Coppa Italia 14/15 (1/2): Fiorentina 0-3 JUVENTUS
- goodman
- Juventino
True story. Nie ma co, facet póki co robi u nas fenomenalna robotę, wydaje się że podobnie Marotta (patrz Morata, Evra, Pereyra). Prosty wniosek, zarząd ma łeb na karku, i wszyscy zasłużyli sobie na pełen kredyt zaufania. Ilu z Was spodziewało się takiego obrotu spraw?alessandro1977 pisze:Jestem dumny z chłopaków jak po meczu z Borussią...dalej uważacie, ż Allegri jest do doopy ? Za Conte z pewnością przy stanie 1-0 cofnęlibysmy się do obrony aby odpaść w dobrym stylu......to samo tyczy się meczu w Dortmundzie...Allegri kapitalnie rozegrał te dwa mecze bo nie oszukujmy się - to jego zasługa...
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Nie daje mi to spokoju, ktoś może to wyjasnić jak jest z tymi kartkami? wiem, że z ligi na pewno przechodziły na SPW, więc na liga z CI też powinny być połączone?Vincitore pisze: Sędzia pajac z kartką dla Moraty (btw. nie było czasem tak, że kartki z ligi przechodzą na puchar i odwrotnie?)
Szkoda Comana, minę miał nieciekawą po meczu.
Ale ich wypunktowaliśmy... :doh: Kolejne święto we Florencji popsute :twisted:
Allegri trochę nie zapanował nad zmianami, zamieszanie z Comanem niepotrzebne no i kartka Moraty.
Wielki Juventus...bez Pogby, Pirlo, Buffona i Teveza! Dumna mnie rozpiera.

- Vojtimar
- Juventino
Prawda z tymi zmianami, też o tym pisałem. Zwłaszcza dla Evry odpoczynek jest konieczny, gość będzie miał 34 urodziny niedługo a hasa po skrzydle w każdym meczu.. Za Marchisio też mógł wejść Marrone.pumex pisze:No i super, cieszmy się![]()
Dwie uwagi:
- niepotrzebnie Allegri drugi raz w tym sezonie sprzedaje liścia Comanowi. Bez sensu jest taka panikarska akcja w momencie, gdy zespół awans ma w kieszeni [pomijając już to, że czerwo dla Moraty to jakaś totalna abstrakcja]
- od 60. minuty awans mamy pewny, a pełny mecz grają Evra, Marchisio, Morata (no, prawie) - czyli ci, którzy będą niezastąpieni za tydzień. Bez sensu. Evra koniecznie musi odpoczywać w sobotę!
Nie rozumiem też zejścia Comana :o po co był Llorente na te 2-3 minuty? Żeby mieć jedną wysoką głowę więcej w polu karnym? Nawet jakby Fiora strzeliła na 1-3 to nic by to nie zmieniło, a tak Coman w obu meczach półfinałowych CI szybko pożegnał się z murawą, wtedy to jeszcze jakiś uraz, natomiast dziś ma prawo być wkurzony. Nawet była migawka po meczu że coś gadał sam do siebie, wyglądał na poirytowanego i jeśli tak było to ja się mu nie dziwię. Oby dostał szansę z Parmą.
Teraz z kolei łyżka dziegciu czyli czerwo dla Moraty.. ja nie wiem co sprawiło że sędzia odyebał coś takiego, to był typowy faul na żółtką kartkę. Co on, chciał kibiców Violi pocieszyć jak rozważali komentatorzy?
Po prostu skandal.. a my tracimy Morate w finale i jest to osłabienie.
Za taką decyzję sędziego powinno być zawieszenie.
Mecz bardzo dobry z naszej strony, brawa dla wszystkich. Tylko sędzia spieprzył jedną decyzją, jak tak można?
Z Juve na dobre i złe!
- wagner
- Juventino
Świetny mecz. Brawo Pereyra, brawo Matri, brawo Padoin. Musimy bardziej wierzyć w tych zawodników bo jak widać potrafią.
PS: Stawiam, że na 70% zagramy z Lazio. Neapol w obecnej formie nie ma prawa awansować do finału. Czekam na pierwszą srebrną gwiazdkę we Włoszech. Oby autor koszulek na nowy sezon miał ból głowy z umieszczeniem "tego wszystkiego" na koszulce
Yoł
PS2: ale macie z tym Comanem :roll:
PS: Stawiam, że na 70% zagramy z Lazio. Neapol w obecnej formie nie ma prawa awansować do finału. Czekam na pierwszą srebrną gwiazdkę we Włoszech. Oby autor koszulek na nowy sezon miał ból głowy z umieszczeniem "tego wszystkiego" na koszulce

