Liga Mistrzów 2014/15

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Babinicz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2015, 11:46

Conte na pewno cieszy się z naszego awansu.To Juventino.Nie ma sensu go teraz oczerniać,mówić,że jest słabszy od Maxa,bo to nie prawda.To Conte stworzył obecną drużynę.Odszedł od nas w najlepszym momencie,jako 3-krotny Mistrz.Odszedł,bo miał świetną ofertę z kadry a może prawdziwy powód to przegrany półfinał LE,turnieju,który mieliśmy wygrać.Tam niewiele brakowało,zatem nie byłbym zbyt surowy w ocenie zmagań na europejskim szczeblu drużyny Conte.W tamtym roku był półfinał LE,teraz może być półfinał LM.Postęp jest,i to duży.Ale nie zapominajmy,że dużo w tym zasługi również Conte.On jest współtwórcą tego sukcesu,jest jednym z nas,i nie przedstawiajmy go w kategoriach z zewnątrz.Bo on tak naprawdę nie odszedł,reprezentacja Włoch to ten sam kawałek chleba,a jestem przekonany,że jeszcze kiedyś do nas wróci.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2015, 14:06

Fajnie byłoby to powtórzyć:
Tamten mecz utkwił mi w pamięci ze względu na piękną bramkę Alexa z rzutu wolnego. W rewanżu przegraliśmy 2-3, jednak ogromna zaliczka z pierwszego meczu dała nam wtedy awans do finału.
Co tu dużo gadać, los nam sprzyja w tym sezonie w losowaniu.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2015, 22:54

rufi8 pisze:Fajnie byłoby to powtórzyć:
Tamten mecz utkwił mi w pamięci ze względu na piękną bramkę Alexa z rzutu wolnego. W rewanżu przegraliśmy 2-3, jednak ogromna zaliczka z pierwszego meczu dała nam wtedy awans do finału.
Jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie ten półfinał leciał wtedy w naszej TVP i właśnie ta wspaniała bramka Alexa z calcio pozycione oraz strzał Zidana z końcówki meczu ( dający pewny awans) też utkwiły mi w pamięci. Co do rywalizacji to chyba nie ma się co oszukiwać, że to Juventus jest faworytem tej potyczki. Wiedziałem, że Juve ma dobry bilans potyczek z drużynami francuskimi, ale po sprawdzeniu nie wiedziałem, że jest on aż taki korzystny. Otóż na 10 takich potyczek systemem pucharowym (mecz i rewanż) we wszystkich tych pojedynkach lepszy okazywał się Juventus. Były także 2 mecze z Girondins Bordeaux niekorzystne dla drużyny Juve z tym że były to mecze w grupie LM z 2009 r.. Także mi się też wydaje, że tylko ze względu na ten bilans Juve jest faworytem tego dwumeczu i warto byłoby to wykorzystać, gdyż naprawdę szansa na semifinal jest niepowtarzalna.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 10:56

zbysioJuve pisze:
Jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie ten półfinał leciał wtedy w naszej TVP..
Nie myli. Dodam jednak, ze TVP wybrało do transmisji mecz Real -Borussia ale tam kibice przewrócili bramkę :P Wtedy przenieśli się z transmisją na Stadio Delle Alpi i po 2 min. ujrzeliśmy przepięknego gola Del Piero.

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 12:06

Dragon pisze:
zbysioJuve pisze:
Jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie ten półfinał leciał wtedy w naszej TVP..
Nie myli. Dodam jednak, ze TVP wybrało do transmisji mecz Real -Borussia ale tam kibice przewrócili bramkę :P Wtedy przenieśli się z transmisją na Stadio Delle Alpi i po 2 min. ujrzeliśmy przepięknego gola Del Piero.
No tak, coś chyba już zaczyna mi też świtać, choć za bardzo nie mogę sobie przypomnieć.

Tak swoją drogą to tamtejsze wyeliminowanie Monaco to nie było jednak takie hop - siup. Patrząc po nazwiskach Monaco miało wtedy dobry, młody skład z przyzwoitym trenerem (chyba J. Tigana). Choć młodzi to trzeba było się liczyć z takimi piłkarzami jak Trezeguet, Ikpeba, Benarbia, Christanval, Djetou czy Sagnol wsparte doświadczonym Barthezem i całkiem niezła paczka była w tym Monaco.

