LM 14/15 (1/8): Borussia 0-3 JUVENTUS
- Antek666
- Juventino
Sorry, że pytam... ZDF też koduje i blokuje jakoś takie mecze w innych krajach? Serio? Ale w każdym przypadku czy tylko przez jakąś cyfrową platformę? Swoją drogą w laach 90-tych i czasach rozkwitu kablówki w Polsce jedne z pierwszych cycków jakie się w życiu widziało były te z jakichś rtlów, dsfów i innych niemieckich kanałów. Nawet i nazwy programów jak "Peep!" zostały mi w głowie. Pewnie nie ja jeden to pamiętam, ale inni się nie przyznają.filippo pisze:Masz jeszcze ZDF (pewnie zakodują) i Canale 5 (który może nie zakodują, bo z reguły wyjazdowe mecze pokazują w otwartym paśmie, ale nie wiadomo)Swider10 pisze:Ja mam wykupiony pakiet C+ z telewizji kablowej i są w nim wszystkie kanały prócz nSport ... jest tyle dostępnych stacji (C+ Sport2, Family, Family2..) a oni transmituja akurat na nSportsquinter pisze:
Przecież nas pokazują na nsport+, nie ma co narzekać
@edit: koledzy wyżej mnie uprzedzili.trudno zostaje ruski sopcast.
- filippo
- Juventino
Niestety zdarza sie, ze czasem koduja, tłumacząc sie tym ze nie mogą sygnału wysyłać free to air. I niestety jest to na hotbirdzie, czyli satelicie z której korzystają polskie tv cyfrowe. Na astrze moze byc inaczej. W każdym razie na Canale 5 oglądałem mecz z szachtarem na wyjeździe 2 lata temu. Myślę ze mozna liczyc na to ze albo na zdf albo na Canale 5 będzie mecz. PozdrawiamAntek666 pisze:Sorry, że pytam... ZDF też koduje i blokuje jakoś takie mecze w innych krajach? Serio? Ale w każdym przypadku czy tylko przez jakąś cyfrową platformę? Swoją drogą w laach 90-tych i czasach rozkwitu kablówki w Polsce jedne z pierwszych cycków jakie się w życiu widziało były te z jakichś rtlów, dsfów i innych niemieckich kanałów. Nawet i nazwy programów jak "Peep!" zostały mi w głowie. Pewnie nie ja jeden to pamiętam, ale inni się nie przyznają.filippo pisze:Masz jeszcze ZDF (pewnie zakodują) i Canale 5 (który może nie zakodują, bo z reguły wyjazdowe mecze pokazują w otwartym paśmie, ale nie wiadomo)Swider10 pisze:
Ja mam wykupiony pakiet C+ z telewizji kablowej i są w nim wszystkie kanały prócz nSport ... jest tyle dostępnych stacji (C+ Sport2, Family, Family2..) a oni transmituja akurat na nSporttrudno zostaje ruski sopcast.
No DSF to klasyka. Co niedziele rano bramki z kolejki

forumowy ujadacz
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Pytanie czy wyjdziemy z Pereyrą jako 10 czy postawimy na Barzalego i będziemy się bronić przez cały mecz... Osobiście trudno mi sobie wyobrazić abyśmy nie popełnili błędu przez 90 min w obronie, będąc ciśniętym przez BVB (mimo ich ogromnych problemów), a zarazem jestem przekonany, że Allegri właśnie taki sposób na ten mecz wybierze. Przy 3-5-2 (a właściwie 5-3-2) będziemy mieć bardzo ograniczone możliwości przeprowadzenia kontry.
- Deutscher
- Dortmundczyk
Z racji obowiązkowego montażu krzesełek na miejscach stojących (wymóg UEFA), pojemność Westfalenstadion spada do 65 tys. miejsc.Swider10 pisze:PS. Trochę sie boję tej publiki 80tys ludzi przeciwko Namoby się nie "zesrali" !
Co do transmisji w telewizji... myślę, że nie powinno być problemu z obejrzeniem meczu na ZDF. Spokojnie oglądałem na tym kanale potyczkę Anderlechtu z Borussią w fazie grupowej.
- Volverin
- Dortmundczyk
Niestety nasza forma od momentu meczu w Turynie nie polepszyła się, a nawet pogorszyła. Wynik 1-2 na wyjeździe jest jak najbardziej do odrobienia, ale nie wiem, czy będzie nas na to stać w obecnej dyspozycji. Mam co do tego sporo wątpliwości. Wiele też będzie zależało od wyboru jedenastki przez Kloppa. Pożyjemy, zobaczymy.
- Cabrini_idol
- Juventino
pumex pisze:Taki skład prognozuje dzisiejsze wydanie LGDS:
Nie jestem ogólnie optymistą co do 3-5-2, bo po prostu brakuje nam mocy na wahadlach, Lichy kopie sie od pol roku po czole a Evra w 60-70 minucie oddycha rekawami.
Gdybysmy mieli tam Marcelo który potrafi i zagrać w obornie i kiwnąc na skrzydle to jak najbardziej....
