Liga Europy 2014/2015
- Dempsej
- Juventino
Napoli łamie większość zasad logiki w lidze katastrofa, a tu taki wynik z nie słabym Wolfsburgiem, ten Benitez...
lepiej żeby Napoli i Viola zagrały oddzielnie w półfinałach ktoś z nich trafi na Dnipro/ Brugge w starciach z którymi obje włoskie ekipy wydają się być faworytami, gorzej biedzę z tą drugą drużyną Sewilla/ Zenit myślę że ktoś z tej dwójki wygra ostatecznie LE. Ale przed tymi półfinałami jeszcze naprawdę ciekawe rewanże no może po za tym w Neapolu.

- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
To na razie tylko jeden sezon. Przede wszystkim zyskujemy na nierówności ligi niemieckiej i spadającej formie ligi angielskiej, ale nikt nie gwarantuje, że taki stan się utrzyma.grejt pisze:A niby liga Włoska taka słaba ...)
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Filippo911
- Juventino
W sumie "Gruby Benek" miał reputacje trenera pucharowego, ni na ligę, gdzie potrzeba regularnosci.
Napoli w finale LE? byloby wesolo, a gdyby jeszcze wygrali to w Afrce... wróć - Neapolu bylo by święto lasu
Napoli w finale LE? byloby wesolo, a gdyby jeszcze wygrali to w Afrce... wróć - Neapolu bylo by święto lasu

- Don Paolo
- Juventino
A Anglicy i Niemcy to niby jak inaczej zyskiwali?Push3k pisze:To na razie tylko jeden sezon. Przede wszystkim zyskujemy na nierówności ligi niemieckiej i spadającej formie ligi angielskiej, ale nikt nie gwarantuje, że taki stan się utrzyma.grejt pisze:A niby liga Włoska taka słaba ...)

Niemcy to już w ogóle. Przecież oni zawdzięczają swoje trzecie miejsce w rankingu tylko i wyłącznie dzięki olewaniu Pucharu UEFA/Ligi Europejskiej przez kluby z Włoch.
- Shadow Marshall
- Juventino
Napoli to najdziwniejsza ekipa świata. Oni są zdolni do wszystkiego. W grupie LM byliby w stanie oklepać Barcelonę by kilka dni później umoczyć z Ceseną. Taki typ. Szkoda mi tylko tego Higuaina. Marnuje się tam chłopina.
- delarudii
- Juventino
Zgadzam się. Teraz Włosi chyba wreszcie zrozumieli, że na te rozgrywki również warto stawiać no i od razu wszystko wraca do normy. Ciekaw jestem, czy to jest taki jednorazowy zryw, super sezon włoskich klubów czy faktycznie będą przywiązywać większą wagę do tych rozgrywek. Pożyjemy zobaczymy.Don Paolo pisze:A Anglicy i Niemcy to niby jak inaczej zyskiwali?Push3k pisze:To na razie tylko jeden sezon. Przede wszystkim zyskujemy na nierówności ligi niemieckiej i spadającej formie ligi angielskiej, ale nikt nie gwarantuje, że taki stan się utrzyma.grejt pisze:A niby liga Włoska taka słaba ...)
![]()
Niemcy to już w ogóle. Przecież oni zawdzięczają swoje trzecie miejsce w rankingu tylko i wyłącznie dzięki olewaniu Pucharu UEFA/Ligi Europejskiej przez kluby z Włoch.
A odnośnie Napoli to oni odkąd kilka lat temu wrócili do czołówki włoskiej piłki zawsze grali nie równo i już nie raz pojawiały się opinie, że to ekipa, która potrafi się spiąć na jeden mecz i wtedy będzie godnym przeciwnikiem dla każdego w Europie, ale na przestrzeni całego sezonu ligowego zawsze tracą punkty z rywalami dwie klasy słabszymi. I to nie są jednorazowe wpadki jak np. w Juve tylko zazwyczaj przeradza to się w jakieś dziwne i nie zrozumiałe serie.
- MCL
- Juventino
Moim zdaniem Napoli ma mentalność prowincjonalnego klubu. To nigdy nie była jakaś wielka firma na świecie, raz błysnęli za czasów Maradony a potem podróż w coraz niższe miejsca tabeli aż do bankructwa. Teraz wrócili, zdają się wstawać, ale nigdy nie mieli tej jakości, która pozwoliłaby się utrzymać na jakimś poziomie, by nie wtapiać co rusz właśnie z ogórkami. Mają skład naprawdę zacny, wystarczający, by ugryźć mocne kluby, jak to widzieliśmy z Wolfsburgiem, ale nie potrafią zachować jakości, ciągłości. Tam powinien rządzić ktoś jak Marotta z Agnellim u nas, ktoś kto ustawi skład i trenera na tyle, by w każdym meczu widać było jakość w zespole i chęć walki o najwyższe cele. No ale na szczęście to nie nasz problemA odnośnie Napoli to oni odkąd kilka lat temu wrócili do czołówki włoskiej piłki zawsze grali nie równo i już nie raz pojawiały się opinie, że to ekipa, która potrafi się spiąć na jeden mecz i wtedy będzie godnym przeciwnikiem dla każdego w Europie, ale na przestrzeni całego sezonu ligowego zawsze tracą punkty z rywalami dwie klasy słabszymi. I to nie są jednorazowe wpadki jak np. w Juve tylko zazwyczaj przeradza to się w jakieś dziwne i nie zrozumiałe serie.
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Benitez gra o swoją głowę. Już teraz sporo mówi się o tym, kto mógłby go zastąpić po tym sezonie. Napoli zamiast walczyć z nami w Serie A, drży o miejsce w LM. Wygranie LE byłoby dla Napoli dużym sukcesem (patrząc na ich historię) i uratowałoby pewnie Beniteza.MCL pisze: Benitez może nawet im ugrać Ligę Europy. Wyeliminowali przecież swojego największego konkurenta, a nikt inny jak Benitez potrafi zmotywować graczy na puchary. Taka odwrotność Conte.
- Don Paolo
- Juventino
Włoskie kluby są jak... tresowane zwierzęta. Muszą mieć motywację.delarudii pisze:Zgadzam się. Teraz Włosi chyba wreszcie zrozumieli, że na te rozgrywki również warto stawiać no i od razu wszystko wraca do normy. Ciekaw jestem, czy to jest taki jednorazowy zryw, super sezon włoskich klubów czy faktycznie będą przywiązywać większą wagę do tych rozgrywek. Pożyjemy zobaczymy.Don Paolo pisze:A Anglicy i Niemcy to niby jak inaczej zyskiwali?Push3k pisze:To na razie tylko jeden sezon. Przede wszystkim zyskujemy na nierówności ligi niemieckiej i spadającej formie ligi angielskiej, ale nikt nie gwarantuje, że taki stan się utrzyma.![]()
I tak jak najlepszą motywacją dla czworonogów jest dobra karma, tak dla włoskich klubów... awans do Ligi Mistrzów UEFA, który od tego sezonu jest jedną z z nagród dla triumfatora UEFA Europa League.
I masz odpowiedź.
- delarudii
- Juventino
Dzisiaj przeczytałem, że w Wolfsburgu nie zagrają jutro z powodu kontuzji Schurrle i De Bruyne. Znając pierwszy wynik i mając na uwadze takie osłabienie Wilków to myślę, że już teraz możemy Napoli zapisać awans do półfinału LE. Ewentualne odpadnięcie to byłaby jakaś katastrofa...
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Lubię Fiorentinę, nie lubię Napoli, ale całym sercem jestem dziś za włoskimi drużynami. 1 włoska drużyna w półfinale LM, 2 w półfinałach LE - w porównaniu do poprzednich sezonów (gdy było dobrze jak jedna włoska dochodziła chociaż do półfinału LE) jest to świetny rezultat.
Jestem też dziś za Zenitem, bo wydaje mi się łatwiejszym przeciwnikiem w półfinale niż Sevilla.
A jak jutro trafimy na Real, a Napoli i Fiorentina na Dnipro i Zenit to już w ogóle mogą być jaja i 3 włoskie drużyny w finałach LM i LE
Jestem też dziś za Zenitem, bo wydaje mi się łatwiejszym przeciwnikiem w półfinale niż Sevilla.
A jak jutro trafimy na Real, a Napoli i Fiorentina na Dnipro i Zenit to już w ogóle mogą być jaja i 3 włoskie drużyny w finałach LM i LE

