LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 22:14

Obawiałem się przed tym spotkaniem, że Real szybko strzeli 1 czy 2 bramki, po czym będzie oszczędzał siły. Na całe szczęście tak się nie stało i, tak jak piszecie powyżej, dał z siebie wszystko, mając nadzieję na korzystny wynik.

Wystarczyło spojrzeć na wyraz twarzy poszczególnych zawodników gospodarzy by stwierdzić, że ich to podłamało.

Mnie przed rewanżem uspokaja fakt, że dostali 4 bramki w plecy w ostatnich 2 spotkaniach...

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 22:29

Crunny pisze:Komentarz ze strony realmadrid.pl:

Jesteśmy bardziej ch**owi niż Parma z Serie A dziekujemy za występ Valenci pewnie będzie 7-0, przyjedzie Juve do Madrytu będzie to samo

W ciągu paru dni młodzi kibice Realu przeszli huśtawkę nastrojów: od totalnego lekceważenia mistrza Włoch na wyjeździe aż po strach przed meczem z nim na własnym stadionie :rotfl:
No i co się dziwisz i z czego się śmiejesz? :P
Też byłeś kiedyś młody, jak mniemam. Młodość ma swoje prawa. Zmiany nastroju, pierwsze miesiączki, hordy pryszczy, odREALnienie, niedostrzeganie dostrzegalnych faktów itp.

Mówiąc poważnie to polecę któryś już raz Paktofoniką-''Lepiej być nie może"-remis będący jak porażka, sporo wysiłku i nieoszczędzanie się, zmarnowany karny, Kroos który definitywnie wylatuje na minimum 2 tygodnie.

Jest super, jak to śpiewał kiedyś Muniek Staszczyk komentując aktualną sytuację w polskiej syfiastej polityce.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 22:31

Antek666 pisze: Jest super, jak to śpiewał kiedyś Muniek Staszczyk komentując aktualną sytuację w polskiej syfiastej polityce.
https://www.youtube.com/watch?v=kfH1hxvAN30 czy to przykład agitacji politycznej :?: :prochno: No i ta Lancia w teledysku... :lol: :wink:

Rzeczywiście, jest super! Oby dopisywały nam podobne nastroje w środę wieczorem. :)

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 22:48

Zazwyczaj edytuję posty, ale tym w przypływie nadziei(meczowej) stworzę nowego.
LordJuve pisze:
Antek666 pisze: Jest super, jak to śpiewał kiedyś Muniek Staszczyk komentując aktualną sytuację w polskiej syfiastej polityce.
https://www.youtube.com/watch?v=kfH1hxvAN30 czy to przykład agitacji politycznej :?: :prochno: No i ta Lancia w teledysku... :lol: :wink:

Rzeczywiście, jest super! Oby dopisywały nam podobne nastroje w środę wieczorem. :)
Po co agitować i próbować baranom wytłumaczyć, że te same mordy i te same stare świnie które od lat są przy korycie są złe skoro baran i tak nie zrozumie? :wink: Poza tym zważając na przekręty przy wyborach samorządowych to aktualne wybory są....już rozstrzygnięte :roll: Co do teledysku to-Ten film nie jest dostępny w Twoim kraju, ponieważ może zawierać muzykę, co do której nie uzgodniliśmy warunków korzystania z organizacją GEMA. Uwielbiam to, tym bardziej, że często ktoś do filmików o Juve podłoży muzykę i kupa. Ale ponoć powoli EU myśli takie regulacje prawne znieść.

Lubiłem zawsze Valencie i cieszy jakoś fakt, że to właśnie Nietoperze dziś postawili się "Królewskim". Król wydaję się być nagi z obroną dziurawą jak polskie drogi i z tak wybrakowanym środkiem pomocy.

W ogóle gdzie nasz kolega, fan Valencii, @Espaneta bodajże? :think: Dawno go nie widziałem

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 23:09

Co za piękny dzień dla Barcelonisimo. Ten remis niemal przesądza o mistrzostwie i co najważniejsze mecz z Atleti nie będzie decydujący. Dzisiaj niebiosa wspierały nie tyle Valencię co Katalonię, nie można powiedzieć, że Real zagrał słabo bo cisnęli niesamowicie i tego musi się spodziewać Juve, jednak macie przewagę w środku pola tym bardziej jeśli okaże się że Kroos został wyautowany, chociaż pewnie zagra. Jestem we wspaniałym nastroju mam nadzieję, że i Wam we środę będą dopisywały podobne humory :)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 23:20

Miejmy nadzieję, że Mistrz Włoch spotka się z Mistrzem Hiszpanii w Finale Ligi Mistrzów ;)

Zawsze miło czyta się komentarze ogarniętych polskich kibiców najbardziej 'gimbazjalnych' drużyn: Realu, Barcelony, Bayernu i United.