PS2: ale macie z tym Comanem :roll:
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2015, 22:51 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- annihilator1988
- Juventino
Śmiać mi się chce z kartki dla Moraty. Decyzja o ataku na rywala i daniu czerwonej kartki równie głupie. Coman z kolei ostro podirytowany. Ja widzę tylko wyjście: wyp. do Udine.
[quote="wagner"PS2: ale macie z tym Comanem :roll:[/quote]
Może nie zauważyłeś, ale po spotkaniu gadał do siebie.
[quote="wagner"PS2: ale macie z tym Comanem :roll:[/quote]
Może nie zauważyłeś, ale po spotkaniu gadał do siebie.
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2015, 22:53 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Tom A Juve
- Juventino
nie widzę innej możliwości jak odejście Comana z Juve....ciekawy perspektywiczny a traktuje go trenejro jak szmatę do podłogi
((
i to już nie pierwszy raz tak zrobił, wpuszcza go na 10 min, żeby zaraz zdjąć - co to ma być ? żadne głupie tłumaczenia Allegriego nie mają tu racji bytu, nie rozumiem po co ośmiesza chłopaka
sędzia dostosował się poziomem do upadku SerieA jako całości
nie podniecałbym się tak zwycięstwem Juve bo Viola nie grała totalnie nic, więc w takim składzie nie wiem czy pokonalibyśmy Monaco
a sama końcówka to jakieś nieporozumienie, po co wchodzić w wojnę jak się ma wynik 0:3 ???
P.S. szkoda że meczu nie komentował Borek, bo Kołtoń to jakieś totalne żenuaaaa...

i to już nie pierwszy raz tak zrobił, wpuszcza go na 10 min, żeby zaraz zdjąć - co to ma być ? żadne głupie tłumaczenia Allegriego nie mają tu racji bytu, nie rozumiem po co ośmiesza chłopaka
sędzia dostosował się poziomem do upadku SerieA jako całości

nie podniecałbym się tak zwycięstwem Juve bo Viola nie grała totalnie nic, więc w takim składzie nie wiem czy pokonalibyśmy Monaco
a sama końcówka to jakieś nieporozumienie, po co wchodzić w wojnę jak się ma wynik 0:3 ???
P.S. szkoda że meczu nie komentował Borek, bo Kołtoń to jakieś totalne żenuaaaa...
jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
- PlanetJuve
- Juventino
propsuje.rad pisze:Coman pewnie dostanie na zachętę mecz z Parmą. A od kartki dla Moraty musi być odwołanie, które zostanie rozpatrzone pozytywnie, bo inaczej beka na całego z sędziowania w serie a.
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2015, 22:54 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- rad
- Juventino
Pogadamy, kiedy sam Allegri się do tej zmiany odniesie, bo z pewnością zostanie o to zapytany.Prokson pisze: Zdjęcie Comana? Jakoś bardziej jestem przekonany do zdania człowieka którego zespół rozbił na wyjeździe Borussie i Fiorę niż Januszów z tego forum. sorry chłopcy
- Arbuzini
- Juventino
Biedny Coman, ofiara systemu i piłkarz ciemiężony.Cabrini_idol pisze:Naplul dzieciakowi prosto w twarz.
Nie spodziewałem się awansu w takim stylu. Viola w tym meczu nie istniała. Mam nadzieję, że gra naszych dała do myślenia tym, którzy jeszcze przed rozegraniem spotkania twierdzili, że nie mamy żadnych szans na awans.
Mamy finał! ...
... tylko kto w tym finale zagra? O ile ominą nas kontuzje (tfu, tfu!) to obronę i pomoc skompletujemy bez problemu, tak w ataku sytuacja nie wygląda ciekawie i aż się boje 352 z Llorente i Matrim

