Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 17:35

alessandro1977 pisze:A pismaki hiszpańscy dalej swoje i regularnie wiążą Pogbę z transferem do Barcelony...pieją, że sekretny plan Barcy jest natychmiastowe jego wykupienie i wypożyczenie na okres karencji do Juve...śmiechu warte !
To nie jest możliwe. Barcelona ma karę i wszelkiego rodzaju ruchy poza plecami UEFA zakończą się kolejnymi karami. Jeśli będą go chcieli pozyskać, będą się musieli uzbroić w cierpliwość i rzecz jasna wydać kwotę rzędu 100 mln. Niech nikt nawet nie liczy na to, że oddamy go za pieniądze rzędu 80, na co radośnie wskazywały niektóre media. Jako jedyny klub we Włoszech nie musimy sprzedawać mistrzów, a zainteresowanie całej europejskiej czołówki sprawia, że spokojnie możemy się przypatrywać rozwojowi wypadków. Dojdzie do aukcji, a my skorzystamy z tego w największym stopniu.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 19:40

mrozzi pisze:Niech nikt nawet nie liczy na to, że oddamy go za pieniądze rzędu 80, na co radośnie wskazywały niektóre media.
Gdzie jest napisane, że jak przyjdzie kwota rzędu 80m to Juve jej nie zaakceptuje?
mrozzi pisze:Dojdzie do aukcji, a my skorzystamy z tego w największym stopniu.
Przykładowo. Real i Bayern zgłaszają sie po Pogbe. Real oferuje 80 milionów, Bayern 100. Pogba jednak upiera się na transfer do Realu. Co wtedy?

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 19:48

Marian. pisze:
mrozzi pisze:Niech nikt nawet nie liczy na to, że oddamy go za pieniądze rzędu 80, na co radośnie wskazywały niektóre media.
Gdzie jest napisane, że jak przyjdzie kwota rzędu 80m to Juve jej nie zaakceptuje?
Przykładowo. Real i Bayern zgłaszają sie po Pogbe. Real oferuje 80 milionów, Bayern 100. Pogba jednak upiera się na transfer do Realu. Co wtedy?
Zostaje u nas. Prosta sprawa. Jesli ma Parcie na Real my nie - to czemu mamy mu nie powiedzieć w takim razie zostajesz u nas, ale sam przekonaj Real, że ma rzucić 101 mln. Czemu Juve ma iść na ustepstwo a nie zawodnik?

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 19:50

Robaku pisze:
Marian. pisze:
Zostaje u nas. Prosta sprawa. Jesli ma Parcie na Real my nie - to czemu mamy mu nie powiedzieć w takim razie zostajesz u nas, ale sam przekonaj Real, że ma rzucić 101 mln. Czemu Juve ma iść na ustepstwo a nie zawodnik?
Z niewolnika nie ma pracownika. Jeśli Pogba strzeli później focha, że odrzuciliśmy ofertę Realu to Juventus może na tym ucierpieć. Coś jak z Llorente. Bilbao nie chciało go puścić do nas za 16 baniek, to za rok odszedł za darmo. Pogba za darmo oczywiście nie odejdzie, ale po roku jego wartość może drastycznie zmaleć, jak sezon spędzi na ławce.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 20:06

Marian. pisze:Co wtedy?
Byłby to chyba pierwsza taka sytuacja w nowożytnej historii Realu, kiedy transfer zawodnika licytują w dół :D

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 20:14

Arbuzini pisze:
Byłby to chyba pierwsza taka sytuacja w nowożytnej historii Realu, kiedy transfer zawodnika licytują w dół :D
:D

No to inaczej. Real pierwszy składa oferte w wysokości 80 milionów i jest to ich ostateczna oferta. Na następny dzień na biurko Marotty przychodzi oferta 100 milionów od Bayernu. Marotta raczej nie miałby problemów z wybraniem korzystniejszej oferty. Pogba natomiast upiera się, że chce już odejść z Juve i tylko do Realu. Moim zdaniem Juventus wtedy przyjmuje oferte Realu i **uj bombki strzela całą licytacje. Tyle :D

