Mercato (Lato 2015)
- Tobor
- Juventino
Według mnie będzie kilka sprzedaży, które nawet nieźle zbilansują budżet Juve. Nie zdziwiłbym się gdyby Turyn opuścil po tym sezonie Ogbonna, Asamoah, Isla i Llorente. Za pierwszego jest już nowy młody gniewny, drugi przeleczył cały sezon, ale wciąż jest wartościowym graczem w kwiecie wieku (26,5 roku), Isla się nawet sprawdził w Anglii, nie zdziwię się jak się zgłosi ktośc z Premier League lub Championship, albo może z Niemiec lub Francji? Na Llorka też będą chętni, w ligach siłowych mógłby grać jako typowy lis pola karnego. Czekający na piłkę i zbierający główki. Premier League? czemu nie. Myślę, że 10 za Islę, 10 za Ll, 15 za Ogbiego i 15 za Asę to nie są zbyt wygórowane sumy, a już to daje 50 baniek. Poza tym jak nie pójdą (poza Islą, choć może Max ogarnałby go, i Ll, który robi się już trochę wiekowy) nie będą obniżać poziomu. Przeszedł już ŚO i napastnik, Asa to LO-ŚP, jak celujemy w Radję to pomoc jest dalej pełna, nawet z Pirlo będącym zmiennikiem. Pozostaje Paul, Arturo, Stefano, Claudio i Roberto do tego Radja + Andrea i mamy 7 zawodników na 4 pozycje (ew naczelna zapchajdziura Turynu też tam zagraWojtek pisze:Nadal brakuje mi LO i PO, Evra co prawda gra bardzo dobrze, ale wiek też robi swoje, Cegła powinien odejść, a dla Asy nie jest to nominalna pozycja, więc przydałby się nowy LO a także jakieś zastępstwo dla Ryśka, bo na Caceresa raczej nie ma co liczyć, nawet jak wróci to zaraz się połamie :roll:sebatiaen pisze:Dybala,Naingolan, Rugani już tylko przy tych 3 transferach wzmacniamy się naprawdę konkretnie.

Poza ww. czwórką z Juve powinni pójść Pepe, DJ i Romulo, choć jego szkoda bo kontuzja. Czy Coman na wypożyczenie? no nie wiem. Gra mało, ale ma 17 lat. Rozegrał kilka spodkań od podstawy, ale na razie jest traktowany bardziej jako junior, którego trzeba nauczyć grać w prawdziwą piłkę. Technikę, drybling i szybkość ma. Czas na taktykę, walkę, mądrość. Czy Max i jego sztab + Tevez, Pogba, Morata czy od nowego sezonu Dybala nauczą go mniej niż pójście do jakiegoś średniaka typu Sampdoria? Tu jeszcze ok, bo się mieszczą na LE. Może do Empoli? Tam lubią młodych kopaczy

Ostatnio zmieniony 15 maja 2015, 00:34 przez Tobor, łącznie zmieniany 1 raz.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Znowu nie przesadzajcie, ze circa 35mln. ojro na jednego gracza, to pryszcz dla poteg europejskiego futbolu, skoro taki Pep ma zamiar za 150mln. sprowadzic pieciu grajkow. No coz, nie widzialem chlopaczka w akcji, na kompilkach sie podpieral nie bede (choc te z jego pobytu jeszcze w Argentynie calkiem fajne), a staty ma dosc liche. Dybała, to wysuniety napastnik, ewentualnie zagra na cofnietym lub na prawym skrzydle ataku (co z Berardim wiec?), w moim odbiorze Llorente musi odejsc, a nowy bedzie musial byc crackiem na cofnietym, co by Teveza za rok zastapil. Hajsiwo wydane bardzo duze. Pozyjemy, zobaczymy. Przyjemny, polski akcent w Juventusie. Aha, przypominam ze z wolnego transferu tez cos fajnego da sie wypatrzec. Tak naprawde, jesli chcemy siepac 4-3-1-2 z prawdziwego zdarzenia, to te 30melonow powinno zostac wydane na treqa. Mi sie tak marzy Gotze, ktorego Pep ostatnio dissuje w Bayernie, no ale to graj nierealny. Ale coz, nawet my - tacy szpece od Juventusu, nie wiemy jakim ustawieniem i skladem personalnym bedzie grac w przyszlym sezonie.
Co do Ruganiego w obronie, to tak szczerze, ja bym sie pozbyl Kielona. Jakis hajs za niego jeszcze by wpadl, a Ogbonny szkoda, bo jest jeszcze dosc mlody, szcegolnie jak na wloskiego obronce. Jesli lykniemy jeszcze Radka, to bedzie konkret i spory tlok w linii pomocy, natomiast boki obrony faktycznie beda bardzo kulawe, o ile wszystko tam zostanie tak, jak jest. O wlasnie arbuz, kto z Francji/Holandii by byl mozliwy przez nas do sciagniecia?
Co do Ruganiego w obronie, to tak szczerze, ja bym sie pozbyl Kielona. Jakis hajs za niego jeszcze by wpadl, a Ogbonny szkoda, bo jest jeszcze dosc mlody, szcegolnie jak na wloskiego obronce. Jesli lykniemy jeszcze Radka, to bedzie konkret i spory tlok w linii pomocy, natomiast boki obrony faktycznie beda bardzo kulawe, o ile wszystko tam zostanie tak, jak jest. O wlasnie arbuz, kto z Francji/Holandii by byl mozliwy przez nas do sciagniecia?
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- koki90
- Juventino
Ja mam wrażenie, że Marotta pewnego razu zażartował z Zamparinim, że da mu za Dybale te jego wymarzone 40 mln, jesli Juve zagra w finale Ligi Mistrzów. No i masz, jesteśmy w finale, a dzień po półfinale wszyscy elegancko się dogadali :C
- Vincitore
- Juventino
Jeżeli chodzi o Pereyrę, to przypominam, że jego wykup tradycyjnie rozegramy w 50 ratach.
Co do lewej obrony to liczę, że Evra jeszcze przez rok zagwarantuje nam ten poziom co obecnie, chociaż jak czytam, że Roma romansuje z Masuaku, to jest mi bardzo przykro
Co do lewej obrony to liczę, że Evra jeszcze przez rok zagwarantuje nam ten poziom co obecnie, chociaż jak czytam, że Roma romansuje z Masuaku, to jest mi bardzo przykro

- ZaperJuve
- Juventino
Tak AdiJuve bo gracza tylko po bramkach się ocenia, był już w serie B uznawany za wielki talent i tak już pozostało.
Druga sprawa czy żałowaliśmy że Isle kupiliśmy? Jak przechodził do Juve, był uważany za jednego z najlepszych wahadłowych. Transfer wychwalany do kontuzji. Także też tu się nie z zgodzę, akurat nie wina Marotty, że odniósł aż tak poważną kontuzję ten znów (zapewne) nasz Isla.
Jeżeli liczysz pomocników na następny sezon, tj napisałeś że 6 z Asą (nie wiadomo co z nim będzie), to dolicz jeszcze Padoina, który tez gra w środku. Także 7 na 4 pozycję to wcale nie tak mało jakby się wydawało. I gdyby przyszedł Radja, w zamian za Pirlo, albo Asę, to chyba by wystarczyło.
Druga sprawa czy żałowaliśmy że Isle kupiliśmy? Jak przechodził do Juve, był uważany za jednego z najlepszych wahadłowych. Transfer wychwalany do kontuzji. Także też tu się nie z zgodzę, akurat nie wina Marotty, że odniósł aż tak poważną kontuzję ten znów (zapewne) nasz Isla.
Jeżeli liczysz pomocników na następny sezon, tj napisałeś że 6 z Asą (nie wiadomo co z nim będzie), to dolicz jeszcze Padoina, który tez gra w środku. Także 7 na 4 pozycję to wcale nie tak mało jakby się wydawało. I gdyby przyszedł Radja, w zamian za Pirlo, albo Asę, to chyba by wystarczyło.
- Arbuzini
- Juventino
Chyba każdy boczny obrońca poza zawodnikami PSG. Tych nazwisk, szczególnie na lewej flance, jest naprawdę bardzo dużo, a wymieniałem je w różnych konfiguracjach przynajmniej dwa razyJacky pisze:O wlasnie arbuz, kto z Francji/Holandii by byl mozliwy przez nas do sciagniecia?

