Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2015, 12:46

sebatiaen pisze:Marcie czelność hejtować Falcao?
On jak by do nas przyszedł to w samej seriea strzelił by 40 bramek.
Jeżeli gość powróci do starej dobrej formy i obniży po głupim sezonie który mu zniszczyła kontuzja żądania finansowe związane z kontraktem to będzie najlepszy napadzior świata.
Przecież on jest genialny, jak można go nie chcieć:)?????
Monaco wiele już teraz nie będzie chciało a myślę że po takim sezonie 5/6 mln euro wydawać się może jak najbardziej realne.
Falcao jest genialnym napastnikiem co udowodnił w Athletico, pamiętacie jak Chelsea 3 strzelił?
On jeszcze przy dobrym sztabie fizjoterapeutów 3,4 lata pogra na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> poziomie.

Porto 51 (41)
Athletico 68 (52)
Monaco 20 (11)
United 17 (4)

To są jego staty z 4 ostatnich klubów, już w Monaco złapał kontuzję a potem w United wiadomo co się działo.
Jeżeli uda na się to co udało z Pirlo/Tevezem/Barzaglim/ i nawet Evrą to jestem pewien że Falcao pobiłby rekord strzelonych bramek w seriea i na strzelał by też w LM.

Narzekanie na to że nasi mogą sprowadzić Falcao właśnie w tym momencie jest dla mnie strasznie kretyńskie i pokazuję jak co poniektórzy nie kumają piłki nożnej.
Falcao podniesie jakość naszego zespołu być może jeszcze bardziej od tego jak Zlatan podniósł poziom Milanu z 3 lata temu.
Rzecz w tym ile będzie kupno takiego "kota w worku" nas, łącznie, kosztować. Wiadomo, że gdyby udało się go wypożyczyć czy pozyskać za niewielkie pieniądze to super, wtedy nawet jak się nie odbuduje to nie będzie wielkiej straty. Ale jeśli to miałby być nasz top transfer w oknie letnim to ryzyko jest ogromne, bo wcale do dawnej formy wrócić nie musi.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2015, 13:07

Makiavel wszyscy wielcy którzy chwalą sobie Juve, podkreślają ten spokój który nas odróżnia od Mediolanu i tym bardziej innych wielkich miast w Europie.
U nas wielu już się odbudowało i myślę że warto zaryzykować właśnie z tym gościem, on jeszcze ma bardzo wiele do zaoferowania.
Wyobrażasz sobie Falcao w formie;)??????
Bajka.
Nie wierzę że on nagle stracił swój talent do tego zarobilibyśy na nim, on jest dobrym bajerem marketingowym, żeby nie napisać że świetnym:)))))

Marotta nie sprowadzi go za 50 mln, nie jest głupi po tym sezonie jego wartość bardzo spadła, nikt z wielkich nie da za niego na obecną chwilę 30 mln euro, on będzie wypożyczony po sezonie, top kluby w europie mają bardzo dobrych napastników i nie będą ryzykować wydawaniem ponad 30 mln euro za typa który w tym roku poprostu zawalił.
Juve musi szukać takich okazji a spokój ambicje samego Juve mogą mu tylko pomóc.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 13 marca 2015, 13:26

Po tym co Marotta mówił,że latem mogli wziąć Falcao wcale się nie zdziwię jak latem spróbują go wyrwać,ale pewnie tylko wypożyczenie.Kolumbijczyk w formie to absolutny top,ale nie wiadomo czy po takiej kontuzji da radę wrócić do formy.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2015, 13:59

Jeżeli chodzi o Falcao jedynym problemem jest Doyen sport.
Firma która zarabia na takich jak on, działają głównie w Portugalii i powoli wchodzą na rynek Włoski.
Przy 29 letnim Falcao nie wiem jak by to miało wyglądać, żeby nie było tak że Falcao pogra rok i go znowu będą chcieli sprzedać.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2015, 14:07

sebatiaen pisze:Jeżeli chodzi o Falcao jedynym problemem jest Doyen sport.
Firma która zarabia na takich jak on, działają głównie w Portugalii i powoli wchodzą na rynek Włoski.
Przy 29 letnim Falcao nie wiem jak by to miało wyglądać, żeby nie było tak że Falcao pogra rok i go znowu będą chcieli sprzedać.
Czytalem na ten temat, prezes Sportingu zrobil shitstorm w FIFA, poniewaz firma ta dzialala na zasadzie "Third party ownership" czyli sprzedawala (nie jak we Wloszech kluby) dana ilosc procentowa pilkarza po obnizonej cenie. Niby spoko, dla biedniejszych klubow - lub nie tak bogatych - Porto, Benfica, Sporting - woda na mlyn. Gorzej, ze gdy pilkarz nie dostawal podwyzki, badz byl smutny, badz nie dostawal zgody na transfer, tudziez generalnie cos mu nie odpowiadalo w klubie - firma wplatywala sie w interesy klubu jak to bylo z Marcosem Rojo i transferem do Manchesteru grozac transferami, zadajac podwyzek czy nawet namawiajac pilkarza do zaprzestania treningow. Od bodajze konca kwietnia transfery maja byc przeprowadzane z klubu do klubu, a wlasnosc kart ma byc TYLKO wlasnoscia klubowa, a nie wlasnoscia podmiotow trzecich. W Anglii juz dawno to bylo zabronione (po przypadku Teveza jak jeszcze gral w West Ham), natomiast teraz w calej FIFA te praktyki maja byc zabronione ;) Wiec nie przejmowalbym sie nimi.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2015, 14:19

Tak tylko czy ten problem zniknie?
Ciekaw jestem jak taka Doyen sport będzie nadal działać.
Słyszałem że ten cały MR. Bee co chce kupić Milan próbuje dogadać się właśnie z tą grupą, część pieniędzy od nich zabrać, czyli Doyen.
Czy takie grupy nie będą poprostu inwestować w kluby? i czy nie zrobią sobie z tych klubów czysty monopol?
To jest niebezpieczne i to bardzo.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2015, 15:57

Barceloniści naczytali się plot, że Pogba będzie u nich grał i jarają się...zdementujcie to i powiedzcie, że to zwykłe ploty...wiem, że Pogba na dłuższą metę jest nie do zatrzymania ale niech idzie gdziekolwiek tylko nie tam...najbardziej znienawidzony przeze mnie klub !

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2015, 16:23

alessandro1977 pisze:Barceloniści naczytali się plot, że Pogba będzie u nich grał i jarają się...zdementujcie to i powiedzcie, że to zwykłe ploty...wiem, że Pogba na dłuższą metę jest nie do zatrzymania ale niech idzie gdziekolwiek tylko nie tam...najbardziej znienawidzony przeze mnie klub !
Też bym tego nie chciał;) Ja uważam, że Paul najbardziej będzie pasował do PSG, wiadomo, że Araby planują wygrać LM w najbliższym czasie i takich piłkarzy potrzebują, poza tym Francuzów tam jak na lekarstwo ;) No i przy okazji można zrobić deal Veratti+Cavani=Pogba :prochno: A tak serio to Verattiego można by w ten deal wciągnąć, co prawda umiejętności,wiek itp podobne, ale to Pogba jest bardziej medialny przez co droższy więc powinniśmy to wykorzystać ;)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2015, 17:17

Przeciwko takim interesom nie miałbym niczego przeciw ale wątpię aby sam Pogba chciał już wrócić do Francji...osobiście uważam, że wyląduje w Realu, którego też nie lubię ale byłoby to do przyjęcia...byle nie do barcelony, chyba, że za 200 baniek... :prochno:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 10:31

Mamy dwa nowe nazwiska jesli chodzi o lewą obronę.

Marco Rui z Empoli (interesują się tez nim inne wloskie kluby) oraz Kurzawa. Jesli chodzi o Francuza to zrodlo jest bardzo slabe, zas o Portugalczyku z Empoli wspomina sie juz od jakiegos czasu, ale są to bardzo niesmiale plotki.

Wcześniej równie kiepskie zrodła wspominały o tym, ze przez jakieś tajne kanały złozylismy zapytanie w sprawie Rodrigueza z Wolfsburga, ale cena za Szwajcara to okolo 30m euro.

