Liga Mistrzów 2014/15
- Babinicz
- Juventino
Conte na pewno cieszy się z naszego awansu.To Juventino.Nie ma sensu go teraz oczerniać,mówić,że jest słabszy od Maxa,bo to nie prawda.To Conte stworzył obecną drużynę.Odszedł od nas w najlepszym momencie,jako 3-krotny Mistrz.Odszedł,bo miał świetną ofertę z kadry a może prawdziwy powód to przegrany półfinał LE,turnieju,który mieliśmy wygrać.Tam niewiele brakowało,zatem nie byłbym zbyt surowy w ocenie zmagań na europejskim szczeblu drużyny Conte.W tamtym roku był półfinał LE,teraz może być półfinał LM.Postęp jest,i to duży.Ale nie zapominajmy,że dużo w tym zasługi również Conte.On jest współtwórcą tego sukcesu,jest jednym z nas,i nie przedstawiajmy go w kategoriach z zewnątrz.Bo on tak naprawdę nie odszedł,reprezentacja Włoch to ten sam kawałek chleba,a jestem przekonany,że jeszcze kiedyś do nas wróci.
- rufi8
- Juventino
Fajnie byłoby to powtórzyć:
Tamten mecz utkwił mi w pamięci ze względu na piękną bramkę Alexa z rzutu wolnego. W rewanżu przegraliśmy 2-3, jednak ogromna zaliczka z pierwszego meczu dała nam wtedy awans do finału.
Co tu dużo gadać, los nam sprzyja w tym sezonie w losowaniu.
Tamten mecz utkwił mi w pamięci ze względu na piękną bramkę Alexa z rzutu wolnego. W rewanżu przegraliśmy 2-3, jednak ogromna zaliczka z pierwszego meczu dała nam wtedy awans do finału.
- zbysioJuve
- Juventino
Jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie ten półfinał leciał wtedy w naszej TVP i właśnie ta wspaniała bramka Alexa z calcio pozycione oraz strzał Zidana z końcówki meczu ( dający pewny awans) też utkwiły mi w pamięci. Co do rywalizacji to chyba nie ma się co oszukiwać, że to Juventus jest faworytem tej potyczki. Wiedziałem, że Juve ma dobry bilans potyczek z drużynami francuskimi, ale po sprawdzeniu nie wiedziałem, że jest on aż taki korzystny. Otóż na 10 takich potyczek systemem pucharowym (mecz i rewanż) we wszystkich tych pojedynkach lepszy okazywał się Juventus. Były także 2 mecze z Girondins Bordeaux niekorzystne dla drużyny Juve z tym że były to mecze w grupie LM z 2009 r.. Także mi się też wydaje, że tylko ze względu na ten bilans Juve jest faworytem tego dwumeczu i warto byłoby to wykorzystać, gdyż naprawdę szansa na semifinal jest niepowtarzalna.rufi8 pisze:Fajnie byłoby to powtórzyć:
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Nie myli. Dodam jednak, ze TVP wybrało do transmisji mecz Real -Borussia ale tam kibice przewrócili bramkęzbysioJuve pisze:Jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie ten półfinał leciał wtedy w naszej TVP..rufi8 pisze:Fajnie byłoby to powtórzyć:

- zbysioJuve
- Juventino
No tak, coś chyba już zaczyna mi też świtać, choć za bardzo nie mogę sobie przypomnieć.Dragon pisze:Nie myli. Dodam jednak, ze TVP wybrało do transmisji mecz Real -Borussia ale tam kibice przewrócili bramkęzbysioJuve pisze:Jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie ten półfinał leciał wtedy w naszej TVP..rufi8 pisze:Fajnie byłoby to powtórzyć:
Co tu dużo gadać, los nam sprzyja w tym sezonie w losowaniu.Wtedy przenieśli się z transmisją na Stadio Delle Alpi i po 2 min. ujrzeliśmy przepięknego gola Del Piero.
Tak swoją drogą to tamtejsze wyeliminowanie Monaco to nie było jednak takie hop - siup. Patrząc po nazwiskach Monaco miało wtedy dobry, młody skład z przyzwoitym trenerem (chyba J. Tigana). Choć młodzi to trzeba było się liczyć z takimi piłkarzami jak Trezeguet, Ikpeba, Benarbia, Christanval, Djetou czy Sagnol wsparte doświadczonym Barthezem i całkiem niezła paczka była w tym Monaco.
- Flas
- Juventino
Kojarzę słowa komentatora TVP po przeniesieniu transmisji na Delle Alpi, że w Turynie wszytko organizacyjnie dopięte na ostatni guzik i naturalnie nie ma mowy o żadnym opóźnieniu. Wtedy Juve to była wielka "Marka" inni równali do nas - niestety Europa strasznie nam pod wieloma względami uciekła i teraz musimy gonić. Swoją drogą to były czasy. Oba półfinały w tym samym dniu o tej samej godzinie, transmisja jednego na żywo na TVP 2, później w nocy retransmisja (albo obszerne skróty - nie pamiętam) drugiego.zbysioJuve pisze:No tak, coś chyba już zaczyna mi też świtać, choć za bardzo nie mogę sobie przypomnieć.Dragon pisze:Nie myli. Dodam jednak, ze TVP wybrało do transmisji mecz Real -Borussia ale tam kibice przewrócili bramkęzbysioJuve pisze: Jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie ten półfinał leciał wtedy w naszej TVP..Wtedy przenieśli się z transmisją na Stadio Delle Alpi i po 2 min. ujrzeliśmy przepięknego gola Del Piero.
- Shadow Marshall
- Juventino
Moim zdaniem Conte odszedł bo chciał zaatakować LM, a klub nie zagwarantował mu transferów. Tak - jest lepszy od Maxia bo Conte jednak stworzył mistrzowski team, a Allegri nigdy nie został twórcą samograja. Juventus za Conte jednak w ostatnim sezonie sporo stracił Drużyna grała na stojąco i człapała powoli, a każde przejęcie kończyło się nie szybką kontrą tylko wycofaniem.Babinicz pisze:Conte na pewno cieszy się z naszego awansu.To Juventino.Nie ma sensu go teraz oczerniać,mówić,że jest słabszy od Maxa,bo to nie prawda.To Conte stworzył obecną drużynę.Odszedł od nas w najlepszym momencie,jako 3-krotny Mistrz.Odszedł,bo miał świetną ofertę z kadry a może prawdziwy powód to przegrany półfinał LE,turnieju,który mieliśmy wygrać.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Od nowego sezonu premie w LM i LE sporo wzrosną(ok 255mln)
http://www.polsatsport.pl/Wiadomosc/wi/ ... index.html
Także kluby bez LM będą tracić krocie do tych grających w LM. Za same wyniki można zgarnąć ponad 10 baniek więcej wygrywając LM a jeszcze kasa z TV.
http://www.polsatsport.pl/Wiadomosc/wi/ ... index.html
Także kluby bez LM będą tracić krocie do tych grających w LM. Za same wyniki można zgarnąć ponad 10 baniek więcej wygrywając LM a jeszcze kasa z TV.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
strzelam, że w MLS tak jest 

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pablo1503
- Juventino
Carvajal chyba zapomniał, że prócz sędziego na murawie są również rozmieszczone kamery. Chłopak dostanie zawieszenie i w rewanżu bankowo nie zagrać. Myślę, że może już w ogóle nie powąchać murawy w tej edycji LM, gdyby Real nawet awansował. A tu całe zajście.

- Babinicz
- Juventino
Barcelona
2014-ćwierćfinał (Atletico)
2013-półfinał (Bayern)
2012-półfinał (Chelsea)
2011-Puchar
2010-półfinał (Inter)
2009-Puchar
2008-półfinał (Manchester)
Real
2014-Puchar
2013-półfinał (Borussia)
2012-półfinał (Bayern)
2011-półfinał (Barcelona)
Bayern
2014-półfinał (Real)
2013-Puchar
2012-finał (Chelsea)
2011- ''-
2010-finał (Inter)
Bardzo możliwe,że to będą nasi przeciwnicy w półfinale.Nasz jedyny ćwierćfinał z roku 2013 wygląda na tle rywali bardzo mizernie.To coś wspaniałego,wreszcie będziemy wśród najlepszych.Oczywiście,nie chcę zapeszać,bo Monaco to godny przeciwnik,a prywatnie i tak liczę na Atletico i PSG,ale to nie zmienia postaci rzeczy.Jesteśmy o krok od wielkiego wyczynu.Teraz tylko musimy to powtarzać w kolejnych sezonach.
2014-ćwierćfinał (Atletico)
2013-półfinał (Bayern)
2012-półfinał (Chelsea)
2011-Puchar
2010-półfinał (Inter)
2009-Puchar
2008-półfinał (Manchester)
Real
2014-Puchar
2013-półfinał (Borussia)
2012-półfinał (Bayern)
2011-półfinał (Barcelona)
Bayern
2014-półfinał (Real)
2013-Puchar
2012-finał (Chelsea)
2011- ''-
2010-finał (Inter)
Bardzo możliwe,że to będą nasi przeciwnicy w półfinale.Nasz jedyny ćwierćfinał z roku 2013 wygląda na tle rywali bardzo mizernie.To coś wspaniałego,wreszcie będziemy wśród najlepszych.Oczywiście,nie chcę zapeszać,bo Monaco to godny przeciwnik,a prywatnie i tak liczę na Atletico i PSG,ale to nie zmienia postaci rzeczy.Jesteśmy o krok od wielkiego wyczynu.Teraz tylko musimy to powtarzać w kolejnych sezonach.
- zbysioJuve
- Juventino
Ja liczę na to, że ktoś niżej notowany (Porto, Atletico, PSG) z tych trzech pozostałych par ćwierćfinałowych sprawi niespodziankę i zamelduje się w półfinale. Myślę, że zarówno Atletico jak i PSG nie są bez szans. W meczu- PSG - Barsa chyba nie ma wątpliwości za którym zespołem będą kibice JUVE. Mogliby paryżanie pokusić się o wyeliminowanie tych nurków z Katalonii. Oglądam dzisiaj ten mecz w publicznej i mam nadzieję, że nie będzie ciągłych zachwytów jacy to są niesamowici są Messi, Neymar itd. Jednak Laskowski komentuje więc powinno być raczej bez podniety.
FORZA PSG!
FORZA PSG!