Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 14:38

kamil-8853 pisze:Ps. Khedira za free ? hmmm ...
W życiu, jeżeli Juve faktycznie awansuje dalej i zarobi kolejne x mln, to rozmowy o sprzedaży Pogby będą bezsensowne, a co za tym szukanie piłkarza do środka pola o charakterystyce Turka. Zresztą za samą jego pensję Szalonooki utrzymałby dwójkę zdrowych Romulo (w tym przypadku myślę o Darmianie czy Peresie)

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 20:05

O Khedirze mówi się już od dawna w sensie Schalke 04 z początku bardzo dziwiły mnie te pogłoski ale ten sezon trochę zweryfikował jego możliwości, rozwinął się w Realu ale chyba liczyli oni na coś więcej niż solidnego defensywnego z epizodycznymi kreatywnymi zagraniami, i faktycznie to trochę za wysoki poziom dla niego a Mourinho po prostu potrzebował takiego zawodnika więc zazwyczaj miał miejsce w 11 . W tym momencie już ma mieć wszystko ugadane z Niemcami tylko podpis pod kontraktem.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 20:50

Lepiej drżyjcie bo z Valencii Rodrigo i Negredo będą po tym sezonie wolni...
BTW Znajomy mówi, że moglibyśmy za darmochę łyknąć bocznego z PSG...podobno ma potencjał, ale ja go nie znam - Serge Aurier. Ktoś coś widział ktoś coś wie?

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 21:17

Shadow Marshall pisze:Lepiej drżyjcie bo z Valencii Rodrigo i Negredo będą po tym sezonie wolni...
BTW Znajomy mówi, że moglibyśmy za darmochę łyknąć bocznego z PSG...podobno ma potencjał, ale ja go nie znam - Serge Aurier. Ktoś coś widział ktoś coś wie?
Chyba kolega nie za bardzo ogarnia transfermarkt. Ci piłkarze są na wypożyczeniach i po sezonie (w przypadku nie wykupienia) wrócą do swoich klubów, gdzie mają dłuższe kontrakty.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 21:26

Kucharius1 pisze:
Shadow Marshall pisze:Lepiej drżyjcie bo z Valencii Rodrigo i Negredo będą po tym sezonie wolni...
Chyba kolega nie za bardzo ogarnia transfermarkt. Ci piłkarze są na wypożyczeniach i po sezonie (w przypadku nie wykupienia) wrócą do swoich klubów, gdzie mają dłuższe kontrakty.
No nie ważne, a coś o samym zawodniku?
Mi się ciągle marzy ten Masuaku na lewą obronę.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 21:32

Szkoda że nasi nie kombinóją jak Bayern w przypadku Lewego.
Dybali kończy się kontrakt w 2016 roku w czerwcu.
Dogadać się z młodym tak żeby wziąść go za darmo, po co mamy już teraz 40 mln płacić za typka który pierwszy sezon gra w seriea?
Utrzeć nosa Zampariniemu!:)

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 21:41

Dybala raczej tak interesów z mafią nie zakończy ;) Poza tym to nielegalne, a BvB samo zadecydowało że go za free puści, rok wcześniej mieli racjonalną ofertę na stole. Sam zawodnik raczej będzie chciał odejść tam gdzie za niego zapłacą, niż siedzieć rok na trybunach.

Aurier grał nieźle przed transferem do Kataru;) Więcej napisze Arbuz.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 22:02

Zapominacie, że młody Bakkali z PSV jest od lata wolny, a on chyba nawet jest ze stajni Mino :wink: Osobiście go przeczuwam już od dłuższego czasu, ale jak na razie 0 plotek.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 22:10

Z tego co wiem obecnie jest kontuzjowany i PSG posiada możliwość kupienia jego karty za 7 mln E. Osobiście myślę, że to zrobią, bo mamy do czynienia z materiałem na piłkarza z czołówki.

Transfer tak bardzo Marotta style. Francja tak bardzo odpuszczona ;)

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 10:31

Co do transferów za free:

Vargas AlbertoBueno Bakkali

DeJong Aquilani Mbia

Fuchs Vlaar Ranocchia Abate

Neto

Za darmo mamy jedenastkę lepszą od Milanu i Interu ;) I to bez niemożliwych Milnera i Samiego.

Co do Juve: Nie rozumiem za bardzo fascynacji ligą Holenderską i Francuską. Ilu graczy z tych lig gra w topowych klubach, jaką drogę pokonali po drodze, jaką rolę odgrywają w klubach.

Chelsea : Zauma - trafił bezpośrednio z L1, status talentu, rola póki co nikła. Cena zakupu ok 15 mln.
Ramy- udowodnił wartość w BPL w słabszym klubie, rola nikła. Cena ok 14 mln.
Hazard- Bezpośrednio z L1, gwiazda zespołu. Cena 40 mln.

ManU: Van Persie - trafił z Holandii do Arsenalu, gdzie był przygotowywany kilka sezonów do roli Lidera. Do Anglii trafił za ok 5 mln, do ManU za 30mln.
Falcao - nie liczę go nawet ;)
Blind - trafił z Ajaxu za ok 18 mln. Jest tylko/aż częścią pierwszego zespołu, niczym się nie wyróżnia.

