Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 13:33

Jak Milan będzie miał nowego właściciela to za wszelką cenę powinni kupić Berardiego :prochno:

Gościu ma dopiero 20 lat, a w Serie A rozegrał już ponad 4650 minut (ok. 52 mecze), w których strzelił 30 goli i zaliczył 18 asyst :!: :!: :!: Pozostałe staty to: 22 żółte kartki, 2 czerwone, 12 goli z karnych, 3 hattricki i raz 4 gole w jednym meczu. Berardi obok Icardiego i Dybali to 3 najzdolniejszych napastników młodego pokolenia we Włoszech. Dwóch z nich od przyszłego sezonu może grać u nas. Grzechem i to ciężkim byłoby nie skorzystać. Zwłaszcza, że po prostu potrzebujemy napastników (Matri - odchodzi, Coman - pewnie na wypożyczenie, Llorente - nie wiadomo co z chłopem). Atak: Tevez, Morata, Dybala, Berardi, Llorente/jakiś Gignac - jest w czym wybierać i średnia wieku koło 25 lat. Można mnożyć kombinacje i grać nawet trójką młodych wilków: Berardi-Dybala-Morata W Cavaniego jakoś nie wierzę, bo jakby PSG naprawdę chciało go sprzedać, to pewnie kluby z Anglii i Hiszpanii złożyłyby bajeczne oferty.

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 14:20

Crunny pisze:Jak Milan będzie miał nowego właściciela to za wszelką cenę powinni kupić Berardiego :prochno:
A dzisiaj dokłada kolejne 3 trafienia :) Widać u niego jeszcze młodzieńczą gorączkę ale oprócz tego gra naprawdę dobrze. Będzie o nim głośno :)

PS. gdyby nie totalnie zmarnowana 100% sytuacja to młodych Włoch ustrzeliłby Milanowi 4 bramki :D Schrzanił straszliwe ale niech mu będzie wybaczone :)

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 14:27

Berardi jest dla Juventusu tym czym jest półnaga i pijana panienka w łóżku faceta. Aż żal nie skorzystać i ciężko prosić o łatwiejszą okazje. 15 mln za tego chłopaka to świetna cena. Zresztą wystarczy obejrzeć kilka meczów w jego wykonaniu by się do niego przekonać. MUSI trafić do Juve.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 14:28

Nigdy nie byłem przekonany do Berardiego i szczerze mówiąc nadal nie jestem. :oops: Chłop mi strasznie imponuję, zwłaszcza po dzisiejszym spotkaniu, ale znając życie, to nie strzeliłby już przez najbliższych co najmniej 5 meczów. Ale z racji, że sezon się kończy, to tego się nie dowiemy.
Gdyby tylko się był bardziej regularny, to już na tę chwilę byłby porównywalny do najlepszych skrzydłowych. Ale na to przyjdzie jeszcze czas!
Najbardziej mnie martwi to, że w ogóle nie ma żadnych newsów o Domenico. Nic! Nasi już postanowili, że go nie wykupią, ale milczą, czy po prostu czekają do końca sezonu, żeby podjąć decyzję? Nie podoba mi się to. 15 baniek, to okazja. Wolę mieć w zespole Berardiego niż Cavaniego. :ok:
mrozzi, jakku, dajcie jakieś informacje!

Obrazek
J1M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 14:32

Jeśli nie wykupimy Berardiego, to będzie dla nas strzał w stopę. Gość ma wielki potencjał, a dużo nas by nas nie kosztował.
Pomyśleć o tym, że mamy wielkie wątpliwości co do tego tak obiecującego zawodnika, a w naszym klubie biegają takie asy jak Llorente czy Matri :think:

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 14:32

Dokładnie jak można tego chłopaka nie wziąć, 15mln to żadna kwota w tej chwili (patrząc jak Marotta lekką ręką wydaje więcej na takiego Pereyerę czy Ogbonnę) jak się nie sprawdzi to w zimę można wypożyczyć czy coś.

Atak : Tevez, Morata, Dybala, Berardi + jakiś Llorente czy inna "9" bo Cavani może i fajny ale raczej nie do ściągnięcia a jeżeli już to Berardiego i tak trzeba sciągnąć i np. wypożyczyć do Sampdorii jak już ktoś pisał.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 14:34

Nie wiem o co tutaj chodzi...nasi widzą jakąś boską cząstkę w Dybali, a w Berardim nie? Ehhh Marrotta i to jego leniwe oko... :(

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 15:15

Axel pisze:
PS. gdyby nie totalnie zmarnowana 100% sytuacja to młodych Włoch ustrzeliłby Milanowi 4 bramki :D
W poprzednim sezonie już tego dokonał, ma chłopak patent na Milan. Jeśli go teraz nie weźmiemy to będzie to dla mnie ruch co najmniej nie zrozumiały. Nie wyobrażam sobie by w przyszłym sezonie dalej kopał piłkę w Sassuolo. To już lepiej oddajmy go do Milanu, tam przynajmniej będzie gwiazdą.. U nas może mieć trochę za ciasno, jeśli nie zamierzamy przejść na trójkę atakujących. Kurcze transfer Dybali może nas wynieść w sumie 40 baniek, przy tej kwocie Berardi to promocja na tą chwilę. Nie wiem co zrobi Marotta, ale ciężko mi będzie pogodzić się z faktem, że Domenico nie jest częścią naszego planu na przyszłość. Chociaż nadzieja oczywiście jest, bo Nedved zapewniał przecież, że młody Włoch do nas kiedyś trafi. Jeśli Tevez zostanie na przyszły sezon, to odpuśćmy sobie tego Cavaniego. Wiem że Urugwajczyk jest kozakiem, no ale jest przecież Morata, który aspiruje do takiego miana.
Dziwi mnie trochę brak zainteresowania z naszej strony bocznymi obrońcami. Przecież Lichy i Evra już długo nie pociągną na tym poziomie, Poza tym Szwajcar nie posiada umiejętności dokładnego dośrodkowania. Ciągle tylko ploty o napastnikach i graczach środka pola. Czyżby zarząd uważał, że Padoin rozwiązuje wszystkie nasze problemy ? Przecież taki Willems na pewno nie będzie kosztował furmanki pieniędzy, bo zawodnicy z Eredivisie nigdy nie byli przesadnie drodzy. Gość ma tyle asyst, że po prostu nic tylko brać, zresztą długo by wymieniać piłkarzy na tej pozycji, którzy nadawali by się do Juve. Wielokrotnie ten temat był tu poruszany. Zarząd wydaje się być zadowolony z obecnego stanu rzeczy. Wiem, że w to mercato nie rozwiążemy raczej wszystkich naszych problemów, ale prawa i szczególnie lewa obrona naprawdę wymagają wzmocnień na już.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 15:24

Ja się cały czas będę upierał, że boki obrony jeśli wszyscy będą zdrowi ( Lichy, Evra, Romulo, Asa, Caceres i Padoin) są w pełni wystarczające na nst sezon. Teraz wzmocnić ofensywę i ewentualnie środek (odejście Pogby). Jeżeli plotki o Cavanim są prawdą, Domenico trzeba wypożyczyć do klubu, który będzie walczył w LE, a po sezonie 15/16 gdy odejdzie Tevez ściągnąć go do nas. Po awansie do finału LM jestem spokojny o transfery i o naszą przyszłość !

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 15:26

rufi8 pisze: Kurcze transfer Dybali może nas wynieść w sumie 40 baniek, przy tej kwocie Berardi to promocja na tą chwilę.
No nie do końca...15 mln za połówkę Berardiego to w sumie 30 mln za całość praw do tego piłkarza. Zaś Dybala przyjdzie pewnie (z tego co piszą media) za 32 mln plus 8 baniek ewentualnych bonusów. Zatem ceny obu piłkarzy są porównywalne. Zgodzę się natomiast z tym, że niewykupienie Domenico w te wakacje będzie trochę niezrozumiałe, zwłaszcza po tym co pokazuje przez ostatnie 2 sezony.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 15:33

Nie no z tą jedną połówką Berardiego to były jakieś śmieszne kwoty czy tam karta Peluso lub Marrone. Już nie pamiętam dokładnie. Całość Berardiego wyniesie nie więcej jak 20 mln.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 15:34

Yaro417 pisze:
Kurcze transfer Dybali może nas wynieść w sumie 40 baniek, przy tej kwocie Berardi to promocja na tą chwilę.
No nie do końca...15 mln za połówkę Berardiego to w sumie 30 mln za całość praw do tego piłkarza. Zaś Dybala przyjdzie pewnie (z tego co piszą media) za 32 mln plus 8 baniek ewentualnych bonusów. Zgodzę się natomiast z tym, że niewykupienie Domenico w te wakacje będzie trochę niezrozumiałe, zwłaszcza po tym co pokazuje przez ostatnie 2 sezony.
Aczkolwiek realny koszt to jest właśnie te 15mln, bo pierwszą połówkę Juventus dostał za pół darmo, chyba za połówkę Marrone, którą potem wymieli z powrotem za Peluso, także żal nie skorzystać.
Powinni wykupić Domenico przyjrzeć mu się podczas okresu przygotowawczego i ew. wypożyczyć np. do Sampy, jak się załapią do LE. Mnie Berardi bardziej przekonuje piłkarsko niż Dybala.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2015, 15:35 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 15:34

rufi8 pisze:Dziwi mnie trochę brak zainteresowania z naszej strony bocznymi obrońcami. Przecież Lichy i Evra już długo nie pociągną na tym poziomie, Poza tym Szwajcar nie posiada umiejętności dokładnego dośrodkowania. Ciągle tylko ploty o napastnikach i graczach środka pola. Czyżby zarząd uważał, że Padoin rozwiązuje wszystkie nasze problemy ? Przecież taki Willems na pewno nie będzie kosztował furmanki pieniędzy, bo zawodnicy z Eredivisie nigdy nie byli przesadnie drodzy. Gość ma tyle asyst, że po prostu nic tylko brać, zresztą długo by wymieniać piłkarzy na tej pozycji, którzy nadawali by się do Juve. Wielokrotnie ten temat był tu poruszany. Zarząd wydaje się być zadowolony z obecnego stanu rzeczy. Wiem, że w to mercato nie rozwiążemy raczej wszystkich naszych problemów, ale prawa i szczególnie lewa obrona naprawdę wymagają wzmocnień na już.
Podejrzewam, że nasz zarząd myśli inaczej i jest bardzo zadowolony z tego, co mamy teraz na bokach. Ostatnio przedłużyliśmy kontrakt z Lichtsteinerem, a Evra gra bardzo dobrze. Poza Rodriguezem z Wolfsburga i Danilo z Porto, z którymi łączono nas w zeszłe lato, nie ma żadnych plotek łączących nas z bocznymi obrońcami na poziomie gwarantującym im grę w 1. składzie. Zarząd widzi też chyba wartościowych zmienników w Asamoah, Caceresie i Padoinie. We Włoszech nie ma teraz w czym wybierać wśród bocznych obrońców.

TURBOPAWEL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 15:51

Berardi to koszt 30 mln - jesli my nie damy 15, to otrzymamy 15 (czyli 30mln do przodu).

pandecybel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 16:00

Jakie 30 mln jak pierwsza połówka kosztowała jakieś 4,5 mln?

Zablokowany