Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 12:51

bendzamin pisze:Jestem przekonany, że PSG nie zaoferowało 45 milionów euro za gościa, który rozgrywa pierwszy dobry sezon w Serie A w życiu i ma rok do końca umowy. Zwykłe podbijanie ceny.
Pastore :whistle:

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 12:51

AdiJuve pisze:o Zazie to nawet nie ma co pisać
Po odejściu Llorente nie będziemy mieć napastnika w typie 'wieży'. Zaza teraz trochę przygasł, ale jest młody i Włoch. Radzę się oswajać z myślą, że trafi do nas.
AdiJuve pisze:Argentyńczyk pierwszy dobry sezon, ale ile on tych bramek ukuł? Nawet pod 20 się nie zbliżył.
Aktualnie ma ich 13, czyli tyle, co gwiazda ligi Higuain. Do końca sezonu jeszcze parę kolejek, wszystko może się zdarzyć. Poza tym, Dybala ma fenomenalną technikę i dobry drybling. Zwiększa to medialność oraz jego szanse na stanie się w przyszłości 'topem'. Dużo było mówione na temat tego, że sam zawodnik nie bardzo ma ochotę opuszczać Włochy. Właściwie to nasza (jedyna) szansa na jego sprowadzenie - że się uprze. Należy spróbować. Niech się uczy od Teveza i zostanie jego godnym następcą.
Berardi mimo, że młodszy to bardziej ograny no i dużo łatwiejszy do ściągnięcia.

Sprowadzenie Berardiego będzie zależało tylko i wyłącznie od widzimisie naszych. Prawo pierwokupu czyni z niego temat mało medialny. W tym sezonie mnie nie zachwyca. Niby 11 bramek, ale większość z karnych. Fakt, sporo asyst - jednak wciąż te statystyki nie powalają - jak na gracza ofensywy. A że fajnie walczy, to można powiedzieć o wielu. Nie zmienia to jednak ogólnej, wysokiej oceny Domenico. Osobiście liczę na jego sprowadzenie. Mógłby być naturalnym zastępcą Pepe oraz powalczyć o miejsce z Pereyrą, który również w ciekawy sposób łączy walory ofensywne i defensywne. W transfer Oscara czy Pastore nie wierzę. Sneijder niech już spada na emeryturę albo dalej kisi ogóra w Galacie... Zresztą, czy nasz Roberto zasługuje na insta ławkę, bo 'gwiazdor przyszedł'? Nie sądzę. On naprawdę zaczął grać na miarę Juve.
wtedy w Milanie biegały tam takie tuzy jak Oddo,Jankulovski,Kaladze czy emeryt Cafu,
Nie wiem co chcesz od graczy typu Jankulovski, Kaladze, Cafu (szczególnie ten ostatni). Oni wiele lat stanowili o sile Milanu, który walczył z sukcesami o najwyższe laury w kraju i Europie. Potwierdzali swoją klasę... no ale nie każdy ma nazwisko na miarę bravo sport...
tyle, że w środku mieli naprawdę graczy bardzo kreatywnych, którzy mieli dużo luzu Kaka,Pirlo,Seedorf. Pod obecną taktykę potrzeba bardzo kreatywnego środka a umówmy się w Juve z tym jest średnio.
To poważnie? Bo mnie się wydaje, że kolejny sezon opieramy się na środku pola - nawet bardziej niż wcześniej. I znów się udaje - nawet bardziej niż wcześniej. Do tego, rzecz jasna, super Tevez. Nikt z naszych nominalnych środkowych (może poza Pereyrą, ale też nie sądzę) na ławkę nie pójdzie - mógłby z miejsca zażądać transferu. I miałby trochę racji. Poza tym, weź proszę pod uwagę, że od sukcesów Milanu już trochę czasu minęło. Gra stała się szybsza. Pressing wszedł na nowy poziom. Nie wiem czy dziś pomoc z trzema technikami (Pirlo Seedorf Kaka) miałaby fajne życie. Ale to byli magicy i akurat wtedy wypaliło.
Dlatego tam trzeba ulokować największe środki, a obronę to po Ew. sprzedaży Caceresa,Isli,Ogbonny. Łatwiej zrobić skok jakościowy w ofensywie wzmacniając atak niż boki obrony. Na grę w obronie nie ma co bardzo narzekać.
Niby nie ma co narzekać... ale co drugi mecz to narzekanie się pojawia. Umówmy się, na stoperach rewolucji nie zrobimy. Na pewno przyda się ktoś na zastępstwo Evry. Caceres to również wielka niewiadoma. Wszyscy go lubią i w formie jest naprawdę dobry. Tylko że pół sezonu spędza w szpitalu, a drugie pół formy szuka. Pado na bokach to ostateczność, choć patrząc ostatnio na Lichego można dojść do innego wniosku. Zdarzają mu się jednak proste błędy (moim zdaniem bardzo źle zachował sie przy ostatniej bramce dla Parmy). No i młodszy nie będzie. Powinien zostać w aktualnej roli.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2015, 12:56 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 12:54

