Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 13:16

Nie wiem co siedzi w głowach naszych działaczy. Co musi według nich zrobić młody piłkarz by warto było go kupić? W jego wieku nie ma lepszego zawodnika przynajmniej w Serie A oprócz Pogby. Kolejny raz stajemy w sytuacji wyboru między dwoma zawodnikami z jednego klubu i chcemy wziąć tego gorszego by ostatecznie niby wyjść na swoje (Bonucci-Ranocchia) jednak w tej sytuacji różnica jest zbyt wielka i wykup Zazy pozbawia nas chyba całkowicie grania skrzydłami. Szkoda.

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 19:57

Di Maria będzie do wzięcia ;) :C

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 20:04

krystiank pisze:Di Maria będzie do wzięcia ;) :C
przynajmniej za 50 mln pewnie. PSG już czeka by wyrwać go z United. Nie ma co na niego zarzucać sieci, bo w ManU gra tragicznie.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 20:09

Ja też jestem wielkim fanem talentu Berardiego, bardzo chętnie przywitałbym go w Juve, bo ten chłopak ma potencjałby być w przyszłości najlepszym ofensywnym włoskim zawodnikiem, ale na jakiej pozycji miałby u nas występować? Jedynie 4-3-3 w rotacji, a wątpię by Maksiu odpalił taką taktykę.

Chyba, że na b2b jak go tutaj ostatnio jakiś mądrala ustawiał obok Pogby na playmakerze.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 20:21

Di Maria ma problemy osobiste ostatnio. Chatę mu obrobili, żona jakieś lęki ma czy coś takiego. Do tego miał kontuzję bodaj w styczniu. Nie żebym go bronił, tak tylko piszę. Bo fakty są takie, że świetnie zaczął w United, a potem coraz gorzej już było. Ponoć on sam wolał do PSG, ale Fair Play finansowe itd.

Mnie z United dużo bardziej wspominany Mata interesuje, ale przy możliwym odejściu ADM, nie wiem czy byliby go skłonni sprzedać. Pastore w sumie też nie wzgardzę.

Wygląda, że raczej trzeba się nastawiać na to, że nie będzie gry skrzydłami, a szkoda.

Jak odpuścimy Berardiego na rzecz Zazy, to ja pytań nie mam. Takie mam wrażenie, że nasi się boją ryzyka i dlatego nie patrzą w stronę Holandii czy Francji. Wolą kupić kogoś z Udinese bo zna ligę i nie mają obaw, żeby dać za takiego Zazę, Pereyre 15mln, gdzie za taki hajs można by coś poszukać w innych ligach naprawdę ciekawych graczy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 23:00

szymken pisze:Jak odpuścimy Berardiego na rzecz Zazy, to ja pytań nie mam.
Najprawdopodobniej odpuścimy. Bronimy się przed grą skrzydłami jak tylko się da, a Berardi w tej roli odnajduje się najlepiej. Może grać ustawiony jako boczny napastnik lub grać w stylu klasycznego skrzydłowego. Na prawej stronie dalej strach siać będzie Pepe, bo lepszego zawodnika do zagrania 300 minut w sezonie nam nie potrzeba.

Załóżmy, że ta argumentacja ma jakiś sens. Natomiast nie widzę powodu żeby wydawać 15 mln E na kolejnego zawodnika o umiejętnościach rezerwowego, skoro widać, że brakuje zawodników na oba boki obrony (szczególnie lewy, ale po prawej stronie też nie będzie różowo jeśli sytuacja nie ulegnie poprawie). Przynajmniej jeden dobry boczny obrońca powinien znaleźć się w planach transferowych na lato. W środku pola może dziać się wiele rzeczy, ale Pereyra i Sturaro raczej nie dorównają poziomowi Marchisio, Pogbie i Vidalowi. Pirlo już powoli przestaję liczyć. Na trequartistę lub do ataku brakuje nam trzeciego do tanga, bo poziom trzymają tylko Tevez z Moratą. Rezerwa bardzo mizerna, a Coman ma spore szanse, że odejdzie na wypożyczenie.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 23:10

Arbuzini pisze:
szymken pisze:Jak odpuścimy Berardiego na rzecz Zazy, to ja pytań nie mam.
Najprawdopodobniej odpuścimy. Bronimy się przed grą skrzydłami jak tylko się da, a Berardi w tej roli odnajduje się najlepiej. Może grać ustawiony jako boczny napastnik lub grać w stylu klasycznego skrzydłowego. Na prawej stronie dalej strach siać będzie Pepe, bo lepszego zawodnika do zagrania 300 minut w sezonie nam nie potrzeba.
Nie wiem czy mieliśmy kiedyś taką dobrą sytuacje by pozyskać gracza o takich możliwościach i umiejętnościach. Berardi jest no praktycznie podany na tacy. Wszystko załatwione...a ci nie.
W marzeniach widzę formację 4-2-3-1 gdzie za napastnikiem gra Anderson, na prawej Berardi, z lewej Morata i wysuniętym Tevezem :P W snach wygląda to niesamowicie. Spróbujcie.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 23:11

Arbuzini masz racje, dlatego wydaje mi się, że Pastore by rozwiązał sporo problemów. Może zagrać jako podwieszony i dobrze operować piłką wyżej, za plecami napastników, również może zagrać w środku pomocy zastępując kogoś z MVP. Jak były plotki na jego temat to ile miał wynieść jego transfer? 30 milionów? W takim wypadku od razu bym robił przelew. Pastore, jakieś ogarnięte misie na boki obrony (lewa strona wiadomo, ale naprawdę od długiego czasu nie mogę patrzeć na Lichego), to powinny być Nasze priorytety. A co do Zazy to też mnie średnio przekonuje.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 23:22

Myślę, że w naszym zarządzie nie zasiadają sami idioci i widzą to co każdy przeciętny zjadacz chleba, a mianowicie to, że wydawanie 30 mln na Zazę i Pereyrę jest całkowicie pozbawione sensu i zniszczyłoby nam całe Mercato (chyba, że mamy nieograniczone środki finansowe).

