Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 21:32

Zaraz pewnie będą płacze, że nasza obrona jest dziurawa jak ser ;)

Ciekawe czy Conte poradzi sobie kiedyś z wysokim pressingiem drużyny przeciwnej? Do tej pory pamiętam jak Juventus się męczył przy tak ustawionym przeciwniku.

Jak się ogarną, to mecz do wygrania, ale póki co nie zapowiada się to. Pewnie Conte trochę pokrzyczy na nich w szatni i każe ciułać dalej 3-5-2.

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 21:34

ja to bym zmienił ustawienie i Gabbiadiniego na skrzydło dal

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 21:35

Jakbym oglądał Juve za czasów Conte. Niby gra jest, niby się starają, niby coś kombinują, ale goli ani wyniku nie ma. Magia Contowskiego 3-5-2 :roll:

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Flas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 21:41

Ustawienie na pewno nie pomaga, ale w tej chwili w tej drużynie brakuje po prostu jakości. W obecnej formie Zaza i Immobile mecze reprezentacji to powinni oglądać w domu przed telewizorem. Co nie znaczy, że któryś z nich nie strzeli w drugiej połowie bramki, bo rywal w obronie też nie zachwyca. Co do straconych bramek to ja się cieszę - jak nasze trio BBC teraz "napopełnia" takich błędów to zrobią limit do końca sezonu i w meczach Juve będzie spokój :D

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 21:42

Kamex22 pisze:Zaraz pewnie będą płacze, że nasza obrona jest dziurawa jak ser :wink:
Obrona jak obrona, ale Immobile to nie wiem co on tam robi na boisku. Nie ma już Conte nikogo ciekawszego tylko on :angry:

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 21:44

Jak widziałem przed meczem atak Zaza-Immobile to wiedziałem, że to nie przejdzie :stop: . Berardi-Zaza. Jest szybki Eder, Manolo który umie zaskoczyć, Vazquez. Czemu Conte ich trzyma na ławce :think:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 21:48

Conte zwyczajnie nie ma pomyslu na te kadre, niestety. Strasznie sie przywiazal do 352 i wyglada na to, ze za cholere od niego nie odejdzie. Jeszcze byloby to zrozumiale, gdyby sytuacja wygladala tak jak w Juventusie - sklad i charakterystyka zawodnikow predysponowaly do ustawienia druzyny wlasnie w takiej formacji. Tymczasem w kadrze jest zupelnie inaczej. Zaza i Immobile to nie sa pilkarze, ktorzy sami wykreuja cos z niczego, a przy grze 352 niestety czesto sa pozostawieni de facto, sami sobie. Abstrahuje juz od tego, ze ten drugi to jest pilkarz tylko i wylacznie na kontre i slabo sobie radzi grajac tylem do bramki.

Przy obecnych zasobach kadrowych juz madrzejsze byloby zastosowanie np. choinki, z Vasquezem, Candreva za jednym, dobrze utrzymujacym sie przy pilce napastnikiem. Przy grajacych wysoko bocznych obroncach mogloby to duzo ciekawiej wygladac.

Nawet jesli dzisiaj jeszcze uda sie odwrocic wynik tego meczu, to przyszlosci w tym ustawieniu, przy tych zasobach kadrowych, ja niestety dla Reprezentacji Italii nie widze.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 21:58

Jakku czyli to samo co u nas.
Pewnego poziomu nie skoczy, poza atakiem pozycyjnym nie było żadnego zaskoczenia, 0 kontr, 0 kreatywności.
On jest świetny na lige ale na coś więcej to jest za słaby.
Nawet jak przegrywaliśmy w europie to ciężko nam było się w meczu podnieść.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 22:47

Flas pisze:Ustawienie na pewno nie pomaga, ale w tej chwili w tej drużynie brakuje po prostu jakości
I ustawienie to uwydatnia. Włosi nie mają dobrych napastników poza wiecznie kontuzjowanym Rossim, a Conte usilnie gra ustawieniem, które na arenie światowej, w systemie pucharowym zwyczajnie wymaga dwóch klasowych atakujących.

Kto dziś najlepszy na boisku i dlaczego to Bułgar :prochno: ? Którzy Włosi pokazali dziś klasę?

