Liga Mistrzów 2014/15

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2015, 21:22

@Effe Presja trenera (a tej jestem pewien) to presja drużyny. Zgadzam się z Tobą, że Bayern Heynckesa zdeklasowałby Bayern Guardioli tak, jak Bayern Heynckesa zdeklasował Barcelonę Vilanovy. Teraz Pep musi pokazać, że nie popsuł tego, co miał poprawić czy też doszlifować.

Peter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2015, 22:11

W UEFIE już chyba wiedzą jakie będą półfinały :wink: https://lh5.googleusercontent.com/-gYcD ... 111111.png

Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?

"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2015, 22:28

Powiem tak, apetyt rośnie w miarę jedzenia i awans jest fajny ale...... ile bym dał żeby doprowadzić do łez sezonowców z pozostałej trójki półfinalistów. Sezonowców bo raczej normalni fani nie wymyśliliby czegoś typu "dostać juve, dać im 6 i do domu XDXDXDXD"

A serio. Nie liczyłbym na to że Juve zostanie zlekceważone. Na ławkach Bayernu czy Realu nie siedzą Janusze z Football Managera i doskonale wiedzą jaką obroną dysponuje Juve. I nie mówię o kiksach naszego ekonomisty :)

jak wróci Pogba - środek pomocy też wygląda świetnie. Na 100% lepiej niż Realu bez Modrica.
To będzie praca habilitacyjna dla Allegriego i szansa na to żeby pokazał że to nie nazwiska grają.

I tak jeszcze złota myśl z NBA. Ofensywa wygrywa mecze, defensywa mistrzostwa :)

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2015, 22:39

Peter pisze:W UEFIE już chyba wiedzą jakie będą półfinały :wink: https://lh5.googleusercontent.com/-gYcD ... 111111.png
Albo wiedzą która para drużyn zakwalifikowała się którego dnia.

Chciałbym półfinału z Realem, myślę że mamy z nimi największe szanse.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2015, 22:59

szczypek pisze:Wiadomo kiedy są mecze półfinałowe?
Jasne. 5,6 maja pierwsze mecze oraz 12,13 maja rewanże ;)

Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2015, 23:03

Jak dobrze będzie temat do odstresowania miedzy maturami :D

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2015, 23:26

Czyli dobrze rozumiem że mecze półfinałowe prawdopodobnie zagramy już po świętowaniu mistrzostwa?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2015, 23:41

Hypeman pisze:Czyli dobrze rozumiem że mecze półfinałowe prawdopodobnie zagramy już po świętowaniu mistrzostwa?
na 99% tak, już za 6 dni być może będziemy świętować majstra.

Co do losowania...wiadomo, chciałbym Real, mają sporo kontuzji, a dodatkowo między meczami w 1/2 mają w lidze Sevillę na wyjeździe i Valencię u siebie, ale z drugiej strony jak długo jeszcze możemy farcić w losowaniach? :D nie chcę umniejszać Juve, ale bardzo wiele zawdzięczamy właśnie szczęściu w losowaniu ;)

Mam nadzieję na takie pary:
Juve-Real
Barca-Bayern

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2015, 00:02

Real by mnie ucieszył, gdyby grał u nas Del Piero - on miał na nich patent. Mimo wszystko klub z Madrytu wolałbym ominąć.

Z Barceloną nie graliśmy dawno, może byłoby ciekawie. Przynajmniej raz nie byłoby problemu, że sędziowie nam sprzyjają. Wiadomo, że ich atak budzi trwogę, ale z drugiej strony pamiętam występy Neymara i Suareza vs nasza obrona (w reprezentacjach) i nie było tragedii.

Bayern nie jest taki straszny, jak dwa lata temu. Ma też, dość regularnie, słabsze mecze w LM. Evra z Lichym do ataku nie wnoszą wiele, więc mogliby się skupić na grze w obronie i kto wie... Finał w Berlinie, może to znak, że jak w 2006 roku droga do niego wiedzie przez półfinał z Niemcami.

W tym sezonie, zarówno w lidze, w PW, jak i w LM widzieliśmy już tyle różnych oblicz Juve, że nie da się nic powiedzieć o półfinale. Szczerze mówiąc nie zdziwię się, jak zagramy teraz jakiś fenomenalny mecz półfinałowy a'la ten z Realem z 2003 a potem wygramy w finale, tak, jak się nie zdziwię, jak dostaniemy srogie baty. Wróci Pogba, Vidal miewa przebłyski dawnej klasy, Tevez jak ma dzień nie ustępuje żadnemu napastnikowi świata. Jak w jednym dniu odpali Pogba, Vidal, Tevez, Pirlo i np. Morata albo Marchisio to możemy wygrać z każdym. Jak się poślizgnie Kielon albo Bonucci skiksuje to możemy przegrać już w 1. meczu. Czas pokaże.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2015, 01:12

Wojtek pisze:
Hypeman pisze:Czyli dobrze rozumiem że mecze półfinałowe prawdopodobnie zagramy już po świętowaniu mistrzostwa?
na 99% tak, już za 6 dni być może będziemy świętować majstra.
To zalezy, co rozumiemy pod pojeciem "swietowanie". :wink: Matematycznie majstra mozemy sobie zapewnic nawet po derbach w weekend, ale nie jest to zalezne tylko od nas. Swietowac na powaznie moglibysmy po ostatniej ligowej kolejce w Turynie, kiedy to wreczonoby nam puchar.

Ja chce Real. Mam dziwne przeczucie, ze mamy najwieksze szanse z tym rywalem, zwlaszcza biorac pod uwage kontuzje i ciezki terminarz klubu z Madrytu. Zobaczymy.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2015, 09:50

W polfinale bedzie El Classico a mu zagramy z Bayernem.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2015, 10:45

Jakie półfinały nie zostałyby wylosowane to zwolennicy podgrzewanych kulek znajdą coś dla siebie :D

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2015, 11:01

Dla mnie jedynym oficjalnym hejterem UEFA jest Maly, jeśli jego typy na półfinał się nie sprawdzą to innych teorii nie uznaję.

Jak każdy chciałbym Real. Mam sporo znajomych kibiców Królewskich i po prostu byłoby z kim obejrzeć mecz.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2015, 11:18

Chciałbym Real ze względu na ich terminarz, my będziemy mogli oszczędzać lepszych graczy a oni mają przed pierwszym meczem Sevillę a przed drugim Valencię a dalej walczą z Barcą w lidze,której pewnie nie odpuszczą :) No i z Realem zawsze te mecze były takie bardziej och ach od innych :)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2015, 11:59

Kucharius1 pisze:Dla mnie jedynym oficjalnym hejterem UEFA jest Maly, jeśli jego typy na półfinał się nie sprawdzą to innych teorii nie uznaję.
poczułem się w obowiązku coś napisać... nie bardzo tu widzę pola do popisu ale jeśli UEFA nie chce obrony tytułu przez Real nie da im teraz nas... do tego bardzo atrakcyjny finansowo wydaje się być Bayern w finale na niemieckiej ziemi więc należałoby im dać najsłabszego w teorii przeciwnika czyli oczywiście Juventus, takie rozwiązanie pozwoliłoby też uniknąć kolejnego wewnątrz hiszpańskiego finału a że raczej tego nie chcą pokazało już losowanie 1/4... niedługo się przekonamy ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Zablokowany