Liga Mistrzów 2014/15
- Vojtimar
- Juventino
Niemałe emocje w Londynie. Brawo dla PSG, awansowała drużyna lepsza. Już w 1 meczu mogli wygrać, więc dobrze się stało że przeszli dalej bo dziś z gry byli lepsi. Pała dla Chelsea za granie na 0-0 i to przy przewadze jednego zawodnika. Nie ma żadnego usprawiedliwienia do tego typu taktyki gdy jedna bramka może zmienić wszystko. Ruszyli dopiero po stracie pierwszej bramki. Tak się kończy kalkulacja na boisku, PSG natomiast walczyło do końca do tego grając bardzo długo w (niesłusznym) osłabieniu i zasłużenie są teraz w 1/4, co również powiedział na konferencji Mourinho bez żadnej spiny.
Co do sędziego.. oby nie poprowadził już meczu europejskich pucharów w tym sezonie.
W pierwszym meczu ćwierćfinałowym PSG zagra bez Ibry i chyba Verrattiego o ile dobrze pamiętam, ale i tak będą groźni dla każdego.
Mam nadzieję że Allegri lub ktoś z naszego sztabu widział ten mecz i Juve nie zagra tak jak Chelsea, na 0-0.
Co do sędziego.. oby nie poprowadził już meczu europejskich pucharów w tym sezonie.
W pierwszym meczu ćwierćfinałowym PSG zagra bez Ibry i chyba Verrattiego o ile dobrze pamiętam, ale i tak będą groźni dla każdego.
Mam nadzieję że Allegri lub ktoś z naszego sztabu widział ten mecz i Juve nie zagra tak jak Chelsea, na 0-0.
Z Juve na dobre i złe!
- wojczech7
- Juventino
W konkursie na naczelnego nostradamusa Juvepoland Anno Domini 2015:wojczech7 pisze:Pierwszych dwóch par tak bardzo bym nie przesądzał. Moim zdaniem mają one faworytów (Barca, Chelsea), ale nie tak zdecydowanych, jak w przypadku reszty.pumex pisze: Na szybko:
- Chelsea ogra PSG, nie widzę innej możliwości
- Barca ogra City, --||--
- Atletico ogra Bayer, --||--
- Real ogra Schalke, --||--
- Bayern ogra Szachtar, --||--
- Arsenal ogra Monaco, --||--
Tak naprawdę jedynie wyniki dwóch dwumeczów (naszego i Porto vs Basel) są ciężkie do przewidzenia. Inne wyniki niż powyższe będą kosmo-sensacją.
Obstawiam niespodziankę w przynajmniej jednej z tych potyczek.
pumex 0 - 1 wojczech7

Bardzo ciekawym zjawiskiem są zachwyty nad Cavanim, który owszem - walczył wczoraj jak lew, ale w decydującym momencie dał ciała po całości. Brzmi znajomo?
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Może i dał ciała ale sytuacja była trudna a Cavani musiał podnieść piłkę z ostrego kąta...powinien wcześniej strzelać po długim - to fakt bo jego kiwka skomplikowała mu sytuację !
Nie zmienia to faktu, że dawno nie mieliśmy napadziora pokroju Cavani i długo takiego mieć nie będziemy...dla mnie ktoś pokroju Cavaniego w Juve to szczyt marzeń !
Nie zmienia to faktu, że dawno nie mieliśmy napadziora pokroju Cavani i długo takiego mieć nie będziemy...dla mnie ktoś pokroju Cavaniego w Juve to szczyt marzeń !

- Kucharius1
- Juventino
Tevez obecnie zjada Cavaniego na śniadanie 
Ogólnie śmiesznie się to czyta. P$G zaimponowało ambicją i stałymi fragmentami, ale czy pokazało coś więcej? Na pewno nie na tyle by pisać " tak się gra w LM, bierzmy przykład". Poza blokiem defensywnym , Pastore i dobrymi zmianami, P$G nie pokazało nic nadzwyczajnego.
Ktoś tu wychwalał blok ofensywny Chelsea. W ataku pozycyjnym na głęboko cofniętego przeciwnika to wyglądają jak Juve
Gdzie ta różnica? Eden szybciej robi kółeczka od Pirlo.
Potwierdza się teoria że BPL nie przystosowuje do grania w Europie.