Ale do czego zmierzam, uważam jednak, że w tym konkretnym meczu 3-5-2 to najlepsza mozliwa formacja. W ostatnim meczu z Palermo, nie wiem jak inni ale widzialem dosyc dobry pressing naszych juz na 60-70 metrze. A co najwazniejsze gralismy pewnie w obronie i jak ktoś wspomnial przy obecnosci Barzagliego i ustawieniu 3-5-2 nawet Chiellini przestał sie kopać po czole.
Jeśli chodzi o ten konkretny mecz jestem za 3-5-2. BO priorytetem są tyłuy i organizacja gry, a z przodu zawsze taki Morata czy Tevez potrafią ukuć z niczego, chocby ostatni mecz na Barbara, a okazje będa NA PEWNO, bo z każdą uplywajaca minutą Hummels i Subotić będą coraz blizej naszej bramki operować, a wiemy, że jeśli chodzi o szybkośc to raczej mogą Moracie i Tevezowi wąchać tyły.
BTW, ten awizowany sklad to jest nasza najlepsza jedenastka jeśli chodzi o naszą kadrę, przynajmniej Pereyra nie zagra i wrócimy do naszej trójki Marchisio Pogba Vidal. Kazdy z nich zagra na swojej nominalnej pozycji, wieć powinno być lepiej.
Ostatnio zmieniony 16 marca 2015, 10:41 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
A Allegri przypadkiem na konferencji po meczu z Palermo nie mówił, że z BvB zagramy 4 z tyłu? Osobiście kompletnie mi bez różnicy jakim ustawieniem zagramy. Liczy się tylko awans do kolejnej rundy.
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Najwazniejszy mecz sezonu (jak kazdy w LM od dluzszego czasu). Wynik pierwszego spotkania z przeciwnikiem (z calym szacunkiem Dortmundczycy) znajdujacym sie w takiej formie jak BVB powinien nam wystarczyc do awnasu, oczywiscie o ile chcemy sami siebie uwazac za klub aspirujacy do szerokiej europejskiej czolowki. Niestety, to tylko jeden mecz, zdecyduje forma dnia, to czy Chiellini utrzyma sie na nogach w newralgicznych momentach, czy nie przestraszymy sie stawki i zagramy o cos wiecej niz bardzo watpliwe i zawsze ryzykowne 0:0.
Czeka nas co najmniej 90 minut poteznych emocji, chyba najwiekszych od czasu pierwszego meczu z Bayernem dwa lata temu.
Czeka nas co najmniej 90 minut poteznych emocji, chyba najwiekszych od czasu pierwszego meczu z Bayernem dwa lata temu.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Mówił również, że celem będzie strzelenie bramki :-D Śmiem wątpić. Wyjdziemy 3-5-2 i skończy się 0-0 (chyba, że wykorzystamy jakiś błąd przeciwnika). (BBC i MVP wraca!)Poprostu pisze:A Allegri przypadkiem na konferencji po meczu z Palermo nie mówił, że z BvB zagramy 4 z tyłu?
- Cabrini_idol
- Juventino
Mehehehe pisze: (BBC i MVP wraca!)
Któż mógł sie spodziewać , że w marcu zatęsnikmy za 3-5-2 i trojką w obornie BBC i trojką w pomocy MVP.
Conte sie pewnie usmiechnie

- January
- Juventino
Z czystej ciekawości. Ile Cię kosztuje na miesiąc całość za TV razem z tym pakietem?Swider10 pisze:Ja mam wykupiony pakiet C+ z telewizji kablowej i są w nim wszystkie kanały prócz nSport ... jest tyle dostępnych stacji (C+ Sport2, Family, Family2..) a oni transmituja akurat na nSportsquinter pisze:Przecież nas pokazują na nsport+, nie ma co narzekaćSwider10 pisze:Jestem po raz kolejny zawiedziony jeżeli chodzi o transmisje! Na głównym Canale nc+ (Canal+ Sport) pokazuja Barce z City to samo w TVP1..., to jakaś hańba! Jak można pokazać mecz w którym na 80% jest już wszysto przesądzone, a starcie gdzie o awans będą walczyć dwie wielkie firmy pokazują na "bocznej" stacji to takie troche zepchnięcie tego meczu na drugi tor, bo przecież jak można nie pokaza wielkiej Barcelony..., kabaret!
@edit: koledzy wyżej mnie uprzedzili.trudno zostaje ruski sopcast.
Bo za 80zł/mc masz nc+ z całym Canal +, nSport, VOD Canal +, Orange Sport i inne bzdety.
Odkąd w nc + jest serie A, nie widziałem innej możliwości posiadania TV. Wszystkie najważniejsze ligi europy, plus LM i LE.
Nie sądzę, że w nc + dzielą Canal + Sport i nSport+ na lepszy i gorszy.
Co do meczu to tym razem o te 3-5-2 jestem jakoś dziwnie spokojny, że będzie dobrze.
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala