LM 14/15 (1/8): Borussia 0-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 20:48

filippo pisze:
Swider10 pisze:
squinter pisze:
Przecież nas pokazują na nsport+, nie ma co narzekać ;)
@edit: koledzy wyżej mnie uprzedzili.
Ja mam wykupiony pakiet C+ z telewizji kablowej i są w nim wszystkie kanały prócz nSport ... jest tyle dostępnych stacji (C+ Sport2, Family, Family2..) a oni transmituja akurat na nSport :/ trudno zostaje ruski sopcast.
Masz jeszcze ZDF (pewnie zakodują) i Canale 5 (który może nie zakodują, bo z reguły wyjazdowe mecze pokazują w otwartym paśmie, ale nie wiadomo)
Sorry, że pytam... ZDF też koduje i blokuje jakoś takie mecze w innych krajach? Serio? Ale w każdym przypadku czy tylko przez jakąś cyfrową platformę? Swoją drogą w laach 90-tych i czasach rozkwitu kablówki w Polsce jedne z pierwszych cycków jakie się w życiu widziało były te z jakichś rtlów, dsfów i innych niemieckich kanałów. Nawet i nazwy programów jak "Peep!" zostały mi w głowie. Pewnie nie ja jeden to pamiętam, ale inni się nie przyznają.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 21:07

Antek666 pisze:
filippo pisze:
Swider10 pisze:
Ja mam wykupiony pakiet C+ z telewizji kablowej i są w nim wszystkie kanały prócz nSport ... jest tyle dostępnych stacji (C+ Sport2, Family, Family2..) a oni transmituja akurat na nSport :/ trudno zostaje ruski sopcast.
Masz jeszcze ZDF (pewnie zakodują) i Canale 5 (który może nie zakodują, bo z reguły wyjazdowe mecze pokazują w otwartym paśmie, ale nie wiadomo)
Sorry, że pytam... ZDF też koduje i blokuje jakoś takie mecze w innych krajach? Serio? Ale w każdym przypadku czy tylko przez jakąś cyfrową platformę? Swoją drogą w laach 90-tych i czasach rozkwitu kablówki w Polsce jedne z pierwszych cycków jakie się w życiu widziało były te z jakichś rtlów, dsfów i innych niemieckich kanałów. Nawet i nazwy programów jak "Peep!" zostały mi w głowie. Pewnie nie ja jeden to pamiętam, ale inni się nie przyznają.
Niestety zdarza sie, ze czasem koduja, tłumacząc sie tym ze nie mogą sygnału wysyłać free to air. I niestety jest to na hotbirdzie, czyli satelicie z której korzystają polskie tv cyfrowe. Na astrze moze byc inaczej. W każdym razie na Canale 5 oglądałem mecz z szachtarem na wyjeździe 2 lata temu. Myślę ze mozna liczyc na to ze albo na zdf albo na Canale 5 będzie mecz. Pozdrawiam

No DSF to klasyka. Co niedziele rano bramki z kolejki :) mozna było niemiecki podszkolic

forumowy ujadacz
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 21:20

Powiem tak: w przeszłości udowadnialiśmy już, czy to grając z Liverpoolem, czy z Chelsea, że jednobramkowa zaliczka może być wystarczająca. Udowodnijmy to po raz kolejny.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 23:07

Pytanie czy wyjdziemy z Pereyrą jako 10 czy postawimy na Barzalego i będziemy się bronić przez cały mecz... Osobiście trudno mi sobie wyobrazić abyśmy nie popełnili błędu przez 90 min w obronie, będąc ciśniętym przez BVB (mimo ich ogromnych problemów), a zarazem jestem przekonany, że Allegri właśnie taki sposób na ten mecz wybierze. Przy 3-5-2 (a właściwie 5-3-2) będziemy mieć bardzo ograniczone możliwości przeprowadzenia kontry.

Deutscher

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 01:05

Swider10 pisze:PS. Trochę sie boję tej publiki 80tys ludzi przeciwko Nam :/ oby się nie "zesrali" !
Z racji obowiązkowego montażu krzesełek na miejscach stojących (wymóg UEFA), pojemność Westfalenstadion spada do 65 tys. miejsc.

Co do transmisji w telewizji... myślę, że nie powinno być problemu z obejrzeniem meczu na ZDF. Spokojnie oglądałem na tym kanale potyczkę Anderlechtu z Borussią w fazie grupowej.

Volverin

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 02:06

Niestety nasza forma od momentu meczu w Turynie nie polepszyła się, a nawet pogorszyła. Wynik 1-2 na wyjeździe jest jak najbardziej do odrobienia, ale nie wiem, czy będzie nas na to stać w obecnej dyspozycji. Mam co do tego sporo wątpliwości. Wiele też będzie zależało od wyboru jedenastki przez Kloppa. Pożyjemy, zobaczymy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 10:18

Taki skład prognozuje dzisiejsze wydanie LGDS:

Obrazek

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 10:30

pumex pisze:Taki skład prognozuje dzisiejsze wydanie LGDS:

Obrazek

Nie jestem ogólnie optymistą co do 3-5-2, bo po prostu brakuje nam mocy na wahadlach, Lichy kopie sie od pol roku po czole a Evra w 60-70 minucie oddycha rekawami.