- Makiavel
- Juventino
Ale Viola ciśnie Ukraińców. Na razie nie mają szczęścia, ale szybciej niż później coś im wpadnie.
Edit: Ciekawe ile można zepsuć "setek" w jednej połowie?
Edit 2: Viola w liczebnej przewadze i z wynikiem 1-0. Teraz już nie mogą przegrać awansu. Gol absurdalny - takie coś to na podwórkowych boiskach: chciał przyjmować a wyszedł strzał.
Edit: Ciekawe ile można zepsuć "setek" w jednej połowie?
Edit 2: Viola w liczebnej przewadze i z wynikiem 1-0. Teraz już nie mogą przegrać awansu. Gol absurdalny - takie coś to na podwórkowych boiskach: chciał przyjmować a wyszedł strzał.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- pablo1503
- Juventino
Fiorentina ciśnie niemiłosiernie. Momentami wyglądało to, jak gra licealistów z chłopakami z podstawówki.
Joaquín odkąd jest we Violi, to strasznie mnie zadziwia. Dynamika i szybkość szału nie robią, repertuar zwodów też nie jest powalający, ale powalająca jest za to jego skuteczność dryblingów. Wchodzi w pole karne, jak w masło.
Joaquín odkąd jest we Violi, to strasznie mnie zadziwia. Dynamika i szybkość szału nie robią, repertuar zwodów też nie jest powalający, ale powalająca jest za to jego skuteczność dryblingów. Wchodzi w pole karne, jak w masło.

- Makiavel
- Juventino
Tak bardzo kontrowersyjna decyzja, co nie zmienia faktu, że prowadzenie Violi to i tak najniższy wymiar kary dla Kijowian.
EDIT 1 Napoli na prowadzeniu. Pozazdrościli nam tego, jak ośmieszyliśmy BVB i też mają w dwumeczu 5-1.
EDIT 2 Jak na czwarty klub Serie A Napoli robi świetne wrażenie.
EDIT 1 Napoli na prowadzeniu. Pozazdrościli nam tego, jak ośmieszyliśmy BVB i też mają w dwumeczu 5-1.
EDIT 2 Jak na czwarty klub Serie A Napoli robi świetne wrażenie.
"veritas odium parit obsequium amicos"