ManC: Clichy - wyłapany w wczesnym wieku przez Arsenal, przyszedł za grosze później sprzedany za ok 8mln. Etatowy obrońca.
Sagna- kupiony przez Arsenal za 9 mln, odszedł za darmo. Obecnie rezerwowy.
Nasri- przyszedł jako gwiazda do Arsenalu za 16 mln, odszedł za ok 27mln. Gwiazda.
Yaya- epizod w Monaco.

Arsenal: Koscielny - bezpośrednio z L1 za 12,5 mln. Podstawowy obrońca
Debuchy- udowodnił wartość w słabszym klubie z BPL, przyszedł za ok. 15 mln.
Flamini- przyszedł za darmo z Francji, kiedyś podstawowy gracz.
Coquelin- wyłapany w bardzo wczesnym wieku. Podstawowy zawodnik. Przyszedł z Francji.
Diaby- z L1 za 3 mln. Mało znacząca persona.
Giroud- Król strzelców L1. Przyszedł za 12 mln. Podstawowy napastnik.

LFC. Lovren : Grał w L1 po czym potwierdził się w słabszym klubie BPL. Podstawowy obrońca za ok. 25 mln. ( do Anglii zawitał za ok.10)
Sakho- bezpośrednio z L1, gdzie nie miał miejsca w P$G. Za ok 19 mln. Podstawowy obrońca (ale gra najmniej z 3 podstawowych)

P$G- (opiszę tylko zawodników którzy mają jakąkolwiek rolę w drużynie- wiadomo że dalekie zaplecze będzie Francuskie)
Digne - przyszedł z L1 za 15mln. Rezerwowy z statusem talentu.
Aurier- wypożyczony z L1. Rezerwowy z statusem talentu.
Bahebeck- rezerwowy wychowanek z statusem talentu
Rabiot - jak wyżej.
van der Wiel- podstawowy obrońa przyszedł z Edv za 6mln.
Matuidi- podstawowy pomocnik przyszedł z L1 za ok 6 mln.
Cabaye- rezerwowy który potwierdził się w słabszym klubie w Anglii. Kosztował 25 mln.

Atletico - Tiago- kapitan - grał dwa lata w L1.

Barcelona- Mathieu - potwierdził się w słabszej drużynie w Hiszpanii, kosztował 20 mln. Podstawowy obrońca.
Vermaelen- rezerwowy, wychowanek Ajaxu, grał w Arsenalu. Kosztował 10 mln.
Suarez- była gwiazda Ajaxu, której historię każdy zna.

Real - James - epizod w Monaco
Benzema - była gwiazda Lyonu a teraz reprezentacji Francji i Realu. Kosztował ok 35 mln.
Varane -przyszedł właściwie jako junior. Kosztował 10 mln. Jeden z podstawowych obrońców.

Bayern - Ribery i Robben ;) Każdy zna ich kariery.

Juve - Pogba i Coman grali we Francji a poziomie Juniorskim.
Evra- przed ManU, grał w Monaco. Wcześniej miał Włoski epizod. Wychowanek P$G.

Wnioski wyciągnijcie sobie sami ;) Sorry za formę, ale nie mam czasu tego dopracować ;)

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 11:03

Niezłe sci-fi krąży po internetach - podobno PSG oferuje Verrattiego i Cavaniego + 20 mln za Pogbę. Nie wiem kto wypisuje takie bzdury.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 11:09

Bzdury jakich mało i nawet największy fantasta nie uwierzyłby w to...takim dealem, PSG strzeliłoby sobie w kolano a my ubilibyśmy interes życia, który byłby na pierwszych stronach gazet przez długie lata... :smile:

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 11:29

Czy ja wiem czy takie bzdury (na wstępie zaznaczam, iż taki deal byłby spełnieniem marzeń ale nie sądzę aby był dla nas realny)

Cavani chce chyba odejść z PSG, takie różne pogłoski krążą od dawna, nie że będzie wymuszał odejście czy coś ale że chętnie zmieniłby klub. Jaka jest jego wartość ? 50mln ? 60 ?

Veratti też na pewno na powrót do Włoch byłby chętny, jego wartość w tej chwili na pewno nie jest wyższa niż 35mln.

Juve za Pogbę (i Mino) chcą min. 80mln a mówiło się o 100mln. Akurat wymiana by się jakoś układała w całość, w dodatkową dopłatę 20mln nie wierzę. Chociaż takie wymiany tak rzadko się zdarzają że finansowo może wartość transakcji by się pokrywała, ale ciężkie do wykonania. Chyba że Arabusy naprawdę się napaliły i wiedząc że Cavaniego nie zatrzymają chcą na siłę Pogbę.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 11:37

Wszystko zależy od tego na ile oni mogą sobie pozwolić przy finansowym fair play.
Już o tym pisałem.
Di Marie nie mogli kupić ostatniego lata może chcą jeszcze kogoś kupić?
a może jedyna na ten moment na zmiany w składzie to wymiany?
Jak dla mnie francuzi na taki deal mogą nalegać, Chelsea oddała Luiza i oni też jeżeli chcą Pogbe to muszą kogoś poświęcić a że Pogba taki drogi to tylko w taki sposób mogą go pozyskać.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 11:48

Ja, naprawdę - nie miałbym nic przeciw i w takim wypadku z chęcią pożegnałbym Pogbę...Cavani to moje marzenie w Juve a Veratti to godny a nawet lepszy następca Pogby... :-D

Obrazek
Zablokowany