Mercato (Lato 2015)
- Kamex22
- Juventino
Cieszę się, że Kucharius zna włoski i wrzuca linki. Ale co z tego, skoro większość z nas może sobie tylko potłumaczyć translatorem co nie ma głębszego sensu. Więc albo streszczaj co wrzucasz po polsku, albo nie wrzucaj w ogóle, bo znaleźć newsy po włosku każdy głupi umie.
Dla Zazy nie! W każdym meczu w jakim go widziałem marnował setki i był beznadziejny. Albo nie mam szczęścia albo gość jest do niczego.
Dla Zazy nie! W każdym meczu w jakim go widziałem marnował setki i był beznadziejny. Albo nie mam szczęścia albo gość jest do niczego.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A nie zastanowiliscie sie przez chwile ze moze Zaza po prostu zostanie włączony do jakiegos transferu który JUŻ jest gdzies w kuluarach ułożony?
Ktos sie nim interesowal, wiec moze wykorzystamy to i go gdzies oddamy do zbicia ceny za.. Kurzawe? Bo chyba Monaco go chciało.
Ktos sie nim interesowal, wiec moze wykorzystamy to i go gdzies oddamy do zbicia ceny za.. Kurzawe? Bo chyba Monaco go chciało.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Shadow Marshall
- Juventino
Myślałem od tym, ale nasi nigdy chyba tak nie zrobili poza jakimiś młodzikami. To jedyna sensowna rzecz jaką można zrobić z jego kartą.
- pumex
- Juventino
Już pomagamKamex22 pisze:Cieszę się, że Kucharius zna włoski i wrzuca linki. Ale co z tego, skoro większość z nas może sobie tylko potłumaczyć translatorem co nie ma głębszego sensu. Więc albo streszczaj co wrzucasz po polsku, albo nie wrzucaj w ogóle, bo znaleźć newsy po włosku każdy głupi umie.

Natomiast w drugim linku agent Zazy mówi, że sprowadzenie Dybali nic nie zmienia w kwestii przyszłości jego klienta i że na 90% trafi do Juve :x

- Vincitore
- Juventino
Zaza... kurcze, był okres w tym sezonie, gdy wyglądał nieźle, strzelał bramki z trudnych pozycji i to nie tylko w Sassuolo i kadrze, ale te 9 bramek wygląda marnie. W ostatnich 12 kolejkach tylko jedna bramka.
Prawda niestety taka, że mając obok siebie Berardiego i Sansone, grając w drużynie nastawionej w dużej mierze na ofens (Di Francesco uczeń Zemana), nie strzelić nawet 10 bramek w sezonie to totalna porażka. Podejrzewam, że gdyby na jego miejscu był chociażby taki Toni, to już dawno by odstawił Teveza.
Chyba koniecznie chcemy mieć jakiegoś napastnika w reprezentacji Włoch, ale moim zdaniem to Zaza, a nie Berardi po obecnym sezonie powinien zostać na kolejny w Sassuolo i udowadniać, że zasługuje na miejsce u nas, bo na dzień dzisiejszy, to wygląda mi na następcę ale Matriego.
Prawda niestety taka, że mając obok siebie Berardiego i Sansone, grając w drużynie nastawionej w dużej mierze na ofens (Di Francesco uczeń Zemana), nie strzelić nawet 10 bramek w sezonie to totalna porażka. Podejrzewam, że gdyby na jego miejscu był chociażby taki Toni, to już dawno by odstawił Teveza.
Chyba koniecznie chcemy mieć jakiegoś napastnika w reprezentacji Włoch, ale moim zdaniem to Zaza, a nie Berardi po obecnym sezonie powinien zostać na kolejny w Sassuolo i udowadniać, że zasługuje na miejsce u nas, bo na dzień dzisiejszy, to wygląda mi na następcę ale Matriego.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Wracam po całym dniu na uczelni do domu, siadam z kawą przed kompem, odpalam internety żeby nadrobić zaległości niusowe i... :shock: ??? Serio? To co czytam na stronie konkurencji to jakieś ponure żarty chyba. Romulo ledwo co posklejali, jeden mecz i znowu kontuzja - rozwiał chyba tym samym wszelkie wątpliwości co do swojej przyszłości w Juve. Gość nie jest zły, trochę ma pecha, no ale...
Natomiast co do Zazy... Jedna rzecz mnie zastanawia. Co kieruje Marottą i spółką, że uważają, że on jest gotowy do gry w Juve, a prezentujący się o dwie klasy lepiej od niego Berardi nie. Co takiego ma Zaza, czego nie ma Domenico? Nie oglądam Sassuolo systematycznie, ale w tych kilku meczach, które miałem przyjemność oglądać Berardi bił swojego kolegę o głowę we wszystkich niemalże aspektach: aktywności, dryblingu, rozegrania, skuteczności. Ewentualny transfer Simone do Juve będzie nie lada zagadką. Jedyne co, moim zdaniem, może to tłumaczyć to to, że Berardi może nie pasować do taktyki Allegriemu, aczkolwiek śmiem twierdzić, że byłby u nas lepszą "dziewiątką" niż Zaza, co kilka stron wcześniej tutaj już ktoś sugerował - coś na kształt Van Persiego za najlepszych lat. Poza tym nie widzę sensu wydawania 15 mln na średniaka, kiedy mamy już w swoich szeregach Llorente i możemy mieć Matriego. Żadnego progresu.
Mam nadzieję, że Marotta myśli podobnie jak Adrian27th i Zaza miałby być wykorzystany jedynie jako karta przetargowa. Aczkolwiek coś mam jakieś złe przeczucie, że Beppe planuje co innego.
Rysuje nam się kilka scenariuszy odnośnie ataku na przyszły sezon. Wzmocnienie ofensywy Cavanim byłoby miazgą, ale grupka Tevez, Cavani, Morata i Dybala jest chyba niemożliwa. Zestawienie Morata, Tevez, Berardi, Dybala wyglądało by także bardzo okazale i perspektywicznie, natomiast jeżeli mielibyśmy skończyć z Carlosem, Dybalą, Moratą, Zazą i jakimś waflem na ławę to - wobec okazji jaką jest Berardi i nazwisk typu Cavani - będę takim obrotem spraw nieco... rozczarowany. (aczkolwiek może być także tak, że Tevez zachowa obecną formę, Morata wskoczy na jeszcze wyższy level, a Dybala udowodni, że jednak jest kozak i sami będą robić robotę)

Natomiast co do Zazy... Jedna rzecz mnie zastanawia. Co kieruje Marottą i spółką, że uważają, że on jest gotowy do gry w Juve, a prezentujący się o dwie klasy lepiej od niego Berardi nie. Co takiego ma Zaza, czego nie ma Domenico? Nie oglądam Sassuolo systematycznie, ale w tych kilku meczach, które miałem przyjemność oglądać Berardi bił swojego kolegę o głowę we wszystkich niemalże aspektach: aktywności, dryblingu, rozegrania, skuteczności. Ewentualny transfer Simone do Juve będzie nie lada zagadką. Jedyne co, moim zdaniem, może to tłumaczyć to to, że Berardi może nie pasować do taktyki Allegriemu, aczkolwiek śmiem twierdzić, że byłby u nas lepszą "dziewiątką" niż Zaza, co kilka stron wcześniej tutaj już ktoś sugerował - coś na kształt Van Persiego za najlepszych lat. Poza tym nie widzę sensu wydawania 15 mln na średniaka, kiedy mamy już w swoich szeregach Llorente i możemy mieć Matriego. Żadnego progresu.
Mam nadzieję, że Marotta myśli podobnie jak Adrian27th i Zaza miałby być wykorzystany jedynie jako karta przetargowa. Aczkolwiek coś mam jakieś złe przeczucie, że Beppe planuje co innego.
Rysuje nam się kilka scenariuszy odnośnie ataku na przyszły sezon. Wzmocnienie ofensywy Cavanim byłoby miazgą, ale grupka Tevez, Cavani, Morata i Dybala jest chyba niemożliwa. Zestawienie Morata, Tevez, Berardi, Dybala wyglądało by także bardzo okazale i perspektywicznie, natomiast jeżeli mielibyśmy skończyć z Carlosem, Dybalą, Moratą, Zazą i jakimś waflem na ławę to - wobec okazji jaką jest Berardi i nazwisk typu Cavani - będę takim obrotem spraw nieco... rozczarowany. (aczkolwiek może być także tak, że Tevez zachowa obecną formę, Morata wskoczy na jeszcze wyższy level, a Dybala udowodni, że jednak jest kozak i sami będą robić robotę)
- jpjp5
- Juventino
a ja bym chętnie sprawdził Zaze i Berardiego u nas, myślę że jak byśmy sprzedali Llorente i atak by wygladał Zaza, Coman, Berardi, Morata, Tevez, Dybala to moglibyśmy śmiało rotować składem jak i ustawieniem na 4-3-3. To ze Zaza średnio gra w Sassuolo to nie oznacza ze u nas też będzie tak grał. Ja w niego wierze. W kadrze Włoch miał dobre wystepy, myslę że problem tkwi w psychice w Sassuolo nikt mu nie zagrozi, a w juve musiałby walczyc o miejsce.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Uważam,że to byłoby już za dużo, ciężko byłoby wszystkich pogodzić, owszem jest do rozegrania te 50 spotkań w sezonie, no ale jak pokazuje ten sezon to dla takiego Gio było już za mało miejsca, a Coman grał tyle co kot napłakał. Poza tym żeby przejść na 4-3-3 to jednak przydaliby się typowi skrzydłowi, 1 Berardi i kilku graczy mogących tam grać? Wg mnie to trochę na siłę by było rzucanie na bok Teveza,Moraty czy Dybali.jpjp5 pisze:a ja bym chętnie sprawdził Zaze i Berardiego u nas, myślę że jak byśmy sprzedali Llorente i atak by wygladał Zaza, Coman, Berardi, Morata, Tevez, Dybala to moglibyśmy śmiało rotować składem jak i ustawieniem na 4-3-3. To ze Zaza średnio gra w Sassuolo to nie oznacza ze u nas też będzie tak grał. Ja w niego wierze. W kadrze Włoch miał dobre wystepy, myslę że problem tkwi w psychice w Sassuolo nikt mu nie zagrozi, a w juve musiałby walczyc o miejsce.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Przytoczę dyskusję z tematu meczowego.
Romulo udowodnił swoją przydatność dla tego zespołu. Fakt, ma spory potencjał... do łapania urazów po meczach
Nie wiem co wciągali Ci, którzy brali go pod uwagę jako alternatywa na prawej stronie obrony (czy gdziekolwiek indziej). Największymi konkurentami dla niego są Caceres i Pepe... o miano Największej Kaleki Juventusu.
Wypowiedź na temat Berardiego. Przyjemnie się czyta, bo gość dobrze gada. Wreszcie jakiś przyzwoity agent piłkarski nie robiący cyrku z siebie i swojego klienta.
Wykrakałemfilippo pisze:Nie napisałem, że gra świetnie, tylko, że po jego zagraniach widać spory potencjał. Jakbyś cały sezon pauzował z powodu kontuzji, to lepiej byś nie zagrał. Przed kontuzją Romulo grał fajniejackop pisze:Taki żart? Jak patrzę na tego gościa, to żałuję, że nie pauzuje po tej kontuzji do końca sezonu. Podziękować i zapomnieć o nim jak najszybciej. Kolejny zły sen po Mauricio "Real tuż tuż" Isli i Malace "12 mln" Martinezie.filippo pisze:Natomiast zaskoczony jestem Romulo. Widać, że drzemią w nim spore umięjętności, szkoda że się połamał na początku sezonu... Mógłby śmiało walczyć o miejsce w składzie z Lichym.

