Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 07:32

Marian. pisze:
Robaku pisze:Marian, czy ty znasz sytuacje w której pierwsze oferta jest ostateczną? Bo ja nie ,bo to nie jest jednostronna czynnośc prawna bądź też wyrzycenie hajsu ze wzgledu na klauzule, tylko.... negocjacje.
Masz rację z tym, że raczej nie zdarza się tak, żeby jakiś klub złożył pierwszą ofertę jako ostatnia. Zazwyczaj na początku oferują mniej pieniędzy niż rzeczywiście są w stanie wydać na danego piłkarza, ale nie zmienia to jednak faktu, że.....nigdzie nie napisałem, że to byłaby pierwsza oferta Realu :D Ja tylko wspomniałem, że 80 milionów to byłaby ich ostateczna oferta :D
Ostatnio gruby Mino psioczył mocno na Real. Poza tym sypnij grubaskowi hajsem za prowizję, to przekona Pogbę i do transferu do Lecha Poznań. Światem rządzi hajs, więc kto da więcej siana Mino i Juve wygra.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 07:42

Kucharius1 pisze: Ostatnio gruby Mino psioczył mocno na Real. Poza tym sypnij grubaskowi hajsem za prowizję, to przekona Pogbę i do transferu do Lecha Poznań.
Nie, nie przekona. Transfer do Lecha Poznan bylby dla Pogby krokiem w tyl, zlym rozwiazaniem, a Raiola ma zwyczaj umieszczac swoich klientow w optymalnych (lub prawie optymalnych) dla nich miejscach. Czy ktos jest w stanie podac chociaz jeden przyklad transferu przeprowadzonego przez Raiole, ktory bylby bezsensowny i z gory skazany na niepowodzenie?

wajrnopy

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 08:14

mrozzi pisze: Dojdzie do aukcji, a my skorzystamy z tego w największym stopniu.
Kolejny jasnowidz. :lol:

Dybala może być drugim Amaurim, ale równie dobrze drugim Cavanim. Jak to zwykle bywa w wielkim biznesie - jeśli nie zaryzykujesz, to się nie dowiesz. Strata takiego gracza jak Verratti na rzecz PSG, które nie bało się postawić na młodzika znikąd, zapewne wkurzyła nasz zarząd i drugi raz wydymać się nie dadzą. Oby!

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 08:56

zahor pisze:
Kucharius1 pisze: Ostatnio gruby Mino psioczył mocno na Real. Poza tym sypnij grubaskowi hajsem za prowizję, to przekona Pogbę i do transferu do Lecha Poznań.
Nie, nie przekona. Transfer do Lecha Poznan bylby dla Pogby krokiem w tyl, zlym rozwiazaniem, a Raiola ma zwyczaj umieszczac swoich klientow w optymalnych (lub prawie optymalnych) dla nich miejscach. Czy ktos jest w stanie podac chociaz jeden przyklad transferu przeprowadzonego przez Raiole, ktory bylby bezsensowny i z gory skazany na niepowodzenie?
Jeśli chodzi o ten przykład Z Lechem, serio potraktowałeś go poważnie?? Wiadomo że nie wyśle go do klubu z góry skazanego na niepowodzenie.

Takim przykładem, wyboru gorszej opcji, jest transfer Ibry do P$G. Cygan miał ofertę z Realu (kilka osób się wypowiedziało że to prawda) i BPL (mniej potwierdzone ponoć chodziło o City, Chelsea i ManU), ale hajs dla Grubego i Szweda jakoś wygasiły jego chęć zemsty na Barcelonie i szansę na triumf w LM(na tamten moment).

Poza tym Pogba to chłopak z Paryża, więc dziwne wydaje mi się założenie że wolałby Real. Bayern to też wielka ekipa i bankowo im nie odmówi, podobnie jak Chelsea. Na żaden z tych transferów żaden poważny piłkarz by nie narzekał (co innego City).

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 09:11

Kucharius1 pisze: Takim przykładem, wyboru gorszej opcji, jest transfer Ibry do P$G. Cygan miał ofertę z Realu (kilka osób się wypowiedziało że to prawda) i BPL (mniej potwierdzone ponoć chodziło o City, Chelsea i ManU), ale hajs dla Grubego i Szweda jakoś wygasiły jego chęć zemsty na Barcelonie i szansę na triumf w LM(na tamten moment).
To jedna teoria. Inna jest taka, ze Ibra to indywidualista, ktory musi miec gwarancje ze cala formacja ofensywna ustawiona bedzie pod niego. Z tego powodu nie odnalazl sie w Barcelonie, gdzie wszystko krecilo sie wokol Messiego, bardzo prawdopodobne ze to samo byloby w Realu, gdzie pepkiem swiata jest Ronaldo.

jeziu89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 11:05

zahor pisze:
Kucharius1 pisze: Takim przykładem, wyboru gorszej opcji, jest transfer Ibry do P$G. Cygan miał ofertę z Realu (kilka osób się wypowiedziało że to prawda) i BPL (mniej potwierdzone ponoć chodziło o City, Chelsea i ManU), ale hajs dla Grubego i Szweda jakoś wygasiły jego chęć zemsty na Barcelonie i szansę na triumf w LM(na tamten moment).
To jedna teoria. Inna jest taka, ze Ibra to indywidualista, ktory musi miec gwarancje ze cala formacja ofensywna ustawiona bedzie pod niego. Z tego powodu nie odnalazl sie w Barcelonie, gdzie wszystko krecilo sie wokol Messiego, bardzo prawdopodobne ze to samo byloby w Realu, gdzie pepkiem swiata jest Ronaldo.
W pełni zgadzam się z kolegą powyżej. Ibrahimović musi odgrywać w zespole pierwszoplanową rolę, inaczej nie pokazuje pełni swoich możliwości.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 11:31

