Sezon 2014/2015
- Robaku
- Juventino
Ogólnie to w 2015 najładniejszą piłkę ( nie mówie o skutecznosci, wyrachowaniu itp.) we Włoszech gra Fiora i Laziale. Te ich osobistości, które są w składach mają taki wpływ na całą drużyne, że te zespoły ogląda się naprawdę dobrze.
- Principino
- Juventino
No co zrobisz nie wiem jak u was, ale mnie kolejne z rzędu scudetto już tak nie ekscytuje, zwłaszcza że w Serie A nawet nie ma z kim o nie walczyć :roll:Dragon pisze:,,Złote usta 2015'' pozamiatane?Principino pisze: Po cichu kibicuje Lazio i wierzę w top3 na koniec sezonu, a jeszcze jakby skończyli nad Romą to bym się cieszył bardziej niż ze Scudetto Juve :-D
Na pewno wygra lepszy
Wiadomo fajnie, że kasa wpływa itp. itd. ale widząc Lazio na koniec sezonu nad Romą i jak wyobrażam sobie te miny Romanistów, to już mi się gęba cieszy

- Robaku
- Juventino
Jest jedna kwestia, którą nie wiem czy tutaj się dostrzega. Każdy "szczeka" na Juve, jeśli znajduje się blisko nas. I tak samo nas drażni ten, który się blisko znajduje. Pamiętam te 2-3 sezony temu, kiedy najbardziej wszystkich kibiców Juve drażnił Neapol, ze względu na tę hołotę (liczę się z kartką, ale jak mozna nazwać ludzi niszczących cudze mienie!?), następnie Romka, ze względu na ich wysokie mniemanie o sobie pomimo braku zasług, jeszcze wcześniej Milan, ze względu na gola Muntariego i mistera Gallianiego oraz Maxia, a jeszcze, jeszcze wcześniej Inter ze względu na Farsopoli, potrójną koronę, całkowitą detronizację piłki itp. Ale teraz już ani Milan ( bo daleko) ani Inter ( bo też nie blisko) czy Napoli ( bo to żaden przeciwnik na dluższą metę) nie grzeje nas jak Roma ( która jeszcze rok temu pojawiała się w każdej wypowiedzi, a teraz widząc ich niemoc...).Principino pisze:No co zrobisz nie wiem jak u was, ale mnie kolejne z rzędu scudetto już tak nie ekscytuje, zwłaszcza że w Serie A nawet nie ma z kim o nie walczyć :roll:Dragon pisze:,,Złote usta 2015'' pozamiatane?Principino pisze: Po cichu kibicuje Lazio i wierzę w top3 na koniec sezonu, a jeszcze jakby skończyli nad Romą to bym się cieszył bardziej niż ze Scudetto Juve :-D
Na pewno wygra lepszy
Wiadomo fajnie, że kasa wpływa itp. itd. ale widząc Lazio na koniec sezonu nad Romą i jak wyobrażam sobie te miny Romanistów, to już mi się gęba cieszy
Zapewne za rok dwa, kiedy Roma zbastuje pojawi się kolejny przeciwnik - Lazio? Fiora? Może znowu Inter, a może ktoś jeszcze inny i znowu i my i tamci będziemy się napić najbardziej na świecie i okaże się jednak, że chcemy, żeby to np. Neapol był nad Roma, ale żeby nad Neapolem był Milan, a przed Milanem to najlepiej Inter.... itd. itd....
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
To była ta sama viola która nas udupiła na JS? :-D
Padł mit o ,,puchnącym'' Lazio.
Z kolegą principino nie będę się sprzeczał czy ważniejsze jest nasze Scudetto czy Lazio przed Romą. Zbrakło mi argumentów
Padł mit o ,,puchnącym'' Lazio.
Z kolegą principino nie będę się sprzeczał czy ważniejsze jest nasze Scudetto czy Lazio przed Romą. Zbrakło mi argumentów