Ogólnie śmiesznie się to czyta. P$G zaimponowało ambicją i stałymi fragmentami, ale czy pokazało coś więcej? Na pewno nie na tyle by pisać " tak się gra w LM, bierzmy przykład". Poza blokiem defensywnym , Pastore i dobrymi zmianami, P$G nie pokazało nic nadzwyczajnego.
Ktoś tu wychwalał blok ofensywny Chelsea. W ataku pozycyjnym na głęboko cofniętego przeciwnika to wyglądają jak Juve

Potwierdza się teoria że BPL nie przystosowuje do grania w Europie.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Ambicja, dobra gra w obronie i stałe fragmenty to elementy kluczowe dla LM. Rok temu Atletic, jakiś czas wcześniej Chelsea (gdy wygrali LM). My w tej chwili nie posiadamy żadnego z tych elementów, bez formy kluczowych zawodników nie mamy o czym marzyć. Może jeszcze BVB przejdziemy, ale potem... nie wiem co gorsze: Porto czy PSG?Kucharius1 pisze:Ogólnie śmiesznie się to czyta. P$G zaimponowało ambicją i stałymi fragmentami, ale czy pokazało coś więcej? Na pewno nie na tyle by pisać " tak się gra w LM, bierzmy przykład". Poza blokiem defensywnym , Pastore i dobrymi zmianami, P$G nie pokazało nic nadzwyczajnego.
- MRN
- Juventino
To tylko rozważania bo jak wiadomo na chwile obecną o awansie decydują szczegóły...Real tak świetny w fazie grupowej może pożegnać się z LM w następnej fazie bo są w dole...grają lipę, przegrywają a morale upadło...
Oprócz stałych fragmentów gry, PSG wczoraj nie zaimponowało ?
Nie skomentuję tego w takim razie....według mnie zaimponowało i to bardzo ale to kwestia gustu...
Oprócz stałych fragmentów gry, PSG wczoraj nie zaimponowało ?
Nie skomentuję tego w takim razie....według mnie zaimponowało i to bardzo ale to kwestia gustu...

- Kucharius1
- Juventino
Ok. Tylko te drużyny były poukładane taktycznie, a to co zrobiła P$G w defensywie to niespodziewany wyskok. Z resztą Chelsea wygrało bardziej dzięki szczęściu i nieskuteczności rywali, co potwierdzi między innymi, bywający tu czasem fan BarcyMehehehe pisze:Ambicja, dobra gra w obronie i stałe fragmenty to elementy kluczowe dla LM. Rok temu Atletic, jakiś czas wcześniej Chelsea (gdy wygrali LM). My w tej chwili nie posiadamy żadnego z tych elementów, bez formy kluczowych zawodników nie mamy o czym marzyć. Może jeszcze BVB przejdziemy, ale potem... nie wiem co gorsze: Porto czy PSG?Kucharius1 pisze:Ogólnie śmiesznie się to czyta. P$G zaimponowało ambicją i stałymi fragmentami, ale czy pokazało coś więcej? Na pewno nie na tyle by pisać " tak się gra w LM, bierzmy przykład". Poza blokiem defensywnym , Pastore i dobrymi zmianami, P$G nie pokazało nic nadzwyczajnego.

P$G to drużyna w zasięgu Juve, nic nie wskazuje na to żeby jej się jakoś szczególnie obawiać. I moja ocena nie wynika z tego że Juve jest tak potężne, raczej że słabość P$G można zauważyć gdy tylko częściej się ich obserwuje.
- wojczech7
- Juventino
Jeszcze jedna myśl mnie naszła po meczu (a w zasadzie moje zdanie zostało ugruntowane w tej kwestii) - jeżeli Verratti będzie w reprezentacji grzał ławę kosztem Pirlo, będzie to ostateczny dowód na to, że Conte gdzieś odleciał i chwała mu za to, że postanowił nas opuścić, bo nic dobrego z jego dalszej pracy w Juventusie by nie wyniknęło... Młody Włoch jest kapitalny i - będąc szczerym - nie wiem, czy wymiana Pogby na niego nie wyszłaby nam na plus... 

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- MRN
- Juventino
Ja byłbym za wymianą Pogby na Verattiego bo Pogba robi różnicę tylko w lidze...Veratti to także różnica w LM w której raczej nie zawodzi...to tylko świadczy o tym, że przewyższa naszego Pogbę...
Co do Conte - zgadzam się ale może jestem jednostką bo nigdy nie ukrywałem, że facet mnie irytuje a moja niechęć do niego sięga czasów jego gry w barwach Juve ! Nigdy mi nie pasował a dlaczego to nie potrafię odpowiedzieć...
Co do Conte - zgadzam się ale może jestem jednostką bo nigdy nie ukrywałem, że facet mnie irytuje a moja niechęć do niego sięga czasów jego gry w barwach Juve ! Nigdy mi nie pasował a dlaczego to nie potrafię odpowiedzieć...

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
jackop pisze:Sędziowanie tego meczu to dla mnie skandal.
sędziowanie w LM to żart, wczoraj potwierdziło się to kolejny raz bo o ile w meczu Bayernu wystarczyło zamienić żółtą na czerwoną by zabić mecz o tyle w drugim spotkaniu nie skończyło się na jednej niesłusznej czerwonej bo sędzia mylił się w dość kluczowych momentach przez cały mecz (karne, kartki)zbysioJuve pisze:Sędziowie po prostu chyba czuwają aby faworytom nie stała się krzywda. Zresztą chyba to normalka w LM. Kuipers to chyba już nie pierwszy raz odwala jakiś numer.
dlatego ciężko mówić o przepychaniu faworytów - sędzia był po prostu tragicznypablo1503 pisze:Równie dobrze można powiedzieć, że sędzia nie podyktował dość oczywistego karnego dla The Blues.
nadzieja matką... odpocznie w 1/4 i poprowadzi jakiś półfinałWojtinhoFCJ pisze:Co do sędziego.. oby nie poprowadził już meczu europejskich pucharów w tym sezonie.

dlatego wygranie LM często nie ma nic wspólnego z umiejętnościami a dużo większą rolę odgrywa szczęście bo podstawową rzeczą jest trafić na sędziego, który pozwoli ci wygrać i o to a nie o dobra formę naszych martwię się w pierwszej kolejności za tydzień... jak będzie dobrze sędziowany mecz a mimo to odpadniemy będziemy frajerami ale przynajmniej nikt nas nie okradnie
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
Spokojnie, taki C. Ronaldo też od początku nie był decydujący, często spalał się i zawodził w ważnych meczach. Jakoś wyszedł na ludzialessandro1977 pisze:Ja byłbym za wymianą Pogby na Verattiego bo Pogba robi różnicę tylko w lidze...Veratti to także różnica w LM w której raczej nie zawodzi...to tylko świadczy o tym, że przewyższa naszego Pogbę...

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- pumex
- Juventino
wojczech7 pisze:W konkursie na naczelnego nostradamusa Juvepoland Anno Domini 2015:wojczech7 pisze:Pierwszych dwóch par tak bardzo bym nie przesądzał. Moim zdaniem mają one faworytów (Barca, Chelsea), ale nie tak zdecydowanych, jak w przypadku reszty. Obstawiam niespodziankę w przynajmniej jednej z tych potyczek.pumex pisze:Na szybko:
- Chelsea ogra PSG, nie widzę innej możliwości
- Barca ogra City, --||--
- Atletico ogra Bayer, --||--
- Real ogra Schalke, --||--
- Bayern ogra Szachtar, --||--
- Arsenal ogra Monaco, --||--
Tak naprawdę jedynie wyniki dwóch dwumeczów (naszego i Porto vs Basel) są ciężkie do przewidzenia. Inne wyniki niż powyższe będą kosmo-sensacją.
pumex 0 - 1 wojczech7![]()

- wojczech7
- Juventino
Gotowe!pumex pisze:wojczech7 pisze:W konkursie na naczelnego nostradamusa Juvepoland Anno Domini 2015:wojczech7 pisze:Pierwszych dwóch par tak bardzo bym nie przesądzał. Moim zdaniem mają one faworytów (Barca, Chelsea), ale nie tak zdecydowanych, jak w przypadku reszty. Obstawiam niespodziankę w przynajmniej jednej z tych potyczek.
pumex 0 - 1 wojczech7![]()
Cienko poszło mi to typowanie, biorąc pod uwagę awans PSG, pierwsze mecze Arsenalu, Atletico, prawie-kompromitację Realu i stawianie na Chlesea w roli faworyta do końcowego triumfu. Przekazuję zatem swoją plakietkę. Naszyj na sweter i noś dumnie

Fajnie by było, gdyby jeszcze Arsenal odpadł z Monaco. Zwolennicy teorii, jakoby w BPL był niewiadomo jak wysoki poziom sportowy, może by nieco spuścili z tonu.