LM 14/15 (1/8): Borussia 0-3 JUVENTUS
- JuveGrzesiu
- Juventino
A ja stawiam w ciemno że po 70 minucie Morata znów złapie jakąś bezsensowną kartkęfilippo pisze:ja p-ole. Sami kosiarze. To ze Vidal, Lichy i Pereyra dostana zolta to pewneCabrini_idol pisze:Boli też trochę to, że mamy 5 zagrozonych zóltymi kartkami.
Pogba,Vidal,Pereyra,Lichy,Morata.

- bendzamin
- Redaktor
Doniesienia po ostatnim treningu mówią, że Allegri skłania się jednak ku 4-3-1-2 (Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Vidal, Marchisio, Pogba - Pereyra - Tevez, Morata). W zasadzie to chyba dobrze, bo można powiedzieć, że w pierwszym meczu to ustawienie się sprawdziło. Liczę na to, że nie wyjdziemy nastawieni mocno defensywnie, bo strzelenie jednej bramki na wyjeździe znacząco poprawia naszą sytuację, a ich obrona w pierwszym meczu zagrała jak totalne ogórasy.
- wloski
- Juventino
A zaś bramka strzelona przez nich u nas mocno faworyzuje jutrzejszych gospodarzy i trzeba uważać, żeby nie dostać jakiegoś bęcka.bendzamin pisze:Doniesienia po ostatnim treningu mówią, że Allegri skłania się jednak ku 4-3-1-2 (Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Vidal, Marchisio, Pogba - Pereyra - Tevez, Morata). W zasadzie to chyba dobrze, bo można powiedzieć, że w pierwszym meczu to ustawienie się sprawdziło. Liczę na to, że nie wyjdziemy nastawieni mocno defensywnie, bo strzelenie jednej bramki na wyjeździe znacząco poprawia naszą sytuację, a ich obrona w pierwszym meczu zagrała jak totalne ogórasy.
- Kamex22
- Juventino
Ja jednak jestem za tym, żeby w tym meczu zagrało BBC. 3-5-2 na autobusy się nie sprawdza, ale przecież BVB nie będzie się broniło całą 11, bo muszą strzelić.
Gdyby nie powrót Barzy, w ogóle bym nie był za 3-5-2, jednak on ma w sobie coś takiego, co głęboko uspokaja...
Gdyby nie powrót Barzy, w ogóle bym nie był za 3-5-2, jednak on ma w sobie coś takiego, co głęboko uspokaja...
- pumex
- Juventino
Coś, co mnie zazwyczaj uspokaja, ma Żywiec Porter w ilości 2Kamex22 pisze:Gdyby nie powrót Barzy, w ogóle bym nie był za 3-5-2, jednak on ma w sobie coś takiego, co głęboko uspokaja...

Dwie myśli przerażają:
1. Że Juventus przegrał 5 z 6 poprzednich wyjazdów w Champions League
2. Że ewentualne odpadnięcie (tfu, tfu) praktycznie zakończy ten sezon. W marcu! Oczywiście lepiej mieć 14 punktową przewagę w lidze niż jej nie mieć i walczyć o scudetto do samego końca, ale jednak 'trochę' przykro by było.
3-5-2 czy 4-3-1-2? Nie mam pojęcia co lepsze. Niby teoretycznie nasze 3-5-2 lepiej nadaje się do obrony rezultatu, ale trudniej w nim wyprowadzić udaną kontrę, a przecież tego typu element jutro również będzie ważny.
Liczę na ćwierćfinał, ot tak, po prostu.

- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Śniło mi się, że przegraliśmy 4-0 :doh:. Jutro będą emocje, mam nadzieję że Nasi nie dadzą czterech liter i przejdą BVB. Liczę na wybitne zawody kogoś z trójki Pogba-Vidal-Tevez. Ehh byle do przodu, żaden wynik mnie nie zdziwi.
- Makiavel
- Juventino
Mnie pociesza to, że wszystko jest w nogach i głowach naszych graczy. Myślę, że na BVB starczy dobry występ Pogby + Teveza/Moraty i przyzwoity reszty drużyny. Jeśli nie przegrają tego meczu przed wejściem na boisko - mentalnie, to myślę, że wystarczyć będzie rozsądna gra, jak w meczu z Romą (do chwili, gdy spadł ich gracz). Tevez (niestety ostatnio pod formą), Pogba, Vidal, Kielon muszą w końcu zagrać mecz na 100% możliwości, więc czemu nie ten jutrzejszy?
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- zbysioJuve
- Juventino
Spokojna głowa, sny się nie sprawdzają, a jak coś to najwyżej na odwrótSmok-u pisze:Śniło mi się, że przegraliśmy 4-0 :doh: .
Może nie to, że się chcę przyczepić, ale chyba z tego co mi wiadomo, przegraliśmy 4 wyjazdy z ostatnich 6. W tym szóstym meczu z tego co mi wiadomo padł wynik remisowy. Choć i tak ta statystyka meczów wyjazdowych jest po prostu kiepska. Z drugiej zaś strony jeśli chodzi o statystyki to Juve wygrało 3 na 3 wyjazdy z Borussią w Dortmundzie co może być jako takim dodatnim prognostykiem.pumex pisze:Dwie myśli przerażają:
1. Że Juventus przegrał 5 z 6 poprzednich wyjazdów w Champions League
2. Że ewentualne odpadnięcie (tfu, tfu) praktycznie zakończy ten sezon.
Szkoda, że nie zagra Barzagli, nawet kosztem Chielliniego, ale widocznie może być jeszcze nie w pełni sprawny i Max po prostu nie chce ryzykować.
- Shadow Marshall
- Juventino
Każdy wynik jest możliwy. Nasi ostatnio grają straszny syf. Nie zdziwi mnie porażka. Znając siłę umysłu Allegriego to będzie chciał nie stracić bramki i wymęczyć jakieś 1:0. Ile razy źle kończyły się takie kalkulacje...tego nie wie nikt. Ostatnio na podobnej filozofii odpadła Chelsea. Nic mnie nie zdziwi.
- Cabrini_idol
- Juventino
Jedno jest jest pewne, jesli beda karne to nie ogladam, nie przezylbym tego.

- Shadow Marshall
- Juventino
Ja nie oglądam w ogóle. Sporo gier do nadrobienia.Cabrini_idol pisze:Jedno jest jest pewne, jesli beda karne to nie ogladam, nie przezylbym tego.
- pablo1503
- Juventino
Ja się pociłem przed kilkoma minutami przy karnych Atletico - Bayer, więc nawet nie chce myśleć, co by było, gdyby Juve brał udział w konkursie jedenastek.Cabrini_idol pisze:Jedno jest jest pewne, jesli beda karne to nie ogladam, nie przezylbym tego.
Do tej pory, jak graliśmy z mocnymi drużynami, to oddawaliśmy im piłkę. O ile z Realem i Atletico, to miało sens, bo są to drużyny nastawione głównie na kontry, to już nie jestem przekonany, co do Borussi. Mają kilku piłkarzy, którzy świetnie operują z piłką przy nodze. Jak narzucimy swój styl gry i nie popełnimy głupich błędów, to będziemy grali dalej.
Mam już stresa.