Co do piłkarzy PSG. Niektórzy sądzą, że ani Verratti, ani Cavani nie są na czele naszej listy jeśli chodzi o klub z Paryża. Verrattiego, owszem, chcemy, ale nie kosztem Pogby, a Cavani sam chce wrócić do Serie A i grac dla nas. Juventus chce sprowadzić zupełnie kogoś innego, a mianowicie Pastore, któremu kontrakt się konczy w 2016 roku, nie przedluzy go a PSG zamierza go sprzedać. Cena to około 25m ale jesteśmy w stanie wyłożyć 18m. Alternatywa dla Pastore był/jest Vasquez, dlatego ostatnio go tak mocno obserwaliśmy. Źródło tych plotek też jest niepewne, ale taki scenariusz wydaje się logiczny.

Właśnie, Palermo. Dybała jest przez nas obserwowany od dluzszego czasu i nie bedzie kosztował 40 baniek. Tylko koło 30. Albo Dybała albo Berardi. Nie wezmiemy jednego i drugiego. Trzeba też zwrócić uwage, ze wykupienie Domenico tego lata za 10m będzie nas de facto kosztowało... 20m. Bo tyle wynosi róznica pomiedzy kupnem drugiej polowki jego karty a sprzedazą polowki jego karty. I nie jest to zaden ksiegowy bełkot, tylko namacalne pieniądze. Jesli wiec uda nam sie dogadac z Sassuolo tak jak to uczynilismy w przypadku Zazy, to jest duza szansa na to, ze spieniezymy polowke karty Berardiego i ewentualnie odkupimy jego całość za rok czy dwa lata.

Co do środka obrony - wiadomo, ze przychodzi Rugani. Teraz sie mowi o tym, ze to Ogbonna moze byc tym pilkarzem, ktory zrobi miejsce dla naszego młodzika. Angelo interesują się intensywnie kluby angielskie. Mnie, mowiac szczerze, szkoda byloby oddawac chłopaka, zwłaszcza że w tym sezonie gra dobrze, a Barzagli i Chiellini się starzeją. No ale zobaczymy.

PS. Nikogo z ważnych graczy nie sprzedamy latem. Chyba, że stwierdzimy, ze odbedzie sie to dla dobra druzyny (np. sprzedamy Vidala, ktory już od roku gra piach i sprowadzimy na jego miejsce innego, dobrego pomocnika - jest kilka ciekawych nazwisk). Pogba nie odejdzie, chyba że za 100m. Chcemy się wzmacniać.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 11:26

jakku1 pisze: Juventus chce sprowadzić zupełnie kogoś innego, a mianowicie Pastore
Dobrze by było. Środkowy pomocnik, '10', skrzydłowy. Bardzo uniwersalny, wciąż młody, posiadający świetną technikę i potrafiący zrobić różnicę. Ostatnimi czasy jest w świetnej formie, a mecz z Chelsea w jego wykonaniu... cud malina.
Tylko to PSG...

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 13:56

Arsenal chce dać za Ruganiego 15 mln euro ale my nie sprzedamy młodego, włoch zalicza świetny sezon.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 14:04

Pastore to by się nam przydał. Ogólnie to za rok będzie u nas ciekawie. Atak zagadka. Tevez odchodzi, Llorente kopie się po czole, Coman pewnie pójdzie na wypożyczenie, Matri wróci do Genoi, a Morata...też nic nie wiadomo.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 15:09

jakku1 pisze: Właśnie, Palermo. Dybała jest przez nas obserwowany od dluzszego czasu i nie bedzie kosztował 40 baniek. Tylko koło 30. Albo Dybała albo Berardi.
Głupota czysta jak łza. Mając Berardiego chcemy pozyskać Dybałę.. Robić interesy z różowymi gburami, które krzyczą nie wiadomo jakie pieniądze w myśl zasady: "My to Palermo, wy to Juventus, płacicie dwa razy wiecej niż inni". Only Berardi. A za 30 mln to my możemy Cavaniego kupić.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 15:39

Pastore, jak ja uwielbiałem go oglądać w Palermo. Mój ulubiony piłkarz spoza Włoch. Bardzo fajnie jakby przyszedł. Piłkarsko wzmocnienie, nieduże pieniądze, zna ligę i jak wyżej wspominałem bardzo go lubię :).

Zablokowany