Calciopoli - prawda !
- clif
- Juventino
Dokładnie. Masakra jakaś... "Calciopolo, Serii B" Do tego oczywiście przekupowanie sędziów, o którym nigdy nie było mowy, a teraz już wiemy, że innych przestępstw sportowych też nie. Do tego 3 gwiazdki, których przecież Agnelli nie kazał umieszczać.. Totalne ZERO !jackop pisze:Jeden z przykładów "fachowego" komentarza (sam początek filmiku).
:doh:
- mnowo
- Qualità Juventino
Pojęcia nie miałem, że coś takiego jest w Fifie. Co to w ogóle ma być? Kto to robił?? :doh:clif pisze:Dokładnie. Masakra jakaś... "Calciopolo, Serii B" Do tego oczywiście przekupowanie sędziów, o którym nigdy nie było mowy, a teraz już wiemy, że innych przestępstw sportowych też nie. Do tego 3 gwiazdki, których przecież Agnelli nie kazał umieszczać.. Totalne ZERO !jackop pisze:Jeden z przykładów "fachowego" komentarza (sam początek filmiku).
:doh:
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja jestem totalnie zażenowany, do tej pory cały czas myślałem, że to żart. Przecież to tak oczernia nasz obraz, że głowa mała. Co oni tam wygadują :doh: Tego naprawdę nie można tak zostawić! 3 gwiazdki, po pierwsze nawet ich nie nosiliśmy a po drugie mamy do nich już pełne prawo. O reszcie nie piszę bo to poniżej pasa. Trzeba jakoś zainterweniować, żeby w kolejnej fifie nie zrobili takiej kopy. Chociaż młodzi i tak wchłoną te informacje.

