejsce zajmie Marchisio i pewnie Sturaro otrzyma więcej szans. Fajnie byłoby poszukać bocznych obrońców którzy mają do zaoferowania w ofensywie więcej niż nasi obecni.

Obrazek
Zablokowany