Sezon 2014/2015

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 17:22

AdiZ pisze:
pumex pisze:Mam wątpliwości co do Lazio - nie wiem czy Lotito i Tare będą potrafili odpowiednio wzmocnić zespół przed Ligą Mistrzów, jeśli się do niej zakwalifikują. By grać w tych rozgrywkach potrzeba zawodników z naprawdę wysokiej półki, a nie (z całym szacunkiem) tylko niezłego Parolo czy przeciętnego Basty. To jednak Napoli sprawia wrażenie klubu, który z rozmachem potrafi wzmocnić swój skład i który w przypadku awansu do 1/8 CL byłby w stanie coś w tej fazie zaprezentować a nie być tylko statystą. Dla Lazio trudno przewidywać coś więcej niż 3-cie miejsce w grupie i dalszą grę w LE.
Oj pumex'ie wątpliwości miałeś pewnie także jak i większość tego forum odnoście startu w LE Torino. Większość skreśliła Toro na starcie a zaprezentowali się bardzo fajnie :bravo:
Napoli tak się wzmacniało że przepadło w eliminacjach do LM. Nie widzę tego rozmachu. To żaden wyznacznik. Lotito i jego ludzie robią dobrą robotę na pewno znowu znajdą jakiś piłkarzy za którymi pół europy będzie się oglądać. Niech wszystko zweryfikuje boisko.
A nawet dla Serie A 3 miejsce Lazio w grupie LM i przebrniecie 1 cz 2 faz LE będzie lepszy niż odpadniecie zaraz w 1/8 LM.
Nie, że się czepiam, ale awans do 1/8 i odpadnięcie to więcej punktów niż 3 miejsce i przebrnięcie jednej rundy. Nawet dwóch, jeśli dodamy, że drużyna, która wychodzi z grupy, musi zdobyć w niej więcej punktów. Masz wysoki bonus za awans, w LE tego nie ma.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 17:56

cziro pisze:Pinilla :whistle:

Szkoda że nie weszło komus tam z Chievo w 1 polowie po dosrodkowaniu Schelotto, bo akcja byla tego warta, i gol by przebil te przewrotke ;) a tak zatrzymala sie pilka na poprzeczce.

Inter xDDDDDD oni lubia w ostatnich sezonach sezonach ze spadkowiczami tracic punkty. Przypomni ktos, co to byla za ekipa, co sie wszyscy smiali, ze jakby zagrali jeszcze z 4 mecze z nimi to by sie utrzymali, Padova, Novara?

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 19:44

Ardjan pisze:Inter xDDDDDD oni lubia w ostatnich sezonach sezonach ze spadkowiczami tracic punkty. Przypomni ktos, co to byla za ekipa, co sie wszyscy smiali, ze jakby zagrali jeszcze z 4 mecze z nimi to by sie utrzymali, Padova, Novara?
Novara :prochno: sezon 2011/2012. Takie regularne wtapianie z czerwoną latarnią ligi mają chyba w genach.

Toni za Conte nie ma żadnych szans na powołanie do kadry. To przecież właśnie on po przyjściu Antka do klubu narzekał, że na treningach trzeba biegać, a potem przez cały sezon nie zagrał ani minuty w meczu o stawkę.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 20:05

Toni nigdy nie biegal, ale nawet stojac jest 2x grozniejszy i skuteczniejszy niz Immobile i Zaza.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 20:10

Cabrini_idol pisze:Toni nigdy nie biegal, ale nawet stojac jest 2x grozniejszy i skuteczniejszy niz Immobile i Zaza.
Kogo Ty porównujesz? :shock: Człowieka z tak ogromnym doświadczeniem, który niegdyś był na samym szczycie Europy ze świeżakami pokroju Ciro i Zazy?

MarcineR

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 20:12

mrozzi pisze:
Cabrini_idol pisze:Toni nigdy nie biegal, ale nawet stojac jest 2x grozniejszy i skuteczniejszy niz Immobile i Zaza.
Kogo Ty porównujesz? :shock: Człowieka z tak ogromnym doświadczeniem, który niegdyś był na samym szczycie Europy ze świeżakami pokroju Ciro i Zazy?
Immobile ma 25 lat, więc ciężko powiedzieć, że to jest jakiś świeżak ;)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 20:13

Porownuje Wlocha do Wlocha :wink:, poziom ataku repry Wloch jest gorszy od Polski. Toni fajnie by pasowal do tego 3-5-2. Tak jak Llorente rok temu z Tevezem. Teraz ciezko Hiszpanowi cokolwiek ugrac w nowym systemie.

Poza tym dla mnie wiek to najmniej wazna cecha pilkarza, licza sie umiejetnosci i forma.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 20:14

MarcineR pisze:
mrozzi pisze:
Immobile ma 25 lat, więc ciężko powiedzieć, że to jest jakiś świeżak ;)
Bycie świeżakiem to nie tylko kwestia wieku. :smile: Mowa o grze w piłkę na pewnym poziomie, a Immobile czy Zaza póki co nie mają się czym pochwalić. :wink:
Cabrini_idol pisze:poziom ataku repry Wloch jest gorszy od Polski.
Obecna Italia kompletnie niczym nie zachwyca i jest po prostu przeciętna.

Też jestem zdania, że Toni dałby nam obecnie więcej niż Llorente, ale nie ma na szczęście tematu. :smile:

Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 20:21

Ogląda ktoś Fiorentine? Widzę ze Salah znowu brameczka, ładnie zastępuje Cuadrado przynajmniej w statystykach. Jeśli to nie jest kolejne wcielenie Krasica (takie info przewijało się na forum, ja Fiore nie oglądam to nie wiem) to bardzo fajny deal dla Fiore. Młody, organy, szybki, chciałbym Fiołki w LE a nawet w LM. Także dlatego, ze ostatni sezon i obecny ładnie grają w LE i nabijają sporo punktów dla Włoch. Na chwile obecną to Juve, Napoli i Fiorentina, to drużyny, które pucharowo stoją najlepiej i dają najwiecej punktów Serie A. Ps bramka Diamantiego :D

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 20:26

Wiecej dalby reprezentacji niz Immbile i Zaza, o to mi chodzi :) W obecnej formie.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 20:29

Tobor pisze:chciałbym Fiołki w LE a nawet w LM.:D
Fiorentina ma ostatnio znakomity okres, fakt, ale czy aby na pewno jest drużyną na LM? Mam spore wątpliwości i już Lazio wydaje się mieć większy potencjał. Na pewno nie są to rozgrywki dla Romy, bo przynosi ona wstyd włoskiej lidze. Jak dla mnie Lazio i Napoli (te drugie gra w kratkę i w ostatnim czasie się ośmiesza, ale w Europie do tej pory nie zawodziło, nawet w LM). LE dla Violi to już inna bajka.
Cabrini_idol pisze:Wiecej dalby reprezentacji niz Immbile i Zaza, o to mi chodzi :) W obecnej formie.
Zdecydowanie jestem tego samego zdania.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2015, 23:25

Wiecej dalby reprezentacji niz Immbile i Zaza, o to mi chodzi Smile W obecnej formie.
Zdecydowanie jestem tego samego zdania.
Tak realnie patrząc, ME za rok z hakiem... Jeśli kolejny sezon zacznie z tak samo równą formą i regularnością w zdobywaniu bramek, to na dżokera w kadrze jak znalazł. Ale jak to źle świadczy o napastnikach w kadrze... 37 letni gracz w lepszej formie od dwudziestoparoletnich łebków. Tym bardziej że w ciągu ostatnich 5 meczy załadował 6 bramek. Kyrie Elejson co z tą Italią :|

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2015, 20:41

Tak dla odmiany Parma wygrała z Udinese. Nie wiem czy to jednorazowy wyskok, ale w tej lidze nic nie trzyma się kupy.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2015, 21:27

Zostało nam w tym sezonie 9 meczów w Serie A, 2/4/5 w LM i 1 w Pucharze Włoch:
Parma (W)
Monaco (D)
Lazio (D)
Monaco (W)
Torino (W)
Fiorentina (D)
Sampdoria (W)
1. półfinał LM (?)
Cagliari (D)
2. półfinał LM (?)
Inter (W)
Napoli (D)
Verona (W)
finał LM (?)(?)(?)
finał Pucharu Włoch

W Serie A jest 27 punktów do zdobycia/stracenia. Teraz mamy 14 pkt przewagi. Wystarczy wygrać 4 mecze i 1 zremisować. Poza Parmą (W) i Cagliari (D) nie gramy już prostych meczów, ale Roma czy Lazio też nie wygrają wszystkiego do końca.

W pozostałych ligowych meczach powinni jak najwięcej grać Storari, Ogbonna, Marrone, Sturaro, Padoin, Pepe, Coman, Matri i Llorente, bo nie są to jakieś no-name'y z Primki czy ogóry z Serie B. Atmosfera jest u nas teraz chyba aż tak dobra, że skład złożony w większości z rezerwowych klepnąłby pewnie bez problemu takie Torino (W) czy Veronę (W). A i z Interem (W) by sobie poradzili ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2015, 21:39

Nie mam wątpliwości, że na Parmę wyjdziemy rezerwami (w dużej mierze), podobnie rzecz się ma co do domowego pojedynku z Lazio przed rewanżem z Francuzami. Oczywiście w przypadku tego drugiego spotkania raczej nie dojdzie do sytuacji, w której będziemy oglądać pół ekipy z ławki, ale kilku mniej eksploatowanych graczy z pewnością na murawie zobaczymy. Szczerze mam nadzieję, że mecz z Parmą uda się wygrać (mimo graczy drugiego garnituru i faktu, że zespół ten zremisował ostatnio z interem i wygrał dziś z Udinese).

Temat mistrzostwa trzeba przypieczętować tak szybko, jak się tylko da i myślę chłopaki też mają to na uwadze. Oficjalnie majster i potem pełna koncentracja na 2 pozostałych frontach. :ok:
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2015, 21:49 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany