LM 14/15 (1/8): Borussia 0-3 JUVENTUS
- Makiavel
- Juventino
Wiecie po czym poznaje się klasowych graczy? Po tym, że jak coś zawalą to potem stanął na rzęsach, żeby naprawić. Dziś Kielon był wszędzie gdzie powinien być, przecinał każdą nitkę akcji BVB, która była w jego orbicie. Widać było, że jest skupiony na 100% i zmotywowany na 110%.
Świetny mecz Juve. Koncentracja, taktyka, skuteczność (oczywiście mogło być 4-5 do 0 ale 3 to dobry wynik), było wszystko. Fragmentami daliśmy się zepchnąć i było sporo niedokładności ale generalnie gra na piątkę. Totalnie zdominowaliśmy ich w dwumeczu i to 5-1 to najniższy wymiar kary. Myślę, że wysłaliśmy pierwszy, mocny, sygnał, że wracamy na swoje miejsce w Europie.
Świetny mecz Juve. Koncentracja, taktyka, skuteczność (oczywiście mogło być 4-5 do 0 ale 3 to dobry wynik), było wszystko. Fragmentami daliśmy się zepchnąć i było sporo niedokładności ale generalnie gra na piątkę. Totalnie zdominowaliśmy ich w dwumeczu i to 5-1 to najniższy wymiar kary. Myślę, że wysłaliśmy pierwszy, mocny, sygnał, że wracamy na swoje miejsce w Europie.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- jarmel
- Redaktor
Dzięki wielkie! Mam nadzieję, że jeszcze będziesz pojawiał się na naszym forum bo bez wątpienia jesteś kibicem BVB, który pisze najbardziej z sensem na naszej stronieVolverin pisze:Gratulacje, nie mieliśmy żadnych argumentów w tym dwumeczu. U nas kończy się pewna era i będą potrzebne spore zmiany, jeśli mamy wyjść z tego dołka. Teraz czeka nas dłuższy rozbrat z Ligą Mistrzów. A wam życzę dojścia jak najdalej w tej edycji.
Mecz rozegrany genialnie pod względem taktycznym, Maksiu mordo, niechże Cię uścisnę

Ostatnio zmieniony 18 marca 2015, 22:49 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.
#AllegriOut
- MCL
- Juventino
Swoją drogą czy tylko ja stwierdziłem, że już jest po meczu, jak Lichsteiner wziął jakiegoś Dortmundczyka na obieg, po czym... wygrał z nim?

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- pumex
- Juventino
Czemu byłem przekonany, że doczekam się wojczechowego komentarzawojczech7 pisze:Szczęśliwy, nie narzekający Pumex? Można umierać.![]()

Naprawę jestem dumny i na nic nie narzekam. Pierwszy raz od dawien dawna. Można robić screena i zachować dla potomnych
Dzięki, szacun za klasę wypowiedzi!Volverin pisze:Gratulacje, nie mieliśmy żadnych argumentów w tym dwumeczu. U nas kończy się pewna era i będą potrzebne spore zmiany, jeśli mamy wyjść z tego dołka. Teraz czeka nas dłuższy rozbrat z Ligą Mistrzów. A wam życzę dojścia jak najdalej w tej edycji.

- Cabrini_idol
- Juventino
Kurde, i to bez żółtej kartki.
Idealnie taktycznie, idealne kontry. Pereyra w koncu sie obudził.
Evra, bawiuł się tam troszeczkę, jednak doswiadczenie ogromne w LM to jest to.
Tevez, wyrachowana świnia, orze i strzela.
TO był nasz najlepszy mecz zdecydowanie w tym sezoniei oby nie ostatni.
Nawet Kielon pod koniec sie tam bawil z Blaszczykowskim i tym drugim blondynkiem hehe.
Idealnie taktycznie, idealne kontry. Pereyra w koncu sie obudził.
Evra, bawiuł się tam troszeczkę, jednak doswiadczenie ogromne w LM to jest to.
Tevez, wyrachowana świnia, orze i strzela.
TO był nasz najlepszy mecz zdecydowanie w tym sezoniei oby nie ostatni.
Nawet Kielon pod koniec sie tam bawil z Blaszczykowskim i tym drugim blondynkiem hehe.

- Lucas87
- Juventino
No i co płaczki? Coś jeszcze na Allegriego powiecie teraz?
Tevez dziś przeszedł samego siebie. I większość meczu, graliśmy piątką obrońców i jakoś nie zaszkodziło, chyba co nie? Bo to nie cyferki na papierze, są najważniejsze. Pokazali, że każdy jest do ogrania, tylko warunkiem jest zimna krew i brak zbędnego kalkulowania. Wreszcie można wyróżnić cały zespół za walkę i pełną koncentrację. Oby Bonucci i Pogba szybko doszli do siebie. Dziś wielkie święto, po meczu jakiego nie było od dobrych kilku lat, w naszym wykonaniu w europejskich pucharach.