Pastore jak najbardziej dobra opcja, nawet kosztem sprzedaży Berardiego, którego moglibyśmy oddać z opcja wykupu po roku za jakieś 18-20 mln. Oczywiście sprowadzenie Pastore oraz Berardiego już teraz dałoby znacznie więcej możliwości i mogłoby pozwolić na przejście z średniowiecznego stylu gry do nowoczesnego zdatnego do oglądania grania skrzydłami.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2015, 23:56

Urbi27 pisze:Pastore oraz Berardiego już teraz dałoby znacznie więcej możliwości i mogłoby pozwolić na przejście z średniowiecznego stylu gry do nowoczesnego zdatnego do oglądania grania skrzydłami.
Wątpie czy sprowadzimy obu. Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią raczej o przybyciu Zazy. Ciekawe kto zrobi mu miejsce. Najprawdopodobniej obawiam się że będzie to Llorente, pisze świadomie obawiam się, ponieważ polubiłem tego chłopa. A przybycie Pastore też wydaje się dość logiczne i układające się w całość, toż już w tym okienku gazety rozpisywały się o wielkiej chęci wykupu przez PSG z Dortmundu Reusa.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 01:22

Pastore to zupełnie inna historia. Miał swoje wzloty i upadki, ale to zawodnik bardzo wszechstronny i "ustawny" na boisku. Z zamysłem nie piszę, że uniwersalny, bo tak określani w naszej drużynie są przeważnie zawodnicy typu Padoina, czy wcześniej Hasana.

Argentyńczykowi w tym względzie raczej bliżej do Iniesty niż wcześniej wymienionych zawodników. To piłkarz na poziomie naszych najlepszych graczy. Ktoś kto w obecnej sytuacji kadrowej powinien grać naprawdę dużo, szczególnie przy tej przytoczonej wcześniej uniwersalności. Rozpatrywanie go w kontekście Zazy to jakiś ponury żart. Cena za Javiera ma być podobno atrakcyjna właśnie ze względu na to, że w swojej karierze był dotychczas nierówny i jego kontrakt wygasa w czerwcu 2016. Mówi się o kwocie w okolicy 20 mln E.

A propos kończących się kontraktów. Podobno BVB i Wolfsburg walczą o Ayewa. Nie miałem wielkich nadziei na sprowadzenie zawodnika OM, ale zwyczajnie żal mi, że nie interesujemy się takimi piłkarzami. Zawodnik trochę w stylu Asamoaha, ale bardziej ofensywny i z jajami. Idealny do uzupełnienia kadry na lewym skrzydle i w środku pola, do tego ma spore doświadczenie w LM. Myślę, że miałby u nas sporo okazji do gry, a na środku ataku wymiennie mogliby grać Tevez i Morata. Obecnie żal patrzeć, że w 4312 Carlos udziela się w pomocy aktywniej i skuteczniej od Pereyry.

Wilki podobno sondują też sytuację Berardiego więc nie jest tak do końca, że nikt się nim nie interesuje. Miejcie też na uwadze, że to w 50% nasz zawodnik, co pewnie przekłada się na mniejszą ilość zapytań ze strony innych klubów. Moim zdaniem na tę chwile szkoda trzymać go dłużej w Sassuolo. W zeszłym sezonie grał ustawiony wysoko i grał dla siebie, w tym bardzo poprawił rozegranie i grę w defensywie. Po boisku porusza się z głową. Czas na kolejny klub, z prowincji wyciągnął już wszystko co się da. Bierzemy go albo pozwalamy mu na dalej rozwijać karierę, niekoniecznie we Włoszech.

mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 10:46

http://www.sport.pl/pilka/1,65083,17585 ... xSportLink

Perspektywy przed Serie A marne, a na końcu ciekawy wniosek o demografii we Włoszech

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 11:18

Słaby artykuł kogoś kto nie ma pojęcia o sytuacji w europejskiej piłce, jak i nie zna się na ekonomii. Tyle w temacie.

Artykuł jakiegoś randoma z internetów.

Co do mercato. Nie wyobrażam sobie odpuszczenia Berardiego! Trzymam Nedveda za słowo, że to przyszłość Juve.

mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 12:23

Dziennikarz sport. Pl randomem? Ciekawe. Czekam na rrozwinięcie myśli z twojej stron, bo nie wiem czemu tekst jjest słaby. Nie wiem czy to wwina mojego ttelefonu czy fforu, aale dubluje mi litery :(

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2015, 12:56

mcsqrczybyk pisze:Dziennikarz sport. Pl randomem?
Może nie random, ale najbardziej żałosna strona sportowa na internecie. Ilość błędów w ich artykułach jest powalająca. Czasem wchodzę na tą strone, żeby poczytać komentarze i się pośmiać. O ich amatorszczyźnie świadczy chociażby podpis pod pierwszym zdjęciu, na którym ukazany jest Doumbia, a redaktor podpisał, że jest to Mauri. :whistle: Takie byki są w KAŻDYM artykule.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2015, 14:27 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany