Liga Mistrzów 2014/15
- pan Zambrotta
- Juventino
wczoraj chelsea była słabsza od sędziego. kasztany niemiłosierne. Duże propsy dla psg, grać w 10 i grać jak równy z równym na stamford bridge.
Środek reprezentacji Italii to obecnie Motta, Verratti i Marchisio. Jeżeli Conte wstawi jakiegoś leśnego dziada zamiast kogokolwiek z nich, jest ślepy.
Środek reprezentacji Italii to obecnie Motta, Verratti i Marchisio. Jeżeli Conte wstawi jakiegoś leśnego dziada zamiast kogokolwiek z nich, jest ślepy.
- wojczech7
- Juventino
Obstawiam: De Rossi, Pirlo, Marchisio. :lol:pan Zambrotta pisze:wczoraj chelsea była słabsza od sędziego. kasztany niemiłosierne. Duże propsy dla psg, grać w 10 i grać jak równy z równym na stamford bridge.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Antek666
- Juventino
Patrząc na religię wielu mieszkańców Paryża czy Francji ogólnie oraz pochodzenie włodarzy P$G to cisną się na usta dwa wstrętne słowa... Allahu Akbarfilippo pisze: Bóg istnieje.

Kto wie może i jeden z dwóch z udziałem JuventusuMaly pisze:nadzieja matką... odpocznie w 1/4 i poprowadzi jakiś półfinałWojtinhoFCJ pisze:Co do sędziego.. oby nie poprowadził już meczu europejskich pucharów w tym sezonie.

Mi zaimponował wczoraj (lepsze starcie czyli Londyn-Paryż oglądałem jednakże dopiero od drugiej połowy) wariat David Luiz. Wiem jak inni, ale ja go szanuję za wiele jego cech. Tu na forum sporo osób go nie docenia, niektórzy poważniejsi ludzie futbolu może i cenią go nawet za bardzo, ale dla mnie to kozak obrońca. Waleczny, uniwersalny, nigdy nie odpuszcza itp. Fakt, przy bramce Cahilla popełnił błąd ale później się zrehabilitował.
Ogólnie tak brzydzę się Chelsea i Killerem futbolu-Mourinho-że wczoraj bardzo cieszyłem się z awansu PSG. Po wiadomych 2-óch z 4-ech pierwszych rewanżów jaram się już przyszłym tygodniem!
Nosiłbym!wojczech7 pisze:Gotowe!
- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Allah w chrześcijaństwieAntek666 pisze:Patrząc na religię wielu mieszkańców Paryża czy Francji ogólnie oraz pochodzenie włodarzy P$G to cisną się na usta dwa wstrętne słowa... Allahu Akbar Prochno
Słowo "Allah" jest używane przez arabskich chrześcijan jako naturalne, arabskie, przedmuzułmańskie i językowo uniwersalne (niezwiązane z zasady z żadną religią) słowo, oznaczające po prostu Boga (ang. God, franc. Dieu), nie będące w żadnym aspekcie "imieniem własnym Boga w islamie" (jak błędnie uważa się czasami na Zachodzie). Arabscy chrześcijanie uważają ponadto, że ostatnie 100. imię Allaha to ath-Thaluth al-Muqaddas - Trójca Święta, będące zasadniczą istotą Boga jako Miłości.
Allahu akbar = "Bóg jest największy"
Źródło
Ja wiem czy takie paskudne ?

Antek666 pisze:Mi zaimponował wczoraj wariat David Luiz.
(...)
Ogólnie tak brzydzę się Chelsea i Killerem futbolu-Mourinho-że wczoraj bardzo cieszyłem się z awansu PSG. Po wiadomych 2-óch z 4-ech pierwszych rewanżów jaram się już przyszłym tygodniem!
Moim zdaniem Luiz był graczem meczu, dużo szarpał do przodu. Widać, że miał coś do udowodnienia.Mourinho=http://www.chelsealive.pl/n-41817-jose-nie-czas-na-lzy.php pisze: Kolejną sytuacją która budzić może zastrzeżenia, to cios Davida Luiza wymierzony łokciem w Diego Costę kiedy piłka była daleko od nich.
