Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 00:45

Vincitore pisze:Według Di Marzio, Inter przebił naszą ofertę za Dybale i zaoferował 34 mln.
Zamparini powinen sobie zdawać sprawę z tego, że Juventus i tak zaoferował więcej niż powinien, za gracza, ktoremu za rok konczy sie kontrakt + jest po PIERWSZYM dobrym sezonie w SerieA.

Kolejna sprawa - jestem pewny, że Dybała oleje inter cieplutkim moczem. Jeśli Zamparini będzie chciał wyskrobać od Juve jeszcze więcej kasy, to może sie srogo przejechać, bo jak mowilem - Dybala oleje inter, a nie wiadomo, czy jakikolwiek klub (ktorym zainteresowany byłby Dybala) zdecyduje się na wydanie takiej kasy jak Juve.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 00:48

I ktoś ładnie tę próbę Interu władowania się w zakończone negocjacje podsumował

Obrazek

Zamparini poinformował naszych, że zamierza oczywiście do3mać umowy z nami co do Dybały. Info od tegoż samego Di Marzio.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 09:03

Wczoraj nikt nie zwrócił uwagi na doniesienia łączące nas z Babą, a tu drugi dzień z rzędu można czytać informacje nt "misji Paratici'ego" w Niemczech. Marotta Dybalę, Paratici Babę, w takim razie kogo nam wyczaruje Nedved? :P

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 09:40

Mehehehe pisze:Wczoraj nikt nie zwrócił uwagi na doniesienia łączące nas z Babą, a tu drugi dzień z rzędu można czytać informacje nt "misji Paratici'ego" w Niemczech. Marotta Dybalę, Paratici Babę, w takim razie kogo nam wyczaruje Nedved? :P
Czy chodzi o Babe Rahmana z Augsburga, ziomka Asy ? Ktoś może coś o nim napisać ?
Nedved Ibrę ;)

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 10:08

rad pisze:
Mehehehe pisze:Wczoraj nikt nie zwrócił uwagi na doniesienia łączące nas z Babą, a tu drugi dzień z rzędu można czytać informacje nt "misji Paratici'ego" w Niemczech. Marotta Dybalę, Paratici Babę, w takim razie kogo nam wyczaruje Nedved? :P
Czy chodzi o Babe Rahmana z Augsburga, ziomka Asy ? Ktoś może coś o nim napisać ?
Nedved Ibrę ;)
Objawienie rozgrywek, kocur obrońca.
Ma swietne dosrodkowanie, szybkosc, a do tego potrafi bronic.
Podobno interesowal sie nim Bayern.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 10:35

Będziemy mieli Babę na obronie ?

Ale tak na serio słyszałem o nim same dobre rzeczy. Zresztą moim zdaniem pójście w młodych zawodników to najlepszy sposób na utrzymanie ciągłości, gdyż de facto nie zostaną od razu puszczeni na głęboką wodę.

Dybala, Baba, Allan,Rugani wygląda mega fajnie.

Mi się do tego marzy Berardi i Darmian.

Jeżeli Pogba odejdzie to trzeba będzie jakiegoś pomocnika jeszcze dokupić, ale to wtedy nie będzie raczej problemem.
Ciekawe czy będziemy w ogóle szukać ofensywnego pomocnika (jeżeli tak to Berardi raczej nie przyjdzie).

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 10:42

Co do prawej strony - wydaje mi się, że od sezonu 15/16 (albo dopiero 16/17) zawodnikiem Juve będzie Sime Vrsaljko. Chłopak latem miał dwie oferty (może więcej, ale te dwie są istotne): od Milanu i od Sassuolo. Wybrał ofertę Sassuolo. Mówiło się o tym, że ktoś od Juve uczestniczył w tej operacji, że w przyszłości Juve ma zgarnąć Chorwata. I dlatego Sime wybrał Sassuolo - bo po przygodzie w tej drużynie może trafić na JS. Ale jego przyszłość zależy od rozwiązania się sprawy z Romulo i Caceresem - zobaczymy czy Orestesa wykupimy/przedłużymy kontrakt no i czy Martin zostanie na kolejne lata, bo jak nie był kontuzjowany, to sporo grywał (osobiście wolę Urusa od Lichtsteinera). Możliwą jest również kontynuacja trójki Lichy,Caceres,Romulo. Niemniej oznacza to brak skoku i gwarancji na przyszłość (chyba, że taką nazwiemy Vrsaljko w Sassuolo) po prawej stronie obrony.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 10:49