Kolarov deklaruje chęć powrotu do Włoch, a ja mówię: oddać Evrę do ZEA i robi się miejsce dla Serba i jego pensji.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 11:35

Tylko, że Evra akurat rozegrał się ostatnio i zapewne nikt nie myśli o pozbywaniu się tego zawodnika...wątpię aby ktoś teraz za niego zapłacił przynajmniej tyle ile za niego daliśmy...a z Kolarova osobiście wyleczyłem już się - telenowele z nim w roli głównej były zawsze irytujące...

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 12:00

Marotta nie jest głupi i myślę, że zrobi wszystko, by zatrzymać Pogbę do momentu Euro 2016. Turniej jak wiadomo jest we Francji, a żabojady w ostatnim czasie wyprodukowały bardzo fajną generację piłkarską, moim zdaniem są głównym faworytem do zwycięstwa w tym turnieju, a Pogba może okazać się jednym z ojców tego sukcesu. Jeżeli James Rodriguez na zeszłorocznym mundialu zagrał 3-4 bardzo dobre mecze i jego cena została tak wywindowana do góry (a zawodnikiem przed turniejem był o fejmie sporo mniejszym od Pogby), to myślę, że cena za naszego cracka może oscylować w granicach, o których się mówi, a w które mało kto wierzy.

Jeżeli chodzi o obsadę lewej obrony, to wydaje mi się, że po powrocie Asamoaha i przy obecnej formie Evry odpuścimy sobie tę pozycję w przyszłym sezonie. Jeżeli ja miałbym wskazać jednego zawodnika, którego bardzo bym chciał i który jest na naszą kieszeń to punkcik ode mnie wędruje do Masuaku z Olympiakosu. Fakt faktem ligi greckiej nie oglądam i posiłkuję się tylko jego występami w Champions League. Ponadto Francuzi w Juve zawsze nam leżeli.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 12:31

annihilator1988 pisze:Kolarov deklaruje chęć powrotu do Włoch, a ja mówię: oddać Evrę do ZEA i robi się miejsce dla Serba i jego pensji.
No nie wiem, byłem sceptycznie nastawiony do Evry, ale w ostatnim czasie pokazał,że jeszcze się na emeryturę nie wybiera, a Kolarov będzie kosztował sporo(transfer + pensja) no a ma już 30 na karku.Lepiej się zakręcić koło Coentrao. Bo Gaya to raczej nierealny a to może być gość na poziomie Carlosa z najlepszych lat.

TURBOPAWEL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 12:33

Wątpię, aby sam Pogba chciał zmieniać klub przed ME, bo to wiąże się ze sporym ryzykiem.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 12:49

To jest pewne, że odpuścimy sobie boki obrony. Marotta powie, że mamy dwóch piłkarzy na prawą stronę, dwóch na lewą i dodatkowo w obwodzie Padoina. Sęk w tym, że trzeba spojrzeć na tych piłkarzy i ruszyć głową!

Evra - 34 lata, rok kontraktu
Asamoah - 27 lat, ale średnio jest mu pisana pozycja obrońcy..

Lichsteiner - 31 lat, jego atut to pracowitość i wytrzymałość. Ogólnie piłkarz średni.
Caceres - 28 lat, moim zdaniem piłkarz ze zmarnowanym potencjałem. Dużo bardziej podoba mi sie od Lichsteinera. Niestety jest jego zmiennikiem.

Wnioski każdy może wysunąć samodzielnie..

Dlaczego Juve nie pozyskuje talentów na te pozycje?!

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 13:06

LukaszG / DLuGi pisze:Dlaczego Juve nie pozyskuje talentów na te pozycje?!
Bo Mattiello się połamał, Vrsaljko ogrywa się jeszcze w Sassuolo, a Zappacosta w Atalancie. Wydaje mi się, że to są/były nasze cele 'na przyszłość' (albo chociaż 2 z 3). Niemniej Frederico wypada sezon+uraz psychiczny. Ważne jest, by aktualnie w składzie byli gracze 'gotowi'. Młodzi i utalentowani to cały czas przyszłość.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 13:09

Sęk w tym, że pozyskujemy ciągle młodych pomocników i napastników, a obrońców.. ledwo.

Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 15:20

Ej chłopaki dlaczego 99% JP nie chce Witsela w Juve, a marzy o Oscarze?
Dlatego że tam 6 czy 7 lat temu złamał nogę Polakowi? :prochno:
A może umiejętności nie te co? :-D
Przecież Axel to fundament pomocy w reprezentacji oraz w Zenicie, jedyne co może odstraszać to jego pensja, ale pewnie i to dało by się załatwić patrząc po tym z jakimi problemami gospodarczymi stykają się teraz Rosyjskie kluby, to i Zenit również nie powinien stawiać większych oporów przy jego transferze.

PS wiem, kontrowersyjnie

Zablokowany