- pablo1503
- Juventino
Kolega nie wie, że mecz meczowi nierówny?Pawełek pisze:Lazio 4:0 Viola. I gdzie ta, według Maxa, rewelacyjna Fiorentina w świetnej formie?
Lazio ładnie idzie w tym sezonie.
Ostatnio zmieniony 10 marca 2015, 01:35 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- jakku1
- Juventino
Ale do tego meczu Fiorentina nie przegrała ostatnich 13 meczów, a 9 z nich wygrała.pablo1503 pisze:Kolega nie wie, że mecz meczowi nie równy?Pawełek pisze:Lazio 4:0 Viola. I gdzie ta, według Maxa, rewelacyjna Fiorentina w świetnej formie?
Lazio ładnie idzie w tym sezonie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Kucharius1
- Juventino
Aha, idąc Twoim tokiem roumowania to :Pawełek pisze:Lazio 4:0 Viola. I gdzie ta, według Maxa, rewelacyjna Fiorentina w świetnej formie?
Można? Można.
Atletico - Juve 1:0, Atletico - Real 4:0 = Juve lepsze 4x od Realu.
Mecz meczowi nie równy, z nami grali z kontry, tu sami narażali się na takie.
- Makiavel
- Juventino
Może te dzisiejsze mecze Juve i Violi to koszt takiego a nie innego meczu w PW? Coś musi być na rzeczy, skoro jedni zebrali baty a drudzy wymęczyli 1:0 ze słabym rywalem.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Jak ja dawno nnie zaglądałem na forum 
Wyjdę teraz z kontrowersyjną tezą, NIE KIERUJĄC SIĘ TYLKO OSTATNIMI MECZAMI, mówiąc, że przedsezonowy płacz co poniektórych co do zatrudniania Maxa, był słuszny. Byłem w tym gronie.
Wiem, gramy w CL, z Pucharu Włoch teoretycznie jeszcze nie odpadliśmy, prowadzimy w tabeli.
Kontr-argumenty? Przesłaba Borussia, z tej porażki z Violą ciężko będzie się podnieść, a o poziomie Serie A mówić wiele nie trzeba.
Gdy emocje pomeczowe opadają, Oglądając analitycznie mecze w wykonaniu Juventusu, można dojść do wniosku, że Max nie ma ŻADNEGO POMYSŁU na tę drużynę, prócz zmieniania cyferek taktyki.
Za Conte, mecze również były nudne, ale widać było pomysł, koncepcję i jakąs tam organizację, przede wszystkim konsekwencje w grze, natomiast tutaj odnoszę wrażenie, że wyniki trzymają nam indywidualności (Pogba, Tevez, Vidal), Maxiowi zaczyna brakować pomysłów, efekt poprzednika powoli odchodzi w zapomnienie...
Gramy na stojąco, tracimy coraz więcej goli, nie widzę jakiś wyćwiczonych schematów w trakcie spotkania, gramy niedokładnie, chaotycznie, coraz częściej filozofią na pałę do przodu - Jednym słowiem - jeden wielki burdel na boisku. Ani Markiz, ani Vidal, ani Pogba nie mają szans rozwijać skrzydeł (bo niee powiecie mi, że wszyscy mają nagle słabszy okres), Ll cierpi, bo gra w ataku oparta jest na Tevezie...
Jednym słowem, podtrzymuję swoją tezę sprzed sezonu, Max to ni jest odpowiednia osoba na to miejsce, póki co wyniki go bronią, oby go broniły jak najdłużej

Wyjdę teraz z kontrowersyjną tezą, NIE KIERUJĄC SIĘ TYLKO OSTATNIMI MECZAMI, mówiąc, że przedsezonowy płacz co poniektórych co do zatrudniania Maxa, był słuszny. Byłem w tym gronie.
Wiem, gramy w CL, z Pucharu Włoch teoretycznie jeszcze nie odpadliśmy, prowadzimy w tabeli.
Kontr-argumenty? Przesłaba Borussia, z tej porażki z Violą ciężko będzie się podnieść, a o poziomie Serie A mówić wiele nie trzeba.
Gdy emocje pomeczowe opadają, Oglądając analitycznie mecze w wykonaniu Juventusu, można dojść do wniosku, że Max nie ma ŻADNEGO POMYSŁU na tę drużynę, prócz zmieniania cyferek taktyki.
Za Conte, mecze również były nudne, ale widać było pomysł, koncepcję i jakąs tam organizację, przede wszystkim konsekwencje w grze, natomiast tutaj odnoszę wrażenie, że wyniki trzymają nam indywidualności (Pogba, Tevez, Vidal), Maxiowi zaczyna brakować pomysłów, efekt poprzednika powoli odchodzi w zapomnienie...
Gramy na stojąco, tracimy coraz więcej goli, nie widzę jakiś wyćwiczonych schematów w trakcie spotkania, gramy niedokładnie, chaotycznie, coraz częściej filozofią na pałę do przodu - Jednym słowiem - jeden wielki burdel na boisku. Ani Markiz, ani Vidal, ani Pogba nie mają szans rozwijać skrzydeł (bo niee powiecie mi, że wszyscy mają nagle słabszy okres), Ll cierpi, bo gra w ataku oparta jest na Tevezie...
Jednym słowem, podtrzymuję swoją tezę sprzed sezonu, Max to ni jest odpowiednia osoba na to miejsce, póki co wyniki go bronią, oby go broniły jak najdłużej

