Serie A 14/15 (28): JUVENTUS 1-0 Genoa

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 14:17

AdiJuve pisze:
Shadow Marshall pisze:Nie wiem czemu Allegri daje tak mało szans na grę Ogbonnie. To jak prezentuje się nasz murzynek w obronie to niebo a ziemia w porównaniu do poprzedniego sezonu. Popełniający głupie błędy Chiellini to dla Maxia żaden problem.
Tylko,że Ogbonna także błędy lubi popełniać, nie jest tak,ze tylko Chiellini wali babole, zresztą ostatnie mecze poza upadkiem z BvB, dość pechowym to jest jeden z lepszych okresów Giorgio w ostatnich latach, w rewanżu z BvB czyścił wszystko. Nie widzę sensu by sadzać na ławce Giorgio po chyba najlepszym jego meczu od lat kosztem często przestraszonego Ogbonny.
Ogbonna powinien być latem odpalonym, wg mnie nie dał zbyt dużo sygnałów,że mógłby pełnić ważniejszą rolę niż 4 środkowego obrońcy a to trochę mało jak na gracza za 13 baniek. W jego miejsce Rugani i czwórka Bonu,Chiellini,Barzagli,Rugani byłaby super:)
Nie pamiętam ostatniego błędu Ogbonny, ale niech będzie. W poprzednim sezonie kopał się po czole. W tym gra mało. Po cichu liczę, że nasi będą chcieli go (Ogbonne) wcisnąć Lazio za Andersona :pray:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 14:28

Max mógłby dać odpocząć Tevezovi bo jego obecność na boisku jest zbędna...w Serie A luz a Carlitos eksploatowany...mamy rewanż w CI i ćwierćfinał w LM w której jest okazja dokonać czegoś niezwykłego...

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 14:33

alessandro1977 pisze:Max mógłby dać odpocząć Tevezovi bo jego obecność na boisku jest zbędna...w Serie A luz a Carlitos eksploatowany...mamy rewanż w CI i ćwierćfinał w LM w której jest okazja dokonać czegoś niezwykłego...
Pewnie gdyby Morata mogłby dziś grać to Carlitos dziś by odpoczywał a tak...chyba nikt nie chce widzieć duetu Llorente-Matri razem :roll: Pewnie odpocznie w meczu z Empoli za dwa tygodnie ;)

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 14:34

Mecz za miesiąc, sezon wchodzi w decydującą fazę i dwoma meczami można sobie właściwie zapewnić mistrzostwo - źle! Tevez na ławkę. Niech d ocholery siedzi na niej przez miesiąć!
Na treningi też mają nie wychodzić, bo sobie zrobią krzywdę?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 14:46

Wojtek, taki duet z pewnością w normalnych okolicznościach nie jest zbyt mile widziany ale dziś jeszcze strawiłbym ten duet... :wink:
Wiem, że sam Carlos najchętniej grałby we wszystkich meczach i przypuszczam, że Max konsultował z nim tę decyzję...zawsze przecież może zagrać Coman a jeśli nie w takim meczu, jeśli nie w takim momencie to kiedy ?

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 15:00

KOMENTUJ MECZ JUVE NA FANPAGE JUVEPOLAND!

#AllegriOut
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 15:48

Carlitos :bravo: oby utrzymał formę jeszcze przynajmniej z miesiąc :)

Obrazek
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 15:49

Pierwsza połowa minęła mi szybko, w poszukiwaniu polskiej transmisji :D

Bramkę widziałem, co przywalił :o
Oby ta forma strzelecka go nie opuszczała za szybko, gość robi nam Juventus.
Ostatnio zmieniony 22 marca 2015, 15:50 przez lenor, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 15:49

Zaraz się zaczą lamenty typu : "Co to będzie jak Carlitos odejdzie :("

Genialna bramka, no i Kielon mógł ukąsić pod koniec! :D

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 15:50

Pod względem zaangażowania naszych w grę nie ma bidy. Biorąc pod uwagę naszą przewagę w lidze i osiągnięcie celu w LM spodziewałem się dziś czegoś gorszego.

Natomiast to co mnie najbardziej uwiera w boku to Jorente. Szacun dla niego za to, że stara się, zastawia piłkę, walczy, ale litości - to o wiele za mało. Z piłką przy nodze wygląda jak kwiatek doczepiony do kożucha, a drużyna z nim na boisku wygląda tak jakby miała ćwiczyć grę w osłabieniu po czerwonej kartce.

TEVEZ Obrazek

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 15:51

W miarę dobry, żywy mecz. Genoa odważnie, bez respektu w grze ze swoim sławniejszym rywalem. Tevez jak zwykle klasa sama w sobie. Zdecydowane wejście w pole karne, silny mierzony strzał, po prostu super brameczka :bravo: . Llorente natomiast nadal bez przełamania.
Ostatnio zmieniony 22 marca 2015, 15:51 przez zbysioJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 15:51

Świetnie Tevez i jest prowadzenie. Gra dość szybka, ale klarownych akcji mało. No i ten babol Bonucciego w drugiej minucie :doh: .

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
JuveGrzesiu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 15:52

Przejęcie piłki przez Llorente i strata Marchisio xDDD Ale na szczęście potem była akcja, że Hszpan stracił i od razu Markiz przejął, więc równowaga we wszechświecie zachowana^^

Genialny Tevez, Pereyra biega jak zawsze trochę bez efektu, a Lichy wrzutki na dziwnej wysokści, nie wiadomo do kogo xd
Podobał mi się początek Llorente :prochno: Fakt, zdarzało mu się nie odegrać na czas czy wybrać chyba gorsze rozwiązanie przy podaniu, ale dużo walczy i nie traci wszystkich piłek :D

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 15:52

Czy tylko ja nie mogę patrzeć na Lichtsteinera? Liczę ze w to okienko kupimy kogoś na prawą obronę.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 15:53

Jakieś info o Perinie? Chłopak, po gwizdku kończącym pierwszą połowę, w towarzystwie sztabu medycznego Genoi, z bliska podziwiał murawę na Juventus Stadium.

Co my zrobimy jak Tevez odejdzie?

Zablokowany