Wszystko o AS Roma
- Shadow Marshall
- Juventino
A co to ma do rzeczy? Zapewne Roma na swoich sprzedażach zarobiła więcej, ale na co się to przełożyło?? Na nic. Oni zawsze oglądali czyjeś plecy więc choćby sprzedali swoje największe gwiazdy i zarobili w tym okienku choćby 200 mln i w miarę sensownie je wydali to i tak będą się bić z Napoli i Lazio o 2 miejsce.Hypeman pisze:Ile w tym czasie Juventus na transferach zarobił?Shadow Marshall pisze:To jak kadra Romy wygląda w ostatnim czasie to i tak sukces. Zawsze sprowadzali szrotu mnóstwo i na nic się to nie przekładało. Od początku sezonu 10/11 Juventus wydał jakieś 310 mln na transfery, a Roma 302 mln więc pod tym względem są to niemal identyczne kwoty. Tylko oni mają tam konkretny przerób takich małych transferów po 1-2mln. Źle inwestują za te większe kwoty choć progres i to znaczny jest.
- Hypeman
- Juventino
Zauważ że duża część transferów Juventusu w ostatnich lat to piłkarze którzy nigdy nie powąchali nawet ławki na Juventus Stadium. Chodziło mi wyłącznie o to że Juve zarobiło więcej na transferach z klubu niż Roma, bo spora część z tych 310 poszła na połówki czy inne wypożyczenia grajków pokroju Immobile czy Gabbadiniego.Shadow Marshall pisze:A co to ma do rzeczy? Zapewne Roma na swoich sprzedażach zarobiła więcej, ale na co się to przełożyło?? Na nic. Oni zawsze oglądali czyjeś plecy więc choćby sprzedali swoje największe gwiazdy i zarobili w tym okienku choćby 200 mln i w miarę sensownie je wydali to i tak będą się bić z Napoli i Lazio o 2 miejsce.Hypeman pisze:Ile w tym czasie Juventus na transferach zarobił?Shadow Marshall pisze:To jak kadra Romy wygląda w ostatnim czasie to i tak sukces. Zawsze sprowadzali szrotu mnóstwo i na nic się to nie przekładało. Od początku sezonu 10/11 Juventus wydał jakieś 310 mln na transfery, a Roma 302 mln więc pod tym względem są to niemal identyczne kwoty. Tylko oni mają tam konkretny przerób takich małych transferów po 1-2mln. Źle inwestują za te większe kwoty choć progres i to znaczny jest.
Żeby nie być gołosłownym posługując się zestawieniem transferowym z obecnego i poprzedniego sezonu Juventus wydał łącznie 77 miliony z groszami, sprzedał graczy za 79 milionów

Roma w tym samym okresie wydała 159 milionów (w tym sezonie 85 a w poprzednim 73 - z groszami oczywiście), sprzedała za 160.
Tyle że warto zauważyć że Roma osłabiała pierwszy skład w tym okresie chociażby przez sprzedaż Benatii, Juventus nie

- annihilator1988
- Juventino
Szalony Rudi rzecze: "Jestem zadowolony z drużyny i z postawy: 24 uderzenia na bramkę, na wyjeździe, to ważna statystyka. " Gościu jest żywą kopią Tuska. Widzi wszędzie sukces 
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Kozak92
- Juventino
Z włoskiej piłki na polską politykę, proszę nie tuannihilator1988 pisze:Szalony Rudi rzecze: "Jestem zadowolony z drużyny i z postawy: 24 uderzenia na bramkę, na wyjeździe, to ważna statystyka. " Gościu jest żywą kopią Tuska. Widzi wszędzie sukces

- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Tinkerman 2 :oannihilator1988 pisze:Szalony Rudi rzecze: "Jestem zadowolony z drużyny i z postawy: 24 uderzenia na bramkę, na wyjeździe, to ważna statystyka. " Gościu jest żywą kopią Tuska. Widzi wszędzie sukces
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Shadow Marshall
- Juventino
Kolejny remis frustratów z Rzymu stał się faktem. Który to remis...13? Napoli, Sampdoria i Fiola mają niby 8-9 pkt straty do nich, ale patrząc na to jak grają i że do końca jeszcze 7 meczy...to wcale bym się nie zdziwił gdyby spadli poza podium. Jak nadal będą prezentować taką siermięgę to Lazio już może się czuć wicemistrzem.
- annihilator1988
- Juventino
I bardzo dobrze. W LM wolę widzieć Napoli lub Violę, gdzie za pierwszą drużyną stoją pieniądze, a za drugą długoletnia polityka zaufania dla Montelli. Podsumowując, cieszymy się z kolejnego upokorzenia romyrad pisze:W ciągu tych najbliższych 7 kolejek będzie najbardziej widoczne komu zależy na top 3, a komu nie. Nie będzie to dla mnie zaskoczenie, jeżeli w top 3 nie będzie Romy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Morgesztern
- Juventino
Widzę, że gole padły po karnym. Słusznie podyktowane były te jedenastki? Bo w meczach Romy różnie to bywa. 