Flas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 13:15

zbysioJuve pisze:
Dragon pisze:
zbysioJuve pisze: Jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie ten półfinał leciał wtedy w naszej TVP..
No tak, coś chyba już zaczyna mi też świtać, choć za bardzo nie mogę sobie przypomnieć.
Kojarzę słowa komentatora TVP po przeniesieniu transmisji na Delle Alpi, że w Turynie wszytko organizacyjnie dopięte na ostatni guzik i naturalnie nie ma mowy o żadnym opóźnieniu. Wtedy Juve to była wielka "Marka" inni równali do nas - niestety Europa strasznie nam pod wieloma względami uciekła i teraz musimy gonić. Swoją drogą to były czasy. Oba półfinały w tym samym dniu o tej samej godzinie, transmisja jednego na żywo na TVP 2, później w nocy retransmisja (albo obszerne skróty - nie pamiętam) drugiego.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2015, 13:42

Babinicz pisze:Conte na pewno cieszy się z naszego awansu.To Juventino.Nie ma sensu go teraz oczerniać,mówić,że jest słabszy od Maxa,bo to nie prawda.To Conte stworzył obecną drużynę.Odszedł od nas w najlepszym momencie,jako 3-krotny Mistrz.Odszedł,bo miał świetną ofertę z kadry a może prawdziwy powód to przegrany półfinał LE,turnieju,który mieliśmy wygrać.
Moim zdaniem Conte odszedł bo chciał zaatakować LM, a klub nie zagwarantował mu transferów. Tak - jest lepszy od Maxia bo Conte jednak stworzył mistrzowski team, a Allegri nigdy nie został twórcą samograja. Juventus za Conte jednak w ostatnim sezonie sporo stracił Drużyna grała na stojąco i człapała powoli, a każde przejęcie kończyło się nie szybką kontrą tylko wycofaniem.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 31 marca 2015, 23:58

Od nowego sezonu premie w LM i LE sporo wzrosną(ok 255mln)
http://www.polsatsport.pl/Wiadomosc/wi/ ... index.html

Także kluby bez LM będą tracić krocie do tych grających w LM. Za same wyniki można zgarnąć ponad 10 baniek więcej wygrywając LM a jeszcze kasa z TV.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 16:57

Pytanie nieadekwatne do tematu:

czy istnieją państwa, gdzie o mistrzostwie decyduje ligowy finał rozgrywany systemem pucharowym (np. cztery najlepsze zespoły grające półfinały etc.)?

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 19:12

strzelam, że w MLS tak jest :D

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2015, 23:26

Carvajal chyba zapomniał, że prócz sędziego na murawie są również rozmieszczone kamery. Chłopak dostanie zawieszenie i w rewanżu bankowo nie zagrać. Myślę, że może już w ogóle nie powąchać murawy w tej edycji LM, gdyby Real nawet awansował. A tu całe zajście.

Obrazek
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2015, 12:05

Bardzo się zdziwię jeśli zostanie zawieszony chociaż na jedno spotkanie.

Babinicz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2015, 16:21

Barcelona
2014-ćwierćfinał (Atletico)
2013-półfinał (Bayern)
2012-półfinał (Chelsea)
2011-Puchar
2010-półfinał (Inter)
2009-Puchar
2008-półfinał (Manchester)

Real
2014-Puchar
2013-półfinał (Borussia)
2012-półfinał (Bayern)
2011-półfinał (Barcelona)

Bayern
2014-półfinał (Real)
2013-Puchar
2012-finał (Chelsea)
2011- ''-
2010-finał (Inter)

Bardzo możliwe,że to będą nasi przeciwnicy w półfinale.Nasz jedyny ćwierćfinał z roku 2013 wygląda na tle rywali bardzo mizernie.To coś wspaniałego,wreszcie będziemy wśród najlepszych.Oczywiście,nie chcę zapeszać,bo Monaco to godny przeciwnik,a prywatnie i tak liczę na Atletico i PSG,ale to nie zmienia postaci rzeczy.Jesteśmy o krok od wielkiego wyczynu.Teraz tylko musimy to powtarzać w kolejnych sezonach.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2015, 20:43

Ja liczę na to, że ktoś niżej notowany (Porto, Atletico, PSG) z tych trzech pozostałych par ćwierćfinałowych sprawi niespodziankę i zamelduje się w półfinale. Myślę, że zarówno Atletico jak i PSG nie są bez szans. W meczu- PSG - Barsa chyba nie ma wątpliwości za którym zespołem będą kibice JUVE. Mogliby paryżanie pokusić się o wyeliminowanie tych nurków z Katalonii. Oglądam dzisiaj ten mecz w publicznej i mam nadzieję, że nie będzie ciągłych zachwytów jacy to są niesamowici są Messi, Neymar itd. Jednak Laskowski komentuje więc powinno być raczej bez podniety.

FORZA PSG!

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2015, 21:00

10 minuta i Bayern przegrywa z Porto 2:0 :prochno:

FORZA JUVE!!!
Zablokowany