LM 14/15 (1/4): JUVENTUS 1-0 AS Monaco
- jarmel
- Redaktor
Co Vidal grał w drugiej połowie! Zabrał chyba każdą piłkę, która była do zabrania 
Niby wynik lepszy niż z BVB, ale oby ten minimalizm nie odbił się czkawką.. No ale nic, nie ma co psioczyć, przed meczem brałbym taki wynik w ciemno.
Forza Juve!

Niby wynik lepszy niż z BVB, ale oby ten minimalizm nie odbił się czkawką.. No ale nic, nie ma co psioczyć, przed meczem brałbym taki wynik w ciemno.
Forza Juve!
#AllegriOut
- deszczowy
- Juventino
Od tego meczu rozbolała mnie prostata i wrósł mi paznokcie. Koszmarnie się to oglądało.
Z taką grą to w rewanżu łatwo nie będzie.
Z taką grą to w rewanżu łatwo nie będzie.
- Pessos
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
W drugiej połowie powrócił Vidal wojownik, można mu wybaczyć akcję z 45 minuty, nie odpuczał i zasuwał non stop . 
Lichy został kompletnie wyłączony z gry, wreszcie ktoś przeanalizował jego 2 zwody.
Evra zagrał bardzo pewnie, odwalał swoją robote.

Lichy został kompletnie wyłączony z gry, wreszcie ktoś przeanalizował jego 2 zwody.
Evra zagrał bardzo pewnie, odwalał swoją robote.
- JuveGrzesiu
- Juventino
Mówiąc w ten sposób to popatrzmy z jeszcze dalszej perspektywy. Vidal dał nam dużo w zeszłym sezonie. Pirlo 2 ostatnie sezony był genialny. Chodziło mi tylko o to, żeby już tak nie gadać, ze ten <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, a temu drugiemu można <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, bo go bardziej lubimy. Wiadomo, są równi i równiejsi jak w każdym klubie, ale chodziło mi o ten konkretny meczShadow Marshall pisze:To, że Tevez coś zepsuje to nie ma się co przejmować bo gdy spojrzymy na to ile nam daje i ile bramek zdobywa to w jego przypadku jest to wypadek przy pracy, a siermięga w ofensywie prezentowana przez Stefana czy Pirlo to stały element ich repertuaru. To, że Tevez czy Marchisio coś zepsują to wyjątek. Stefan z Pirlo to codzienność.JuveGrzesiu pisze:Panowie nie bądźmy hipokrytami^^
Pirlo stracił 3 razy piłkę - zdjąć go!. Marchisio traci piłkę - cisza...
Vidal nie strzelił setki - żenada, nic w tym roku nie gra. Tevez też miał po dośrodkowaniu setkę - cisza...
Nie mówię, że Markiz czy Apacz grają źle, ale wyluzujcie trochę. Każdy z nich miał gorsze jak i lepsze zagrania, a Wy widzicie tylko to, co chcecie widzieć

A co do meczu
Vidal karny mistrzostwo!!! Oby to symbolizowało powrót Króla!!! Ale już widziałem jak przestrzela xDD Na szczęście odkuł się za sytuację z końcówki pierszej połowy. Trochę nie rozumiem jak on to robi, że w ofensywie jest nienajlepszy, ale co robi w defensywie to mistrzostwo. Może na stopera go?

I teraz mamy: hejtowani Pirlo i Vidal^^ Pierwszy podał w swoim stylu w stronę Moraty, a drugi mistrzowsko strzelił karnego

Cieszy gra Juventusu od 20 minuty. Nie miażdżą przeciwników, ale prowadzą gre i nie dają aż tak dużo sytuacji przeciwnikom. Oby w Monaco było tak samo i delikatna (bezpieczna) wygrana niech nam da awans