Nie widziałem tego momentu, ale skoro UEFA przyznaje Luizowi miano Piłkarza Meczu to pozostaje mi wierzyć, że uderzenia nie było. Nie mógłbym uwierzyć, że UEFA honoruje kogoś, kto pokazałby taką agresję - ironizuje Mourinho.
Ja osobiście nie miałem swojego faworyta w tym meczu, choć skłaniałem się ku Chelsea, ale z biegiem czasu przeszedłem jak prawdziwy janusz na stronę Paryżan. Szale goryczy przelało wywalenie zlatana i zostawienie na boisku tej małpy Costy:
Tutaj uderzenie luiza.
- Makiavel
- Juventino
A jak już "szalę" to coś przeważyło :-)wojczech7 pisze:Czarę, nie szalę.Aleexxx pisze:(...)Szale goryczy przelało (...)
Luiz to wariat, ale taki raczej pozytywny.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Zhx123
- Dortmundczyk
PSG nie jest faworytem do wygrania LM(sa wieksi), ale z 2 strony pokazali ze kazdy musi sie z nimi liczyc. Mieli bardzo pod wiatr, ale pokazali niewiarygodna charyzme na ktorej moga wiele zdzialac. + oczywiscie umiejetnosci.
Niektore drizyny gdyby stracily swoja gwiazde po zlej decyzji sedzoego juz w. 30 min , przegrywajac + widzac taka bezkarnosc np Costy ,zamiast sie sprezyc to juz by sie polozyly i myslaly o tym co powiedza na konfie, jaki to sedzia zly itp.
A oni pieknie zawalczyli. Dostali w tym meczu kilka razy" w morde", ale za kazdym razem potrafili wstac i grac dalej. Oplacilo sie.
Niektore drizyny gdyby stracily swoja gwiazde po zlej decyzji sedzoego juz w. 30 min , przegrywajac + widzac taka bezkarnosc np Costy ,zamiast sie sprezyc to juz by sie polozyly i myslaly o tym co powiedza na konfie, jaki to sedzia zly itp.
A oni pieknie zawalczyli. Dostali w tym meczu kilka razy" w morde", ale za kazdym razem potrafili wstac i grac dalej. Oplacilo sie.
Marco Reus: Die Borussia ist einfach mein Verein.
- Antek666
- Juventino
Daj spokój, kojarzy się jednoznacznie i ja przy swoim wstrętnym określeniu pozostajęAleexxx pisze:Allah w chrześcijaństwie[...]Słowo "Allah" jest używane przez arabskich chrześcijan jako naturalne[...]Antek666 pisze:Patrząc na religię wielu mieszkańców Paryża czy Francji ogólnie oraz pochodzenie włodarzy P$G to cisną się na usta dwa wstrętne słowa... Allahu Akbar
Ja wiem czy takie paskudne ?Wiadomo z czym się kojarzy, ale raczej nie jest paskudne samo w sobie, chociaż osobiście jestem niewierzącym.
Miło wiedzieć, że nie tylko na mnie David Luiz wywarł ogromne wrażenie. Od lat jeden z tych (dość nielicznych) Brazylijczyków którego bardzo chętnie pragnąłbym w Juve, wiem, wiem, nierealne.Aleexxx pisze:Antek666 pisze:Mi zaimponował wczoraj wariat David Luiz.(...)Moim zdaniem Luiz był graczem meczu, dużo szarpał do przodu. Widać, że miał coś do udowodnienia.Mourinho=http://www.chelsealive.pl/n-41817-jose-nie-czas-na-lzy.php pisze:Mou:Nie widziałem tego momentu, ale skoro UEFA przyznaje Luizowi miano Piłkarza Meczu to pozostaje mi wierzyć, że uderzenia nie było. Nie mógłbym uwierzyć, że UEFA honoruje kogoś, kto pokazałby taką agresję - ironizuje Mourinho.
Szale goryczy przelało wywalenie zlatana i zostawienie na boisku tej małpy Costy:
Costa to frustrat. Zanim sfaulował(eeee...dziury w głowie, kogo?) na żółtą która powinna być czerwoną to było widać frustrację na jego twarzy, jakby był zły na taką a nie inną taktykę Mourinho i przebieg meczu.
