Mercato (Lato 2015)
- bendzamin
- Redaktor
Hiszpańskie media oczywiście piszą nie bez kozery - nie zależy im jednak na podawaniu wiarygodnych pogłosek transferowych, a raczej na stworzeniu wokół chłopaka sztucznego zamieszania przed meczem rewanżowym. W oficjalnym komunikacie potwierdzającym transfer Moraty do Juventusu stoi jak byk, że klauzula odkupu obowiązuje po sezonach 2015/2016 i 2016/2017. Oczywiście transfer Alvaro do Realu już po tym sezonie byłby możliwy, ale musiałby być negocjowany na normalnych warunkachmrozzi pisze:Nie bez kozery media hiszpańskie piszą o aktywowaniu tej klauzuli już po tym sezonie. Nie spotkałem się szczerze powiedziawszy z inną opcją. Też się jednak mogę mylić.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W ostatnich tygodniach wiele wskazywało na to, że odpuścimy sobie Berardiego, przynajmniej na razie. Nie do końca przekonuje on naszych, być może jest to kwestią trudnego charakteru zawodnika. Nie jest wykluczone, że po sezonie nie wróci do nas, a w dalszym ciągu będzie się rozwijał w Sassuolo i dopiero potem podejmiemy decyzję.vitoo pisze:Mnie tylko nurtuje pytanie, co w tym wszystkim z Berardim?
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... ted-235018
- Luis Cavani (ojciec) został zapytany w wywiadzie o opinię jego syna na temat Juventusu. Odpowiedział on jednoznacznie, że Juve jest wspaniałą drużyną, najlepszą w Italii. Zapytany z kolei wprost o rozmowy z zarządem Juve odnośnie przenosin do Turynu zapewnił, że Edinson czeka do zakończenia sezonu we Francji i później obaj będą gotowi, by usiąść z naszymi działaczami do stołu.

http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... ala-235015
- Niejaki Paolo Bargiggia udzielił wywiadu telewizji Sport Mediaset, w którym potwierdza, że jesteśmy bardzo bliscy pozyskania Dybali. Wczoraj w miejscowości Vergiate, w posiadłości Zampariniego, miało dojść do spotkania Marotty oraz Paraticiego z właścicielem Palermo. W tej wypowiedzi pada kwota łączna 35 mln €, ale 25 w gotówce, 5 w bonusach, mowa była także o współwłasnościach 2 graczy - Goldanigi e Laniniego. Piłkarz już wcześniej ustalił warunki kontraktu indywidualnego, na mocy którego miałby się z nami związać na okres 5 lat, inkasując 2 mln (+ ewentualne bonusy) za sezon gry.
Mój błąd, rację miał Jakku.bendzamin pisze:W oficjalnym komunikacie potwierdzającym transfer Moraty do Juventusu stoi jak byk, że klauzula odkupu obowiązuje po sezonach 2015/2016 i 2016/2017. Oczywiście transfer Alvaro do Realu już po tym sezonie byłby możliwy, ale musiałby być negocjowany na normalnych warunkach
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Patrzac na to co wyprawia Cavani, to jeżeli dało by rade go wyciagnąć,dokładajac Dybale to mamy jeden z najlepszych ataków na swiecie.
Wzmacniając lewa obrone mamy po prostu skład naprawde top europy.
Widziałbym u nas Pastore ale chyba po takim sezonie PSG go nie odda..
Wzmacniając lewa obrone mamy po prostu skład naprawde top europy.
Widziałbym u nas Pastore ale chyba po takim sezonie PSG go nie odda..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- mrozzi
- Juventino
Allegri chce mieć graczy, którzy umożliwią mu grę kilkoma ustawieniami, więc 4-3-3 może jak najbardziej wchodzić w grę.Donnie pisze:Jak tak patrzę na te doniesienia, to nasuwa mi się jedno pytanie: czy my nie chcemy przypadkiem przejść na 4:3:3?
Cavani trójeczka w lidze francuskiej.

http://www.tuttojuve.com/primo-piano/te ... sto-235073
Tevez otrzymał nagrodę Tapiro d'Oro i przy okazji wytłumaczył się z tej swojej "szybkiej" jazdy o 3 godzinie nad ranem. Zapewnia, że miał jeszcze w głowie spotkanie z Realem, zatem nie zauważył znaku ograniczającego prędkość.
Dybala mający okazję uczyć się przez rok u boku Teveza.

- pumex
- Juventino
Dybala? Z biegiem czasu faktycznie coraz więcej wskazuje, że chłopaka będziemy oglądać w naszym trykocie. Powiem Wam, że mam pewne wątpliwości, ale jednak cieszyłbym się z takiego obrotu spraw. Młody Argentyńczyk zdaje się mieć to coś, nawet mimo braku prawej nogi. Jednocześnie mocno jarają mnie wieści o możliwości pozyskania Cavaniego, ale tutaj jestem już bardziej sceptyczny, no bo raz - same karty zawodnicze duetu Cavani-Dybala kosztowałyby nas łącznie jakieś 70 milionów €. Mimo świetnego sezonu i sporego zwiększenia wpływów nie wydaje mi się, żeby było nas stać na dwa tak ciężkie transfery, zwłaszcza że są inne pozycje na gwałt wymagające zastrzyku jakości.
Allan? Eee... nie
Nie zrozumcie mnie źle, Allan to kawał porządnego pomocnika, ale czy my jesteśmy w sytuacji, w której potrzebny jest nam środkowy, "tylko" dobry pomocnik za niemałą sumę kilkunastu milionów €? Umówmy się - mimo, iż Brazylijczyk jest w dobrym wieku i potrafi zrobić wrażenie, to jednak jego potencjał w pewnym momencie się kończy i jest niewielka szansa, że wybije się ponad granicę określającą zawodników z topu. Środek pola mamy obsadzony i ta pozycja nie wymaga inwestycji w zawodników "tylko" dobrych. Ja wiem - już raz się przejechałem na krytyce Nainggolana i doskonale zdaję sobie sprawę, że są tacy, którzy zbombardują mnie fantastycznymi statystykami Allana z whoscored czy innych tego typu portali, ale ja zbyt dużego sensu w tym wszystkim nie widzę, nawet jeśli miałby nas opuścić Pirlo.
Allan? Eee... nie
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Masakrycznie duża kasa wchodzi w grę za Dybalę ale chyba w końcu trzeba zacząć ryzykować...wierzę w Marottę i wiem, że wie co robi skoro w nie swoim stylu wykłada grube miliony za tego chłopaka...szykuje nam się gorące mercato po którym możemy mieć mokro w kroku a przynajmniej ja...
Wracamy Panowie tam gdzie powinniśmy...ostatnie realia były takie, że Juve musiało zadowolić się odpadkami po bogatych, po okresach kiedy brał to co najlepsze a resztą dzielili się pozostali...teraz jak zauważył mrozzi ponownie bierzemy to co najlepsze...
To może oznaczać tylko to, że prymaty krajowe nie są szczytem naszych marzeń a czterokrotny pod rząd mistrz kraju i finalista
LM planuje mercato jakiego nie będzie musiał się wstydzić... 

Wracamy Panowie tam gdzie powinniśmy...ostatnie realia były takie, że Juve musiało zadowolić się odpadkami po bogatych, po okresach kiedy brał to co najlepsze a resztą dzielili się pozostali...teraz jak zauważył mrozzi ponownie bierzemy to co najlepsze...

To może oznaczać tylko to, że prymaty krajowe nie są szczytem naszych marzeń a czterokrotny pod rząd mistrz kraju i finalista

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jeżeli kupimy Dybałę, Cavaniego i Allana co to może oznaczać ? Ano to, że chyba sprzedamy Pogbę, a Marotta nie jest głupi i woli wzmocnić skład przed sprzedażą bo później by nas wszyscy doili.
- Arbuzini
- Juventino
Ciągle chyba spłacamy dług u Elkanna więc nie zdziwiłbym się, jeśli tak by się to skończyło. Szczególnie chodzi o Cavaniego, bo na to że będzie kosztował 30 mln E raczej bym nie liczył.Alexinhio-10 pisze:Jeżeli kupimy Dybałę, Cavaniego i Allana co to może oznaczać ? Ano to, że chyba sprzedamy Pogbę, a Marotta nie jest głupi i woli wzmocnić skład przed sprzedażą bo później by nas wszyscy doili.
Pumi w żywiole, marudzi

- mrozzi
- Juventino
Niby logiczne, ale z drugiej strony część ekspertów we Włoszech uważa, że Dybala Cavaniego tak czy siak nie wyklucza.pumex pisze:Jednocześnie mocno jarają mnie wieści o możliwości pozyskania Cavaniego, ale tutaj jestem już bardziej sceptyczny, no bo raz - same karty zawodnicze duetu Cavani-Dybala kosztowałyby nas łącznie jakieś 70 milionów €. Mimo świetnego sezonu i sporego zwiększenia wpływów nie wydaje mi się, żeby było nas stać na dwa tak ciężkie transfery, zwłaszcza że są inne pozycje na gwałt wymagające zastrzyku jakości.
Na gwałt potrzebny jest nam ktoś na lewą stronę, ktoś z wysokiej półki, kto z czasem zastąpiłby Evrę. Taki Kurzawa byłby przykładowo mega-wzmocnieniem. Póki co jednak brak jakichś bardziej konkretnych doniesień w tym temacie.
Okienko w postaci Ruganiego, Allana, Dybali to już byłby majstersztyk, a gdyby udało się do tego dorzucić Cavaniego...

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Zakupy to jedno, ale...
Pewniaki do odstrzału po tym sezonie to Romulo, De Ceglie, Pepe, Marrone i Matri.
W dalszej kolejności zastanowiłbym się nad przyszłością Llorente, Comana, Caceresa, Ogbonny i Asamoaha(!). Serio, jak lubię Kwadwo, tak nie odczuliśmy jego braku w tym sezonie. Wszystko wskazuje na to, że 3-5-2 będziemy raczej ograniczać, a ja go przy grze czwórką w obronie zwyczajnie nie widzę. Tak samo jak nie wiadomo co zaprezentuje on w środku skoro u nas na tej pozycji po prostu nie występował. Plus to, że w zasadzie nie wiadomo jak i czy się ogarnie po kontuzji.
Pewniaki do odstrzału po tym sezonie to Romulo, De Ceglie, Pepe, Marrone i Matri.
W dalszej kolejności zastanowiłbym się nad przyszłością Llorente, Comana, Caceresa, Ogbonny i Asamoaha(!). Serio, jak lubię Kwadwo, tak nie odczuliśmy jego braku w tym sezonie. Wszystko wskazuje na to, że 3-5-2 będziemy raczej ograniczać, a ja go przy grze czwórką w obronie zwyczajnie nie widzę. Tak samo jak nie wiadomo co zaprezentuje on w środku skoro u nas na tej pozycji po prostu nie występował. Plus to, że w zasadzie nie wiadomo jak i czy się ogarnie po kontuzji.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Oczywiście, że przy rozsądnym zainwestowaniu Juventus wyszedłby lepiej. Rozsądna inwestycja, tylko i aż...mrozzi pisze:Równie istotne jest zatrzymanie na jeszcze jeden sezon Pogby. My go nie chcemy oddać, on póki co na żaden transfer nie naciska, więc może się uda. Może być też oczywiście tak, że oddajemy Francuza za jakiś spory hajs i bierzemy wszystkich, o których wcześniej wspomniałem.Odejście Paula z całą pewnością by zabolało, ale ostatnie tygodnie pokazały, że i bez niego potrafimy sobie doskonale radzić. Kto wie, może byśmy nawet na takiej transakcji wyszli lepiej. Przypominam sobie oddanie Zidane'a i pozyskanie Buffona, Thurama oraz Nedveda.
W tym świetle wydaje się ciekawa plota o ofercie Barcelony, opiewającej na 80 milionów, rzekomo odrzuconej przez Juventus. To jest totalna fikcja, ale fajnie byłoby ustalić ten transfer na rok przed ( ze względu na zakaz Barcy ) i już w najbliższe mercato robić ruchy na poczet bajecznej sumy 90-100 milionów euro. Dodać do tego własne środki z dwóch okienek + jakieś sprzedaże niepotrzebnych graczy i na prawdę można by stworzyć konkurencyjną drużynę ze świetną ławką rezerwowych. Szkoda tylko, że to jest tak realne jak mistrzostwo świata dla Polski. Kto normalny rzuci się na pobicie rekordu transferowego, a z usług gracza będzie mógł korzystać dopiero za rok ( gdzie zawodnik może doznać kontuzji )?
Za to razem wkluczaja Pogbe. Tak uwaza ekspert z JPmrozzi pisze:Niby logiczne, ale z drugiej strony część ekspertów we Włoszech uważa, że Dybala Cavaniego tak czy siak nie wyklucza.![]()

No wlasie chyba barca jest sklonna.Marat87 pisze:Kto normalny rzuci się na pobicie rekordu transferowego, a z usług gracza będzie mógł korzystać dopiero za rok ( gdzie zawodnik może doznać kontuzji )?
Dybala+Allan+Darmian/Kurzawa i bylbym ukontentowany.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- jakku1
- Juventino
LGDS pisze o tym, ze z Zaza to jeszcze nic pewnego i wcale nie musimy wykupic ostatecznie chlopaka. Poki co decyzja w sprawie Zazy jest odlozona.
Agnelli postawił veto jesli chodzi o sprzedaz Pogby. Nie chcemy go oddawac.
Jest mowa takze o tym, ze z Cavanim ustalilismy warunki kontraktu, z tym ze rozne zrodla podaja rozne kwoty. Mowa jest albo o 4-letnim kontrakcie, albo o 5-letnim. Kwoty od 5 do 7.5m euro netto rocznie (z bonusami, bez bonusow, tez rozne warianty). O ile jednak jestem zdania, ze z samym pilkarzem sie dogadamy, tak z PSG moze byc juz nieco trudniej. Tak jak Mrozzi pisal wyzej, jesli PSG zdecyduje sie rozstac ze Zlatanem, to beda chcieli Cavaniego zatrzymac i moze chlopak dostanie bardziej centralna role w zespole.
Jesli chodzi o reszte ruchow transferowych, to jak juz nadmieniłem, Llorente najpewniej odejdzie. Matri takze. Nie wykupimy Romulo (chociaz jednak osoba z VS twierdzi inaczej, ale...). O Ogbonnie tez sie duzo ostatnio pisalo w kontekscie odejscia. Trzeba tez pamietac, ze mamy pilkarzy na wypozyczeniach i jakies pieniadze w zwiazku z tym pewnie zarobimy (vide Isla). Co do Berardiego - nie wiadomo. Agresti pare tygodni temu pisal, ze obserwujemy chlopaka i chcemy go miec u siebie, ale decyzji nie ma. Byla tez mowa o tym, ze Dybala wcale nie wyklucza Berardiego, ale... ja osobiscie zaczynam sie sklaniac do tego, ze Domenico na jeszcze jeden sezon zostanie w Sassuolo. Sprzedamy jego polowke zapewniajac sobie prawo wykupu chlopaka po sezonie (tak jak mialo to miejsce z Zaza). Sprowadzimy go gdy Tevezowi skonczy sie kontrakt, a tymczasem pieniadze ze sprzedazy drugiej polowy jego karty do Sassuolo pomoga nam sfinansowac nadchodzace mercato.
Sprzedaze Ogbonny, polowki Berardiego, Llorente i Isli powinny nam dac okolo 40m (bo za Marrone, De Ceglie i Pepe dostaniemy ewentualnie jakies drobne albo zupelnie nic). W tym kontekscie, transfer Cavaniego nie wydaje sie juz taki nierealny, prawda?
Agnelli postawił veto jesli chodzi o sprzedaz Pogby. Nie chcemy go oddawac.
Jest mowa takze o tym, ze z Cavanim ustalilismy warunki kontraktu, z tym ze rozne zrodla podaja rozne kwoty. Mowa jest albo o 4-letnim kontrakcie, albo o 5-letnim. Kwoty od 5 do 7.5m euro netto rocznie (z bonusami, bez bonusow, tez rozne warianty). O ile jednak jestem zdania, ze z samym pilkarzem sie dogadamy, tak z PSG moze byc juz nieco trudniej. Tak jak Mrozzi pisal wyzej, jesli PSG zdecyduje sie rozstac ze Zlatanem, to beda chcieli Cavaniego zatrzymac i moze chlopak dostanie bardziej centralna role w zespole.
Jesli chodzi o reszte ruchow transferowych, to jak juz nadmieniłem, Llorente najpewniej odejdzie. Matri takze. Nie wykupimy Romulo (chociaz jednak osoba z VS twierdzi inaczej, ale...). O Ogbonnie tez sie duzo ostatnio pisalo w kontekscie odejscia. Trzeba tez pamietac, ze mamy pilkarzy na wypozyczeniach i jakies pieniadze w zwiazku z tym pewnie zarobimy (vide Isla). Co do Berardiego - nie wiadomo. Agresti pare tygodni temu pisal, ze obserwujemy chlopaka i chcemy go miec u siebie, ale decyzji nie ma. Byla tez mowa o tym, ze Dybala wcale nie wyklucza Berardiego, ale... ja osobiscie zaczynam sie sklaniac do tego, ze Domenico na jeszcze jeden sezon zostanie w Sassuolo. Sprzedamy jego polowke zapewniajac sobie prawo wykupu chlopaka po sezonie (tak jak mialo to miejsce z Zaza). Sprowadzimy go gdy Tevezowi skonczy sie kontrakt, a tymczasem pieniadze ze sprzedazy drugiej polowy jego karty do Sassuolo pomoga nam sfinansowac nadchodzace mercato.
Sprzedaze Ogbonny, polowki Berardiego, Llorente i Isli powinny nam dac okolo 40m (bo za Marrone, De Ceglie i Pepe dostaniemy ewentualnie jakies drobne albo zupelnie nic). W tym kontekscie, transfer Cavaniego nie wydaje sie juz taki nierealny, prawda?
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- sebatiaen
- Juventino
Jakku o ile wierzę w sprzedaż Ogbonny bo to bardzo dobry obrońca i młody o tyle nie wierzę że tak łatwo sprzedajemy Isle czy Llorka.
Isle swój klub obecny nie wykupi bo prawdopodobnie spadną do championship a to mocno utrudnia nam sprawę.
To nie są młodzi gracze ich cena spadła.
Isle swój klub obecny nie wykupi bo prawdopodobnie spadną do championship a to mocno utrudnia nam sprawę.
To nie są młodzi gracze ich cena spadła.