Serie A 14/15 (31): JUVENTUS 2-0 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 12:05

Przynajmniej zobaczymy czego możemy spodziewać się w finale PW :prochno:

Liczę, że wygramy.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 14:14

Halo WARSZAWA, oglądamy gdzieś wspólnie mecz?

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 17:08

Z przyczyn niezależnych ode mnie dzisiejszy mecz mnie jednak ominie. Szkoda trochę tym bardziej, ze jest to mecz na szczycie Serie A, który może praktycznie już zamykać sprawę scudetto ( choć osobiście sądzę, że i tak już wszystko jest przesądzone).

Odnośnie meczu to po składzie widać, że nie będzie ten mecz odpuszczony i dobrze ponieważ cztery dni odpoczynku to wystarczająco dużo żeby zregenerować siły na rewanż z Monaco. Mam tylko nadzieję, że mecz nie będzie zbyt ostry i nikt z naszych nie daj boże nie nabawi się jakiejś kontuzji. Myślę, że remis to jest minimum co w tym meczu osiągnie Juventus. Przeciez dwa razy z rzędu nie może tak być żeby Juventus przegrał spotkanie w Serie A. Nawet nie przychodzi mi na myśl kiedy ostatnio tak było.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 17:30

Zawsze z Lazio grało nam się .... łatwo? przyjemnie? Liczę, że dzisiaj podtrzymamy formę i ogramy ich w pięknym spotkaniu. Dodatkowym atutem będzie ten Felipe Anderson, nad którym tak się niektórzy zachwycają. Ciekawe co pokaże :think:

Pereyra, Morata, Tevez :prochno: strzelam 3-1 3-2, ponieważ tego jednego gola pewnie nam wturlają.

Na ostatnich 5 spotkań mieliśmy 4 wygrane i 1 remis. odpowiednio
0:3 w Rzymie (22.11.14)
1:1 w Rzymie (25.01.14)
4:1 w Turynie (31.08.13)
4:0 w Pucharze (18.08.13)
0:2 w Rzymie (15.04.13)

Ostatni mecz z Parmą był wliczony w "wpadki", ale dzisiaj trzeba pokazać, kto ma w tym roku podnieść puchar i to bez wymówek.

Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 18:37

Mam nadzieje że to będzie świetna reklama serie A i naprawdę widowiskowy mecz. Lazio bardziej musi liczyć na punkty w dzisiejszym meczu ze względu na walkę 2 miejsce, już chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie myśli o wyprzedzeniu Juve w tym sezonie.
Bardzo dobrze że najprawdopodobniej zagramy w pierwszym składzie, to profesjonaliści i nie powinno stanowić dla nich problemu taki wysiłek. Mam nadzieję zobaczyć z naszej strony jak faktycznie wygląda w praktyce "Teraz myślimy tylko o Lazio, a od niedzieli zaczynamy myśleć o Monako" :D No i w końcu będzie okazja zobaczyć i porównać tego Andersona do naszych zawodników i jak sobie radzi na wyższym poziomie.
obstawiam 2:1 po golu Perery, Moraty i Candrevy :D

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 19:12

Coraz bardziej pewne, że zagramy jednak ustawieniem 3-5-2. Na boisku ujrzymy bardzo mocny skład, bo z tych graczy, których mamy, zabraknie jedynie Lichtsteinera (może i dobrze, bo ostatnio nie poczyna sobie zbyt dobrze).

Miałoby to wyglądać następująco:

Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Padoin, Vidal, Pirlo, Marchisio, Evra - Tevez, Morata. :ok:

Wiem, że w środę cholernie ważny mecz, ale mam jedynie nadzieję, że nasi będą w 100% skoncentrowani na dzisiejszym pojedynku, zwycięstwo w którym praktycznie zamknęłoby kwestię mistrzostwa w tym sezonie.

Martwi to, że w chwili obecnej mamy nad Turynem oberwanie chmury - oby nie miało to przełożenia na grę na boisku.

Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 19:14

Nie podoba mi się skład na ten mecz. Scudetto i tak jest przesądzone

Pamiętam mecz Torino przed rewanżem z FCB naście lat temu i rzeźnia jaką wtedy kastrate byczki urządziły kwalifikowała się na karę finansową
Lazio nie jest lepsze i boję się o zdrowie naszych core players

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 19:26

Prokson pisze:Pamiętam mecz Torino przed rewanżem z FCB naście lat temu i rzeźnia jaką wtedy kastrate byczki urządziły kwalifikowała się na karę finansową
Może Pirlo połamią, skoro to nasz 'kluczowy' zawodnik?

Wynik będzie taki, jak w Rzymie, tyle że tym razem na korzyść gospodarzy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 19:34

Prokson pisze:Nie podoba mi się skład na ten mecz. Scudetto i tak jest przesądzone

Pamiętam mecz Torino przed rewanżem z FCB naście lat temu i rzeźnia jaką wtedy kastrate byczki urządziły kwalifikowała się na karę finansową
Laziali to nie to samo co rzeźnicy zza miedzy. W spotkaniach pomiędzy nami a ekipą ze stolicy niejednokrotnie są emocje, ale nijak się to ma do pojedynków z Napoli, interem czy ostatnio Romą. Oczywistym jest, że rzymianom będzie zależało na punktach w tym meczu, bo druga pozycja w tabeli nie jest póki co pewna w ich przypadku. Nie oczekiwałbym jednak słomy z butów.

Nie szalałbym z "pewną wygraną" w dzisiejszym meczu. Jesteśmy faworytem i gramy u siebie, ale nieco pokory z całą pewnością nie zawadzi. :ok:

EDIT:

W ataku obok Teveza zagra nie Morata, a Matri. Hiszpan będzie odpoczywał przed środowym spotkaniem z Monaco.

FORMAZIONE UFFICIALE: Juventus (3-5-2): Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Padoin, Vidal, Pirlo, Marchisio, Evra, Tevez, Matri

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 20:44

Zapachniało Conte :prochno: Ale cóż. Jedziemy z nimi. Avanti Ragazzi!

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 20:45

KOMENTUJ MECZ JUVE NA FANPAGE JUVEPOLAND!

#AllegriOut
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 21:33

Cyniczny mistrz Włoch. Dwie akcje i dwie bramki :twisted:. Evra się nam rozkręcił, aż miło.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 21:35

To teraz czeka nas walka o miejsce czwartego napastnika między Comanem a... Bonnucim :lol: Co to był za rajd :shock:

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 21:37

Myślę, że z wyniku możemy być bardzo, bardzo, bardzo zadowoleni, ponieważ wg mnie jest on sporo lepszy niż nasza gra, w której jest mnóstwo chaosu. Praktycznie każda nasza formacja jest nieuporządkowana i gra na hura. Matri kompletnie nieprzydatny, Padoin słaby, Chielliniemu też momentami włącza się tryb parodysty. Najlepszy chyba Tevez, który walczy za trzech. Podoba mi się również Vidal oraz Evra.

Mam nadzieję, że Allegri mądrze postąpi ze zmianami.

Obrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 21:38

Z łatwością przyszły nam te 2 bramki, Tevez jak to Tevez, ale Bonucci :shock: Znakomita akcja. W drugiej połowie oszczędzić kogoś z Tevez, Evra, Marchisio, Vidal.

Zablokowany