Sezon 2014/2015

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 18:21

No i strasznie dużo Wam ta gra w LE da. Marne pieniądze i męczenie zawodników w czwartki. Nawet tych sześciu milionów na zapłacenie kary nie odrobicie.

Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 18:58

Ouh_yeah pisze:No i strasznie dużo Wam ta gra w LE da. Marne pieniądze i męczenie zawodników w czwartki. Nawet tych sześciu milionów na zapłacenie kary nie odrobicie.
Przepraszam bardzo, ale czy ktoś tu mówi o korzyściach płynących z LM? Odpowiedziałem tylko na czcze gadanie, o tym że Inter długo nie zobaczy pucharów, bo ma się to na tyle do rzeczywistości co stwierdzenie, że Juventus ma 1% szans na wygranie LM w tym sezonie czyli jest głupim piexxxxeniem na poziomie komentarzy pod notkami na seriea.pl. Czepianie się infantylności kibiców na stronie Interu gdy niektórzy kibice Juve piszą tu podobne bzdury jest słabe. Aha, ugoda Interu z UEFĄ jest tak skonstruowana, że dopuszcza deficyt budżetowy po sezonie 15/16 w wysokości 30 milionów. Tak na przyszłość, zanim któryś ekspert zdąży napisać po transferach letnich Interu, że wykluczą nas z Pucharów albo nałożą ban transferowy.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 19:59

Dizzee pisze:
Ouh_yeah pisze:No i strasznie dużo Wam ta gra w LE da. Marne pieniądze i męczenie zawodników w czwartki. Nawet tych sześciu milionów na zapłacenie kary nie odrobicie.
Przepraszam bardzo, ale czy ktoś tu mówi o korzyściach płynących z LM? Odpowiedziałem tylko na czcze gadanie, o tym że Inter długo nie zobaczy pucharów...
Czcze gadanie? Nie pamiętam kiedy ostatnio 8 miejsce dawało prawo do gry w pucharach europejskich. :naughty:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 20:52

inter by chcial wszystko przy zielonym stoliku dostac, nawet miejsce w LE...

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 21:10

Dizzee pisze:Przepraszam bardzo, ale czy ktoś tu mówi o korzyściach płynących z LM?
Nie bardzo rozumiem to pytanie. Ani ja nic nie mówiłem o graniu w LM, ani nikt nie komentował jeszcze letnich transferów Interu, z dość oczywistych względów, ale widzę kolega jakiś wróżbita. Tak bardzo sfrustrowany tym, że ani wyników, ani efektów wspaniałej polityki finansowej pana Gangnam Style nie widać, więc kłóci się z innymi już nawet nie o to, co napisali, tylko o to, co by mogli napisać.

A kupcie sobie tego Podolskiego na stałe. Juventus Wam nawet dołoży...

Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2015, 01:22

Ouh_yeah pisze:
Dizzee pisze:Przepraszam bardzo, ale czy ktoś tu mówi o korzyściach płynących z LM?
Nie bardzo rozumiem to pytanie. Ani ja nic nie mówiłem o graniu w LM, ani nikt nie komentował jeszcze letnich transferów Interu, z dość oczywistych względów, ale widzę kolega jakiś wróżbita. Tak bardzo sfrustrowany tym, że ani wyników, ani efektów wspaniałej polityki finansowej pana Gangnam Style nie widać, więc kłóci się z innymi już nawet nie o to, co napisali, tylko o to, co by mogli napisać.

A kupcie sobie tego Podolskiego na stałe. Juventus Wam nawet dołoży...
Chodziło oczywiście o LE, o której nie pisałem w kontekście zysków tylko czysto obiektywnej oceny szans na awans w momencie gdy strata do miejsc premiowanych wynosi 1-2 punkty, natomiast Ty wyskoczyłeś z "I CO WAM DA TA LE". E zamiast M zwykła literówka.

Sfrustrowany? Nie, projekt jest długofalowy, nikt nie liczył, że w ciągu jednego okienka wszystko się zmieni. Każdy ma swoich Krasiciów, Amaurich i Ferrary.

O to co mogliby napisać? Niestety, głupota jest rzeczą ludzką, odsetek tych głupich czy to w społeczeństwie, czy wśród kibiców Interu lub Juventusu jest zazwyczaj taki sam (chociaż wzorem początków powinien być jednak mniejszy, bo Inter i Juventus stały w opozycji do Milanu i Torino, jako kluby bogatej burżuazji i przemysłowców, a głupota to domena warstw biednych) Bzdury na stronie kibiców Interu pojawiają się pewnie tak często jak bzdury tutaj. Dlatego rolą tych inteligentniejszych/bardziej oczytanych/zorientowanych jest informowanie głupszych/mniej oczytanych/niezorientowanych o podstawowych faktach. Czy lepiej jest uprzedzić o faktach, czy później czytać przez kolejne strony:

Kod: Zaznacz cały

hahaha jak tak dalej pujdzie to scudetto przez 5 sezonów mamy zapewnione, inter nie kupi nikogo bo ffp

a morata ma klauzyle wykupu?

totti stary dziad będzie blokował miejsce dla napastnika do 50
Podolski? Wolę Dybale albo JoJo. Wraca do Arsenalu, możecie pokusić się o wykup. W końcu wpisując w Google frazę "Juventus zainteresowany Podolskim" pokazują się artykuły z 2011, 2013, 2014. A nuż i w 2015 Podolski będzie blisko obrania turyńskiego kierunku. Kto wie...

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2015, 01:29

Dizzee pisze:Wolę Dybale albo JoJo.
Według naszego forumowego speca od transferów @jakku1 jesteśmy najbliżej jego pozyskania, także nie napalaj się na Dybale ;)

Z tego co wyczytałem do 2017 nie możecie mieć ujemnego bilansu, więc bardziej martwiłbym się spłaceniem Szakirich i innych Brozoviciow... :whistle:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2015, 06:23

Nie wyskoczyłem, tak sobie bez powodu, co Wam da ta LE, tylko stwierdziłem fakt. Przez grę w pucharach rozumie się przede wszystkim Ligę Mistrzów i furę pieniędzy, a nie kopanie z zespołami z Europy Wschodniej za parę groszy. To Wam tylko zaszkodzi, zwłaszcza kiedy pierwszy skład jest w budowie, nie mówiąc o odpowiedniej ławce :wink: No chyba, że zamierzacie tam trzaskać aż do półfinałów, wtedy trochę kasy wpadnie.
Dla Juventusu w sezonie 11/12 brak gry w choćby LE to było najlepsze, co tylko mogło się przytrafić.

Zgadzam się, że każdy ma swoich Krasiciów i Amaurich, tyle że Jonathany już liczą sobie czwarty sezon :whistle:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2015, 10:27

"Jak z top klubu zrobic posmiech w kilka miesiecy." - wpis z as romy na temat ostatnich poczynań drużny :smile: Epizod z wicemistrzostwem i od razu "top" :rotfl: KWICZĘ. Satysfakcja z możliwego awansu do finału LM będzie tym większa, gdyż uszczupli zysk "top klubu" z rozgrywek. Do tego dochodzą kary od władz :prochno: i świadomość z jak wielkim #### w ataku będą musieli zmierzyć się latem.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2015, 15:04

annihilator1988 pisze: i świadomość z jak wielkim #### w ataku będą musieli zmierzyć się latem.
No tu faktycznie ładny burdel. Mnie najbardziej zastanawia ten Ibarbo, aż sprawdziłem- koleś na 121 meczy w Cagliari grając jako napastnik strzelił 15 goli :shock: Czemu oni go brali?

#AllegriOut
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2015, 16:17

O kurna, ale robią nam syf w transferach :D - Berardi dwie asysty, Zaza gol. Wiem tylko Cesena, ale jednak...
To co my mamy zrobic - Dybała, Cavani, Berardi, Zaza...

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2015, 16:23

Robaku pisze:O kurna, ale robią nam syf w transferach :D - Berardi dwie asysty, Zaza gol. Wiem tylko Cesena, ale jednak...
To co my mamy zrobic - Dybała, Cavani, Berardi, Zaza...
Jeden mecz niczego nie zmienia. Zdaje się, że mamy jasną wizję tego, jak ma wyglądać nasz atak na przyszły sezon. Berardi strzelił Milanowi czwórkę, ale i tak mieliśmy co do niego wątpliwości, ze względu na charakter. Notowania Zazy znacznie spadły, a decyzję odnośnie Berardiego podejmiemy pewnie po sezonie 2015/16.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2015, 16:49

Z Berardim raczej jest ten problem,ze on głównie gra na boku w 4-3-3 i tam czuje się najlepiej jak sam stwierdził a Juventus gra głównie bez skrzydeł. Dużo zależy od Allegriego jak go będzie chciał to musowo do ściągnięcia, jak bez nie to obawiam się,że go lekką ręką oddadzą. Opcja sprzedaży a potem odkupu po ustalonej cenie jest mało realna, bo weszlibyśmy w dość wysokie kwoty. Sassuolo też będzie chciało zarobić a pierwszą połówkę Beppe wyrwał praktycznie za darmo, także nie co się spodziewać,ze dadzą nam 15 baniek i wykup za mniej niż 30. Lepiej byłoby spróbować zbić cenę do 10 baniek jakimś młodym graczem(mają chyba prawo wykupu Donisa za 4 bańki) i po okresie przygotowawczym decydować co z Domenico. Oby potem nie było płaczu jak po Verrattim jak ktoś go zgarnie i będziemy wspominać jak to mieliśmy go podanego na talerzu.

Co da samej gry Domenico to na pewno jest teraz mimo mniejszej liczby goli lepsza niż rok temu przede wszystkim więcej bierze gry na siebie i z całkiem niezłym skutkiem.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2015, 16:51 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2015, 16:51

Jasne, że sytuacja jest w miarę unormowana, ale ja mam wątpliwości, wydawać na Dybale 30 mln jeśli kontrakt konczy mu się za rok, to gruba przesada. Zwłaszcza, iż nie widze szans ( za chwilę ktoś to zapisze i bedę jak Pumex i Pogba), żeby Paulo grał w 1 składzie. Wziąć Argentynca jak najbardziej ale za 30 baniek... hardcore...

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2015, 19:02

Napoli :rotfl: Nie ogarniam tej drużyny :shock:

Zablokowany