- Shadow Marshall
- Juventino
O nie nie nie nie!!! Ten typ powinien grać dla nas. Idealnie pasuje do JuveVincitore pisze:Jeżeli chodzi o Pereyrę, to przypominam, że jego wykup tradycyjnie rozegramy w 50 ratach.

Ktoś w ogóle wie jak Isla grał w tym QPR? Jakby się ogarnął to w sumie fajnie by było. Nie musielibyśmy wydawać kasy na prawego obrońce/wingbacka.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ty chyba nie do końca wiesz o czym piszesz:) Isla przyszedł z Udinesse po ciężkiej kontuzji i Marotta o tym dobrze wiedział, zaryzykował i się nie opłaciło zupełnie.ZaperJuve pisze:Tak AdiJuve bo gracza tylko po bramkach się ocenia, był już w serie B uznawany za wielki talent i tak już pozostało.
Wracając do Dybaly, sugerowałeś wcześniej,ze to nie jest jego pierwszy dobry sezon,
czyli uważasz ten z 5 bramkami za dobry? Nie wierzę,że oglądałeś go co niedzielę w SerieB, a same staty czyli 5 bramek wskazują,ze nie grał nic nadzwyczajnego. Fakt było o nim głośno ale jak wspomniałem bardziej z powodu kwoty jaką Zampa za niego dał i faktu,że dyrektor Palermo potrafi super promować swoich graczy niż z jego gry.ZaperJuve pisze:Nie wiem czemu ciągle przewija się tekst na forum, że Dybala ma pierwszy dobry sezon?
To będzie bardzo ryzykowny transfer, chłopak może wypalić a może zupełnie nie sprostać oczekiwaniom w Juve. Pożyjemy zobaczymy.[/quote]
- PaoloRossi-1982
- Juventino
Verratti też był cieniasem, bo przecież ogarniał tylko w drugoligowym klubiku, a teraz to zawodnik lepszy od Pogby, tylko z mniejszym marketingiem. Na niego, z tego co pamietam, tez nasi forumowi eksperci żałowali, że nie warto dawać więcej niz 10 mln. To teraz królowie FMu możecie sobie go odkupić od PSG za 60mln :lol:
Dybala bardzo dobry transfer, koleś zapowiada się mega, dobrze, że przestano pisać o tych ogórach typu Zaza, Berardi i inne wynalazki. Kiedyś pamiętam, był taki zawodnik, co to miał być drugim Del Piero, nazywał się Davide Chiumiento :lol: Pomyśleć, że Włosi jeszcze niedawno mieli atak Del Piero, Vieri, Inzaghi, Totti, Montella i wielu innych, dzisiaj jakieś Zazy, Berardy, Edery :lol:
Dybala oczywiście nie może wykluczyć Cavaniego, bo ten drugi to top - jedyny w naszym ataku (jeśli), obok Teveza. Morata i Dybala to póki co pionki, które miesiąc zagrają lepiej, potem miesiąc przebujają się po boisku człapiąc. Drużynę buduje się na Cavanich i Tevezach, reszta niech się uczy. Llorente out, Cavani in, Coman out, Dybala in i jest git.
Dybala bardzo dobry transfer, koleś zapowiada się mega, dobrze, że przestano pisać o tych ogórach typu Zaza, Berardi i inne wynalazki. Kiedyś pamiętam, był taki zawodnik, co to miał być drugim Del Piero, nazywał się Davide Chiumiento :lol: Pomyśleć, że Włosi jeszcze niedawno mieli atak Del Piero, Vieri, Inzaghi, Totti, Montella i wielu innych, dzisiaj jakieś Zazy, Berardy, Edery :lol:
Dybala oczywiście nie może wykluczyć Cavaniego, bo ten drugi to top - jedyny w naszym ataku (jeśli), obok Teveza. Morata i Dybala to póki co pionki, które miesiąc zagrają lepiej, potem miesiąc przebujają się po boisku człapiąc. Drużynę buduje się na Cavanich i Tevezach, reszta niech się uczy. Llorente out, Cavani in, Coman out, Dybala in i jest git.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Berardi ogórem? :rotfl: Dawno się tak nie uśmiałem:)PaoloRossi-1982 pisze:Verratti też był cieniasem, bo przecież ogarniał tylko w drugoligowym klubiku, a teraz to zawodnik lepszy od Pogby, tylko z mniejszym marketingiem. Na niego, z tego co pamietam, tez nasi forumowi eksperci żałowali, że nie warto dawać więcej niz 10 mln. To teraz królowie FMu możecie sobie go odkupić od PSG za 60mln :lol:
Jak odpuścimy Domenico to właśnie możemy żałować jak teraz z Verrattim.
- Antek666
- Juventino
Wrzucanie Berardiego do worka razem z Ederem czy Davidem Chiumento jest....czymś co ciężko nawet skomentować...
Dybala. Kto go często oglądał? Potrafi on bić rzuty rożne?
Bo chciałbym by nasze rożne wyglądały lepiej. Tak jak Maksiu poprawił sporo aspektów gry Juve, w tym np kontrataki, tak niestety ofensywne rożne ciągle nie są żadną naszą bronią, ale to mnie nie dziwi skoro taki Pirlo rzuca zawieszone i wolne piłki...
Rożne trzeba walić mocno!
Dybala. Kto go często oglądał? Potrafi on bić rzuty rożne?

Bo chciałbym by nasze rożne wyglądały lepiej. Tak jak Maksiu poprawił sporo aspektów gry Juve, w tym np kontrataki, tak niestety ofensywne rożne ciągle nie są żadną naszą bronią, ale to mnie nie dziwi skoro taki Pirlo rzuca zawieszone i wolne piłki...

Rożne trzeba walić mocno!
- Arbuzini
- Juventino
Rożne to powinna być domena zawodników, którzy dobrze dośrodkowują. Pirlo jest specjalistą od dokładnych i długich podań na wolne pole, a to nie sprawdza się przy kornerach, gdzie ścisk jest zbyt duży. Wymarzony zawodnik do tego zadania to boczny obrońca potrafiący bardzo celnie wrzucać. Nie traci się wtedy zawodników strickte ofensywnych, a środkowi pomocnicy mogą zabezpieczać tyły przed pójściem kontry.
- Vincitore
- Juventino
Antek666 pisze: Dybala. Kto go często oglądał? Potrafi on bić rzuty rożne?![]()
Coś tam umi.
Domeną Dybali jednak jest zejście ze skrzydła do środka i rogal po długim rogu. Nie muszę chyba przypominać 'gol alla kto' to jest

- Prokson
- Juventino
Mi bardziej od tego KOGOŚVincitore pisze: Domeną Dybali jednak jest zejście ze skrzydła do środka i rogal po długim rogu. Nie muszę chyba przypominać 'gol alla kto' to jest

Jest jednak przesłanka na to że nie skończy jak obecna gwiazda MLS. Jest bardzo silny na nogach. Ciężko go przestawić i w tym elemencie przypomina Leo czy Teveza
Jak ze skutecznością nie jestem pewien bo te mecze Palermo które widziałem skończył bez gola (chyba, nie pamiętam...