Mercato (Lato 2015)
- PlanetJuve
- Juventino
Podobno mamy też na oku Allana z Udine. Dla mnie lepsza i tańsza opcja niż Witsel. Bardzo podoba mi się ga tego zawodnika. Pięknie wyłączył Pogbe z gry, a sam ma świetny drybling i bardzo dobrze czuje się z piłką przy nodze.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Allan, F.Anderson, Vaquez i Dybala to będą 4 najgorętsze nazwiska tego lata we Włoszech. Każdy z nich rozgrywa świetny sezon, jest młody i gra w klubie, który jest jedynie odskocznią. F.Anderson będzie najdroższy i nie nadaje się do naszej obecnej taktyki. Z Udinese mamy świetne relacje. Dybali za rok kończy się kontrakt, a Vaquez jest bardzo niedoceniany i ciągle cieniu Dybali, no ale wiadomo - Zamparini.Paweljuve2006 pisze:Podobno mamy też na oku Allana z Udine. Dla mnie lepsza i tańsza opcja niż Witsel. Bardzo podoba mi się ga tego zawodnika. Pięknie wyłączył Pogbe z gry, a sam ma świetny drybling i bardzo dobrze czuje się z piłką przy nodze.
- jakku1
- Juventino
Dybala jest juz bardzo blisko nas. Zrodla sa bardzo dobre. Na razie jest mowa o 25-30m gotowka i oddaniu kart dwoch graczy (polowka Goldanigi i ktos jeszcze).
Doszlismy tez podobno do porozumienia z Cavanim. Teraz pozostaja jeszcze rozmowy z PSG, ktore chce... 50m. Rozumiem ich taktyke negocjacyjna, ale cena jest jednak troche z kosmosu.
Kraza takze informacje, ze odrzucilismy ostatnio kilka ofert za Pogbe w tym (o napisalo bodajze Tuttosport) Barcelony opiewajaca na 80m euro.
Doszlismy tez podobno do porozumienia z Cavanim. Teraz pozostaja jeszcze rozmowy z PSG, ktore chce... 50m. Rozumiem ich taktyke negocjacyjna, ale cena jest jednak troche z kosmosu.
Kraza takze informacje, ze odrzucilismy ostatnio kilka ofert za Pogbe w tym (o napisalo bodajze Tuttosport) Barcelony opiewajaca na 80m euro.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Crunny
- Juventino
Jednoczesne sprowadzenie Dybaly i Cavaniego śmierdzi mi odejściem Moraty i Teveza.jakku1 pisze:Dybala jest juz bardzo blisko nas. Zrodla sa bardzo dobre. Na razie jest mowa o 25-30m gotowka i oddaniu kart dwoch graczy (polowka Goldanigi i ktos jeszcze).
- jakku1
- Juventino
Nie wiem, czy konkretnie z Allanem, ale na 99% coś jest na rzeczy z kolejnym srodkowym pomocnikiem.kawek pisze:Cos jest na rzeczy z Allanem? Juz dzisiaj chyba dwa zrodla wspominaly o nim
Ciagle negocjujemy Witsela i coraz powazniejsze zrodla zaczynaja pisac o Belgu. Ostatnio tez pojawily sie pogloski, ze chcemy... Nainggolana. To znaczy, konkretne Allegri zazyczyl sobie Radje ale to bylby wydatek najpewniej jeszcze wiekszy, niz na Witsela. Oprocz tego wczesniej byla tez mowa o Kondogbii i Verrattim. Na bank jest cos na rzeczy, pytanie jedynie brzmi czy:
a) Jest to zwiazane z odejsciem Pogby (PSG?)
b) Jest to zwiazane z odejsciem Vidala (?)
c) Jest to zwiazane z odejsciem... Pirlo?
d) Po prostu chcemy miec w 6-7 pomocnikow na wysokim poziomie, zeby wystawiac na Cagliari i Coppa Italia trojke za 50 baniek (Witsel, Padoin, Pereyra).