- cziro
- Juventino
Mecz pod kontrolą przez większość czasu. Matri zagrał dojrzale, otworzył wynik w swoim stylu. A co do kartki dla Moraty, to totalny bezsens i ban w finale akurat dla niego... :evil:
Płacze nad Comanem, przypominają płacze przed meczem o wynik. Zmiana całkiem rozsądna, gdyby padła bramka dla Violi na 1:3 zrobiłoby się nerwowo w doliczonym czasie. Jako nastolatek nie przyjmie tego na klatę, ale trudno.
Płacze nad Comanem, przypominają płacze przed meczem o wynik. Zmiana całkiem rozsądna, gdyby padła bramka dla Violi na 1:3 zrobiłoby się nerwowo w doliczonym czasie. Jako nastolatek nie przyjmie tego na klatę, ale trudno.
- PietroBosman
- Juventino
Nie wiem co sędzia zauważył w tym zagraniu Moraty,że mu czerwoną kartkę wlepił...tylko przekleństwa cisną mi się na usta.Powinno być odwołanie od tej absurdalnej decyzji.
A wracając do meczu...Słodki rewanż za Turyn. 8)
A wracając do meczu...Słodki rewanż za Turyn. 8)
- Eric6666
- Juventino
Szok, niedowierzanie i halucynacje z radości
mecz piękny! Kartka j.w., ale trzeba przyznać, że to było niepotrzebne i strasznie dużo nerwów jak na 0-3...
Coman? Czasami zmieniani są zawodnicy po krótszym czasie i nie robią problemu. Jest rezerwowym i niech nie zachowuje się jak gwiazda. Też go lubię i jestem pewny, że jego czas nadejdzie a Max wytłumaczy mu w szatni, że tak należało zrobić.
Ps. ile można dawać Llorente szans? Dla mnie jest na samym dnie w hierarchii napastników. Tak jak go lubiłem, tak teraz nic nie wnosi do zespołu. Więcej! Psuje 80% swoich akcji. 10 mln i niech leci, bo nie chce mi się wierzyć, że zacznie grać na poziomie. Liga średnio mu pasuje, niech wraca do Hiszpanii (niestety).
Czyżby Allegri jak Guardiola w pierwszym sezonie zdobył potrójną koronę
?

Coman? Czasami zmieniani są zawodnicy po krótszym czasie i nie robią problemu. Jest rezerwowym i niech nie zachowuje się jak gwiazda. Też go lubię i jestem pewny, że jego czas nadejdzie a Max wytłumaczy mu w szatni, że tak należało zrobić.
Ps. ile można dawać Llorente szans? Dla mnie jest na samym dnie w hierarchii napastników. Tak jak go lubiłem, tak teraz nic nie wnosi do zespołu. Więcej! Psuje 80% swoich akcji. 10 mln i niech leci, bo nie chce mi się wierzyć, że zacznie grać na poziomie. Liga średnio mu pasuje, niech wraca do Hiszpanii (niestety).
Czyżby Allegri jak Guardiola w pierwszym sezonie zdobył potrójną koronę

Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2015, 22:56 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.
- MCL
- Juventino
Szkoda Comana, nie ważne jak się mu będzie tłumaczyć Allegri, nawet jeśli miał rację i wszystkie argumenty by wprowadzić Llorente, Comana duma i tak ucierpi i schłodzi stosunki między nim a trenerem, przez co i klubem. Oby nie powtórzyła się sytuacją z Pogbą i Fergusonem :naughty:
Ta kartka totalnie z niczego :evil: Dziad nie gwiżdże cały mecz praktycznie nic, Vidal kosi jak mu się podoba, dostaje żółtą dopiero w drugiej połowie po pierdnięciu, Kielon i Markiz praktycznie za niewyparzony język (Jak Kielon podleciał spod własnego pola karnego do sędziego to krzyczałem do telewizora żeby się zamknął
), a Morata za jakiś śmieszny wjazd z boku na powstrzymanie akcji czerwo. Żałosne sędziowanie. Dobrze że liniowi chociaż spełnili swoje zadanie
Mimo tych kilku cieni i tak świecimy blaskiem. Mamy szansę na podwójną koronę w tym sezonie, a kto wie, może i potrójną :twisted:
Ta kartka totalnie z niczego :evil: Dziad nie gwiżdże cały mecz praktycznie nic, Vidal kosi jak mu się podoba, dostaje żółtą dopiero w drugiej połowie po pierdnięciu, Kielon i Markiz praktycznie za niewyparzony język (Jak Kielon podleciał spod własnego pola karnego do sędziego to krzyczałem do telewizora żeby się zamknął

Mimo tych kilku cieni i tak świecimy blaskiem. Mamy szansę na podwójną koronę w tym sezonie, a kto wie, może i potrójną :twisted:
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty