Liga Mistrzów 2014/15
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie ma co psioczyć, bo ten kurs świadczy o tym, że jesteśmy zdecydowanym faworytem. Tak się jednak zastanawiam, dlaczego tak niski kurs na awans Realu. Wszyscy doskonale wiemy, jak Atletico potrafi grać z klubem zza miedzy. Gdyby nie frajerstwo, mieliby LM w zeszłym sezonie.yanquez pisze:Bwin ciekawie typuje. Każdy mecz ma faworyta i spośród tych faworytów jesteśmy dopiero na trzecim miejscu.
Kursy na awans do następnej rundy:
Bayern - 1,10
Barcelona - 1,22
Juventus - 1,27
Real - 1,42
Zobaczcie jak wyglądamy na tle Barcy, która jest większym pewniakiem z bardzo mocnym PSG... Buki w nas nie wierzą
Pod względem taktycznym rozegraliśmy perfekcyjnie z bardzo agresywną, grającą wysokim pressingiem ekipą BVB. Sam słusznie zauważyłeś, że Monaco miało furę szczęścia z Twoją ekipą, bo pod względem umiejętności brakowało im bardzo wiele. Dodatkowe 15 minut w Monaco i w 1/4 mielibyśmy ekipę z Londynu.blizzarder pisze:Dobrze sie ustawiaja i utrudniaja rozegranie pilki tak jak przeciwnik by sobie tego zyczyl.
Ja nie wierzę w to, że zlekceważymy rywala. Dwumecz z BVB pokazał, że nasi potrafią mieć jaja i chyba rzeczywiście zaczęli w siebie wierzyć w Europie. Spójrzcie na pojedynek z Benficą (Conte) i BVB (Allegri) - przepaść. To było najlepsze spotkania od czasów rywalizacji z Realem w 2003 czy też trójki wrzuconej Chelsea w Turynie. Nie obchodzi mnie to, że BVB jest w dole itd. Wygrali pewnie swoją grupę, a tym razem po prostu na nic im nie pozwoliliśmy. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że z taką grą i Bayern, i Barca mieliby z nami ogromne problemy.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2015, 16:52 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- JuveGrzesiu
- Juventino
Gdy rano powoli przechodził mi już mega dobry humor po środowym meczu to nagle kolejna dobra nowina!!! xD Mało nie zacząłem skakać na wykładzie z radości jak zobaczyłem, że zostaliśmy My i Monaco 
Głupotą będzie nie skorzystać i nie awansować dalej. W rewanżu z Arsenalem, Monaco grało totalny syf. 15 minut zagrali dobrze, a potem 75 minut jeden z najgorszych meczy w 1/8^^
Ależ się marzy finał Juventus - Bayern i odwdzięczenie się za 2012 i wcześniej 2009 chyba :DDD Po takiej edycji LM mógłbym umierać

Głupotą będzie nie skorzystać i nie awansować dalej. W rewanżu z Arsenalem, Monaco grało totalny syf. 15 minut zagrali dobrze, a potem 75 minut jeden z najgorszych meczy w 1/8^^
Ależ się marzy finał Juventus - Bayern i odwdzięczenie się za 2012 i wcześniej 2009 chyba :DDD Po takiej edycji LM mógłbym umierać

- Paulo
- Juventino
http://sport.wp.pl/kat,2193,page,2,titl ... omosc.html
A to ci numer. Po takim dwumeczu z BVB nawet łonety i wupe pokusiły się o krótki felietonik na temat Juve i to jak chwalący. Miła odmiana po latach wspominania farsopoli (vide Szpak calciopolo
) i innych przytyków w stronę Juve. Oby to było odwrócenie losu na arenie europejskiej i przypomnienie dzisiejszej gimbazie, że Juventus był wielki i może być wielki a nie tylko Barca i Real i tak na zmianę co roku. Spodziewam się, że zaraz zaczną się pojawiać wzmianki w wydarzeniach w tv o Juve 
A to ci numer. Po takim dwumeczu z BVB nawet łonety i wupe pokusiły się o krótki felietonik na temat Juve i to jak chwalący. Miła odmiana po latach wspominania farsopoli (vide Szpak calciopolo