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 20:38

Marian. pisze:
Arbuzini pisze:
:D

No to inaczej. Real pierwszy składa oferte w wysokości 80 milionów i jest to ich ostateczna oferta. Na następny dzień na biurko Marotty przychodzi oferta 100 milionów od Bayernu. Marotta raczej nie miałby problemów z wybraniem korzystniejszej oferty. Pogba natomiast upiera się, że chce już odejść z Juve i tylko do Realu. Moim zdaniem Juventus wtedy przyjmuje oferte Realu i **uj bombki strzela całą licytacje. Tyle :D
Na pewno nie negocjuje, tylko przymuje oferte. Stary, w jakim ty świecie żyjesz. nawet jesli Pogba postawiłby veto na Bayern. to Beppe tak dlugo by zwlekał z decyzje, żeby przynajmniej RM te 5-10 baniek dorzucil.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 20:41

To o czym pisze Marian to nic innego jak to o czym mówił Raiola w wywiadzie. Jak się Pogba uprze na jakąś konkretną ofertę to agent będzie walczył by to tam własnie został wytransferowany jego piłkarz. Ja jednak jestem optymistycznie nastawiony i wierze, że Pogba chcąc odejść będzie chciał w jakiś sposób odwdzięczyć się klubowi za danie mu szansy stania się piłkarzem takim jakim jest teraz. I nawet jeśli będzie sytuacja gdzie dwa kluby wykładają 80 i 100 mln to pomoże on połowicznie pozwalając Juve negocjować najlepszą cenę za niego (może nie dojdzie do tych 100 mln w tym przykładzie, ale chodzi mi o to, że da on po prostu Juve dość czasu na zbicie tej różnicy do jak najmniejszej). Raiola wrzeszczał, że będzie walczył wtedy o interes piłkarza, ale także w jego interesie jest by piłkarz odszedł za jak największe pieniądze. Fejm i pieniądze to przecież to co on najbardziej pożąda.

Mimo wszystko nadal mam wrażenie, że Pogba odejdzie dopiero po Euro we Francji. Obyśmy doszli do tego półfinału w LM. To by nam bardzo pomogło.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 20:48

Robaku pisze:Na pewno nie negocjuje, tylko przymuje oferte. Stary, w jakim ty świecie żyjesz. nawet jesli Pogba postawiłby veto na Bayern. to Beppe tak dlugo by zwlekał z decyzje, żeby przynajmniej RM te 5-10 baniek dorzucil.
Potrafisz czytać? Ostateczna oferta. 80 milionów euro.

Ok, Juve zwleka, Real nie dorzuca nic. Bayern w międzyczasie się wycofuje. Juventus ostatecznie odrzuca 80 baniek od Realu, bo "poniżej stu nie zejdziemy". Pogba zostaje z nami, mimo, że bardzo chciał odejść. Zaczyna strzelać coraz to większe fochy, przez co ląduje na ławce. Jego wartość spada. Po sezonie bierzemy za niego dużo mniej, niż oferował Real. Superancko :D

Ludzie, ja sam bym chciał, żebyśmy wydoili za Pogbe jak najwięcej. Ja tylko podważyłem słowa mrozziego, który jest przekonany, że jak coś to będzie licytacja i wyciągniemy za niego tyle, ile będzie wynosić najwyższa oferta. Tak może być, ale nie musi. Weźmy też przykład Moraty. Wolfsburg podobno oferował za niego 30 baniek, Morata uparł się na Juve, które zaoferowało 20 milionów. Real w końcu akceptuje ofertę. W przypadku Pogby może być tak samo. To tyle.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 21:00

Gdybanie,

Nic, zupelnie nic nie wskazuje na to, że Pogba odejdzie tego lata. Po Euro to calkiem mozliwe, ale tez nie super pewne.

Ja nie chcę 80 mln, wolę Pogbe, który spłaciłby przez kilka kolejnych lat 2x ta kase swoimi bramkami, asystami i fejmem.

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 21:04

Cabrini_idol pisze:Nic, zupelnie nic nie wskazuje na to, że Pogba odejdzie tego lata. Po Euro to calkiem mozliwe, ale tez nie super pewne.
Nie wiem czy do mnie pijesz, ale jeśli tak, to nigdzie nie napisałem, że Pogba odejdzie tego lata.
Cabrini_idol pisze:Ja nie chcę 80 mln, wolę Pogbe, który spłaciłby przez kilka kolejnych lat 2x ta kase swoimi bramkami, asystami i fejmem.
Ja też wolałbym, żeby Pogba został, niż jakby miał zostać sprzedany za 80 mln, ale rozmawialiśmy o sytuacji, w której Pogba chce odejść. Wtedy nie ma co trzymać zawodnika na siłe.

Obrazek
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 21:08

Poki co o sprzedazy Pogby mowia tylko media - angielskie, hiszpanskie i czort wie jakie jeszcze. Nikt, absolutnie nikt z Juve oficjalnie nie potwierdza, ze Paul na 100% przeniesie sie do innego klubu. I w tym kontekscie rozpatruje kazda informacje odnosnie ewentualnego transferu. Zwykle spekulacje i nic wiecej.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 21:09

Marian. pisze:
Robaku pisze:Na pewno nie negocjuje, tylko przymuje oferte. Stary, w jakim ty świecie żyjesz. nawet jesli Pogba postawiłby veto na Bayern. to Beppe tak dlugo by zwlekał z decyzje, żeby przynajmniej RM te 5-10 baniek dorzucil.
Potrafisz czytać? Ostateczna oferta. 80 milionów euro.

Ok, Juve zwleka, Real nie dorzuca nic. Bayern w międzyczasie się wycofuje. Juventus ostatecznie odrzuca 80 baniek od Realu, bo "poniżej stu nie zejdziemy". Pogba zostaje z nami, mimo, że bardzo chciał odejść. Zaczyna strzelać coraz to większe fochy, przez co ląduje na ławce. Jego wartość spada. Po sezonie bierzemy za niego dużo mniej, niż oferował Real. Superancko :D

Ludzie, ja sam bym chciał, żebyśmy wydoili za Pogbe jak najwięcej. Ja tylko podważyłem słowa mrozziego, który jest przekonany, że jak coś to będzie licytacja i wyciągniemy za niego tyle, ile będzie wynosić najwyższa oferta. Tak może być, ale nie musi. Weźmy też przykład Moraty. Wolfsburg podobno oferował za niego 30 baniek, Morata uparł się na Juve, które zaoferowało 20 milionów. Real w końcu akceptuje ofertę. W przypadku Pogby może być tak samo. To tyle.
Marian, czy ty znasz sytuacje w której pierwsze oferta jest ostateczną? Bo ja nie ,bo to nie jest jednostronna czynnośc prawna bądź też wyrzycenie hajsu ze wzgledu na klauzule, tylko.... negocjacje.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 21:16

Robaku pisze:Marian, czy ty znasz sytuacje w której pierwsze oferta jest ostateczną? Bo ja nie ,bo to nie jest jednostronna czynnośc prawna bądź też wyrzycenie hajsu ze wzgledu na klauzule, tylko.... negocjacje.
Masz rację z tym, że raczej nie zdarza się tak, żeby jakiś klub złożył pierwszą ofertę jako ostatnia. Zazwyczaj na początku oferują mniej pieniędzy niż rzeczywiście są w stanie wydać na danego piłkarza, ale nie zmienia to jednak faktu, że.....nigdzie nie napisałem, że to byłaby pierwsza oferta Realu :D Ja tylko wspomniałem, że 80 milionów to byłaby ich ostateczna oferta :D

Obrazek
MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2015, 22:45

Na szczęście w nieszczęściu wola zawodnika jest tu kluczowa. A Pogba powtarza jak mantrę, że dobrze mu w Juve. Jak i wiele naszych graczy. Tevez od początku mówił uczciwie że przejdzie do swojego pierwszego Argentyńskiego klubu, oraz że chce wypełnić z nami kontrakt. Morata chce zostać, nawet teraz, gdy jego forma wzrasta nie chce słyszeć o transferze. Pogba to samo. Widać, że klub ma do zaoferowania coś więcej niż worek z €€. Być może chcą zostać ważną częścią historii klubu, niż tylko kolejnym trybikiem w galaktycznej maszynie? Być może czują wsparcie kibiców w każdym meczu co ich podbudowuje bardziej niż kolejne przelewy na konto? Możemy Pogbę sprzedać tylko kiedy on będzie tego chciał. Jak ktoś wyżej wspomniał, z niewolnika nie ma pracownika. Ale nikt go z Włoszech nie wypycha, jedynie Angole i Hiszpanie go wciągają w swoje szeregi. A kto wie, może w ogóle nie odejdzie?

Swoją drogą Falcao w dwóch meczach reprezentacji strzelił trzy bramki. Widać, jak jest głodny gry... Choć i tak moja wtyka w ManU twierdzi że z niego nie będzie już takiego pożytku jak przed kontuzją, a gole nie były specjalnej urody.. przytaczając, przy dwóch bramkach nie trafił czysto w piłkę, a trzeci gol był z karnego :think:

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Zablokowany