- MCL
- Juventino
http://www.money.pl/rejestr-firm/nip/52 ... wy/02-672/
Dane wydawcy. Generalnie nie wiem czy te kłamstwa nie podlegają pod szkalowanie dobrego imienia marki i czy sam Juventus nie powinien tu zainterweniować.
Dane wydawcy. Generalnie nie wiem czy te kłamstwa nie podlegają pod szkalowanie dobrego imienia marki i czy sam Juventus nie powinien tu zainterweniować.
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- delarudii
- Juventino
Miałem okazję tego wysłuchać podczas gry w Fife z kumplem już jakiś czas temu i powiem Wam, że mając świadomość tego, jak do sprawy calciopoli podchodzą polskie media i reszta społeczeństwa nie związana z Juve to nawet mnie to jakoś nie zdziwiło. Co prawda są to kłamstwa, ale nie sądzę, abyśmy my jako społeczność JuvePoland mogli cokolwiek z tym zrobić, a już tym bardziej nie wierzę, żeby sprawą zainteresował się sam Juventus.
- freddie88
- Juventino
W Fifie16 sie to zmieni ale komentarz jak najbardziej denny :!: oby cała ta afera Calciopoli wyszła JUVE na dobre TEGO IM ŻYCZE z całego serca tak samo jak udupienie interu :twisted:
Myślę, że piosenki Queen są czystym eskapizmem , są jak dobry film.,,Uwielbiam Królową.
Wyczynia niesamowite rzeczy-Freddie Mercury:)
Wyczynia niesamowite rzeczy-Freddie Mercury:)
- MCL
- Juventino
http://www.juvepoland.com/news.php?id=31416
Tak jak mówiłem: dostaniemy tytuły jeśli nie będziemy wnosić pozwu. Haczyk w tym, że dopiero "usiądą do rozmów". Problemem jest to, że stroną w tej dyspucie jest inter, który za frajer też tytułów nie puści. Moim zdaniem w tej sytuacji nie ma gwarancji, że zwrócą nam tytuły po tym jak nie wniesiemy do sądu o odszkodowanie, bo naciski interu będą straszne. Więc wyjściem jest ugoda już w trakcie procesu sądowego. A fakt że federacja upadnie? Tym lepiej, zostanie powołana nowa, kompetentna grupa. Muszą poczuć nóż na gardle, by zacząć działać jak na federację przystało, przestać blokować rozwój Włoskiej Piłki pomysłami rodem z lat 80. Niech Agnelli ich trochę jeszcze pociśnie i postara się o jak najkorzystniejszy wynik, bo od teraz zaczęliśmy rozdawać karty i głupio byłoby przestać po dwóch rozdaniach.
Tak jak mówiłem: dostaniemy tytuły jeśli nie będziemy wnosić pozwu. Haczyk w tym, że dopiero "usiądą do rozmów". Problemem jest to, że stroną w tej dyspucie jest inter, który za frajer też tytułów nie puści. Moim zdaniem w tej sytuacji nie ma gwarancji, że zwrócą nam tytuły po tym jak nie wniesiemy do sądu o odszkodowanie, bo naciski interu będą straszne. Więc wyjściem jest ugoda już w trakcie procesu sądowego. A fakt że federacja upadnie? Tym lepiej, zostanie powołana nowa, kompetentna grupa. Muszą poczuć nóż na gardle, by zacząć działać jak na federację przystało, przestać blokować rozwój Włoskiej Piłki pomysłami rodem z lat 80. Niech Agnelli ich trochę jeszcze pociśnie i postara się o jak najkorzystniejszy wynik, bo od teraz zaczęliśmy rozdawać karty i głupio byłoby przestać po dwóch rozdaniach.
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Po pierwsze tytułU, bo interowi przyznano jeden z nich, drugi zaś nie przydzielono nikomu. Po drugie inter może sobie gadać - w obliczu obecnych faktów (Juventus jest czysty) mediolańczycy nie mają nic do gadania, bo dostali mistrzostwo przy zielonym stoliku w konsekwencji oskarżenia naszego klubu. Sprawa jak najbardziej do wygrania i akurat "przyjaciele" z Mediolanu mają tu najmniej do gadania.MCL pisze:http://www.juvepoland.com/news.php?id=31416
Inna kwestia to rzekome odszkodowanie. Agnelli siedzi w biznesie nie od dziś i jeśli szansa na takie pieniądze będzie choć niewielka, na pewno zaatakuje. Teraz to my będzie stawiać warunki, nie na odwrót. Fakt faktem wypłacenie takich pieniędzy przez federację graniczy z cudem (bo niby skąd takie środki mieliby wziąć), ale nas nie powinno to już interesować, jeśli mamy do tego pełne prawo. Czekamy na finał sprawy, ale przy właściwym z naszej perspektywy orzeczeniu sądu możemy brać wszystko - bo i tytuły, i kasa się nam po prostu należą.
Jako kibic Juve życzyłbym sobie oficjalnego komunikatu ze strony FIGC i zadbanie o dobre imię Juve. My wiemy swoje, ale już na przykład gimbaza, media, prasa, Janusze wiedzą swoje, żyją w kłamstwie. Sprostowanie pewnych spraw to obowiązek federacji.
- smigi
- Juventino
że co proszę? inter ? to coś? co oni mają do naszych tytułów które wygraliśmy na boisku a im niesłuszne przyznali.... ,chyba federacja ma jakiś głos a nie oni,no to byłby jakieś jaja gdyby interek miał coś do wyszczekania w tej kwestii Bareja by lepszej komedii nie wymyślił
- JuveGrzesiu
- Juventino
Jak zobaczyłem newsa na fb, że leśne dziadki chcą się dogadać to się mega ucieszyłem 
Mam nadzieję, że Agnelli przyciśnie FIGC i powie im, że nie "będziemy rozmawiać", ale że "zwrócą nam" nasze tytuły. Jeśli sie zgodzą to wtedy można już odpuścić sądzenie się. Ale jeśli będą kombinować to od razu do sądu.
Fakty są takie, że na hajs nie mamy co liczyć, może dałoby się postarać o jakąś część tego, ale nie wiem na ile byłoby to możliwe bez rujnowania ligi
Na stronie JuvePoland są komentarze pod newsem, żeby się sądzić, odbierzemy kase, a jeśli federacja padnie to pójdziemy do Francji. Tylko dla mnie to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> rozwiązanie? Nawet nie chcę o tym myśleć, że mógłbym będąc fanem włoskiego klubu, oglądać go w lidze francuskiej o.0 Marzy mi się silny Juventus na czele silnej ligi włoskiej. Niech nie robią syfu na własnym podwórku, bo klub na tym straci.

Mam nadzieję, że Agnelli przyciśnie FIGC i powie im, że nie "będziemy rozmawiać", ale że "zwrócą nam" nasze tytuły. Jeśli sie zgodzą to wtedy można już odpuścić sądzenie się. Ale jeśli będą kombinować to od razu do sądu.
Fakty są takie, że na hajs nie mamy co liczyć, może dałoby się postarać o jakąś część tego, ale nie wiem na ile byłoby to możliwe bez rujnowania ligi

Na stronie JuvePoland są komentarze pod newsem, żeby się sądzić, odbierzemy kase, a jeśli federacja padnie to pójdziemy do Francji. Tylko dla mnie to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> rozwiązanie? Nawet nie chcę o tym myśleć, że mógłbym będąc fanem włoskiego klubu, oglądać go w lidze francuskiej o.0 Marzy mi się silny Juventus na czele silnej ligi włoskiej. Niech nie robią syfu na własnym podwórku, bo klub na tym straci.