Mówisz jak jestZhx123 pisze:PSG [...] Mieli bardzo pod wiatr, ale pokazali niewiarygodna charyzme na ktorej moga wiele zdzialac. + oczywiscie umiejetnosci.
Niektore druzyny gdyby stracily swoja gwiazde po zlej decyzji sedziego juz w. 30 min , przegrywajac + widzac taka bezkarnosc np Costy ,zamiast sie sprezyc to juz by sie polozyly i myslaly o tym co powiedza na konfie, jaki to sedzia zly itp.

Taka postawa imponuje zawsze. Tym bardziej, że PSG to drużyna zbudowana za ogromne pieniądze, ale zawodnikom nie zależy tylko na wzbogaceniu się a na drużynie do końca walczącej, wierzącej w sukces i chcącej wygrywać nawet i tak trudne mecze. Ale taki stan rzeczy nie jest przypadkiem, gdy się spojrzy na charakter większości piłkarzy PSG jak np Ibra, Cavani, Motta, David Luiz, T.Silva itp to są to właśnie tacy niezmordowani wojownicy futbolowi. Za to trzeba pogratulować Leonardo i innym odpowiedzialnym za transfery świetnego dobrania piłkarzy, zaś Blancowi za jego wkład w udaną zamianę wojowniczych jednostek w drużynę wojowników, co jest cholernie trudnym zadaniem. Z wiadomych względów "podobny" zespół Manchesteru City mógłby się uczyć od PSG polityki budowania drużyny za $.
- Dempsej
- Juventino
Czy tylko mi się wydaje że Chelsea już powoli zaczyna nie być traktowana jako klub "stworzony" pieniędzmi ? Powoli chyba się już zapomina jak ten klub szybko się rozwinąłAntek666 pisze:Z wiadomych względów "podobny" zespół Manchesteru City mógłby się uczyć od PSG polityki budowania drużyny za $.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
tak piszecie o tym Coście ale koleś dostał z łokcia w twarz i nic, skosili go w polu karnym i także nic, wbiegając w pole karne zostaje sfaulowany i kolejny raz nic... a to z pewnością nie wszystko bo nie wszystko pamiętam, dodatkowo prowokowali go cały mecz przeciwnicy więc nie ma co mu się dziwić że był sfrustrowany bo każdy był (no może poza Tiago Silvą)
proponuję się w tym miejscu przyjrzeć czemu odepchnął przeciwnika po tym nie odgwizdaniu faulu - gość wszedł przed niego po chamsku właśnie prowokując go do takiego zachowania, po faulu na Tiago Silvie podbiega do niego z "głową" Luiz i jeszcze udaje, że został uderzony...
zakładam że Zidane w finale 2006 miał z Materacem łatwiejszą przeprawę a mimo to nie wytrzymał także dajcie sobie na wstrzymanie, trochę obiektywizmu ;]
co nie znaczy oczywiście, że za to co robił nie powinien wylecieć w końcu z boiska - powinien... ale jak słusznie zauważył chyba Zahor - sędzia był gorszy niż Chelsea, w zasadzie to dawno nie widziałem tak słabego sędziego bo wbrew pozorom nie miał trudnych sytuacji do oceny, stykowych
ps. @Dempsej: tacy jak ty siądą za 50 lat w bujanym krześle z wnukiem na kolanach i powiedzą mu: "wiesz wnusiu, te 20 mistrzostw Chelsea i 30 pucharów to wszystko nic nie warte, to klub bez tradycji, który na początku stulecia kupił pewien Rusek i wpompował w niego swoje własne pieniądze dzięki czemu kupili sobie dobrych zawodników, nasz Juventus kupili Chińczycy dopiero 5 lat temu i dlatego jeszcze tak dobrze nie gramy ale możemy za to poszczycić się ponad 150 letnią tradycją"
proponuję się w tym miejscu przyjrzeć czemu odepchnął przeciwnika po tym nie odgwizdaniu faulu - gość wszedł przed niego po chamsku właśnie prowokując go do takiego zachowania, po faulu na Tiago Silvie podbiega do niego z "głową" Luiz i jeszcze udaje, że został uderzony...
