Bundesliga
- Makiavel
- Juventino
Tak pisałem spory czas temu. Ktoś mi to wypominał, więc czekam na przeprosiny :-) 2-1 u nas to był najniższy wymiar kary, teraz 3-0 na wyjeździe jest wynikiem odpowiednim.Borussia to dziś żałosny, upadł klubik, który musimy odesłać do domu z ładnym bagażem bramek.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
ja powiem tylko tyle iż znalazłem sposób na BVB - wystarczy na początku meczu zdjąć z boiska zawodnika którego najbardziej się obawiają i już nie wiedzą co mają robić
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Effe
- Bawarczyk
Również pisałem od początku, że spokojnie ich pojedziecieMakiavel pisze:Tak pisałem spory czas temu. Ktoś mi to wypominał, więc czekam na przeprosiny :-) 2-1 u nas to był najniższy wymiar kary, teraz 3-0 na wyjeździe jest wynikiem odpowiednim.Borussia to dziś żałosny, upadł klubik, który musimy odesłać do domu z ładnym bagażem bramek.

Po prostu Borussia wraca na swoje miejsce, teraz w Bundeslidze nadchodzi 5 minut Wolfsburga.
- Makiavel
- Juventino
:lol:Maly pisze:ja powiem tylko tyle iż znalazłem sposób na BVB - wystarczy na początku meczu zdjąć z boiska zawodnika którego najbardziej się obawiają i już nie wiedzą co mają robić

"veritas odium parit obsequium amicos"
- Zhx123
- Dortmundczyk
Jak ja rok temu z Realem xD to bylem wysmiewany. A tu rach, ciach pach i 5:0.Effe pisze: Również pisałem od początku, że spokojnie ich pojedziecie![]()
Teraz tez przepowiadam iz monachijska maszyna Pepcia przy pierwszym naprawde mocnym przeciwniku przezyje powtorke z historii. Bo w Bundeslidze to wiadomo, nie ma takiej druzyny ktora moglaby jakos realnie sie postawic.
Marco Reus: Die Borussia ist einfach mein Verein.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Czyli przy kim? Jedynie Barcelona lub Real, realnie patrzac. Chociaz obawiam sie, ze w takiej formie defensywnej nawet jesli Real im cos wkula, Bayern im wkula wiecej.Zhx123 pisze:Jak ja rok temu z Realem xD to bylem wysmiewany. A tu rach, ciach pach i 5:0.Effe pisze: Również pisałem od początku, że spokojnie ich pojedziecie![]()
Teraz tez przepowiadam iz monachijska maszyna Pepcia przy pierwszym naprawde mocnym przeciwniku przezyje powtorke z historii. Bo w Bundeslidze to wiadomo, nie ma takiej druzyny ktora moglaby jakos realnie sie postawic.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
jeśli już tak rozkminiacie to ciekawie wyglądać mógłby dwumecz Bayern vs AM
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Bezbarwnosc, dobrze zorganizowana obrona Borussi, slaba obrona Bayernu, FATALNY NEUER.rad pisze:Nie taki straszny Bayern jak go malują. Ktoś oglądał mecz i może streścić w kilku zdaniach przyczynę porażki Bawarczyków ?

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Główna przyczyna to Neuer. Ja tam nigdy nie rozumiałem jarania się nim i przyznawania mu złotej piłki owszem dobry bramkarz,ale wszystko się jarają głównie jego grą na przedpolu i wprowadzaniem piłki do gry, ale jego umiejętności bronienia to wg mnie nie jest ten poziom to Gigi czy Iker w najlepszej formie, a i w tej chwili Courtois czy De Gea robią na mnie zdecydowanie lepsze wrażenie od Neuera.
- Deutscher
- Dortmundczyk
Przyczyny porażki Bayernu są zawsze takie same - umiejętne organizowanie się w obronie drużyny przeciwnej, skracanie przez nich pola gry, świetne przygotowanie kondycyjne i wysoka skuteczność przy kontrach. Ważnym też jest to, aby nie przegrać z Bawarczykami już przed pierwszym gwizdkiem, co czyni większość zespołów z Bundesligi.
Bayern jest po prostu strasznie ograniczony. Nie potrafią zagrać niczego innego oprócz żałosnej tiki-taki. Blamaż z ubiegłorocznego półfinału LM jest możliwy, ale to zależy na kogo trafią (bo w Porto nie chcę mi się wierzyć).
Bayern jest po prostu strasznie ograniczony. Nie potrafią zagrać niczego innego oprócz żałosnej tiki-taki. Blamaż z ubiegłorocznego półfinału LM jest możliwy, ale to zależy na kogo trafią (bo w Porto nie chcę mi się wierzyć).
- filippo
- Juventino
Może właśnie w kontekście nadchodzących meczów w CL ten mecz okaże się kluczowy. Z Bayernem po prostu można wygrać, trzeba tylko wierzyć i się nie posrać przed pierwszym meczem. Mam nadzieję, że Porto ten mecz dokładnie zanalizuje i dodadzą sobie tym otuchyDeutscher pisze: Ważnym też jest to, aby nie przegrać z Bawarczykami już przed pierwszym gwizdkiem, co czyni większość zespołów z Bundesligi.
forumowy ujadacz
- Sorek21
- Juventino
Jakby na miesiąc wypadli Robben i Ribery to wyszłoby że Bayern to zespół bez ławki z przodu.Praktycznie nie ma kto grać i Guardiola stosuje ustawienie 5-2-3 .
Jeśli uda nam się awansować do półfinału to raczej nie zagramy z Bayernem jeśli tylko UEFA po raz czwarty z rzędu postanowi wcielić w życie plan " januszowy finał marzeń Real -Barcelona "
2012
Real - Bayern
Barcelona -Chelsea
2013
Real-Borussia
Barcelona-Bayern
2014
Real-Bayern
Barcelona - Atletico
więc w tym roku wychodzi
Real - Juventus
Barcelona - Bayern
Przed losowaniem ćwierćfinaĺów pisałem że po raz czwarty Big3 nie wpadną na siebie i sprawdziło się.
Jeśli uda nam się awansować do półfinału to raczej nie zagramy z Bayernem jeśli tylko UEFA po raz czwarty z rzędu postanowi wcielić w życie plan " januszowy finał marzeń Real -Barcelona "
2012
Real - Bayern
Barcelona -Chelsea
2013
Real-Borussia
Barcelona-Bayern
2014
Real-Bayern
Barcelona - Atletico
więc w tym roku wychodzi
Real - Juventus
Barcelona - Bayern
Przed losowaniem ćwierćfinaĺów pisałem że po raz czwarty Big3 nie wpadną na siebie i sprawdziło się.
- Antek666
- Juventino
Bayern, haha.
Swoją drogą jeśli my narzekamy, że Juve się nam starzeje to podobny obraz mamy w Monachium. Lahm, Schweini, Robben, Ribery, Alonso itp wkrótce wyjadą do jakiejś hAmeryki i tyle po nich będzie.
Neuer potrafi często być perfekcyjnie skoncentrowany, choć się wysilałem to nie potrafię sobie obecnie przypomnieć konkretnego przykładu ale często gdy jego drużyna wygrywa a ten ma coś do bronienia to wybroni nawet i trudne piłki.
Ale Robben i Ribery mogliby wypaść to byłoby ciekawiej, a że to piłkarze w przeszłośći dość często mający problemy z urazami to nadzieja jest 
heh...z tym ustawianiem Ligi Mistrzów masz rację, ale niestety przekręty w Fifa i Uefa ujrzą światło dzienne niestety co najwyżej dopiero za kilka lat gdy ludzie za nie odpowiedzialni już nie będą pierdzieć na stołkach.
Bayern ma raka made in spain. Zastanawiam się kiedy przejrzą na oczy, znajdą cojones, przestaną patrzeć na aspekty marketingowe a zaczną patrzeć na aspekty sportowe i...podziękują za współpracę Guardioli.filippo pisze:Może właśnie w kontekście nadchodzących meczów w CL ten mecz okaże się kluczowy. Z Bayernem po prostu można wygrać, trzeba tylko wierzyć i się nie posrać przed pierwszym meczem. Mam nadzieję, że Porto ten mecz dokładnie zanalizuje i dodadzą sobie tym otuchyDeutscher pisze: Ważnym też jest to, aby nie przegrać z Bawarczykami już przed pierwszym gwizdkiem, co czyni większość zespołów z Bundesligi.
Swoją drogą jeśli my narzekamy, że Juve się nam starzeje to podobny obraz mamy w Monachium. Lahm, Schweini, Robben, Ribery, Alonso itp wkrótce wyjadą do jakiejś hAmeryki i tyle po nich będzie.
Hmmm... z tym akurat się nie zgadzam. Fakt, Manuel może i idealny nie jest i ten mecz zawalił po całości, ale i tak pozostaje najlepszym i dla mnie to on przejął schedę po Gigim i Ikerze, który upadł nisko niczym IkarAdiJuve pisze:Główna przyczyna to Neuer. Ja tam nigdy nie rozumiałem jarania się nim i przyznawania mu złotej piłki owszem dobry bramkarz,ale wszystko się jarają głównie jego grą na przedpolu i wprowadzaniem piłki do gry, ale jego umiejętności bronienia to wg mnie nie jest ten poziom to Gigi czy Iker w najlepszej formie, a i w tej chwili Courtois czy De Gea robią na mnie zdecydowanie lepsze wrażenie od Neuera.