Tevez na 95% nigdzie nie idzie. Ostatnio jego agent potwierdzał, ze Carlitos wypełni kontrakt. Te 5% zachowuje sobie na "zmiane okolicznosci" (np. wygrywamy LM).Crunny pisze: Jednoczesne sprowadzenie Dybaly i Cavaniego śmierdzi mi odejściem Moraty i Teveza.
Morata tez nigdzie nie odejdzie, bo Real moze aktywowac klauzule wykupu dopiero w nastepne mercato (late 2016). Nie jest takze powiedziane, ze Hiszpan chce wracac do Madrytu (znow na lawke po paru kiepskich meczach?). Nie jest takze wcale pewne, czy... nie zabezpieczylismy sie przed takim scenariuszem w jakis sposob ;-).
Ochodzi Llorente, Matri wraca do Milanu, a Coman byc moze pojdzie na wypozyczenie.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... gli-235051
Di Marzio twierdzi, że dzielą już nas tylko detale od pozyskania Dybali. Zamparini ma się co prawda zobaczyć jeszcze w przyszłym tygodniu z otoczeniem interu oraz Milanu, ale jest BARDZO mało prawdopodobne, by by coś się zmieniło i piłkarz poszedł gdzie indziej. My oferujemy Palermo najwięcej, sam Argentyńczyk się na nas uparł i czekamy do spotkania z prezesem Z. po rewanżu z Realem. Gdyby nie fakt, że agent zawodnika jest obecnie w Argentynie, kontrakt już byłby prawdopodobnie podpisany.
Kwota miałaby się zamknąć między 28-32 mln € plus bonusy. Póki co nie mówi się o włączeniu jakichś graczy do tej transakcji. Wiem, że to nie jest mała kwota, ale kto półfinalisty LM zabroni.
Zawodnik ma ogromny potencjał i jest spora szansa, że wypali. Pamiętacie Cavaniego? Nie wzięliśmy i żałowaliśmy.
- La Nazione z kolei twierdzi, że jesteśmy bardzo bliscy pozyskania Allana z Udinese. Gracz wyceniany jest na około 15 mln, ale nie powinniśmy mieć większych problemów, by dogadać się z jeszcze obecnym klubem zawodnika.
Di Marzio twierdzi, że dzielą już nas tylko detale od pozyskania Dybali. Zamparini ma się co prawda zobaczyć jeszcze w przyszłym tygodniu z otoczeniem interu oraz Milanu, ale jest BARDZO mało prawdopodobne, by by coś się zmieniło i piłkarz poszedł gdzie indziej. My oferujemy Palermo najwięcej, sam Argentyńczyk się na nas uparł i czekamy do spotkania z prezesem Z. po rewanżu z Realem. Gdyby nie fakt, że agent zawodnika jest obecnie w Argentynie, kontrakt już byłby prawdopodobnie podpisany.
Kwota miałaby się zamknąć między 28-32 mln € plus bonusy. Póki co nie mówi się o włączeniu jakichś graczy do tej transakcji. Wiem, że to nie jest mała kwota, ale kto półfinalisty LM zabroni.
- La Nazione z kolei twierdzi, że jesteśmy bardzo bliscy pozyskania Allana z Udinese. Gracz wyceniany jest na około 15 mln, ale nie powinniśmy mieć większych problemów, by dogadać się z jeszcze obecnym klubem zawodnika.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2015, 20:30 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Crunny
- Juventino
Matko Boska! To ja cały czas myślałem, że Morata może odejść za 30 mln w to lato albo za 35 mln w kolejne, a tu się okazuje, że Real będzie mógł wykupić Moratę za 30 mln za rok albo za 35 mln za 2 lata. Te warunki to jedno wielkie nieporozumienie i kapitalny ruch ze strony Realu. Za te 2 lata Morata (rozwijając się tak u nas dalej) ma szanse stać się jedną z czołowych 9-tek na świecie i takiego gracza mającego wówczas 25 lat oddamy za 35 mln do Realu! Czuję się teraz naprawdę, jakby Real potraktował nas jak Sampdorięjakku1 pisze:Tevez na 95% nigdzie nie idzie. Ostatnio jego agent potwierdzał, ze Carlitos wypełni kontrakt. Te 5% zachowuje sobie na "zmiane okolicznosci" (np. wygrywamy LM).Crunny pisze: Jednoczesne sprowadzenie Dybaly i Cavaniego śmierdzi mi odejściem Moraty i Teveza.
Morata tez nigdzie nie odejdzie, bo Real moze aktywowac klauzule wykupu dopiero w nastepne mercato (late 2016). Nie jest takze powiedziane, ze Hiszpan chce wracac do Madrytu (znow na lawke po paru kiepskich meczach?). Nie jest takze wcale pewne, czy... nie zabezpieczylismy sie przed takim scenariuszem w jakis sposob ;-).
Ochodzi Llorente, Matri wraca do Milanu, a Coman byc moze pojdzie na wypozyczenie.

- jakku1
- Juventino
Głowy za to nie dam, ale jestem przekonany, ze te klauzule Real moze aktywowac za 2 lata dopiero.Crunny pisze:Za te 2 lata Morata (rozwijając się tak u nas dalej) ma szanse stać się jedną z czołowych 9-tek na świecie i takiego gracza mającego wówczas 25 lat oddamy za 35 mln do Realu! Czuję się teraz naprawdę, jakby Real potraktował nas jak Sampdorię
I to nie jest takie proste, ze "aktywuja klauzule i maja super snajpera za 30m" poniewaz za 2 lata zamiast Benzemy w ataku Realu moze grac jakas inna super gwiazda kupiona za 100m. A wtedy to nawet nie spojrza na Morate.

- mrozzi
- Juventino
Mi się wydaje Jakku, że się jednak mylisz.jakku1 pisze:Głowy za to nie dam, ale jestem przekonany, ze te klauzule Real moze aktywowac za 2 lata dopiero.Crunny pisze:Za te 2 lata Morata (rozwijając się tak u nas dalej) ma szanse stać się jedną z czołowych 9-tek na świecie i takiego gracza mającego wówczas 25 lat oddamy za 35 mln do Realu! Czuję się teraz naprawdę, jakby Real potraktował nas jak Sampdorię
- Dybala 4ever
- Juventino
Spokojnie my się też zabezpieczymy na ewentualność z Moratą przecież tu nie pracują jakieś randomyCrunny pisze:Matko Boska! To ja cały czas myślałem, że Morata może odejść za 30 mln w to lato albo za 35 mln w kolejne, a tu się okazuje, że Real będzie mógł wykupić Moratę za 30 mln za rok albo za 35 mln za 2 lata. Te warunki to jedno wielkie nieporozumienie i kapitalny ruch ze strony Realu. Za te 2 lata Morata (rozwijając się tak u nas dalej) ma szanse stać się jedną z czołowych 9-tek na świecie i takiego gracza mającego wówczas 25 lat oddamy za 35 mln do Realu! Czuję się teraz naprawdę, jakby Real potraktował nas jak Sampdorięjakku1 pisze:Tevez na 95% nigdzie nie idzie. Ostatnio jego agent potwierdzał, ze Carlitos wypełni kontrakt. Te 5% zachowuje sobie na "zmiane okolicznosci" (np. wygrywamy LM).Crunny pisze: Jednoczesne sprowadzenie Dybaly i Cavaniego śmierdzi mi odejściem Moraty i Teveza.
- D-Rose
- Juventino
Pamiętamy Amauriego. Wzielismy i załujemy do dziś. :lol: :lol: :lol: :lol:mrozzi pisze:Pamiętacie Cavaniego? Nie wzięliśmy i żałowaliśmy.
Mam jednak nadzieje, ze nasi wiedzą co robią. Bo ja ani trochę do Dybali nie jestem przekonany*.
*-z chęcią to odszczekam
Ostatnio zmieniony 08 maja 2015, 20:28 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

- jakku1
- Juventino
No wlasnie wypadałoby przejrzec informacje od Di Marzio i z innych dobrych zrodel w momenie zakontraktowania przez nas Hiszpana.mrozzi pisze:Mi się wydaje Jakku, że się jednak mylisz.jakku1 pisze:Głowy za to nie dam, ale jestem przekonany, ze te klauzule Real moze aktywowac za 2 lata dopiero.Crunny pisze:Za te 2 lata Morata (rozwijając się tak u nas dalej) ma szanse stać się jedną z czołowych 9-tek na świecie i takiego gracza mającego wówczas 25 lat oddamy za 35 mln do Realu! Czuję się teraz naprawdę, jakby Real potraktował nas jak SampdorięNie bez kozery media hiszpańskie piszą o aktywowaniu tej klauzuli już po tym sezonie. Nie spotkałem się szczerze powiedziawszy z inną opcją. Też się jednak mogę mylić.
Hiszpanskimi gazetami to bym sie nie sugerowal, Mrozzi. As nie jest jakims mega wiarygodnym periodykiem. Nie bede sie jednak upierał tutaj przy swoim, moze mi sie cos zwyczajnie pokićkało ;-).

- mrozzi
- Juventino
http://www.tuttojuve.com/primo-piano/es ... lan-235052
- Vagheggi, który jest agentem Allana, ale także Asamoah oraz Isli, był widziany w tygodniu w Turynie. Oczywiście nie musi to jeszcze nic znaczyć, ale...
Obecnie jesteśmy ponoć na prowadzeniu, jeśli mowa o wyścigu po jego kartę (o czym pisałem wcześniej). Pracujemy nad opcją z wypożyczeniem z wykupem po sezonie za 15 mln €.
- Cavani najprawdopodobniej odejdzie z PSG, ale wiele zależy też od przyszłości Zlatana. Jeśli Szwed opuści Paryż, Urugwajczyk może dostać pewne gwarancje od obecnego klubu. Niezmiennie sondujemy jednak jego sytuację (niezależnie od tego, że jesteśmy bardzo bliscy pozyskania Dybali; z ostatnich źródeł wiele wskazuje na to, że chcielibyśmy mieć ich obu u siebie, by mocno podbić jakość ataku, także na ławce).
Rugani, Allan, Dybala.
Wracają czasy, w których bierzemy z ligi wszystko to, co najlepsze i najbardziej wartościowe. 
Swoją drogą też pomyślałem o casusie Amauriego, ale mam nadzieję, że tym razem będzie to strzał w dychę.
W pewnym momencie odpuściliśmy jednak Iturbe, odpuściliśmy także Shaqiriego. Byliśmy wówczas wściekli na zarząd za takie, a nie inne decyzje, ale ostatecznie okazało się, że Marotta postąpił właściwie. Obaj bowiem to niewypały. Dybalę chcemy u siebie za wszelką cenę, na co wskazują ostatnie doniesienia.
- Vagheggi, który jest agentem Allana, ale także Asamoah oraz Isli, był widziany w tygodniu w Turynie. Oczywiście nie musi to jeszcze nic znaczyć, ale...

- Cavani najprawdopodobniej odejdzie z PSG, ale wiele zależy też od przyszłości Zlatana. Jeśli Szwed opuści Paryż, Urugwajczyk może dostać pewne gwarancje od obecnego klubu. Niezmiennie sondujemy jednak jego sytuację (niezależnie od tego, że jesteśmy bardzo bliscy pozyskania Dybali; z ostatnich źródeł wiele wskazuje na to, że chcielibyśmy mieć ich obu u siebie, by mocno podbić jakość ataku, także na ławce).
Rugani, Allan, Dybala.

Swoją drogą też pomyślałem o casusie Amauriego, ale mam nadzieję, że tym razem będzie to strzał w dychę.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Słodki Jezu, gdyby tak Marotta sprowadził nam i Dybałę i Cavaniego to... już na samą myśl się pocę. Jeden z nich podniesie nam jakość ataku, dwójka wzniosła by nam ofensywę na inny poziom. Mnie tylko nurtuje pytanie, co w tym wszystkim z Berardim? Bardzo bym chciał, żeby dostał w Juve szansę, ale ewentualne tak duże transfery nie mogłyby się chyba obyć bez poświęceń.
Działaj Beppe, działaj...
Działaj Beppe, działaj...