Jestem na etapie czytania opinii pod newsem "Tuttosport: Juventus odrzucił ofertę Barcelony za Paula Pogbę" na przemian z forum realmadryt pe-el i powiem wam, że mam dobrą bekę. Piwko, popcorn i można się odstresować :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 23:21

Mam nadzieję,że ten punkt da w końcowym rozrachunku LM Valencii :) Bo to jest drużyna,której najbardziej brakuje mi w LM.
Kibice Realu zmieniają front, teraz większość tylko wierzy w wygraną z Juve, część oczywiście dalej utrzymuje,żę Real się po Juventusie przejedzie,ale to już i tak sporo mniej niż tuż po pierwszym meczu. Ale co drugi zwalnia już Carlo :smile:
joy pisze:Co za piękny dzień dla Barcelonisimo. Ten remis niemal przesądza o mistrzostwie i co najważniejsze mecz z Atleti nie będzie decydujący. Dzisiaj niebiosa wspierały nie tyle Valencię co Katalonię, nie można powiedzieć, że Real zagrał słabo bo cisnęli niesamowicie i tego musi się spodziewać Juve, jednak macie przewagę w środku pola tym bardziej jeśli okaże się że Kroos został wyautowany, chociaż pewnie zagra. Jestem we wspaniałym nastroju mam nadzieję, że i Wam we środę będą dopisywały podobne humory :)
Na pewno Real będzie cisnął tylko pytanie na ile im starczy sił, oprócz pomocy, w Juve mamy dobry,szybki duet napastników,który może być skuteczniejszy niż Negredo. Owszem Real zdominował mecz,ale pozwolił też Valencii na stworzenie kilku 100% okazji.
Podtrzymuje swoje stanowisko jeżeli Juventus strzeli 1 bramkę to minimum dogrywka, jeżeli 2 to awans Juve :prochno:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 23:25

Śmieszne jest to, że visca el dzieci są przekonani, że Pogba chce tylko do nich i twierdzą, że 80 baniek to za dużo...nie przyjmują do siebie tej ewentualności, że Pogba po prostu nie jest na sprzedaż...nawet jeśli to znajdzie się leszcz, który zapłaci więcej jak te 80 baniek...przypomina mi się jak Barcelona żądała od Juve 30 baniek za Montoyę i według kibiców Barcy to była odpowiednia cena :rotfl:

Gratki dla Barcy za majstra..

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 23:26

AdiJuve pisze: Kibice Realu zmieniają front, teraz większość tylko wierzy w wygraną z Juve, część oczywiście dalej utrzymuje,żę Real się po Juventusie przejedzie,ale to już i tak sporo mniej niż tuż po pierwszym meczu. Ale co drugi zwalnia już Carlo :smile:
Też mam takie odczucie. Kilka słów rozsądku, ale generalnie chcą nas zjeść. Wyczytałem nawet, że Juve się przestraszy atmosfery na SB.

A po za tym to nic czego by nie zauważył postronny człowiek. Real dalej ciśnie i chociaż my jesteśmy silniejsi od Valencii to też będzie szalenie ciężko uzyskać korzystny wynik.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 23:31

Antek666 pisze: Kroos który definitywnie wylatuje na minimum 2 tygodnie..
Jakieś oficjalne diagnozy czy Twoje domysły? :P
Trzeba przyznać, że porywający mecz :ok: Real zagrał naprawdę dobre spotkanie, trzeba im to oddać. Nie mieli zupełnie szczęścia. Mimo to w obronie kuleją strasznie. Musimy to wykorzystać. Sam Negredo przy 1-2 miał 2 meczowe piłki. Kluczowe będzie przetrzymanie ich naporu w pierwszych 20-30 minutach, Valencia w dodatku 2 razy ich jeszcze ukuła :whistle: Z biegiem czasu będą się bardziej denerwować, zwłaszcza taki Ronaldo czy Bale. Oczywistym jest, że musimy strzelić. Nie widzę niestety w takim tempie gry Pirlo... :/

Obrazek
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 23:34

alessandro1977 pisze:Śmieszne jest to, że visca el dzieci są przekonani, że Pogba chce tylko do nich i twierdzą, że 80 baniek to za dużo...nie przyjmują do siebie tej ewentualności, że Pogba po prostu nie jest na sprzedaż...nawet jeśli to znajdzie się leszcz, który zapłaci więcej jak te 80 baniek...przypomina mi się jak Barcelona żądała od Juve 30 baniek za Montoyę i według kibiców Barcy to była odpowiednia cena :rotfl:

Gratki dla Barcy za majstra..
A nie było śmieszne jak Juve składało 23 mln za Sancheza? ;)
Chyba to normalne, że składając ofertę jedzie się od dołu i często spotyka się to gdzieś pośrodku. Zresztą nie wiem na ile ta oferta Barcy jest prawdziwa. A tak w ogóle to Barca póki co ma bana więc możemy sobie pomarzyć. Jeśli chodzi o Pogbę to jest świetny zawodnik, ale ja wolałbym kogoś innego. Verratti to jest moje marzenie na chwilę obecną i jeśli tylko nadarzy się jakikolwiek cień szansy to mam nadzieję, że Barcelona zagnie na niego parol. Ale jak na razie to śpiewka przyszłości, głównie ze względu na bana, a jeśli chodzi o możliwości samego transferu to nie takie rzeczy robiły Real i Barca. Póki co najważniejsza jest walka o ten sezon.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 23:38

Dragon pisze: Nie widzę niestety w takim tempie gry Pirlo... :/
Raczej piłkarze Juve będą robić wszystko by to tempo opóźniać i nie dać Realowi wejść na takie obroty:) Dzisiaj Real gonił wynik i grał bardzo intensywnie, stwarzał okazje itd. W Turynie gonili wynik i nie potrafili oddać nawet 1 celnego strzału w drugiej połowie:) Zasadnicza różnica, to gra obronna Juve jest z innej bajki niż ta Valencii:) No i dzisiaj Real grał na 100%, czy będą wstanie zagrać tak intensywnie przeciwko wypoczętemu Juve? Szczerze wątpię:)

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 23:44

Dobra, założył by ktoś temat meczowy. Tam by trzeba dyskusję przenieść.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 23:48

Dragon pisze:
Antek666 pisze: Kroos który definitywnie wylatuje na minimum 2 tygodnie..
Jakieś oficjalne diagnozy czy Twoje domysły? :P
W takich sytuacjach własnych domysłów bym nie pisał :wink: Ale oficjalna diagnoza to też nie była. Sondowałem cały internet w znanych mi językach i natrafiłem na "problemy mięśniowe, ale nie aż tak poważne".
Jednakże teraz, nomen-nomen te same źródło chwilę po napisaniu przeze mnie powyższego, oficjalna strona Realu niemieckich fanów, z tym że już ich strona główna a nie ktoś tam na forum mówi:
To nic poważnego i raczej jednak nie z mięśniami. Ancelotti po meczu
Toni został uderzony w biodro, to nie jest nic z mięśniami. Wierzymy w jego występ w środę
Ale sprawa pozostaje raczej otwarta, sam Emilio Butragueño był bardziej ostrożny w pomeczowej opinii:
Będziemy czekać na rozwój wydarzeń. Wierzymy w to, że będzie z nami, ale trzeba zachować rozsądek i być rozważnym
Badania mają się odbyć w niedzielny poranek i chyba trzeba cierpliwie trochę poczekać, bo jutro nawet i powyższe, oficjalne słowa madryckich oficjeli mogą okazać się nieprawdą. Może warto wspomnieć, że Kroos to piłkarz który najczęściej grał w madryckim zespole, 52 występy.
Push3k pisze:Dobra, założył by ktoś temat meczowy. Tam by trzeba dyskusję przenieść.
No cóż... w ostatnim tygodniu czy półtora, dwukrotnie moje uwagi i prośby o jak najszybsze lub nawet ciągłe istnienie półfinałowego tematu meczowego nie spotkały się z żadnym odzewem :roll:
Ostatnio zmieniony 09 maja 2015, 23:59 przez Antek666, łącznie zmieniany 2 razy.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 23:52

joy pisze:......
Juve złożyło 18 mln a nie 23 za Alexisa...z tym, że Barca chciała się go pozbyć a Pogba póki co nie jest na sprzedaż i podobno Agnelli zabronił prowadzić w jego kwestii jakichkolwiek negocjacji...nie zrozum mnie źle ale mi chodzi o to przekonanie, że Pogba chce do Barcelony a my kibice Juve nigdy nie słyszeliśmy nic takiego ze źródeł wiarygodnych...teraz kiedy Juve wróciło na miejsce w którym powinno być stale, należy się nadal wzmacniać ale jak ktoś da od 100 baniek wzwyż to jasne, że Pogba odejdzie...dzieci Barcy twierdzą, że 80 mln to dużo a ile daliście za Neymara, który wówczas też niewiele co na swoim indywidualnym koncie osiągnięć miał...najlepiej wypisywać, że Pogba jest ze słabej Serie A i niczego jeszcze nie osiągnął...a Golden Boy ? Deschamp rozpoczyna ustalanie składu tricolores od Pogby a to też o czymś świadczy...

Obrazek
ODPOWIEDZ