45 może nie, ale 40 ;)

do Verratiego też pojawili się znikąd i dali za gościa z Serie B grubo ponad 10 mln.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 13:17

Jeżeli to prawda z tymi 45 mln euro to sternicy Psg są poprostu głupi;)
Agent po wysłuchaniu oferty Psg która przebiła aż o 5 mln euro Chelsea podał że teraz minimalna kwota za jaką Palermo sprzeda Paolo to 50 mln euro;).
Jak dla mnie już cena 35 mln euro to o wiele za dużo, stać nas na lepszego napastnika i tańszego.

Jak można tak lekką ręką pozbywać się euro?
może napiszemy im maila z prośbą o jakieś kieszonkowe?

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 13:41

To, że gramy ciągle środkiem to nie znaczy, że mamy jakiś super kreatywnych graczy na chwilę obecną i jeżeli chcemy grać dalej bocznymi obrońcami to trzeba kogoś dużo lepszego od Pereyry na of. pomocnika. Dążę do tego, że wymiana bocznych obrońców będzie kosztowna a może wielkiej jakości nie dać jak dalej za napastnikami będzie brykał Pereyra czy Vidal, którzy box-to-boxami są dobrymi, Vidal w formie świetnym ale już jako of. pomocnicy są po prostu przeciętni. Tam wg mnie najbardziej potrzebujemy wzmocnienia na of. pomocniku.
Słówko jeszcze o Lichym, on nigdy wirtuozem nie był i zazwyczaj był tylko uzupełnieniem w ataku żyjąc głównie z piłek na dojście, teraz 90% piłek dostaje na drybling także tego. Pirlo nie ma a nikt inny nie potrafi tak korzystać z atutów Lichego.
Wracając do Dybali to 13 bramek na 31 kolejek a przecież też karne strzela to jak na środkowego napastnika wynik ledwie przyzwoity.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 13:44

Tylko podczas pozyskiwania Pastore, P$G nic nie znaczyło i to był ich pierwszy głośny transfer, wydaje się że obecnie polują na trochę bardziej głośne nazwiska. Kiedyś to było s-f, a teraz mogą stawać w szranki po Di Marię i innych.

Dybała ma talent, do tego nieźle asystuję.

Jak ściągaliśmy Giovinco z Parmy, też nikt w to nie wierzył, bo media krzyczały że z niego rezygnujemy. Może być podobnie z Berardim, z tym że ten młodziak ma prawdziwy talent. Jest całkowitym i jedynym liderem tego zespołu, a nie wielu graczy uzyskuje taki status w zespole z Serie A. Dużo strzela z karnych i nigdy nie chybia ? Przyda nam się ktoś taki ;)

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 13:45

13 bramek na sezon z czego kilka z karnych i tylko w seriea to 50 mln euro;)
Komicznie to wygląda, jak dla mnie gość który pewnego poziomu nie przeskoczy, coś jak Lavezzi, dobry grajek, momentami bardzo dobry ale nic poza tym.
Czy jest rozbijać bank i dawać za niego nawet te 30 mln? a co dopiero 50?

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 14:01

AdiJuve pisze:To, że gramy ciągle środkiem to nie znaczy, że mamy jakiś super kreatywnych graczy na chwilę obecną i jeżeli chcemy grać dalej bocznymi obrońcami to trzeba kogoś dużo lepszego od Pereyry na of. pomocnika.
Pogba, Marchisio - czy oni nie sa kreatywni? Moim zdaniem sa. Pereyra robi postepy i mysle, ze rowniez mozna go okreslic mianem zawodnika kreatywnego. Przychodzac do Juve dla polowy forum byl nikim, dzis jest zawodnikiem optymalnej '11' i reprezentantem Argentyny. Nie wolno tego zmarnowac...
Mimo wszystko uważam, że boki obrony na chwilę obecną bardziej wymagają odświeżenia. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że Evra i/lub Lichy wypadną na wiele miesięcy.
Co do kupna kogos na treq - spoko, ale tylko w przypadku odejscia Paula. Wtedy bedzie potrzeba, beda tez srodki.
Wracając do Dybali to 13 bramek na 31 kolejek a przecież też karne strzela to jak na środkowego napastnika wynik ledwie przyzwoity.
Z tych 13 bramek karne to 3.
U Berardiego, na 11 trafien - 6 karnych.
Tak czy inaczej... brac obu ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 14:22

Z PSG nawet nie mamy co konkurować, jeśli mowa o warunkach finansowych. Mam nadzieję, że jednak weźmiemy młodziana, bo jeśli miałaby się powtórzyć historia z Verrattim... :think:

