Liga Europy 2014/2015

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2015, 21:06

fazzi pisze:Niech mi ktos cos doradzi, bo nie moge sie zdecydowac. Inter-szkopy, czy toro-ruscy ?
Multiliga :ok:

Skrzypek dostał u siebie 0:3 od Violi i poszedł po końcowym gwizdku się targować z sędziami :lol: No, chyba że dziękował za doliczenie tylko 60 sekund do drugiej połowy, wtedy okej. Ultrasi Romy kazali podobno po meczu zdjąć piłkarzom koszulki, bo są niegodni ich nosić. Zapowiada się zabawna końcówka sezonu w wykonaniu Romy, mogą jeszcze przegrać naprawdę wiele.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 19 marca 2015, 21:32

Inter oddala sie od awansu...1 w plecy

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2015, 21:34

Meczu Romy nie oglądałem. Wydziałem tylko highlight.
:rotfl:
Nie wiem co gorsze, De Sanctis czy Skorupski. :D Kompromitacja! :smile:

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2015, 21:36

VFL punktuje inter jak amatorów.

Piekny widok :D

Napoli I Fiorentina to glowni faworyci Ligi Europy wraz z Sevilla.

A kazda kompromitacja interu cieszy.

Toro jakby udalo sie tak do 70 minuty strzelic na 1 : 0 to moze uda sie wyszarpać dogrywkę.

ps nowa ksywka Kevina , Kevin de Bruyne ,,asysta''

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 marca 2015, 21:50

Co Guarin wlasnie zmascil :shock:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2015, 21:53

zbysioJuve pisze: Niemożliwością jest, żeby zespół pretendujący do drugiego miejsca w lidze tak fatalnie się prezentował
Czy ja wiem? Jak Asa nam 2 lata temu wyjechał na PNA to też nam wszystko siadło na dłuższy czas. A to był zawodnik może równie nie do zastąpienia w tamtym składzie Juve jak Gervinho dziś dla Romy, za to na pewno na boisku zależało od naszego murzynka mniej. Iturbe i Ljajić nie dają rady z zastąpieniem Czarnego Krasicia więc automatycznie od każdego w drużynie wymaga się trochę więcej. A z dwoma emerytami na boisku, których normalnie już trzeba łatać, to na dobrą sprawę Roma gra w ósemkę.

Więc może i pretendowanie do mistrzostwa było, ale złe transfery i chęć oddawania czci idolom kosztem zwycięstw sprawiają, że mogą wypaść poza LM.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2015, 21:57

Ten cienias Icardi to nie wiem ile tych sytuacji powinien mieć, żeby coś strzelił. I to prawie w każdym meczu tak jest. Guarin to samo z 3 metrów, żeby spartolić taką setkę tak samo głowa mała. Kovacić znowu w bramkę nie może się wstrzelić tylko wali obok. Co z tego , że Inter ma przewagę jak znowu nieuwaga w obronie J. Jesusa chyba kończy nadzieję mediolańczyków.
SKAr7 pisze:
zbysioJuve pisze:Niemożliwością jest, żeby zespół pretendujący do drugiego miejsca w lidze tak fatalnie się prezentował

Czy ja wiem? Jak Asa nam 2 lata temu wyjechał na PNA to też nam wszystko siadło na dłuższy czas. A to był zawodnik może równie nie do zastąpienia w tamtym składzie Juve jak Gervinho dziś dla Romy, za to na pewno na boisku zależało od naszego murzynka mniej. Iturbe i Ljajić nie dają rady z zastąpieniem Czarnego Krasicia więc automatycznie od każdego w drużynie wymaga się trochę więcej. A z dwoma emerytami na boisku, których normalnie już trzeba łatać, to na dobrą sprawę Roma gra w ósemkę
Też myślałem, że właśnie Roma dużo traciła gdy nie było Gervinho i Keity, ale przecież oni wrócili a ich gra w ogóle się nie polepszyła a nawet może jeszcze pogorszyła. Także przynajmniej jak dla mnie w tym klubie nie dzieje się dobrze i nie wykluczone, że może po prostu być tam jakiś wewnętrzny konflikt a który nawet nie wypłynął na wierzch. I zgadzam się odnośnie tych emerytów, którzy w jakimś tam stopniu też niszczą ten klub a grając w pierwszym składzie tylko osłabiają zespół.
Ostatnio zmieniony 19 marca 2015, 22:11 przez zbysioJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Flas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 marca 2015, 22:05

Całkiem elegancki mecz w Turynie. Przy odrobienie szczęścia Byki mogą napsuć Zenitowi krwi - chociaż o awans będzie jednak trudno.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 19 marca 2015, 22:42

W Turynie bardzo dobry mecz ale uważam, że sędziowie robią wszystko aby ruskim krzywda się nie stała...z drugiej strony ruscy mają niesamowitego farta...szkoda bo Toro świetny mecz rozgrywa !

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2015, 22:51

Lord Bendtner dobija inter! Torino też nie dało rady.

Tak więc mamy dwie ekipy w 1/4. Oby obie spotkały się dopiero w finale ;)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2015, 23:03

Szkoda Torino. Strasznie mi się Zenit nie podobał. Od 60min. grali na czas. No cóż, sądzę, że gdyby nie czerwona kartka w pierwszym meczu, to Torino grałoby dalej.

Obrazek
Flas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 marca 2015, 23:04

Torino :bravo: żegna się z LE z podniesionym czołem. Szkoda, że bramka nie padła wcześniej, ale to co wyprawiał w bramce bramkarz Rosjan :shock:

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2015, 04:25

AdiJuve pisze:Niektórzy pisali,ze SerieA może spaść za Portugalczyków czy Francuzów, a na dobrą sprawę następny sezon przewaga nad tymi ligami będzie 2x większa niż strata do Anglików:)
Chyba ludzie z umiejętnością analizy na poziomie ameby... większość wiedziała, że Serie A nie jest zagrożona ani dłuższym spadkiem, ani szybkim awansem. Co do ligi angielskiej, nie podniecajcie się już tak, w dłuższej perspektywie w LM będą dochodzić daleko ( w LE pewnie będzie ciągle olewka ). Jeżeli Włosi zaczną na poważnie brać LE jak w tym sezonie, to mimo potęgi finansowej Premiership, są w stanie w perspektywie kilku lat ich wyprzedzić, choć przewiduję, że w takim wypadku mogą się zmieniać na tym trzecim miejscu co rok, dwa. Napoli na 22 miejscu obecnie, oby jeszcze coś dorzucili i ustabilizowali się na poziomie LM, grając tam rok rocznie.
Pewnie za rok Angole( i słaba postawa Włochów w LE ) rozwieją moje powyższe mrzonki o ich dogonieniu.

Choć za rok szykuje się silna obsada LE przez Włochów. Fiorentina już drugi sezon pokazuje, że im zależy, Sampa też pewnie nie oleje tych rozgrywek na rzecz mrzonki o wywalczeniu 3 miejsca w lidze. Lazio ( możliwy awans do LM ) też nie olewa. Nie wiem co z Romą jakby jednak spadli z podium. Powinni ciułać punkty do rankingu, bo mają tam kupę ( a teraz odpadnie im ostatni sezon w LM ), ale pewnie znowu będą się napinać na początku sezonu na mistrza.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2015, 07:46

Brawa dla Torino. Strasznie mi ich szkoda, jakby nie ta czerwona kartka z pierwszego meczu, myślę, że awansowaliby dalej. Fajnie jakby każda słabsza drużyna z Serie A grała z takim zaangażowaniem w Europie.

Na dzień dzisiejszy ranking UEFA za ten rok wygląda następująco:

1. Hiszpania - 16.357 (4 drużyny dalej w grze)
2. Włochy - 16.166 (3)
3. Niemcy - 15.000 (2)
4. Anglia - 13.571 (0)
5. Francja - 10.750 (2)

Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2015, 10:09

Il Fenomeno pisze:Brawa dla Torino. Strasznie mi ich szkoda, jakby nie ta czerwona kartka z pierwszego meczu, myślę, że awansowaliby dalej. Fajnie jakby każda słabsza drużyna z Serie A grała z takim zaangażowaniem w Europie.

Na dzień dzisiejszy ranking UEFA za ten rok wygląda następująco:

1. Hiszpania - 16.357 (4 drużyny dalej w grze)
2. Włochy - 16.166 (3)
3. Niemcy - 15.000 (2)
4. Anglia - 13.571 (0)
5. Francja - 10.750 (2)
Całkiem nieźle oby tylko utrzymać taki wynik do końca :D
A teraz pomyslmy co by było gdyby Parme dopuścili do rozgrywek LE, dobrze sie stalo, ze Torino jednak tam zagrało.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Zablokowany