Nie spodziewalbym sie zadnych newsow w tv o Juve. Zobaczcie zreszta, co bylo zaraz po meczu, nigdzie nie widzialem naglowka o swietnym Juve czy cos takiego, pisano o klesce Borussi. Gleboko nasze media maja Juve. I predko sie to nie zmieni ( chyab ze wygram ta Lm lub zagamy w finalePaulo pisze:http://sport.wp.pl/kat,2193,page,2,titl ... omosc.html
A to ci numer. Po takim dwumeczu z BVB nawet łonety i wupe pokusiły się o krótki felietonik na temat Juve i to jak chwalący. Miła odmiana po latach wspominania farsopoli (vide Szpak calciopolo) i innych przytyków w stronę Juve. Oby to było odwrócenie losu na arenie europejskiej i przypomnienie dzisiejszej gimbazie, że Juventus był wielki i może być wielki a nie tylko Barca i Real i tak na zmianę co roku. Spodziewam się, że zaraz zaczną się pojawiać wzmianki w wydarzeniach w tv o Juve

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- rad
- Juventino
Arsenal chyba nie ogarniał gry pozycyjnej i Monaco ich pojechało kontrami, czy się mylę ?
W Juve gra pozycyjna się jakoś klei, a czasami nawet ładnie i składnie to wygląda, a odkąd Morata przyszedł do Juve to i ciekawe kontry się pojawiają. Nie potrafię znaleźć nic co by przemawiało za Monaco. Może jedynie nieprzewidywalnego Berbatova.
W Juve gra pozycyjna się jakoś klei, a czasami nawet ładnie i składnie to wygląda, a odkąd Morata przyszedł do Juve to i ciekawe kontry się pojawiają. Nie potrafię znaleźć nic co by przemawiało za Monaco. Może jedynie nieprzewidywalnego Berbatova.
Monaco ma ciekawy sklad, moutinho, martial, kondogbia, tulalan, kurzawa, berbatov, to nie bylejacy pilkarze. Dziwia mnie troche az tak niskie kursy u bukow na nasz awans.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Cabrini_idol
- Juventino
Moutinho i Kondogbia, tych 2 tylko sie obawiam, reszta skladu to dla mnie NO-namy, nie mozemy z nimi odpsaść. Jeszcze stuletni Berbatov i Carvalho.
Stawiam 3 : 0 u siebie i na wyjedzie 0 : 1.
Jak odpadniemy to będę strasznie zły, bo to slabszy przeciwnik niż BVB.
Stawiam 3 : 0 u siebie i na wyjedzie 0 : 1.
Jak odpadniemy to będę strasznie zły, bo to slabszy przeciwnik niż BVB.

- Wojtek
- Juventino
Obecnie Monaco też ograłoby BVB, także raczej nie jest to słabszy przeciwnik.Cabrini_idol pisze:Jak odpadniemy to będę strasznie zły, bo to slabszy przeciwnik niż BVB.
TU reakcje piłkarzy Monaco podczas losowania.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ja inaczej uważam, to że ograli Arsenal w pierwszym meczu, to zasluga idealnego meczu Monaco i frajerstwa Arsenalu.
Zobacz na 2 mecz, Monaco grało jak spadkowicz z BPL. Gdyby nie bramkarz to byliby jeszcze wiekszymi frajerami niz Arsenal z 1 meczu.
Jeśli Juventus czagra tak jak w dwumeczu z BVB to ogolimy ich do zera.
Zobacz na 2 mecz, Monaco grało jak spadkowicz z BPL. Gdyby nie bramkarz to byliby jeszcze wiekszymi frajerami niz Arsenal z 1 meczu.
Jeśli Juventus czagra tak jak w dwumeczu z BVB to ogolimy ich do zera.