zakładam że Zidane w finale 2006 miał z Materacem łatwiejszą przeprawę a mimo to nie wytrzymał także dajcie sobie na wstrzymanie, trochę obiektywizmu ;]
co nie znaczy oczywiście, że za to co robił nie powinien wylecieć w końcu z boiska - powinien... ale jak słusznie zauważył chyba Zahor - sędzia był gorszy niż Chelsea, w zasadzie to dawno nie widziałem tak słabego sędziego bo wbrew pozorom nie miał trudnych sytuacji do oceny, stykowych
ps. @Dempsej: tacy jak ty siądą za 50 lat w bujanym krześle z wnukiem na kolanach i powiedzą mu: "wiesz wnusiu, te 20 mistrzostw Chelsea i 30 pucharów to wszystko nic nie warte, to klub bez tradycji, który na początku stulecia kupił pewien Rusek i wpompował w niego swoje własne pieniądze dzięki czemu kupili sobie dobrych zawodników, nasz Juventus kupili Chińczycy dopiero 5 lat temu i dlatego jeszcze tak dobrze nie gramy ale możemy za to poszczycić się ponad 150 letnią tradycją"
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Antek666
- Juventino
Niby piszesz sensownie ale nie zgadzam się z tym kompletnieMaly pisze:tak piszecie o tym Coście ale koleś dostał z łokcia w twarz i nic, skosili go w polu karnym i także nic, wbiegając w pole karne zostaje sfaulowany i kolejny raz nic... a to z pewnością nie wszystko bo nie wszystko pamiętam, dodatkowo prowokowali go cały mecz przeciwnicy więc nie ma co mu się dziwić że był sfrustrowany bo każdy był (no może poza Tiago Silvą)

Dobry zawodowy piłkarz musi umieć trzymać nerwy na wodzy, nie dawać się prowokować, bez frustracji reagować na powodzenia lub ową frustrację/nieudane akcje itp zamieniać w pozytywnego kopa, w pozytywną energię, co udało się wczoraj graczom PSG. Tak jak od pracownika biurowego oczeukuje się, że nie rozpieprzy biurka, komputera przy niepowodzeniu czy problemach tak samo od zawodowego piłkarza oczekuje się, że nie będzie przeginał.
Jasne zawód piłkarzza a pracownika biurowego to inne sprawy i w sporcie ogólnie dochodzi np ambicja sportowa przez co jest inaczej i trudniej zachować chłodną głowę, ale i tak to nie zmienia powyższych wymagań od sportowców. Gdy zawodnik wraz z trenerem sobie z tym nie radzi to nieraz potrzeba pomocy z zewnątrz. Swojego cczasu Małysz i inni skoczkowie poradzili sobie z problemami natury psychologicznej dzięki Wódce. Psychologowi sportowemu, Kamil ma na imię. Wraz z rozwojem sportu takie stanowiska w klubach sportowych czy reprezentacjach to standard. Między innymi po to by uchronić zawodników od negatywnych zachowań i/lub przemienieać negatywną energię i wydarzenia w pozytywną sportową złość.
Gdyby normą było nie panowanie nad sobą i okazywanie frustracji to Roma nie przegrałaby meczów w Lidze Mistrzów dwukrotnie po 1-7, podobnie jak Brazylia z Niemcami nie przegrałaby w takim samym stosunku. To by się nie stało, bo takie mecze kończyłyby się walkowerami ze względu na zbyt małą ilość zawodników do gry w zespole przegrywającym ze względu na czerwone kartki
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
mnie chodzi jedynie o to, że nikt nie pisał "Zidane burak" i nikt nie pisze teraz "Luiz burak" lecz jedynie "Costa burak" ;] nie bronię go ale wiem jaki to zawodnik i gracze PSG też to wiedzieli... a sędzia jeszcze dołożył od siebie
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Dtmiu
- Katalończyk
Tylko ze w przypadku Zidana i Luiza sa to zachowania sporadyczne, a Costa gra tak co chwile, cos o tym wiem. Stad bierze sie roznica w ocenie zachowania obu panow. Poza tym nie czarujmy sie, Costa to jest burak i to taki dojrzaly, prosto z hodowli gmo.