Tevez dziś przeszedł samego siebie. I większość meczu, graliśmy piątką obrońców i jakoś nie zaszkodziło, chyba co nie? Bo to nie cyferki na papierze, są najważniejsze. Pokazali, że każdy jest do ogrania, tylko warunkiem jest zimna krew i brak zbędnego kalkulowania. Wreszcie można wyróżnić cały zespół za walkę i pełną koncentrację. Oby Bonucci i Pogba szybko doszli do siebie. Dziś wielkie święto, po meczu jakiego nie było od dobrych kilku lat, w naszym wykonaniu w europejskich pucharach.

Dziękujemy, sami jesteśmy w szoku. Żadne gadki o słabszej grze BvB, nie umniejszą tego sukcesu!Deutscher pisze:Dawno nie widziałem drużyny, która tak zdominowała Borussię w Dortmundzie. Wielkie brawa dla Juve, awans absolutnie zasłużony. Życzę dalszych sukcesów w obecnej kampanii LM.
A ty Jurgen bierz nagranie z tego meczu, obejrzyj je z pięć razy i ucz się ataku pozycyjnego.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2015, 22:52 przez Lucas87, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbysioJuve
- Juventino
GRAZIE JUVE. To był wspaniały mecz i wspaniały wieczór. Wszyscy bez wyjątku zasługują na brawa, nawet ostatnio tak krytykowany MAXIO
. Wreszcie
jest ten upragniony ćwierćfinał a może być z taką grą jak dzisiaj nawet coś więcej. GRANDE, GRANDE JUVE pokazaliśmy buńczucznym Niemcom, gdzie raki zimują i, że z włoskim mistrzem trzeba się liczyć w Europie.

- Deutscher
- Dortmundczyk
Dawno nie widziałem drużyny, która tak zdominowała Borussię w Dortmundzie. Wielkie brawa dla Juve, awans absolutnie zasłużony. Życzę dalszych sukcesów w obecnej kampanii LM.
A ty Jurgen bierz nagranie z tego meczu, obejrzyj je z pięć razy i ucz się ataku pozycyjnego.
- Kamex22
- Juventino
Adrian27th pisze:Blamaż. Po prostu mecz tragedia. Wynik to jedno ale postawa to drugie.
Jesteśmy zdecydowanie najgorszym zespołem w Lidze Mistrzów, a pewnie jednym z gorszych w historii w ćwierćfinale.
Kopiemy sie po czole, wynik tego nie usprawiedliwia.

- Danielpiero
- Juventino
To był piękny mecz, za ery Conte gralibyśmy na 0-0...
Brawo, brawo, brawo!! Tevez i Morata to na prawdę jedna z lepszych par napastników świata, nie wiedziałem że Morata jest taki szybki :shock:
I jeszcze bez żółtych kartek
Oby z Pogbą i Bonuccim było wszytsko ok
Brawo, brawo, brawo!! Tevez i Morata to na prawdę jedna z lepszych par napastników świata, nie wiedziałem że Morata jest taki szybki :shock:
I jeszcze bez żółtych kartek

Oby z Pogbą i Bonuccim było wszytsko ok
,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
- annihilator1988
- Juventino
Tevez, jako mistrz, Morata jako uczeń. Widać chemię między nimi
Genialny mecz całej ekipy

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- kuba2424
- Juventino
Wybacz że się wtrącę, ale niby po czym tak stwierdzasz? Proszę o konkrety, bo inaczej uznam cię (pewnie nie tylko ja) za ...DURNIA!Adrian27th pisze:Blamaż. Po prostu mecz tragedia. Wynik to jedno ale postawa to drugie.
Jesteśmy zdecydowanie najgorszym zespołem w Lidze Mistrzów, a pewnie jednym z gorszych w historii w ćwierćfinale.
No chyba że to prowokacja - w takim razie kiepska!
Deutscher pisze:Dawno nie widziałem drużyny, która tak zdominowała Borussię w Dortmundzie. Wielkie brawa dla Juve, awans absolutnie zasłużony. Życzę dalszych sukcesów w obecnej kampanii LM.

Ostatnio zmieniony 18 marca 2015, 22:54 przez kuba2424, łącznie zmieniany 3 razy.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
BvB ma kryzys,ale długo nie trzeba będzie czekać by wrócili do LM.Deutscher pisze:Dawno nie widziałem drużyny, która tak zdominowała Borussię w Dortmundzie. Wielkie brawa dla Juve, awans absolutnie zasłużony. Życzę dalszych sukcesów w obecnej kampanii LM.
Buffon lubi stadion w Dortmundzie jak mówił przed meczem ale chyba jeszcze bardziej lubi ten w Berlinie:D
- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
a i jeszcze Allegri fantastycznie poukładał drużynę w przerwie, ogromna przemiana. Powiedziałbym nawet, że na początku drugiej połowy to chyba najładniejszy Juventus w tym sezonie.