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 15:55

Juventus moim zdaniem nie powinien brać udziału w takich licytacjach. W ogóle to nie mamy szans z takim PSG pod względem finansowym. Zastanawiam się w ogóle ile w tym jest prawdy bo wydanie na tego chłopaka 25 mln to w mojej opinii już jest za dużo bo wiele nie pokazał. To jego pierwszy sezon i może być różnie. Za takie pieniądze jakie życzy sobie Palermo to można mieć super napastnika. 50 mln to chyba Chelsea dała za Coste, a co pokazał Costa a co Dybala...no ludzie. Rynek oszalał. W takim przypadku nasi powinni się wycofać z rozmów z Palermo, a jak znajdą jelenia który im tyle da to powinni dostać jakąś nagrodę za to bo głupka który połasi się na Dybale za taką kasę to ze świecą szukać.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 15:56

Shadow Marshall pisze:Juventus moim zdaniem nie powinien brać udziału w takich licytacjach.
I nie robi tego przecież. Marotta od poczatku swoich rządów to powtarza.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 17:18

in:
-Dybala
-Baba
-Gerson (szanse 50/50)
-Zaza
-Rugani (zależy od sprzedaży Ogbonny)
-Neto

out:
-Llorente
-Pepe
-Matri
-Coman (wypożyczenie)
-Ogbonna (50/50)

Nudziło mi się to sobie coś takiego wymyśliłem.

PS Nie wiecie może jak to jest z tym zakazem Barcy, tzn. chodzi mi głównie o sprowadzanie młodzików do Barcy B? mogą? czy nie?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 17:23

Principino pisze:in:
-Dybala
-Baba
-Gerson (szanse 50/50)
-Zaza
-Rugani (zależy od sprzedaży Ogbonny)
-Neto
To byłoby słabe okienko.
Principino pisze:PS Nie wiecie może jak to jest z tym zakazem Barcy, tzn. chodzi mi głównie o sprowadzanie młodzików do Barcy B? mogą? czy nie?
Mogą kupować piłkarzy, ale gracza którego kupią będą mieć dostępnego w składzie dopiero po skończeniu zakazu.

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 21:28

powiem tak wszystko zalezec bedzie od naszego wystepu w LM bo jak dojdziemy do finalu to i srodki beda i lepsi zawodnicy beda chcieli przyjsc. Ja tam stawialbym na mlodych, perspektywicznych ale nie za kase powyzej 30 mln jak dybala. Zapewne znajdzie sie jakis glupek ktory da za dybale 40 mln. Mi sie wydaje ze z dybala bedzie jak z iturbe jak beda chciali za duzo to marotta wezmie kogos innego (max 25mln moze dac). Chetnie zobaczylbym i zaze i berardiego. Mysle ze Coman nie bedzie chcial isc na wypozyczenie chyba sam tak nawet mowil. Takze po sprzedazy llorente i koncu wypozyczenia Matriego dla mnie 5 napastnikow bylaby taka: tevez, morata, coman, zaza i berardi. Ale Marotta pewnie zrobi tak: przedluzy wypozyczenie matriego wykupi zaze i berardiego ale wypozyczy jednego z nich, sprzeda tez llorente, takze atak bedzie wygladal nastepujaco: tevez, morata, berardi, coman, matri.

Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2015, 21:56

Garreat pisze:
AdiJuve pisze:o Zazie to nawet nie ma co pisać
Po odejściu Llorente nie będziemy mieć napastnika w typie 'wieży'. Zaza teraz trochę przygasł, ale jest młody i Włoch. Radzę się oswajać z myślą, że trafi do nas.
Nie potrzeba nam takiego zawodnika do tego co chce grać Alegri, Ll możliwe że nie jest bez formy tylko nie ma miejsca dla takiego zawodnika w tej taktyce.
Nie sprowadzenie Berardiego albo kolejne wypożyczenie chyba zaszkodziło by zarówno nam jak i Jemu. W Sassuolo jest po prostu już za ciasno dla niego 20 letni lider drużyny i to zawodnik grający na szkrzydle nawet jeśli to średniak włoski musi to imponować. Nie jest to już dzieciak tylko zawodnik od 3 lat regularnie grający w Serie A. Lepiej żeby u nas dostał nawet 90 minut w 3 meczach ale trenował z drużyną, ogrywał się z najlepszymi. Potrzeba żeby w końcu udowodnił na jakimś godnym poziomie, że pokładane w nim nadzieje nie były bezpodstawne.
Dybala nie przyjdzie do nas chyba każdy pamięta perypetie z Iturbe, też było wielkie zainteresowanie, duże pieniądze, Juventus zdecydowanym faworytem do pozyskania a tu proszę. Nie ma potrzeby sprowadzać w tym roku dwóch napastników za grube pieniądze. Trequalista, skupić się na Macie:D zawodnik kreatywny w ofensywie z dobrym dryblingiem to by najbardziej podniosło naszą jakość.

Zablokowany