Wypowiedź na temat Berardiego. Przyjemnie się czyta, bo gość dobrze gada. Wreszcie jakiś przyzwoity agent piłkarski nie robiący cyrku z siebie i swojego klienta.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- SKAr7
- Juventino
I ty pumi przeciwko mnie? 
Panowie, ogarniajcie. Nie ma dyskusji Berardi czy Zaza, bo to dwie zupełnie inne pozycje pod względem zadań na boisku. Jak Carvajal i Rugani.
Mico trochę kłóci się z Dybałą, choć obu chętnie bym przywitał. Zaza rywalizuje z Llorente i od biedy z Moratą. JEŚLI ma odejść Lew, to zapomnijcie o tym, że możemy zostać bez zapasowego drągala z przodu, takiego koszykarskiego centra.
Teraz pytanie w ocenie tego, czy Simone to dobry pomysł brzmi- jakie mamy oferty za Fernando. Jeśli odpowiednio duże, to ja bym się nawet nie zastanawiał- możemy wymienić gościa, który w tym sezonie nie szalał, na kogoś, kto poszalał nieco więcej, jest Włochem, jest ponad 6 lat młodszy. I zaoszczędzimy na tym sporo mamony, biorąc pod uwagę kontrakt Lwa. Czysty profit.
Panowie, ogarniajcie. Nie ma dyskusji Berardi czy Zaza, bo to dwie zupełnie inne pozycje pod względem zadań na boisku. Jak Carvajal i Rugani.
Mico trochę kłóci się z Dybałą, choć obu chętnie bym przywitał. Zaza rywalizuje z Llorente i od biedy z Moratą. JEŚLI ma odejść Lew, to zapomnijcie o tym, że możemy zostać bez zapasowego drągala z przodu, takiego koszykarskiego centra.
Teraz pytanie w ocenie tego, czy Simone to dobry pomysł brzmi- jakie mamy oferty za Fernando. Jeśli odpowiednio duże, to ja bym się nawet nie zastanawiał- możemy wymienić gościa, który w tym sezonie nie szalał, na kogoś, kto poszalał nieco więcej, jest Włochem, jest ponad 6 lat młodszy. I zaoszczędzimy na tym sporo mamony, biorąc pod uwagę kontrakt Lwa. Czysty profit.
- Shadow Marshall
- Juventino
Zaza poszalał nieco więcej..? Huhu...odważnie. O ile Zaza w styczniu grał świetnie to cała reszta sezonu to typowy Llorente. Człapie i nic mu nie wychodzi. Czasem odstawi jakiś team play i wepchnie bramkę. Bieda panowie. Już lepiej ogrywać Comana bo wygląda ten ruch (Llorente out Zaza in) jak zamienił stryjek siekierkę na kijek.
- wagner
- Juventino
Nie wyobrażam sobie sytuacji w której jedynym doświadczonym zawodnikiem w ataku jest Tevez
dwóch młodych Morata i Dybala, a do tego jeszcze pewnie dwóch grajków, właśnie ów drugi doświadczony napastnik i młoda zapchajdziura. Nie widzę tu innych scenariuszy. A w tych rolach nie widzę ani Zazy, ani tym bardziej Berardiego.

- kacopys
- Juventino
Jak słyszę pogłoski o Zazie to, aż mnie ciarki przechodzą. Z całym szacunkiem już wolę pana pięknego jako zapchajdziurę na następny sezon.
Z Berardim pewnie będzie tak, że nasi go wykupią za te 15 baniek. To promocja jak za młodziana który drugi rok z rzędu będzie miał w SerieA w drużynie z dołu tabeli double-double
Ciekawe co będzie z tym Babą, Augsburg chcę za niego niby 20mln
Z Berardim pewnie będzie tak, że nasi go wykupią za te 15 baniek. To promocja jak za młodziana który drugi rok z rzędu będzie miał w SerieA w drużynie z dołu tabeli double-double

Ciekawe co będzie z tym Babą, Augsburg chcę za niego niby 20mln

- PlanetJuve
- Juventino
Podobno bardzo napieramy na Nainggolana. Oferujemu mu kontakt w okolicach 4 mln euro rocznie w przeciwieństwie do 2,5 Romy. Przy odejściu Pirlo to jego kontakt właśnie przeszedł by na Belga przy czym nasz pomoc wyglądałaby Pogba- Marchisio- Nainggolan- Vidal :shock: Taka fantastyka oczywiście z mojej strony
Ale coś jest na rzeczy.
A teraz najlepsze! JUve oferyje 5 baniek rocznie Icardiemu!
Rewanż za próbę podebrania Paula
A teraz najlepsze! JUve oferyje 5 baniek rocznie Icardiemu!

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Albo próba zabrania Interowi ostatniej deski ratunku na derbyPaweljuve2006 pisze:Podobno bardzo napieramy na Nainggolana. Oferujemu mu kontakt w okolicach 4 mln euro rocznie w przeciwieństwie do 2,5 Romy. Przy odejściu Pirlo to jego kontakt właśnie przeszedł by na Belga przy czym nasz pomoc wyglądałaby Pogba- Marchisio- Nainggolan- Vidal :shock: Taka fantastyka oczywiście z mojej stronyAle coś jest na rzeczy.
A teraz najlepsze! JUve oferyje 5 baniek rocznie Icardiemu!![]()
Tak serio to ma 38 goli w 87 meczach dla porównania Dybala 16 w 60.
Transfer zapewne byłby bardzo ciężko do realizacji, więc można to między bajki włożyć, choć to jedyny gracz Interu,którego bym w Juve widział.
Jak kupimy Dybale i wykupimy Pereyrę to ciężko mi uwierzyć w jeszcze jeden duży transfer, dlatego Naingollan to pewnie zwykłe ploty. No chyba,ze stanie się coś czego chyba nikt nie chce;/