Virgil pisze:Będziemy mieli Babę na obronie ?
:lol:
Virgil pisze:Mi się do tego marzy (...) Darmian.
Solidy to grajek, ale żeby od razu marzyć. Na ligę pewnie by wystarczył, LM trzeba nam kogoś lepszego.
Virgil pisze:Allan
To już któryś post w którym pada ew. pozyskanie Allana, tylko czy my się w ogóle nim interesujemy ? Jakku coś o nim pisał ? Ktokolwiek ? Prawdą jest za pewne, że szukamy środkowego pomocnika - Witsel, Nainggolan, ale na pewno wykupimy z Udine Pereyre, wątpię że kupimy kolejnego gracza z ich drużyny którzy bezpośrednio będą walczyć o miejsce w składzie. Swoją drogą modne jest posiadanie w dzisiejszych czasach Belga w kadrze, też chce mieć takiego :prochno:

Odnośnie Dybaly. To już pewne, że stanie się naszym zawodnikiem. Statystyki raczej do końca sezonu się mu nie zmienią 13 bramek i 10 asyst nie wygląda źle na papierze. Rzeczywiście kwota zbliżona już do transferów klubów europejskich, nie ma co się obawiać bo skoro inwestujemy takie pieniądze to za pewne stać nas na to. Osobiście jakoś nie widzę duetu Tevez - Dybala, a prędzej Morata - Dybala. Ale to wiecie takie moje. Tak czy inaczej witamy Argentyńczyka z otwartymi ramionami. Oby stał się gwiazdą światowego formatu.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 11:13

RICTOR pisze:I ktoś ładnie tę próbę Interu władowania się w zakończone negocjacje podsumował

Obrazek

Zamparini poinformował naszych, że zamierza oczywiście do3mać umowy z nami co do Dybały. Info od tegoż samego Di Marzio.
Hehehe dobre :D Jaram się tym okienkiem niesamowicie. Wreszcie wracamy na należne nam miejsce i możemy się wzmacniać jak na topowa drużynę przystało. Lewych obrońców jest od groma w naszym zasięgu (Masuaku, Baba, Mendy itd) Kurzawa już mniej. Na prawą Widmer lub Vrslajko choć dałbym szansę Romulo. Vrslajko z kompilacji widać, że ma dobre dośrodkowaniu ale w ofensywie w zasadzie tylko tym dysponuje.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 11:33

Ja będę się upierał przy Zappacoscie na prawą. Gracz się wyróżnia w ofensywie, obecnie grywa w pomocy nawet. Cała historia przypomina Zambro. Juve nie może rozmyć swojej tożsamości tak jak niektóre kluby z czołówki. Chłopak w tym sezonie wygląda dobrze, a na pewno lepiej niż wyżej wymieniany Chorwat. Nie kupuję gadki że taki Darmian to nie zawodnik na LM. Czym on ustępuje takiemu Carvajalowi ? Pytam poważnie.

Na lewą nie ma żadnego zdolnego Włocha na ten moment ( De Sciglio nie liczę), więc można się rozejrzeć za Babą ;)

W przednich formacjach ciężko o zdolnego Włocha więc lepiej inwestować w takowych w defensywie.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 12:09

Uradował by mnie w przyszłym sezonie atak: Tevez, Morata, Dybala, Domenico i Llorente/inna typowa 9-tka za bezcen. Wolałbym nie inwestować tony pieniędzy w Cavaniego skoro możemy wydawać dalej pieniądze na graczy których sami w późniejszym czasie wykreujemy na gwiazdy.

W obronie jeżeli faktycznie przyjdzie Baba, zaklepany jest Rugani i pomyślimy nad rotacją na prawej obronie to jestem także zadowolony. Mam szczerą nadzieję że po przyjściu Ruganiego zostanie u nas Ogbonna bo w perspektywie trzeba mieć odejście na emeryturę Barzagliego i jego liczne kontuzje.

No a pomoc to chyba największa bolączka jeżeli odejdzie od nas Pirlo. Będziemy wówczas potrzebowali minimum dwóch nowych pomocników w tym jednego o charakterystyce Andrei. Jest ktoś taki na rynku? Pocieszające jest posiadanie w składzie Markiza, który dobrze spisuje się na tej pozycji jednak to za mało by grać na wszystkich frontach. No i pytanie - czy szukamy trequartisty? Jeżeli tak to kto by pasował?

Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 12:17

Kucharius1 pisze:Ja będę się upierał przy Zappacoscie na prawą. Gracz się wyróżnia w ofensywie, obecnie grywa w pomocy nawet. Cała historia przypomina Zambro. Juve nie może rozmyć swojej tożsamości tak jak niektóre kluby z czołówki. Chłopak w tym sezonie wygląda dobrze, a na pewno lepiej niż wyżej wymieniany Chorwat. Nie kupuję gadki że taki Darmian to nie zawodnik na LM. Czym on ustępuje takiemu Carvajalowi ? Pytam poważnie.

Na lewą nie ma żadnego zdolnego Włocha na ten moment ( De Sciglio nie liczę), więc można się rozejrzeć za Babą ;)

W przednich formacjach ciężko o zdolnego Włocha więc lepiej inwestować w takowych w defensywie.
Darmian to już nie jest młody-zdolny, tylko w pełni ukształtowany 26 letni piłkarz, starszy od Carvajala o 3 lata. Piłkarz z beznadziejnym dośrodkowaniem jak na bocznego obrońcę (może to kwestia tego, że zaczynał jako środkowy obrońca), który po przestawieniu przez Venturę na wahadłowego zaliczył w 2 sezony zaledwie 4 asysty w lidze, w dodatku w systemie 3-5-2 czyli mając teoretycznie jeszcze więcej okazji na grę bliżej bramki przeciwnika. Piszczek, Marcelo, Lichsteiner w 13/14 taki wynik robią w rundę. Zagrał kilka fajnych spotkań w lidze, meczem w Bilbao pokazał się w Europie, z braku poważnych rywali gra w reprezentacji, ale nie rozumiem tego hype'u na niego we Włoszech. A w Torino według mnie lepszą robotę na skrzydle robi niejaki Bruno Peres, który z totalnego no-name'a ściągniętego za grosze stał się gwiazdką, wygryzł Darmiana z prawego skrzydła, zalicza lepszy sezon, gra lepiej w obronie, więcej strzela i asystuje i obecnie kręci się już przy nim Sabatini, Roma podobno daje 10 milionów euro.
Hypeman pisze: No a pomoc to chyba największa bolączka jeżeli odejdzie od nas Pirlo. Będziemy wówczas potrzebowali minimum dwóch nowych pomocników w tym jednego o charakterystyce Andrei. Jest ktoś taki na rynku?
Tak, taki piłkarz rodzi się raz na dekadę, nazywa się Marco Verratti.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 12:44

Dizzee czyli jak Carvajal, który w ultraofensywnym Realu niczym nie zachwyca, dodatkowo jest bardzo agresywny i łapie mnóstwo kartek. Ostatni dobry sezon to ten w Bundeslidze. Darmian choć lepiej broni.

Ja nie napisałem że Darmian jest świetny - podałem tylko pod wątpliwość że nie można napisać "że nie jest to gracz na LM", skoro nawet w topowych klubach są gracze na podobnym poziomie. Moim faworytem jest Zappacosta ;)

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 12:45

Dizzee pisze:
Hypeman pisze: No a pomoc to chyba największa bolączka jeżeli odejdzie od nas Pirlo. Będziemy wówczas potrzebowali minimum dwóch nowych pomocników w tym jednego o charakterystyce Andrei. Jest ktoś taki na rynku?
Słowa klucze pogrubiłem - pytałem o piłkarza który jest na sprzedaż a Marco w Paryżu to gwiazda i nie będą pewnie chcieli go oddać w rozsądnej cenie.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 12:48

Hypeman pisze:
Dizzee pisze:
Słowa klucze pogrubiłem - pytałem o piłkarza który jest na sprzedaż a Marco w Paryżu to gwiazda i nie będą pewnie chcieli go oddać w rozsądnej cenie.
Mamy przecież Markiza, który w tej chwili jest lepszy nie tylko od Pirlo ale i od Verrattiego:)

Co do Darmiana to trochę taki Padoin ale chyba z większymi umiejętnościami i jakimś potencjałem:)

Zablokowany