Kadra na Czechy

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2004, 20:04

Selekcjoner reprezentacji Włoch Giovanni Trapattoni powołał kadrę na środowy towarzyski pojedynek z Czechami. W składzie nie brakuje zawodników, którzy do niedawna o kadrze mogli jedynie pomarzyć.

Świetna forma Sampdorii nie umknęła uwadze popularnego „Trapa”. Obrońca Stefano Bettarini, a także pomocnik Sergio Volpi to wyróżniające się postacie rewelacji rozgrywek SerieA. Na powołanie liczył także świetny snajper spółki Waltera Novellino – Fabio Bazzani. On jednak będzie musiał na swoją szansę jeszcze poczekać.

Po długiej nieobecności do zespołu wraca obrońca mediolańskiego Interu – Daniele Adani. Miejsce w składzie za sprawą kontuzji Gennaro Gattuso znalazł rozgrywający Chievo – Simone Perotta.

Pełny skład włoskiej kadry:
Bramkarze: Gianluigi Buffon (Juventus), Francesco Toldo (Inter Milan)
Obrońcy: Daniele Adani (Inter Milan), Stefano Bettarini (Sampdoria), Matteo Ferrari (Parma), Nicola Legrottaglie (Juventus), Alessandro Nesta (AC Milan), Massimo Oddo (Lazio), Giuseppe Pancaro (AC Milan), Christian Panucci (AS Roma)
Pomocnicy: Simone Barone (Parma), Antonio Di Natale (Empoli), Stefano Fiore (Lazio), Carlo Nervo (Bologna), Simone Perrotta (Chievo), Andrea Pirlo (AC Milan), Sergio Volpi (Sampdoria)
Napastnicy: Antonio Cassano (AS Roma), Francesco Totti (AS Roma), Bernardo Corradi (Lazio), Alessandro Del Piero (Juventus), Christian Vieri (Inter Milan)

Dziwi mnie powołanie Legrottaglie,w końcu nie prezentował sie on ostatnio zbyt pewnie.Brakuje mi Zambrotty,Camoranesiego(oni akurat nie zawodzili) i znajdującego się w świetnej dyspozycji Bazzaniego(powinien byc powołany zamiast Corradiego).Szkoda mi także Miccoliego,ale trzeba obiektywnie przyznać,że jego główny konkurent do miejsca w kadrze Cassano gra wiecej.

źródło:http://www.hattrick.pl/index.php?co=wiecej&nr=16018

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2004, 20:19

własnie Legrottaglie jest a Zabbrotty nie ma :? ....... troche dziwne jest też to że tylko 3 zawodników Juventusu znalazło sie w tym składzie !! zawsze było ich wiecej :D ale mecz zapowiada sie ciekawie i mysle ze bedzie on leciał na któryms z programów Rai !!! bardzo fajnie by było oglądnąc poczynania naszych zawodników i Czechow zwłaszcza ze Polacy także mają grać mecz towarzyski z CZechami wiec ciekawe jak sie zaprezentują !!! ( że bedzie mecz Polska-CZechy przeczytałem w Piłce Nożnej ) p.s może Nedved przyjedzie do Polski :D 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2004, 20:32

Żeczywiście brakuje mi Zambrotty, Camora i samego Miccoliego ale trzeba pamiętać że to mecz towarzyski :D

★ ★ ★
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2004, 20:43

No wlasnie, to tylko mecz towarzyski. Trace cierpliwosc do Trapa. Znowu Perrotta, Pancaro a do tego jeszcze Adani, zawodnik ktory w mojej opini nie nadaje sie go gry w Pucharze Uefa. Ale dziwi mnie takze obecnosc meza Simony Ventury, mianowicie Pana Bettariniego. Sampa gra calkiem niezle, ale z calym szacunkiem akurat Bettarini nie byl jakas wybitna postacia w ostatnich meczach. Jeszcze to co wspomnial Bianco, mianowicie nasz Miki. Moze i Cassano gra wiecej, ale Miki absolutnie zasluzyl sobie na miejsce, przynajmniej przy okazji spotkan towarzyskich.

miccoli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2004, 20:54

booyak pisze:Żeczywiście brakuje mi Zambrotty, Camora i samego Miccoliego ale trzeba pamiętać że to mecz towarzyski :D
No wlasnie to tylko mecz towarzyski.Na mecz z Polska bylo powolanych tylko 2 pilkarzy Juventusu

...
Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2004, 21:19

Oczywiście brakuje Camora i Zambrotty no i troche Tachinardiego ale szczególnie ci dwaj pierwsi piłkarze powinni znależc sie w skąłdzie ale to tylko mecz towarzyski wieć mozę specjalnei nei został powołany Zambro 8)

Zawsze Wierni ! ! !
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 lutego 2004, 21:31

Nie ma sie co przejmować.Mecze towarzyskie są do tego, aby próbować nowych zawodników.W więc nie dziwie sie, ze nie ma Zambrotty, Camora czy Tachinardiego.Oni mogą byc o miejsce w składzie spokojni.Tylko nie ładnie zachował sie nie powołując Miccoliego.Jego jednak należałoby sprawdzić, bo to jest duży talent.
A Del Piero pewnie znowu błyśnie i strzeli ze dwie bramki.A jak tam z reprezentacją Czech.Nedveda powołano czy dano mu odpocząc :?:

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2004, 09:23

własciwie to są mecze towarzyskie, więc mnie nie dziwią te powołania. Nawet dobrze, że jest mniej z Juve niż zazwyczaj, bo sobie odpoczna troche. Mecz będzie na prawde ciekawy, Czesi to moi faworyci razem z Włochami, do Euro 04' :D
A czytaliscie wypowiedz Ancelottiego na temat powołań :?:
http://www.hattrick.pl/index.php?co=wiecej&nr=16019
poprostu egoista, chce tylko, żeby Jego piłkarze sie nie przemęczyli i byli w pełnej dyspozycji. Boi sie waznego meczu z Interem w niedziele :D
Jeszcze jedna była też taka Jego wypowiedz, tylko nie umie znalesc :?
....O znalazłem :D
http://www.hattrick.pl/index.php?co=wiecej&nr=15715

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2004, 17:20

Dla mnie Trap znów dał ciała :? Zgadzam się z kolegami, że to tylko mecz towarzyski ale spójrzmy na to z perspektywy jaki to rywal. Mianowicie Czesi, a nie Wyspy Owcze, Andora, San Mario i inne znakomitości.
Czesi w tym roku to jednki z głównych kadnydatów do złotego medalu na Euro 2004.
Pozatym, jak kolegów dziwi, mnie brak, ZAMBROTTY, CAMORANESIEGO, MICCOLIEGO, o Di Vaio i Tacchinardim nie wspomnę :?
Ale mnie martwy się, jest Perrotta, znakomity drybler i wirtuoz futbolu...w pojedynkę pokona Czechów... :? Bosheee :? :roll:

Obrazek
KowalFromStolica

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2004, 21:40

Nicola???? Za co? Chodź jest zawodnikiem Juve na miejscu trenera bym go nie brał.Jeśli wyjdzie na boisko... a po przeciwnej stronie będzie Nedved to Pavel go ośmieszy.Mam nadzieję że wyjdzie od pierwszych minut Alex, ponieważ mu jest to potrzebne.Obawiam się jednak że Włosi tego meczu nie wygrają, Czesi są ostatnio w ZNAKOMITEJ formie :?

Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Baala

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2004, 21:52

Jakieś jaja gdzie Zambrotta i Camoranesi. Przecież to najlepsi skrzydlowi w Italii wiec nie kapuje czemu ich nie ma.

Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2004, 22:14

Baala pisze:Jakieś jaja gdzie Zambrotta i Camoranesi. Przecież to najlepsi skrzydlowi w Italii wiec nie kapuje czemu ich nie ma.
A ja "kapuję" - w perspektywie Mistrzostwa Europy - trzeba sprawdzać szersze zaplecze - jakby komuś jakaś kontuzja się przydażyła, no i trzeba zabrać nie tylko 1 skład ale i dobrych zmienników. Zambrotta i Camoranesi widocznie już nie muszą udowadniać swojej przydatności. :-D

Tomusmc

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2004, 22:18

Trapatoni nie docenia klasy prawdziwych pilkarzy! i bierze jakis ciciow z Romy, Interu, Milanu itp :evil:

<-=JuventuS=->OldSchool!! Kochamy Cie i na zawsze bedziesz w naszych sercah :D
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2004, 22:25

Chyba zadna z wypowiadajacych sie wczesniej osob nie wie o tym iz Trap, na prosbe trenerow czolowych klubow, obiecal powolac najwyzej po trzech zawodnikow z tych druzyn :!: :!: . Spojrzcie, a zobaczycie, ze z Milanu i Romy tez jest tylko trzech graczy. Z tego powodu jest tez tylu debiutantow. Ja osobiscie zreszta nie mam nic przeciwko temu. Bo nie usmiecha mi sie to zeby nasi gracze nie potrzebnie sie przemeczali. Jednak jezeli dostali powolanie to musza sie stawic, nie wyobrazam sobie aby mogli sie wymigiwac od gray dla reprezentacji

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
ODPOWIEDZ