Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2015, 22:51

To zabawne! Po zeszłorocznym mercato wiele osób (w tym ja) myślało, że to najgorsze mercato w erze nowego Juventusu. Wyglądało na to, że w ogóle nie wzmocniliśmy 1. składu, tylko naściągaliśmy rezerwowych (Evra, Marrone, Romulo, Pereyra, Morata). Na koniec sezonu okazuje się, że z tych nowych graczy aż 3 stało się podstawowymi zawodnikami, którzy w LM w paru ważnych meczach prezentowali się najlepiej ze wszystkich (Evra, Pereyra i Morata).

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2015, 23:14

Do tej pory narzekałem, że największym niewypałem będzie Krasić...nie pomyliłem się ale nie spodziewałem się, że będzie aż taki tragiczny...po Evrze, Moracie i Pereyrze wiele sobie obiecywałem i cieszę się, że nie zawiedli...

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2015, 01:11

@alessandro1977
Co do tego, że Chiellini zostanie nie mam najmniejszych wątpliwości. Mi akurat jego koślawy styl gry nie przeszkadza, bo wyprowadza naprawdę dużo celnych piłek, a i często stać go na skuteczny rajd do przodu. Każdemu naszemu stoperowi zdarzają się wpadki przy ofensywnych zagraniach, a przez ową koślawość najbardziej dostaje się Kielonowi. Dla mnie najbardziej irytująca bywa jego gra defensywna i te śmieszne symulki, których kiedyś nie było w jego zachowaniu. Chłop ma ewidentne problemy z koncentracją, stąd taka nierówna gra. Najpierw objawiało się to na przestrzeni rund, następnie miesięcy, a ostatnio w trakcie jednego meczu jesteśmy w stanie zobaczyć dwóch różnych Chiellinich. Do tego częste pajacowanie na pewno nie służy jego powrotowi do optymalnej dyspozycji :roll:

Także niechęć do Giorgio w pełni rozumiem, chęć zarobienia na nim dobrych pieniędzy również. Jednak czy naprawdę wyobrażasz sobie, że naszym podstawowym stoperem miałby zostać Ogbonna? Myślę, że pomimo tych wszystkich kontuzji, to już Caceresowi bliżej do pierwszego składu niż byłemu zawodnikowi Torino.
Crunny pisze:To zabawne! Po zeszłorocznym mercato wiele osób (w tym ja) myślało, że to najgorsze mercato w erze nowego Juventusu.
Nie Ty jeden, ale trzeba sobie zdać sprawę, że nasi fachowcy od transferów naprawdę działają na ZUPEŁNIE innym poziomie niż my, spece z JuvePoland, a za ich działaniami stoją ZDECYDOWANIE bardziej skomplikowane algorytmy niż nasze forumowe wyliczanki ;)
Jacky pisze:Nie ogladam wystepow Dybały co kolejke, ale to pierwszy udany sezon mlokosa, jak bedzie dalej... ktoz to wie. Poza tym gra on na jakiejs innej pozycji, niz wysuniety?
Mi tam on wygląda na kolesia, który poradzi sobie praktycznie w każdej ofensywnej roli, szczególnie takiej, która nie będzie od niego wymagała zbytniego angażowania się w defensywę.
Jacky pisze:Morata, Dybała, Berardi - nie da sie tego rozsadnie pogodzic.
Powiedz to Ancelottiemu ;).

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2015, 12:28

Nie wiem czy mówię prawdę, jeśli nie to przepraszam, ale wydaje mi się, że Giorgio ma zwykle najwyższy, lub jeden z najwyższych, odsetek celnych podań. Przynajmniej w LM, jak oglądam na płatnym sport.vod to w przerwie zamiast dennych ekspertów w studio są pokazywane statystyki.

Wiem, że zwykle jest to podanie do najbliższego, ale nie zmienia to faktu, że skoncentrowany Kielon to obrońca prawie nie do przejścia.

Zafundować kilka sesyjek z psychologiem Bonuca i będzie git ;)

Jednakże zostawiłbym Ogbonnę, wciąż pamiętam jak super grałna początku sezonu. Barza już młodszy nie będzie, a Martin wciąż połamany.

Kupić LO, PO i sprzedać Martina i git wg mnie w obronie na lata. Oczywiście liczę Ruganiego w kadrze na sezon 2015/16.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2015, 12:38

alessandro1977 pisze:Do tej pory narzekałem, że największym niewypałem będzie Krasić...nie pomyliłem się ale nie spodziewałem się, że będzie aż taki tragiczny...po Evrze, Moracie i Pereyrze wiele sobie obiecywałem i cieszę się, że nie zawiedli...
Krasić największym niewypałem? :prochno: Chyba ktoś tutaj zapomniał o Martinezie, który zupełnie jest w innej lidze jeżeli chodzi o wtopy transferowe:)

Wracając do Ogbonny to kasa za niego moze być zainwestowana w lewego obrońcę a docelowo Ogbonna to na pewno nie gość na pierwszy skład Juve a takim jest Rugani,który powinien dostawać szanse już od następnego sezonu. Co do Barzagliego fakt młodszy nie będzie, ale jak się tak popatrzy na jego grę to tylko :bravo:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2015, 15:38

Martineza celowo pominąłem bo ten nie zasługuje na uwagę...różnica w tym, że Martinez przychodził jako ktoś kogo nikt nie witał na lotnisku i być może wypali...Krasić przychodził w blasku fleszy na lotnisku gdzie witały go setki kibiców bo typ miał być miodem na skaleczone serca fanów Juve.... :smile:

A wiecie coś na ten temat ? Czy jest w tym ziarno prawdy czy zwykłe ploty ?

http://www.fcbarca.com/63349-sekretne-s ... =hotTopics

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2015, 15:46

alessandro1977 pisze:Martineza celowo pominąłem bo ten nie zasługuje na uwagę...różnica w tym, że Martinez przychodził jako ktoś kogo nikt nie witał na lotnisku i być może wypali...Krasić przychodził w blasku fleszy na lotnisku gdzie witały go setki kibiców bo typ miał być miodem na skaleczone serca fanów Juve.... :smile:

A wiecie coś na ten temat ? Czy jest w tym ziarno prawdy czy zwykłe ploty ?

http://www.fcbarca.com/63349-sekretne-s ... =hotTopics
Mysle, ze ten fragment swietnie podsumowuje te "doniesienia":
Podczas spotkania kierownictwo Barçy i Raiola pracowali nad strategią, dzięki której już w czerwcu można by osiągnąć porozumienie. Prezydent Josep Maria Bartomeu chce bowiem wykorzystać Pogbę jako kartę przetargową podczas nadchodzących wyborów.
Powazne wloskie zrodla nawet nie zajaknely sie jak dotychczas o Barcelonie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2015, 20:08

Tak myślałem...czyli hiszpańskie szmatławce szukają pożywki...

Obrazek
jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 19:36

no i co Dybala chce wyjechac za granicę. Hahaha szybko zmienił zdanie, dlatego wszystkie plotki transferowe w kwietniu, bądź w maju są dla mnie mało wiarygodne.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 20:06

jpjp5 pisze:no i co Dybala chce wyjechac za granicę. Hahaha szybko zmienił zdanie, dlatego wszystkie plotki transferowe w kwietniu, bądź w maju są dla mnie mało wiarygodne.
A wczoraj ogladał SuperClasico z Iturbe, Paredesem i DeRossim. Straszna sprawa. Pójdzie tam gdzie Zampa go puści. Prosta sprawa w Palermo.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 20:23

Niektórzy to się tak zachowują jakby nie znali rynku transferowego. Dybala mówi to co mu każe mówić agent i Zamparini. Wszystkie wypowiedzi agenta, Zampariniego i samego Dybały są elementem (mniej lub bardziej) przemyślanej strategii. Wszystko by podbić cenę.

Myślę, że Juventus jest najlepszą opcją dla Dybały biorąc pod uwagę jego aktualne umiejętności. Za granicę może pojechać i podzielić los Jovetica i Lameli. W kraju, jeśli ma pójść do Napoli i Romy to proszę bardzo. Ja nie widze sensu przepłacania za tego zawodnika biorąc pod uwagę co się stało z Iturbe.

Nasza strategia powinna być prosta. Mamy wiele opcji i Dybała przyjdzie do nas na naszych warunkach, w żadną chorą licytację nie warto się wplątywać, tymbardziej, że są spore przesłanki żeby sądzić, że sam Dybała chce iśc do nas (i tylko do nas)

forumowy ujadacz
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 22:02

jpjp5 pisze:no i co Dybala chce wyjechac za granicę. Hahaha szybko zmienił zdanie, dlatego wszystkie plotki transferowe w kwietniu, bądź w maju są dla mnie mało wiarygodne.
On tam powiedział, że "któregoś dnia chciałbym wyjechać". Można więc to interpretować tak jak jego poprzednie wypowiedzi, gdzie mówił, że 3-4 lata chciałby zostać jeszcze z rodziną we Włoszech, a dopiero potem spróbować sił zagranicą.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2015, 01:51

Trochę dziwię się kolejnym plotkom, które łączą nas ze środkowymi pomocnikami. Tym bardziej teraz, kiedy Sturaro pokazuje, że rola zapchajdziury w stylu Padoina go nie interesuje.

Naprawdę brakuje nam klasowego trequartisty, takiego z krwi i kości rozgrywającego z dobrym kopytem, ale też faceta z jajami, co potrafi harować na całej długości boiska i nie odstawia nogi. Pereyra jest jak najbardziej OK, ale to nie jest materiał na klasycznego ofensywnego pomocnika, choć trzeba mu przyznać, że jak zabiera się z kontrą to przeważnie pachnie to sporym zagrożeniem pod bramką przeciwnika. W sumie tak czytam ten mój opis i w niemałym stopniu pasuje on do Berardiego...

Myślę, że ostatecznie nie przejdziemy na grę skrzydłami, co najwyżej Allegri dorzuci kolejne ustawienie do swojego repertuaru. Granie dwójką napastników to jakby część tożsamości tego klubu. Co prawda Conte i Ferarra stosowali przez jakiś czas formacje ze skrzydłowymi, ale zawsze kończyło się to powrotem do gry z 9 i 10 w ataku, a my wreszcie mamy w składzie snajpera grającego tak, że odpowiada to wymaganiom nowoczesnego futbolu.

Widziałem chyba kiedyś taką kompilację, która przedstawiała klasyczne akcje różnych duetów napastników Juventusu. Jakby ktoś mógł się podzielić linkiem to byłbym wdzięczy, bo za Chiny nie potrafię go znaleźć.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2015, 09:45

Arbuzini pisze:Trochę dziwię się kolejnym plotkom, które łączą nas ze środkowymi pomocnikami. Tym bardziej teraz, kiedy Sturaro pokazuje, że rola zapchajdziury w stylu Padoina go nie interesuje.
A ja się temu w ogóle nie dziwie. Mamy dwóch graczy, którzy są rozchwytywani tj. Pogbę i Vidala. Na ile ich ewentualne pozostanie w klubie jest możliwe ? Nie wiadomo. Do tego dochodzi stary Pirlo, który na pewno po odejściu z klubu chce jeszcze gdzieś pograć, więc odejdzie albo w tym roku albo w okienku za rok. Stąd ewentualna potrzeba środkowego pomocnika. Mówią, że od przybytku głowa nie boli. Jak patrze na taki Real Madryt, który poza podstawową 11 nie ma nikogo na ławce, a grać o finał LM musi Ramos na środku pomocy do spółki z Hernandezem to naprawdę bieda.

Pozyskanie ŚPO rzeczywiście jest oczywistą oczywistością, tylko ja nie zdziwię się jak takiego po prostu nie pozyskamy mimo gry 4-3-1-2.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2015, 11:57

Ja też się nie dziwie.
Przecież Pirlo powiedział wygramy LM odchodzę, nawet jesli nie będzie grał pierwszych skrzypiec w przyszłym sezonie to jednak jakieś zastępstwo musi być. Poza tym Pogba, widać przesunięcie Padoin na obronę, raczej nie wróci do pomocy, Marrone pewnie odejdzie ( liczę, że z Cagliari zagra).
Obawiam się, że w przypadku wygranej w LM taki sam los jak Pirlo czeka Teveza, marzenie spełnione czas na powrót do Boca.
Np. WItsel jest ciekawy, ale wolałbym Radje, młodszy no i zna specyfikę ligi. Sturaro się wyrobi to pewne, ale nadal w przypadku gry 3-4 pomocników to mało, nawet jeśli Pogba i Vidal zostaną. Wtedy mamy Pogbę, VIdala, Markiza, rezerwa to Sturaro/ Perreyra. Asa to pewnie jednak będzie wahadłowy, Pepe odejdzie, podobnie jak ostatecznie Isla, więc zostajemy z 5 pomocnikami co nie jest taką dużą ilością.

Zablokowany