- Kamex22
- Juventino
Panowie. Nie pompujmy balonika. Arsenal też już się witał z gąską po losowaniu i co? Sfrajerzyli bo nie docenili. Jak nasi piłkarze podejdą do tego dwumeczu jak Cabrini_idol, to możemy mieć lekkie zdziwko...
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Daleki jestem do zaliczania nas już w tym momencie do grona najlepszej czwórki Europy, ale faworytami jesteśmy zdecydowanymi. Już po reakcjach piłkarzy Monaco w trakcie losowania było widać, że zdecydowanie woleliby Porto, ale fakty są też takie, że drużyna z Portugalii to jedyna ekipa z zestawienia, która na papierze dysponuje podobnym potencjałem.
Brak Pogby na pewno nie jest dobrą informacją, ale nie ma co marudzić, bo los jest dla nas łaskawy. Oni nie mają nic do stracenia, ale myślę, że wyjdziemy z odpowiednim nastawieniem. Dawno nie mieliśmy szansy na półfinał z pozycji faworyta. Dawno też nie widziałem tak europejskiego Juventusu.
Monaco w 4 Europy? To się gryzie, więc tym bardziej nie możemy do tego dopuścić.
Brak Pogby na pewno nie jest dobrą informacją, ale nie ma co marudzić, bo los jest dla nas łaskawy. Oni nie mają nic do stracenia, ale myślę, że wyjdziemy z odpowiednim nastawieniem. Dawno nie mieliśmy szansy na półfinał z pozycji faworyta. Dawno też nie widziałem tak europejskiego Juventusu.
Monaco w 4 Europy? To się gryzie, więc tym bardziej nie możemy do tego dopuścić.
- Babinicz
- Juventino
Wracają wspomnienia.Była Borussia,teraz Monaco.Przypomina się półfinał sezonu 97/98,gdzie ograliśmy Monaco 4:1 u siebie po hatt-tricku Alexa i bramce Zidana,by w rewanżu ulec gospodarzom 2:3,przy czym wynik meczu otwórzył ponownie Alex.Jedyny minus to brak Pogby,ale może wróci już Pirlo.No cóż,teraz liga i mecz reprezentacyjny,będzie dużo przerwy.Wygramy to!Nie zlekceważymy ich,za bardzo pragniemy tego awansu:)
- Dybala 4ever
- Juventino
Losowanie dla nas lepsze być po prostu nie mogło. Aczkolwiek przyjąłbym każdego rywala na klatę prócz Barcy i Bayernu. Trzeba też z 2 strony pamiętać, żeby nie przeszarżować z pewnością siebie po awansie z BVB. Owszem zagraliśmy bdb mecz od dawien dawna, ale to narazie 1 mecz. Trzeba powtarzać to kolejnym razem. Monaco nie ma co lekceważyć, mają bdb piłkarzy. Najjaśniejszym punktem tej drużyny jest Yannick Fereira Carrasco naturalizowany Belg. Jest piekielnie szybki, ma niezły drybling. Na niego trzeba będzie uważać. Kiedyś był nawet z nami łączony. Mamy naprawdę wyborną szansę aby awansować. Trzeba tylko podejść dojrzale i z pokorą, a będzie naprawdę dobrze. Liczę, że absencja Pogby się skróci i zagra jeszcze w LM jeśli awansujemy 

Nie chwalilbym sieCabrini_idol pisze:Moutinho i Kondogbia, tych 2 tylko sie obawiam, reszta skladu to dla mnie NO-namy, nie mozemy z nimi odpsaść.
- Cabrini_idol
- Juventino
ale ze co ?
Ok 100 letni Carvalho i Berbatov plus Kondogbia i Moutinho, na sile jeszcze solidny Toulalan. Reszta to NO NAMY. Ok ten Kurzawa, dopiero od niedawna zaczal cos grac i Carrasco.
Wiem wiem, tu sa sami znawcy i namiętni fani Ligue one, i znają nawet 3 ligowych zawodników
A tak powaznie, poza tymi co wymieniłem znacie/znaliście jeszcze pół roku temu innych zawodników Monaco ?
Ok 100 letni Carvalho i Berbatov plus Kondogbia i Moutinho, na sile jeszcze solidny Toulalan. Reszta to NO NAMY. Ok ten Kurzawa, dopiero od niedawna zaczal cos grac i Carrasco.
Wiem wiem, tu sa sami znawcy i namiętni fani Ligue one, i znają nawet 3 ligowych zawodników

A tak powaznie, poza tymi co wymieniłem znacie/znaliście jeszcze pół roku temu innych zawodników Monaco ?