Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 14:43

Kamil to typowy wybijak jest piłka to laga w przód może coś wyjdzie, swoją droga w kadrze stanowi to pewnego rodzaju fenomen gdzie dwóch takich tak dobrze sobie radziło :D. Ogbonna był o klasę lepszy od Glika ale jakoś miejsca wyżej niż 2 obrońcą w kolejności do wejścia jest po za zasięgiem. Przyjdzie Rugani Glik jak i każdy inny środkowy jest kompletnie zbędny. Milik też wydaja mi się bardzo mało racjonalną możliwością, nie sprawdzony we Włoszech, może w Europie i coś postrzelał ale mimo wszystko to mogło by być zbyt duże ryzyko. A mając innego lewonożnego (Berrardi) zawodnika już w połowie i to sprawdzonego Włoszech szybciej na niego postawią. Ale patrząc na grę naszych napastników, duża wolność wymienność pozycji częste zejście do boku, to Berrardi nominalny skrzydłowy mógłby grać na środku i nie było by konieczności zmiany systemu. kompletnie nie widzę w naszej drużynie typowej 9 jaką gra LL czy Zaza po co on nam ?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 15:24

Vincitore pisze:
A ile wiesz tak faktycznie o Gliku
Wystarczająco aby stwierdzić, że w Juve nadawałby się...nie patrzę już poprzez pryzmat jego faulu tylko poprzez pryzmat gry w Serie A i LE...poza tym takie jest moje zdanie i nie muszę Ci się z niego tłumaczyć...wystarczająco już wiem o Juve i Serie A by dojść do wniosku, że profil tego zawodnika do nas pasuje...proste ?

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 15:24

My weźmiemy Zaze i na tym się skończy wzmocnienie ataku, bo po co więcej?
Mourinho który ma tego samego agenta co Falcao chce Kolumbijczyka sprowadzić do Londynu.
To jest wzmacnianie składu.
W jedno lato Fabregas,Luis filipe, Costa
teraz Falcao.
My młodych włochów sprowadzamy jak by to była jakaś tajemnicza mikstura która gwarantowała zawsze potrójne korony w europojskim futbolu

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 15:28

Tak...weźmiemy Zazę, odejdzie Tevez ( zakładając, że w niektórych plotkach jest ziarno prawdy ) i zostaniemy w czarnej doopie...niby nazwiska nie grają ale nazwisko Tevez załatwiło nam awans do dalszej fazy LM, załatwiło nam w ogóle wyjście z grupy i wiele ważnych punktów na włoskim podwórku...dobrze układa mu się współpraca z Moratą, który zresztą ma się od kogo uczyć...nie wyobrażam sobie tego kołka w koszulce Juve...

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 15:31

fazzi pisze: Glik przyszedlby do nas na kolanach. Rzecz w tym, ze jest tylko solidnym stoperem i zapewne nawet o nim nie myslimy. A jak slysze o tym Zazie za 15mln to noz sie otwiera w kieszeni :?
Klockowaty obrońca, któremu przydarzył się bramkostrzelny sezon. Jak najdalej z tym drewnem.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 15:38

annihilator1988 pisze:
fazzi pisze: Glik przyszedlby do nas na kolanach. Rzecz w tym, ze jest tylko solidnym stoperem i zapewne nawet o nim nie myslimy. A jak slysze o tym Zazie za 15mln to noz sie otwiera w kieszeni :?
Klockowaty obrońca, któremu przydarzył się bramkostrzelny sezon. Jak najdalej z tym drewnem.
Dokładnie. Dlaczego takiego fejmu nie ma Gonzalo Rodriguez z Fiorentiny, który regularnie ma bramkostrzelny sezon i piłkrzem jest nieporównywalnie lepszym. Wiem, że jest cztery lata starszy, ale mimo wszystko, czemu obecnie nikt nie ceni go wyżej od Glika?

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 16:25

Vincitore pisze:
annihilator1988 pisze:
Dokładnie. Dlaczego takiego fejmu nie ma Gonzalo Rodriguez z Fiorentiny, który regularnie ma bramkostrzelny sezon i piłkrzem jest nieporównywalnie lepszym. Wiem, że jest cztery lata starszy, ale mimo wszystko, czemu obecnie nikt nie ceni go wyżej od Glika?
Może dlatego, że jest Polakiem (wiem, wcześniej już to powiedziałeś :)) . :prochno: Ach... te nasze 'dzienniki sportowe'. Jak oglądam mecz na TVP1 (gdzie lecą mecze tylko z udziałami Polaków no i Barcy) to po prostu nie mogę... Był rewanż Bayern - Roma i Skorupski stał na bramce to gdy tylko Polak złapał piłkę od razu Szpakol "No, proszę! Fantastyczna interwencja!" :rotfl:
Dobra koniec off-topu. :wink: Glik to po prostu solidny obrońca, idealny na naszą kadrę narodową. :

Obrazek
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 17:11

Nie mogę uwierzyć że ludzie dalej nie widzą że Marotta wie co robi i te transfery przeprowadza raczej z głową. Wierzę że ten Zaza za piętnaście milionów to też będzie ktoś kto się nam przyda.

TURBOPAWEL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 18:22

Widzę, że znów Polak = słabiak, imo trochę Glika nie doceniacie, chłop mimo wszystko ma predyspozycje żeby sobie grać np. w jakimś Tottenhamie, myślę że ładnie by pasował nawet do obecnego Arsenalu - tak czy siak, w angielskiej widziałbym go idealnie (my póki co mamy lepszych obrońców).