Neuer potrafi często być perfekcyjnie skoncentrowany, choć się wysilałem to nie potrafię sobie obecnie przypomnieć konkretnego przykładu ale często gdy jego drużyna wygrywa a ten ma coś do bronienia to wybroni nawet i trudne piłki.
Z tym brakiem ławki Bawarczyków w przodzie chyba trochę przesadzaszSorek21 pisze:Jakby na miesiąc wypadli Robben i Ribery to wyszłoby że Bayern to zespół bez ławki z przodu.Praktycznie nie ma kto grać i Guardiola stosuje ustawienie 5-2-3 .
2012
Real - Bayern
Barcelona -Chelsea
2013
Real-Borussia
Barcelona-Bayern
2014
Real-Bayern
Barcelona - Atletico
więc w tym roku wychodzi
Real - Juventus
Barcelona - Bayern

heh...z tym ustawianiem Ligi Mistrzów masz rację, ale niestety przekręty w Fifa i Uefa ujrzą światło dzienne niestety co najwyżej dopiero za kilka lat gdy ludzie za nie odpowiedzialni już nie będą pierdzieć na stołkach.
- Effe
- Bawarczyk
Przegrane to część tego sportu, więc nie przeżywam kubła zimnej wody od BMG. Irytuje tylko, że porażki Bayernu to dla mnie efekt geniuszu Pepa
Nie rozumiem zachwytów nad jego umiejętnościami. Sceptycy od początku mówili, że w Barcelonie miał taką ekipę, że przeciętniacy też by rządzili. W Bayernie póki co niczego specjalnego nie zrobił, bo jeżeli chodzi o Bundesligę to znów ma ekipę. Błysnąć geniuszem musi w Europie, a o to póki co ciężko.
Jeżeli ktoś myśli, że dwumecz z Porto już jest wygrany to jest w gigantycznym błędzie. Co prawda Portugalczycy chyba nie mają jakiejś super formy, ale z pewnością potrafią kontrować, a to rewelacyjna broń na Bayern Pepa. Mnie żaden rezultat nie zdziwi
Na ok miesiąc wypadł Robben. Szkoda, wiadomo, ale akurat to może być impuls dla Guardioli żeby poszukać nowych wariantów. Ostatnio Bawarczycy byli wręcz uzależnieni od Holendra :doh: Ostatni raz widziałem coś takiego w pierwszym roku Ribery'ego w Monachium, gdzie całą taktyką było "podaj do Francka". Na Bundesligę to wystarczy, a w CL może być znów blamaż.

Jeżeli ktoś myśli, że dwumecz z Porto już jest wygrany to jest w gigantycznym błędzie. Co prawda Portugalczycy chyba nie mają jakiejś super formy, ale z pewnością potrafią kontrować, a to rewelacyjna broń na Bayern Pepa. Mnie żaden rezultat nie zdziwi

Na ok miesiąc wypadł Robben. Szkoda, wiadomo, ale akurat to może być impuls dla Guardioli żeby poszukać nowych wariantów. Ostatnio Bawarczycy byli wręcz uzależnieni od Holendra :doh: Ostatni raz widziałem coś takiego w pierwszym roku Ribery'ego w Monachium, gdzie całą taktyką było "podaj do Francka". Na Bundesligę to wystarczy, a w CL może być znów blamaż.
Nie da się ukryć, że zmiana powoli nadchodzi, ale bez przesady. Zarówno młodzi wychowankowie liczą się już w kadrze, jak i kilku kupnych. Póki co tylko następcy duetu Robbery są poszukiwani, bo u nich spadki dynamiki będą najbardziej zauważalne. Ale na reszcie pozycji nie ma paniki.Antek666 pisze:Swoją drogą jeśli my narzekamy, że Juve się nam starzeje to podobny obraz mamy w Monachium. Lahm, Schweini, Robben, Ribery, Alonso itp wkrótce wyjadą do jakiejś hAmeryki i tyle po nich będzie.