Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2015, 12:06

Czyli kogo kto zarabia w granicach finansowych Juve? Bo wiara w to, że niektórzy obniżą swoje aktualne zarobki o 50% żeby grać w Juve jest delikatnie mówiąc naiwna.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 marca 2015, 12:13

Albo staniemy się przeciętniakiem albo kupimy bardzo dobrego napastnika.
Wielu graczy w przeciągu 2,3 lat przestanie prezentować tak wysoki poziom.
Nie jesteśmy krezusem finansowym ale jednego zawodnika gwarantując mu 5 mln euro netto możemy jak najbardziej pozyskać.
Atak Zaza - Morata jest słaby ze względu na włocha, on jest leniwy, będzie to samo co z Llorkiem i Amaurim, będzie miał przebłyski ale jak my nie mamy skrzydeł tylko def. pomocników na bokach 3-5-2 to musi mieć dwóch ruchliwych napastników.
Chcesz powtórkę z czasów Matriego/Amauriego/Llorka?
Nie lepiej ta gra wygląda z Tevezem i Moratą?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2015, 12:48

Od jakiegoś roku tłukę, że 352 bez szybkich napastników dobrze grających piłką to kastrowanie tego ustawienia z walorów ofensywnych. Na początku marzył mi się Lukaku, ale Morata jest zawodnikiem w podobnym stylu i jak widać to jest właśnie to czego potrzebowaliśmy. Miejmy nadzieje, że młody Hiszpan nas nie opuści na rzecz Realu. Chcieliśmy Cavaniego? To mamy duże szanse, że za 1/3 ceny wyrośnie nam gracz podobnej klasy.

Nie można powiedzieć, że Zaza jest powolny albo pozbawiony techniki, ale skład nam się starzeje, a gwiazdy mogą odejść lada chwila. Wydajmy te pieniądze rozważniej albo wcale. Nie rozumiem tego całego napalania się na Simone, kiedy bez mrugnięcia okiem sprzedaliśmy Immobile. On ma już 24 lata i dopiero 17 bramek w Serie A.

Wierzę, że klub posiada różne plany na przyszłość i każdy z pionu sportowo-menadżerskiego zdaje sobie sprawę, że trzeba zapewnić drużynie ciągłość po odejściu obecnych topów, ale po tym co się dzieje wokół duetu Zaza-Berardi moja wiara w to trochę słabnie. Marotta potrafi łowić prawdziwe perły, ale ma też swoje dziwne zachowania i ciągle otwarte pozostaje pytanie, czy jest w stanie postawić kropkę nad i, kiedy nasz dystans do elity wyraźnie maleje.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2015, 21:14

Ja sprawę Berardiego widzę tylko tak, że zostaje sprzedany z klauzulą odkupu. Ma to sens, gdyż teraz na chłopaka nie ma miejsca w Juve, gramy 2 napastnikami i to się nie zmieni. Morata i Tevez to pewniacy, a Berardi tylko i wyłącznie na pozycji Argentyńczyka mógłby grać - duża odpowiedzialność i mało minut.
Tak czy inaczej dla Zazy nie, wolę zaryzkować z Falcao czy zostać z Llorente.

Ciekawe jak sprawa z Dybalą on w ogóle jest taki dobry, ktoś go widział w akcji w ogóle ?

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 00:35

Obejrzałem sobie teraz trochę Dybaly w akcji i uważam że w duecie z Moratą mogliby stworzyć bardzo dobry, dynamiczny i dobry technicznie zarazem atak. Fajnie jakby przyszedł, byłby naturalnym następcą Teveza i nową 10.

Forza Juve!
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 09:52

A może Marotta wykupi Zaze i złoży ofertę Zaza + 10 mln za Dybale ?
Na ten moment i Zaza i Berardi są warci więcej niż 15 mln. Mało tego - mamy dobre stosunki z Sassuolo i kto wie może nie będziemy musieli wykładać pełnej kwoty za obu piłkarzy oni z pewnością przyjmą w rozliczeniu zawodników - jest jakieś światełko w tunelu ;)

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 10:49

kamil-8853 pisze:A może Marotta wykupi Zaze i złoży ofertę Zaza + 10 mln za Dybale ?
Na ten moment i Zaza i Berardi są warci więcej niż 15 mln. Mało tego - mamy dobre stosunki z Sassuolo i kto wie może nie będziemy musieli wykładać pełnej kwoty za obu piłkarzy oni z pewnością przyjmą w rozliczeniu zawodników - jest jakieś światełko w tunelu ;)
W rozliczeniu Llorente za Berardiego :dance: Scenariusz nierealny ale nie takie deale się w Pesie kompletowało :prochno: Mam gdzieś tego Zazę, nie będzie z niego taki top, jaki wielu by chciało. Średniak z przebłyskami na poziomie Gilardino

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 11:13

kamil-8853 pisze:A może Marotta wykupi Zaze i złoży ofertę Zaza + 10 mln za Dybale ?
Mało prawdopodobne. Myślę, że złoży ofertę Zaza + 11,3 mln za Dybale.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 12:54

Khedira zapowiedział, że latem odchodzi z Realu. Hehe idealna okazja dla Marotty :C

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 12:55

Ty myślisz że Real go odda za darmo?:)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 13:07

Tego lata kończy mu się kontrakt :whistle:

Też zauważyliście, że sebatiaen to ostatnio mistrz wdawania się w dyskusję / nabijania postów? ;)
MCL pisze:Co roku dostajemy za free dobrego gracza i nie obraziłbym się, gdyby w tym roku to był właśnie Khedira.
Sami jest słaby i drewniany, że ho, ho. #niechciałbym
Ostatnio zmieniony 26 marca 2015, 16:46 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 13:08

sebatiaen pisze:Ty myślisz że Real go odda za darmo?:)
Skoro według transfermarkt ma umowę do czerwca 2015 i zero chęci co do jego przedłużania to Real nie ma nic wiele do powiedzenia w tej kwestii. Co roku dostajemy za free dobrego gracza i nie obraziłbym się, gdyby w tym roku to był właśnie Khedira.

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 14:03

Jackop gdzie ja coś takiego napisałem?
Mam skończyć pisać na Juvepoland? bo tego posta nie kumam za bardzo

Sportmediaset donosi że Psg złożyło ofertę za Pogbe.
Cavani-Veratti i 20 mln euro.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 14:16

Sport Mediaset jest lepszy od Faktu :)

Piszą coś o tym że LL zostanie sprzedany za 20 mln - kasa ta ma zostać przeznaczona na wykup Dybaly .... Ale notka o 20mln + Cavani(wyceniany na 50mln ) + Veratti (wyceniany na 30mln :rotfl: ) za Pogbe to dopiero jaja :smile:

Ps. Khedira za free ? hmmm ...

Wojczech - mniej ironii, z wcześniejszego posta chciałem przekazać że kwota za Zazę i Berardiego (15mln za każdego) jest nieproporcjonalna ponieważ obaj na ten moment są warci więcej. Można to wykorzystać przy ewentualnych negocjacjach z Zamparinim bo wątpie żeby Marotta wydał 40 mln na Argentyńczyka. Czy złoży 10 mln + Zaza czy 11.3 jest mało istotne liczy się efekt końcowy ;)

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 14:25

Też mi się to wydaje bujdą na resorach ale jeżeli oni jeszcze kogoś chcą kupić oprócz Pogby to muszą coś takiego zrobić biorąc pod uwagę finansowe fair play.
Nawet oddając nam Cavaniego i 50 mln to oni już nikogo w okienku nie kupią.
Ten news to fantazje ale gdyby taki deal doszedł do skutku to byśmy się niesamowicie wzmocnili.

Zablokowany