Jest to co chcieliśmy! Bez straconej bramki, do tego 1:0 to zawsze jakaś zaliczka. Szybko rozegrać mecz z Lazio i nie mogę się odczekać rewanżu :3
- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Bez przesady, Monaco było lepsze przez 15 minut (aczkolwiek nie oglądałem ostatnich 10 minut), wyszliśmy bardzo zdenerwowani. Pirlo, Lichtsteiner porażka, Vidal też słabo, na plus na pewno Evra (!), Pereyra, po części też Morata. Powinno być dobrze.
- Arbuzini
- Juventino
Evra i Buffon najlepsi. Lichtsteiner i Pirlo są do odstrzału. Naprawdę rozważyłbym sprzedaż Szwajcara za jakieś 7-8 mln E. Z tego zawodnika zostało już tylko nazwisko, a zarabia tyle ile kluczowi zawodnicy. Po Maestro od roku widać, że stać go już tylko i wyłącznie na zrywy. Od przyszłego sezonu niech gra w PW i wtedy, gdy podstawowi zawodnicy będą potrzebowali odpoczynku.
Karny był? Moim zdaniem dawno nie oglądaliśmy meczu, w którym sędziowie tak mocno na nas pracowali... Jakoś ciężko mi się cieszyć z tego wyniku choć z gry to my byliśmy lepszym zespołem.
Karny był? Moim zdaniem dawno nie oglądaliśmy meczu, w którym sędziowie tak mocno na nas pracowali... Jakoś ciężko mi się cieszyć z tego wyniku choć z gry to my byliśmy lepszym zespołem.
- annihilator1988
- Juventino
Rudi pewnie wypowie się dla francuskich gazet o karnym dla Juve :lol: Jakoś zaistnieć będzie chciał. Jak wszedł Andrea to byłem już pewny, że Juve nie da sobie strzelić
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- pumex
- Juventino
W ogólnym rozrachunku mimo wszystko byliśmy lepsi od Monaco. Popełnialiśmy mnóstwo błędów, zwłaszcza na 30-tym metrze od własnej bramki, więc czyste konto na pewno cieszy, ale jest jednak niedosyt, bo Francuzi w drugiej połowie zostawiali tyle miejsca, że hoho - grzechem było tego nie wykorzystać. Gdyby Pereyra czy Morata mieli lepsze podanie końcowe. Gdyby...
Licht u mnie leci w rankingu na łeb, na szyję. Jeszcze niedawno był jednym z moich ulubieńców, dziś postrzegam go bardziej jako boiskową tępotę.
Brawo dla Evry - świetny mecz wuja Pata
Licht u mnie leci w rankingu na łeb, na szyję. Jeszcze niedawno był jednym z moich ulubieńców, dziś postrzegam go bardziej jako boiskową tępotę.
Brawo dla Evry - świetny mecz wuja Pata

Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2015, 22:40 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- kosciu88
- Juventino
Szkoda ze nie 2 0 bo to by pewnie dalo nam juz awanas ale z 1 0 tez trzeba byc zadowolonym. Balem sie o karnego ale Vidal uderzyl nie do obrony 

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Robaku
- Juventino
Oglądałem tylko ostatnie 30 minut i wygladalo to słabo. Bez płynności i fantazji w ataku, ciężko było nam się utrzymać przy piłce dłużej od 80 minuty. Ale 1:0, wiec cieszy to, bo zrobilismy krok, teraz tylko ogarnać się w rewanżu i półfinał jest.
A do tego cieszy ponad 3 mln za bilety na JS, wiec rekord dla Juve.
A do tego cieszy ponad 3 mln za bilety na JS, wiec rekord dla Juve.
- pablo1503
- Juventino
Ty chyba nie widziałeś, jak wygląda obrona Częstochowy.Shadow Marshall pisze:1:0 i obrona Częstochowy. Standard.
Najlepiej prowadzić, rzucić się całą drużyną do ataku i narazić się na kontrę, c'nie? Allegri nie jest głupi i wie, co robi.
Mam troszku mieszane uczucia. Niby zagraliśmy tak se, ale z drugiej strony to jest 1/4 LM. Tutaj rzadko zdarza się, żeby jedna strona dominowała.
Plan minimum wykonany - mamy zaliczkę przed półfinałem!
Tevez strasznie zawiódł.

- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Właśnie, sędzia okazał się jednak fanem Nedveda
- kuba2424
- Juventino
Może i 1:0 mało, bo było bardzo dużo miejsca do tego, by ich dobić, to i tak uważam że jest już po dwumeczu. Monaco niby coś tam grało, niby straszyło, ale poza tą jedną setką nie pokazali zbyt wiele, bo bronić się jest o wiele łatwiej. Zobaczymy co wymyślą w rewanżu...