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 19:07

,,Podobno'' Liverpool daje Falcao 13 mln euro rocznego kontraktu.
Jaki my mamy szansę na niego?
Myślałem że ta gaża trochę spadnie po tym sezonie ale jak widać gość jest wciąż rochwytywany i nie potrzebnie się łudziłem.
To nie gracz na naszą kieszeń.
U nas nawet dwa razy mniej by nie dostał.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 19:47

13 baniek ? :shock:
No bez jaj, możemy zapomnieć o nim jeżeli to prawda chyba, że Falcao - podobnie jak Tevez zrezygnuje z kosmicznej gaży aby potwierdzić, że za szybko go skreślono...zawsze myślałem, że Tevez to najemnik, który gra tam gdzie lepsza kasa ale na szczęście pomyliłem się - gra u nas za połowę tego co w MC i gra wcale nie gorzej...ba, chłop jest mordercą...wierzę w to, że Kolumbijczyk ma podobne ambicje i wyspy na dodatek nie leżą mu... :-D

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 20:23

sebatiaen pisze:,,Podobno'' Liverpool daje Falcao 13 mln euro rocznego kontraktu.
Jaki my mamy szansę na niego?
Myślałem że ta gaża trochę spadnie po tym sezonie ale jak widać gość jest wciąż rochwytywany i nie potrzebnie się łudziłem.
To nie gracz na naszą kieszeń.
U nas nawet dwa razy mniej by nie dostał.
no nie mów mi, że Ty go chciałeś! :o gość jest na ten moment beznadziejny więc po co nam taki grajek? Bałem się, że wgl zarządowi przyjdzie pomysł sprowadzenia go, ale jak widać nie muszę się bać, uff. Nie dość, że koles zżerałby połowę naszego budżetu na pensje to jeszcze nic by nie strzelał.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 20:30

MCL pisze:Za to Milik a i owszem. 15 goli w sezonie i 5 asyst wobec 9 goli i 1 asysty Zazy. Z tym, że Milik grał 1868 minut, a Zaza 1900. No i Milik jest młodszy, więc pociecha z niego będzie większa.
No i jeszcze zapomniałeś dodać, że Milik strzela te gole w barwach mistrza ligi holenderskiej, a w tamtejszej klasyfikacji strzelców wyprzedzają go takie tuzy jak Michael de Leeuw, Bartholomew Ogbeche czy Mark Uth. Zaza tymczasem gra w przeciętniaku ligi, która zdaniem wielu jest dla napastników najtrudniejsza na świecie.

Podejrzewam, że Falcao dwa razy zastanowiłby się, czy wybrać 13 mln € rocznie brutto w drużynie, która znów przez pół sezonu może szukać formy czy może wziąć ~5mln € rocznie netto w drużynie, w której ma zagwarantowaną walkę o najwyższe cele. Wydaje mi się jednak, że Marotta wcale na niego nie patrzy, a jeśli już miałby próbować go sprowadzić, to w ostatnich dniach okienka, na jakichś okazyjnych warunkach, korzystając na desperacji piłkarza i jego klubu.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 20:34

Hypeman pisze:Nie mogę uwierzyć że ludzie dalej nie widzą że Marotta wie co robi i te transfery przeprowadza raczej z głową. Wierzę że ten Zaza za piętnaście milionów to też będzie ktoś kto się nam przyda.
Albo okaże się Ogbonną-2. Nie rozumiem ładowania takich pieniędzy w tego zawodnika skoro nie mamy trequartisty do 4312 lub skrzydłowego do 433. Rozumiem, że Zaza jest tak mocno z nami łączony, bo najpewniej odejdzie Llorente, ale nie liczmy jeszcze pieniędzy, których nie mamy. Nie będzie mi do śmiechu jeśli na sprowadzenie łysego wydamy więcej niż zarobimy na Lwie. To taki ruch żeby było, że coś się dzieje.

Odpuszczenie Berardiego kosztem sprowadzenia Zazy ma dla mnie mniej więcej taki sens, jakby w meczu BVB za kontuzjowanego Pogbę wpuścić Padoina zamiast Barzagliego. Jeśli mamy w zasięgu ręki młodego, zdolnego i ogranego w Serie A piłkarza to zasłanianie się taktyką, która jakoś mocno nie odbiega od naszego obecnego systemu, dla mnie jest trochę słabe.

Może sprowadzenie Zazy nie okaże się pieniędzmi wywalonymi w błoto, ale w momencie, kiedy kadra wygląda naprawdę solidnie i trzeba tylko postawić kropkę nad i, wydawanie 15 mln E na rezerwowego wydaje mi się podchodzić pod niegospodarność.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2015, 20:51

bendzamin pisze: Podejrzewam, że Falcao dwa razy zastanowiłby się, czy wybrać 13 mln € rocznie brutto w drużynie, która znów przez pół sezonu może szukać formy czy może wziąć ~5mln € rocznie netto w drużynie, w której ma zagwarantowaną walkę o najwyższe cele.
A ja myślę, że nie zastanawiałby się w ogóle - po kontuzji gra przesłabo, jego karierze bliżej do końca niż początku, a jak znowu się połamie to będzie dramat. A żyć z czegoś będzie trzeba, jak zawiesi buty na kołku.

Zablokowany