- sebatiaen
- Juventino
Przesadzacie nabijając się z Romy.
To jest klub który ,,niby'' walczył o majstra w najcięższych dla włoskiego piłkarstwa momentach.
Po calciopoli i teraz.
Inter i Milan i mają problemy więc w takich momentach Roma się pokazuje ale to nigdy nie będzie zespół walczący o tytuł pełną parą.
Czy oni mają skład po scudetto? Zerknijcie na ich obronę przecież to jest blok obronny drużyny która powinna się bić o utrzymanie.
To jest klub który ,,niby'' walczył o majstra w najcięższych dla włoskiego piłkarstwa momentach.
Po calciopoli i teraz.
Inter i Milan i mają problemy więc w takich momentach Roma się pokazuje ale to nigdy nie będzie zespół walczący o tytuł pełną parą.
Czy oni mają skład po scudetto? Zerknijcie na ich obronę przecież to jest blok obronny drużyny która powinna się bić o utrzymanie.
- Shadow Marshall
- Juventino
Mnie najbardziej rozśmiesza jak kibice Romy mówią przed sezonem, że "Teraz wrócimy na należne nam miejsce" i zawsze się zastanawiam co to za miejsce...? Środek tabeli? Pierwsza 5-6??
Ja rozumiem, że klubu się nie wybiera jakoś świadomie, wiele mówi serducho, ale panowie się sami nakręcają, a dobrze wiedzą jakim klubem jest Roma.
Powtarzam to jak mantrę i nie wycofam się z tego - dopóki Totti będzie w Romie wzorem to klub nie pozbędzie się buractwa, prostactwa i boiskowego chamstwa nigdy. Najgorsze jest to, że on zaraża tym pozostałych. Będą wypominać ten mecz w którym przegrali 3:2...ok sporo błędów było, ale ludzie...oni w grudniu opadli z sił, a to co grają od kilku miesięcy to dramat.
Ja rozumiem, że klubu się nie wybiera jakoś świadomie, wiele mówi serducho, ale panowie się sami nakręcają, a dobrze wiedzą jakim klubem jest Roma.
Powtarzam to jak mantrę i nie wycofam się z tego - dopóki Totti będzie w Romie wzorem to klub nie pozbędzie się buractwa, prostactwa i boiskowego chamstwa nigdy. Najgorsze jest to, że on zaraża tym pozostałych. Będą wypominać ten mecz w którym przegrali 3:2...ok sporo błędów było, ale ludzie...oni w grudniu opadli z sił, a to co grają od kilku miesięcy to dramat.
- pumex
- Juventino
Pierwszej nie widziałem, bo zbyt późno odpaliła mi się transmisja, natomiast drugi (ten dla Atalanty) był zasłużony, ale jednocześnie był pokazem totalnego partactwa i bezmyślności Astoriego, który ponownie udowodnił, że jego łatka piłkarza nadającego się do klubu z czołówki ligi wzięła się z... sam nie wiem skąd.Morgesztern pisze:Widzę, że gole padły po karnym. Słusznie podyktowane były te jedenastki? Bo w meczach Romy różnie to bywa.
Mecz był niemiłosiernie nudny, potwornie siermiężny, niczym pojedynek dwóch klubów z dołu tabeli. Obrona Atalanty bardzo rozchwiana, a mimo wszystko Roma praktycznie nie stworzyła realnego zagrożenia. Flop of the match zdecydowanie ląduję w rękach Iturbe, który z łatwością był kasowany przez każdego, na kogo się natknął. Podejrzewam, że piłkę odebrałby mu nawet karmnik dla ptaków.

- zbysioJuve
- Juventino
Oglądałem tylko drugą połówkę dzisiejszych "popisów" Romy i muszę stwierdzić, że to był nie mecz a istny kabaret w wykonaniu rzymian. Trochę tak to wyglądało jakby w ogóle nie zależało im na zwycięstwie bo jak nazwać zachowanie Torosidisa, który z 3 metrów nie wbija piłki do pustej bramki. Albo taki Keita w czystej sytuacji w polu karnym zamiast oddawać strzał on sobie wycofuje piłkę przed pole karne.. Mi się wydaje, że tam dosłownie nikt nie zasługuje w tej chwili na jakieś wyróżnienie, nawet Nainggolan już gdzieś też zatracił swoje walory. W ogóle i ich kibice dostrzegają co się tam dzieje w tej chwili serwując na meczu sporo dezaprobaty i gwizdów do swoich zawodników. Oczywiście chciałbym żeby w następnym sezonie cztery włoskie drużyny wystąpiły w LM no, ale Roma z taką grą żeby tam weszła to naprawdę lekka przesada (nie mam jednak wątpliwości, że wejdzie). I w dodatku jeszcze ten Totti, któremu w ogóle nie chce się biegać a tylko by pokazywał to swoje buractwo boiskowe. Naprawdę ta ich gra jaką prezentują od kilku miesięcy wola o pomstę do nieba. Już tak czasami się zastanawiam czy to może być spowodowane tym, że może po prostu chcą przez takie wyniki i taki styl wywalić z posady Garcię bo innego wytłumaczenia takiej postawy nie znajduję? Żeby zespół, który jest na drugim miejscu tak grał, wstyd! W dzisiejszym dniu Atalanta była spokojnie do pokonania i nie wiem po prostu jak nie można tego było wykorzystać.
- selby
- Juventino
Co Ty bredzisz, gdzie on pokazał dziś buractwo? Oglądałem dziś cały mecz, no i nie było tam ani dobrej gry, ale także żadnego buractwa.zbysioJuve pisze: I w dodatku jeszcze ten Totti, któremu w ogóle nie chce się biegać a tylko by pokazywał to swoje buractwo boiskowe.
Garcia do zwolnienia, nawet nie za to ze oni grają słabo, ale on od kilku miesięcy nie umie z tym sobie poradzić

selbynator!!!