Gdybysmy mieli tam Marcelo który potrafi i zagrać w obornie i kiwnąc na skrzydle to jak najbardziej....

Ale do czego zmierzam, uważam jednak, że w tym konkretnym meczu 3-5-2 to najlepsza mozliwa formacja. W ostatnim meczu z Palermo, nie wiem jak inni ale widzialem dosyc dobry pressing naszych juz na 60-70 metrze. A co najwazniejsze gralismy pewnie w obronie i jak ktoś wspomnial przy obecnosci Barzagliego i ustawieniu 3-5-2 nawet Chiellini przestał sie kopać po czole.

Jeśli chodzi o ten konkretny mecz jestem za 3-5-2. BO priorytetem są tyłuy i organizacja gry, a z przodu zawsze taki Morata czy Tevez potrafią ukuć z niczego, chocby ostatni mecz na Barbara, a okazje będa NA PEWNO, bo z każdą uplywajaca minutą Hummels i Subotić będą coraz blizej naszej bramki operować, a wiemy, że jeśli chodzi o szybkośc to raczej mogą Moracie i Tevezowi wąchać tyły.

BTW, ten awizowany sklad to jest nasza najlepsza jedenastka jeśli chodzi o naszą kadrę, przynajmniej Pereyra nie zagra i wrócimy do naszej trójki Marchisio Pogba Vidal. Kazdy z nich zagra na swojej nominalnej pozycji, wieć powinno być lepiej.
Ostatnio zmieniony 16 marca 2015, 10:41 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 10:36

A Allegri przypadkiem na konferencji po meczu z Palermo nie mówił, że z BvB zagramy 4 z tyłu? Osobiście kompletnie mi bez różnicy jakim ustawieniem zagramy. Liczy się tylko awans do kolejnej rundy.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 10:48

Najwazniejszy mecz sezonu (jak kazdy w LM od dluzszego czasu). Wynik pierwszego spotkania z przeciwnikiem (z calym szacunkiem Dortmundczycy) znajdujacym sie w takiej formie jak BVB powinien nam wystarczyc do awnasu, oczywiscie o ile chcemy sami siebie uwazac za klub aspirujacy do szerokiej europejskiej czolowki. Niestety, to tylko jeden mecz, zdecyduje forma dnia, to czy Chiellini utrzyma sie na nogach w newralgicznych momentach, czy nie przestraszymy sie stawki i zagramy o cos wiecej niz bardzo watpliwe i zawsze ryzykowne 0:0.

Czeka nas co najmniej 90 minut poteznych emocji, chyba najwiekszych od czasu pierwszego meczu z Bayernem dwa lata temu.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 10:49

Poprostu pisze:A Allegri przypadkiem na konferencji po meczu z Palermo nie mówił, że z BvB zagramy 4 z tyłu?
Mówił również, że celem będzie strzelenie bramki :-D Śmiem wątpić. Wyjdziemy 3-5-2 i skończy się 0-0 (chyba, że wykorzystamy jakiś błąd przeciwnika). (BBC i MVP wraca!)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 10:51

Mehehehe pisze: (BBC i MVP wraca!)

Któż mógł sie spodziewać , że w marcu zatęsnikmy za 3-5-2 i trojką w obornie BBC i trojką w pomocy MVP.

Conte sie pewnie usmiechnie
:prochno:

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 10:53

Ale to takie podrabiane MVP, bo orginalne było Marchisio Vidal Pirlo :-D

#AllegriOut
Babinicz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 10:54

Ja uważam,że zwycięskiego składu się nie zmienia i powinniśmy wyjść 4-4-2.Działa mi na nerwy ustawienie 3-5-2 z Lichym jako lewym pomocnikiem.To było dobre na Parmę,ale nie na Ligę Mistrzów.

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 11:08

Swider10 pisze:
squinter pisze:
Swider10 pisze:Jestem po raz kolejny zawiedziony jeżeli chodzi o transmisje! Na głównym Canale nc+ (Canal+ Sport) pokazuja Barce z City to samo w TVP1..., to jakaś hańba! Jak można pokazać mecz w którym na 80% jest już wszysto przesądzone, a starcie gdzie o awans będą walczyć dwie wielkie firmy pokazują na "bocznej" stacji to takie troche zepchnięcie tego meczu na drugi tor, bo przecież jak można nie pokaza wielkiej Barcelony..., kabaret!
Przecież nas pokazują na nsport+, nie ma co narzekać ;)
@edit: koledzy wyżej mnie uprzedzili.
Z czystej ciekawości. Ile Cię kosztuje na miesiąc całość za TV razem z tym pakietem?
Bo za 80zł/mc masz nc+ z całym Canal +, nSport, VOD Canal +, Orange Sport i inne bzdety.
Odkąd w nc + jest serie A, nie widziałem innej możliwości posiadania TV. Wszystkie najważniejsze ligi europy, plus LM i LE.

Nie sądzę, że w nc + dzielą Canal + Sport i nSport+ na lepszy i gorszy.

Co do meczu to tym razem o te 3-5-2 jestem jakoś dziwnie spokojny, że będzie dobrze.

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Zablokowany