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 22:52

Arbuzini pisze: Którzy Włosi pokazali dziś klasę?
BBC (właściwie tylko BC: Bonuc,Kielon) przy obu bramkach dla Bułgarów. Chyba nic strasznego Barza nie popełnił :ok:

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 23:01

Największe rozczarowanie to jednak Marco V. Wiadomo że można napisać że nie miał z kim grać itp. To jednak nie usprawiedliwia podań do nikogo, powolnych powrotów, i ogólnie pasywnej postawy w obronie. Od niego wymaga się więcej, pokazał jedynie że póki co to nie jest zawodnik który pociągnie ten zespół (niestety w reprezentacji jeszcze nie zagrał na poziomie z P$G). Markiz dla tego zespołu znaczy obecnie dużo więcej.

Pierwsza bramka niby Bonuca, ale brak jakiejkolwiek asekuracji pomocy i spóźniony Luca z Milanu, niejako wymogły interwencję.

Środek pomocy to w defensywie jeden wielki żart. W ofensywie za to Conte chciał ich wdrążyć w schemat znany z Juve, przez co ukręcił ich zalety.

Wingi w Juve to jednak kilka poziomów wyżej niż to co widzimy w reprze. Czemu nie ma Zappacosty?

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 23:05

Zappacosta zagrał chyba wczoraj z u21, 2:2 z Niemcami, Sturaro m.in. też grał

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2015, 23:54

Jest 2-2 to pewnie Antonio znowu będzie płakał że brakuje mu czasu na zgranie drużyny.
Ciekaw jestem naprawdę jego wypowiedzi i paru następnych dni.
Wszyscy mają tyle samo czasu, to są reprezentację, dziwię się temu jakie on miał wymagania parę miesięcy temu co do dodatkowych zgrupowań, przecież gdyby się tak dało to wszyscy by tak robili ale to kluby płacą swoim zawodnikom, no nie?
Zobaczymy co znowu nasza gwiazda powie.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2015, 00:03

Śmieszy mnie tylko fakt, że Conte dostaje burę za powoływanie farbowanych lisów, a gdyby nie geniusz i fart Edera to Włosi by wyjechali z Bułgarii bez punktu. Ważny punkt w kontekście awansu, ale to tylko to. Nie wiem czy Conte nie powinien udać się do okulisty, ale 3-5-2 zwyczajnie nie odpala. Choć inna kwestia jako takiej taktyki, a inna tego, że nie ma graczy którzy mogą zrobić różnicę, eh. Zaza, Immobile na szpicy? Przecież ci Immobile nie gra regularnie w BVB, które to jest w dołku, a Zaza kopie się po czole cały sezon, nie pyknął póki co nawet 10 bramek w lidze. Nie wiem czy przy takim "wybitnym" ataku nie powinien odświeżyć Tottiego i Di Natale do kadry :prochno: I jakkolwiek mocno bym tu nie ironizował, ziarno prawdy być może w tym jest, o zgrozo. Czy kiedykolwiek wcześniej Squadra miała taką posuchę w ataku i pomocy? Zawsze był ten Del Piero, Baggio, Inzaghi... Co za czasy posuchy nastąpiły :prochno: I nie zanosi się na zmianę tego stanu rzeczy.

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2015, 09:02

Conte w Juventusie mówił, że do zmiany taktyki potrzebuje Pepe ale po dzisiejszym meczu wiadomo, że była to pusta wymówka, bo Antonio zakochał się w 3-5-2. Wczoraj nie miał do tego wykonawców ale i tak postawił na tą taktyke. Wystawienie Candrevy w środku pola zabrało mu wszystkie jego atuty. Tymczasem dwóch wahadłowych było bezużytecznych zarówno w obronie jak i w ataku. Do tej pory nikt nie wie gdzie przy drugiej bramce był Antonelli. A później widziałem podobną sytuacje z drugiej strony tylko bez konsekwencji (idzie kontra prawą stroną bułgarów, a po drugiej już dwóch zawodników na równi z linią obrońców, jednego łapie Barza, a tymczasem Darmian sobie spokojnie truchta dwadzieścia metrów dalej).

Inna sprawa to to, że kilku zawodników pokazało, że reprezentacja to dla nie za dużo. Pierwszym jest Immobile, którego powołania nie rozumiem. Od długiego czasu w Borussii jest raczej rezerwowym i nic nie pokazuje. W takim przypadku już wolałbym Balotelliego powołać może, którąś z trzech setek by wykorzystał. Kolejnym jest Bertolacci, który przez cały mecz nie zrobił nic produktywnego poza przypadkowym zwodem kiedy się poślizgnął.

Jeśli Conte na Anglie wyjdzie 3-5-2 to chyba będzie lepiej dla Włochów jak zrezygnuje.Mi się osobiście podobałoby 4-2-3-1 z Vazquezem na trequartiście, Gabbiadinim i Candrevą na skrzydłach i Zazą lub Ederem w ataku.

ODPOWIEDZ