Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 06:17

Oni chyba wszystko zrobią aby tylko z jakiegoś powodu nie oddać władzy. A jak widać w ostatnim czasie grunt i to bardzo zaczął palić im się pod nogami. Niech te osoby bacznie przypilnują aby wszystko odbyło się zgodnie z zasadami fair play i myślę, że powinno być dobrze. Chyba jak każdy zauważył jeśli nie ma się wyboru, zawsze trzeba wybierać mniejsze zło.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 07:36

Zawsze chciałem to zlinkować. Słowa człowieka, który jest idolem pewnego mocno agitującego użytkownika tego forum :wink: :
Po pierwsze, Zygmunt Bauman nie był bandytą, to co mówisz jest kłamstwem. Zygmunt Bauman był oficerem w wojnie domowej, która się toczyła. Ja nie byłem po tej stronie nigdy, po której w latach 40-tych był Zygmunt Bauman, ale też w latach 40-tych nie żyłem. Natomiast jak rozmawiamy o Żołnierzach Wyklętych to możemy porozmawiać o zbrodniach podziemia antykomunistycznego po wojnie, które jest poważnym problemem i nie ma powodu, żeby o tym też nie mówić.
Czyli Bauman bandytą nie był, ale Żołnierze Niezłomni byli zbrodniarzami. Nie ma takiej niegodziwości, do której te łajzy by się nie posunęły, żeby wybielić tych komuchów: http://parezja.pl/zakowski-broni-bauman ... wykletych/

EDIT: Dzieci "Żołnierzy Niezłomnych" popierają Dudę: http://wpolityce.pl/polityka/244952-syn ... rzeja-dude

Kandydata zdecydowała się poprzeć UPR: http://wpolityce.pl/polityka/244946-upr ... glosowania

Choć nie znalazłem tego oświadczenia na oficjalnej stronie.

Na "Bula" odda głos Cimoszewicz, syn pracownika Informacji Wojskowej :D

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 08:57

najbardziej wkurzające w tym wszystkim jest to, że Lis w TVP - czyli publicznej telewizji robi prywatną kampanię PBK. TVP - jako opłacana przez wszystkich obywateli, powinna być obiektywna i nie stronnicza.
Poziom dziennikarstwa w tym kraju niestety sięgnął dna.
Ja rozumiem, że można PiSu nie lubić, ale są pewne granice.
Żyjemy w czasach komuny, mimo że wmawia się nam, że jest inaczej. Gdy w głównych mediach ktoś mówi coś, co nie jest zgodne z jedynie słuszną "racją stanu PO" od razu się robi z niego głupka, manipuluje cytatami, przerywa, nie da wykończyć odpowiedzi.

P.S. ciekawe czy dzisiaj wielki patriota Wojewódzki wraz z PBK, będzie znowu wbijać polską flagę w gówno?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 09:05

Karolak ['] kto kolejny z dyżurnych autorytetów?
lis przekroczył pewien brązowy rubikon dziennikarskiego łajna.
Szanowni Państwo.Jesli prawdą jest ze cytowany przeze mnie w programie Tomasza Lisa ,wpis Pani Kingi Dudy o oddaniu Oskara pochodzi z fałszywego konta i nie jest autorstwa Pani Kingi,pragnę Ją gorąco przeprosić i stwierdzam ze uległem nieświadomie manipulacji.
to jest to, co robią wszyscy "pożyteczni idioci" wynajmowani przez po. od makiavela po karolaka. oni nieświadomie ulegają manipulacji.

Kukiz wreszcie się obudził (ale ma usprawiedliwienie - zmarł mu Ojciec, byłem na mszy za jego duszę w kościele św. Michała Archanioła we Wrocku, piękne kazania, czytania, coś pięknego!), mobilizuje swój elektorat. Będzie dobrze. Dalej wierzę w 60/40 dla Dudy.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 09:18

ciekawy jestem debaty w TVN... jak Duda będzie tam dalej taki potulny jak baranek, to zostanie zjedzony - już resortowa stokrotka o to zadba ;)

opcje są 3:
albo sztab Dudy myślał, że Bronek jest faktycznie mega ofiarą i sobie nie poradzi z AD w debatach - więc w ciemno zgodzili się na obie debaty.
albo taki był plan - pokazać merytoryczną, ale łagodną i niekonfliktową twarz Dudy i dalej trzymać taką linie w TVN - czyli zaprzeczyć temu co mówią media - o tej okropnej twarzy PiS
albo w czwartek w TVN wyciągnąć najcięższe działa przeciwko PBK, tak że nie starczy już w piątek czasu na ich sprostowanie.

@Zambrotta Kukiz faktycznie się obudził i zapowiada działanie:
"Jedno jest pewne - nie zamierzam siedzieć cicho aż do 24.05. Dzieją się zbyt ważne dla Polski sprawy”
ciekawi mnie, czy mimo wszystko dojdzie do spotkania Duda - Kukiz bez PBK.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 30 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 09:33

To co robi platforma i jej poplecznicy jest zwyczajnie chamskie. Nie chcę takich ludzi u władzy, ludzi,którzy są wstanie każdego zgnoić, ludzi,którzy jak nie mają argumentów by kogoś zgnoić to takie argumenty sami stworzą.Najpierw fałszywe oskarżenia względem Dudy na debacie, Komorowski wg wielu ją wygrał,ale jak tak to wygrał ją fałszem a taka wygrana świadczy o nim najgorzej jak może. Teraz naczelni "strażnicy" już dalej brną w fałsz byleby tylko Bronka utrzymać na krześle. Cóż na niego nie zagłosują ludzie mądrzy,inteligentni potrafiący zasięgnąć wiedzy w więcej niż jednego wg niektórych jedyne prawdziwego źródła. Szkoda Polski, szkoda tej kampanii, szkoda ludzi,którzy chcą coś zmienić. Ta kampania dobitnie pokazuje co ma do zaoferowania nasz obecny prezydent, zupełnie nic poza oczernianiem kontrkandydata. Wmawiają nam,że musimy wybrać mniejsze zło, ale na pewno tym mniejszym złem nie jest PO.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 10:19

Spodobało mi się kilka komentarzy odnośnie do naczelnego dziennikarza III RP:

Krzysztof Feusette:
Dzisiejsze kłamstwo Lisa obnaża szambiarski charakter mainstreamu w całej rozciągłości. Jeśli to się tak zostawi, za rok będą kłamać 24h.
Jarosław Gowin o "przeprosinach" tego propagandysty rodem z Bantustanu:
To tak jakbym powiedział, że pana książka „Zamach na prawdę” jest plagiatem i przeprosił pana sms-em
Paweł Kukiz:
Właśnie czytam o akcji "Lis"... Przypomina mi się Sianecki (stwierdził w "Szkle", że "Kukiz wycofał się" z wyborów). Sąd orzekł, że nic sie nie stało. ... Przebiliście- Lisy, Sianeckie, Kraśki, itp., itd - propagandzistów komuny. Za srebrniki. Panie Lis.... Jestem ojcem trzech Córek. Powiem Panu, że gdyby potraktował Pan choć jedną z nich w tak perfidny sposób jak dziecko Dudy to żadna ochrona nie ocaliłaby Pańskiej grzywy a la "młody konsomolec".

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Tyrion

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 10:26

Na wstępie witam wszystkich Juventinich. Forum śledzę już dobre 10 lat, to mój pierwszy i pewnie jeden z ostatnich wpisów, bo jestem raczej biernym użytkownikiem for internetowych. Zalogowałem się, żeby podzielić się z Wami czymś, w moim odczuciu interesującym. Mianowicie w jaki sposób miłościwie nam panująca jedyna słuszna partia Prawdy Objawionej, oczywiście w trosce o dobro naszego kraju stara się nas uchronić przed mrokami tego świata. Większość z Was ma oczywiście pogląd jak wygląda to w mediach głównego nurtu, ale w stosunku do osób związanych pośrednio lub bezpośrednio z w/w partią troska ta okazuje się być jeszcze większa, w dodatku poparta jeszcze bardziej merytorycznymi argumentami. Po tym przydługim wstępie przechodzę do sedna:

Informacja z 12.05
Szanowni Państwo!

Obraz sytuacyjny, oparty o wyniki wyborcze pokazuje, że radykalizm, nieczysta gra i podburzanie opinii publicznej sprzyjają budowaniu się elektoratu przeciwnemu bieżącemu porządkowi społecznemu.

Przed nami 11 dni do drugiej tury wyborów.

Rozmawiajmy z rodzinami, przyjaciółmi, znajomymi i sąsiadami. Prowadźmy dialog i przekonujmy, że zgoda i bezpieczeństwo są Nam niezbędne. W dzisiejszych, bardzo trudnych czasach radykalizm może doprowadzić do nieprzewidywanego i niebezpiecznego dla Polski rozwoju sytuacji. Siłą naszego kraju jak dotąd jest spokój i stabilizacja, którą budowaliśmy razem przez ostatnie lata.

Dzisiaj każde dobre słowo i wsparcie dla tego wszystkiego, co wspólnie osiągnęliśmy jest na wagę złota. Dane dotyczące frekwencji jasno pokazują, że większość Polaków nie brała udziału w głosowaniu. Obudźmy zatem ducha Narodu, który jak dotąd uśpiony był dobrymi sondażami.

Szansą dla stabilizacji i rozwoju jest pokazanie, poprzez mobilizację i udział w wyborach, że losy Narodu nie są Nam obojętne, że sami mamy wpływ na to, jak będzie wyglądać Nasza przyszłość.

24 maja będziemy podejmować ważną decyzję, która wpłynie na kolejne 5 lat naszego życia.

Czy chcemy być obojętni, czy naprawdę potrafimy zrezygnować z elementu samostanowienia? Siłę człowieka i Narodu stanowią odpowiedzialne i przemyślane decyzje.
Oraz zaproszenie z 16.05
Szanowni Państwo!

Serdecznie zapraszamy na „Marsz Wolności”.

Zaczynamy w czwartek (21.05.2015) o godzinie 18:00 w Łodzi. Spotykamy się na ul. Piotrkowskiej przy Al. Schillera. Maszerujemy ul. Piotrkowską w kierunku Placu Wolności.

Przed nami dzień podejmowania najważniejszych decyzji. W dniu wyborów wszyscy zdecydujemy, czy wybierzemy Polskę tolerancyjną, niezależną, wolną, bezpieczną, stabilną, czy pozwolimy aby atmosfera spisku, fałszu, obłudy, niezgody i nietolerancji opanowała Naszą rzeczywistość?

Pamiętamy czasy rządów PiSu, zastraszania obywateli, czy chociażby represjonowania ze względu na przekonania religijne.

Poseł PiS Janusz Wojciechowski uważa, że miejsce Prezydenta Bronisława Komorowskiego jest w klatce. Już dzisiaj, choć trzymane mocno na wodzy sztabowców i PRowców, budzą się dawne demony. My nie zapomnieliśmy!

Przeciwstawmy się Razem tej wielkiej farsie i obłudzie. Przeciwstawmy się tym wszystkim pustym i fałszywym obietnicom.

Pokażmy Naszą siłę i chęć życia w wolnej, normalnej Polsce.

21 maja bądźcie z nami w Łodzi na wspólnym wielkim Marszu Wolności.

Ze względów organizacyjnych prosimy o potwierdzenie Państwa udziału w Marszu Wolności do dnia 18.05 (poniedziałek) do godz. 15:00 na maila lodzkie@platforma.orgl.

Biuro Regionu PO
Przy okazji przepraszam Was wszystkich, że drugą informację wrzucam z takim opóźnieniem, pozbawiając Was szansy na potwierdzenie udziału w walce z dawnymi demonami. Swoją drogą, ciekawe czy w innych regionach stosują te same argumenty, czy może są jeszcze bardziej kreatywni. Może ktoś mógłby się podzielić np. z regionu... nie wiem... Dolnego Śląska? ktokolwiek?? :wink:

Polecam też poczytać wcześniejsze strony tego tematu, tworzone w okresie poprzednich wyborów prezydenckich (coś koło strony 70, jeśli dobrze pamiętam) - ciekawa lektura po 5 latach.

Pozdrawiam i zapewne do "nieusłyszenia".

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 10:36

Mówiąc o cytacie odnosiłem się do wcześniejszego Twojego posta, o kamienowaniu.

Ja nie bronię Lisa tylko uświadamiam Ci dwa proste fakty: Lis robi dokładnie to, co od lat robią prawicowi dziennikarze - wykorzystuje rodzinę by zdyskredytować kogoś, z kim mu nie po drodze. Zresztą wystarczy prześledzić dyskusję tutaj - też z łatwością znajdą się wpisy odnoszące się do rodzin ludzi tutaj nielubianych.

Drugi fakt jest taki: gdyby Duda nie grał córką w kampanii to by nikt się jego córką nie zajmował. Jednak doszedł do wniosku, że jak pokaże swoją córkę - młodą, dość atrakcyjną dziewczynę, to zyska w głosowaniu. Sprzedał więc jej prywatność za głosy. Dla mnie było jasne, że prędzej czy później ktoś się tej córki czepi - sprawdzi jej wyniki z matury, skoro studiuje na tym samym wydziale, na którym pracuje jej ojciec, będzie śledził jej aktywność w Internecie. Zgadzam się, że pewnie wiedzieli, że to fałszywka ale w kraju, gdzie tropi się Żydów, masonów czy potomków komunistów klucząc po drzewie genealogicznym (także Komorowskiego) coś takiego nie wydaje się być specjalną podłością.

Jednym słowem śmieszy mnie wasze święte oburzenie. Ale nie dziwi, bo mentalność Kalego pasuje do Was idealnie: jak grzebiemy w drzewach rodzinnych Lisa, Żakowskiego, Wojewódzkiego, gramy "dziadkiem z Wermachtu" czy "bratem komunistą" to jest ok, jak ktoś zrobi to wobec drugiej strony - powiesić go i zakopać w nieświęconej ziemi.

Rozumiem też wasz popłoch po tym, jak się okazało, że to nie Duda zniszczył Komorowskiego w debacie, ale na odwrót.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 30 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 10:48

Greger pisze:
Vimes pisze:
Makiavel pisze:Jak nazwiesz więc ojca, który w spódniczce mini i wysokich szpilkach wystawia córkę na uroczystości patriotyczne w kampanii wyborczej? Człowieka, który kosztem prywatności swojej córki kupuje sobie głosy? Taka jest cena.
Prezydentem USA na przykład: https://thenypost.files.wordpress.com/2 ... pardon.jpg. Ich strój też skomentujesz? W USA dziennikarka, która skrytykowała córki Obamy za wygląd wyleciała z roboty. Taka jest cena.

Makiavel pisze:Zresztą tu nie powinieneś znaleźć raczej poparcia bo przecież większość z Was to miłośnicy "Resortowych dzieci" i tropienia brata Adama Michnika oraz tym podobnych zagrań. Lis stał się dokładnie tym samym czym dziennikarze z drugiej strony barykady. Różni się tylko zwrotem.
Ktoś z takim doświadczeniem jak Lis musiał wiedzieć, że to konto jest fałszywe, a pomimo tego wykorzystał to w swoim programie oczerniając nielubianego polityka.

Czy o bracie Michnika napisano nieprawdę? Lis to to dno.
Vimes - po co z nim dyskutujesz. Są dwie opcje: to albo idiota, albo sprzedawczyk, który na systemie korzysta. Sam nie wiem co gorsze...
Niektórym obecny ład i porządek bardzo odpowiada i będą go bronić wszelkim sposobami, aż strach pomyśleć do czego będą zdolni w przyszłości jeżeli ich się utrzyma u władzy. Trzeba ich odsunąć czymś prędzej, nawet jeżeli w chwili obecnej druga strona dużo lepsza nie jest, bo tamci poczują się zbyt pewnie co może nam, zwykłym obywatelom(nie tym,którzy zrobią wszystko dla srebrników) n=bardzo utrudnić życie. Teraz trzeba wybrać mniejsze zło, prezydent z innej partii niż ta rządząca to w chwili obecnej duży +, bo Komorowski zlewał ludzi tyle lat, a co dał mu rząd to podpisywał, czasem nawet nie wiedząc co podpisuje jak wyszło w debacie gdzie zarzucał Dudzie, że to Lech Kaczyński podpisywał ustawę,którą przecież podpisał on sam :smile:

Sama zmiana nie da dużo,ale wtedy ludzie pokażą,że jednak idiotami nie są. Pokażą,że 5 lat nic nie robienia, zlewania wszystkich i rozpaczliwa próba ratowania po I turze wyborów polegająca przede wszystkim na kłamstwie i fałszu a nie na zaoferowaniu czegoś ekstra nie przejdzie.

Ale jedno trzeba oddać platformie, manipulują po prosto wzorowo, niektórzy im uwierzyli,żę 8 ostatnich lat jest źle przez PiS. :prochno:
Ostatnio zmieniony 19 maja 2015, 10:58 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 10:49

Na stronie 70-tej... :
pan Zambrotta pisze:Korwin to szajbus, szczerze współczuję tym, którzy wybierają go jako kandydata na funkcję reprezentatywną. Te wszystkie paplania o monarchii czy o wolnym dostępie do broni. Koleś odfrunął zupełnie.

Na nikogo nie zagłosuję w I turze. W II zagłosuję przeciwko Kaczorowi.
Obrazek

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 10:52

Makiavel, jedno mi nie daje spokoju, Ty uważasz, że coś takiego jest w porządku: "Lis i Karolak cytowali sfałszowane słowa córki Dudy" czy po prostu jesteś tak łatwowierny, że łyknąłeś manipulację Lisa jak młody pelikan?
Makiavel pisze:Ja nie bronię Lisa tylko uświadamiam Ci dwa proste fakty: Lis robi dokładnie to, co od lat robią prawicowi dziennikarze - wykorzystuje rodzinę by zdyskredytować kogoś, z kim mu nie po drodze. Zresztą wystarczy prześledzić dyskusję tutaj - też z łatwością znajdą się wpisy odnoszące się do rodzin ludzi tutaj nielubianych.
Podaj mi przykład prawicowego dziennikarza, który przypisywał komuś wypowiedź, której ta osoba nigdy nie wygłosiła.

Jeżeli zrobię coś takiego:
Makiavel pisze:Będę głosować na Andrzeja Dudę.
To będzie to manipulacja czy nie? Bo dokładnie coś takiego zrobił Lis. Przypisał Kindze Dudzie słowa, których nigdy nie powiedziała.

Obrazek
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 11:16

Makiavel pisze:
Rozumiem też wasz popłoch po tym, jak się okazało, że to nie Duda zniszczył Komorowskiego w debacie, ale na odwrót.
Tak, a miarą tego "zniszczenia" był wysunięty przez Komorowskiego "argument" z Gowinem :roll:

Im dłużej czytam wynurzenia kolesia, tym częściej wydaje mi się, że cały jego problem jest prozaiczny: http://www.memes.com/meme/205680
Ostatnio zmieniony 19 maja 2015, 11:18 przez Karowiew, łącznie zmieniany 2 razy.

Bronisław Komorowski

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 11:16

Popieram gwałty zbiorowe i palenie czarownic. Gdybym urodził się sto lat temu, chętnie wstąpiłbym do NSDAP. Opłacam Makiavela za agitowanie na tym forum.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 11:37

Obrazek

Przepraszam, bo nie czytałem Sapkowskiego, ale Wiedźmin to chyba walczył ze złem, prawda?

Obrazek
ODPOWIEDZ