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Widzę dziwną sprzeczność:) Trener jest nieodpowiedni a robi dobre wyniki
Ja bym bardziej powiedział,że niektórzy zapomnieli kompletnie poprzedni sezon i zaczęli go gloryfikować jednocześnie negując jak się tylko da to co robi Allegri, a robi na razie niezłą robotę, choć z oceną trzeba poczekać co najmniej do środy, wg mnie 1/4 LM i scudetto to będą wyniki adekwatne do obecnego potencjału, wszystko ponad to będzie bardzo miłym dodatkiem. Głosy,że Allegri dostał samograja i tylko na tym jedzie pojawiają się od początku sezonu i po każdym gorszym meczu są wnioski,że się samograj skończył i tak w kółko. To,ze bazuje na tym co robił Conte to wcale nie dziwi, po pierwsze dostał drużynę dopiero w połowie lipca z marszu, po drugie wielką rewolucję w drużynie z rekordowym wynikiem w lidze to chyba zrobiłby tylko jeden trener i Allegri nim nie jest:)
Niektórzy pewnie by się cieszyli z samego zwolnienia Allegriego,ale kto by przyszedł za niego to już mało istotne. W tej chwili nie ma jakiegoś porządnego kandydata w zasięgu Juve. Było narzekanie na Ranieriego, zachwyty po zwolnieniu i co potem, jak się nie ma odpowiedniego a przede wszystkie lepszego kandydata to zmiany mogą się okazać tragiczne jak po zwolnieniu Ranieriego. Ja bym się cieszył jakby przyszedł trener z najwyższej półki, albo taki aspirujący do tej najwyższej półki,ale w tej chwili nie przychodzi mi na myśl żadne porządne nazwisko na to lato.
Każdy ma kiedyś słabszy okres, taki Real poprzedni rok kończył z serią 22 wygranych z rzędu, nieraz demolując rywali, teraz stracili punkty już w 6 meczach z 14 rozegranych w tym 4 przegrali.
Co do oceny poszczególnych graczy to akurat Pogba styczeń miał mega i był to najlepszy miesiąc w jego wykonaniu w barwach Juve. Vidala forma jest głównie spowodowana kontuzją, a Marchisio przecież przez większość osób jest chwalony,że jest najrówniejszym graczem w sezonie praktycznie zawsze grającym na poziomie a za czasów Conte przecież 3/4 forum pisało o ninja style. Ferdek owszem cierpi trochę na taktyce,ale też jego forma jest bardzo słaba, akcje,które w zeszłym roku robił bez najmniejszego problemu teraz są dla niego niewykonalne. Co do straconych bramek to na razie jest ich mniej niż w analogicznym momencie zeszłego sezonu.

Niektórzy pewnie by się cieszyli z samego zwolnienia Allegriego,ale kto by przyszedł za niego to już mało istotne. W tej chwili nie ma jakiegoś porządnego kandydata w zasięgu Juve. Było narzekanie na Ranieriego, zachwyty po zwolnieniu i co potem, jak się nie ma odpowiedniego a przede wszystkie lepszego kandydata to zmiany mogą się okazać tragiczne jak po zwolnieniu Ranieriego. Ja bym się cieszył jakby przyszedł trener z najwyższej półki, albo taki aspirujący do tej najwyższej półki,ale w tej chwili nie przychodzi mi na myśl żadne porządne nazwisko na to lato.
Każdy ma kiedyś słabszy okres, taki Real poprzedni rok kończył z serią 22 wygranych z rzędu, nieraz demolując rywali, teraz stracili punkty już w 6 meczach z 14 rozegranych w tym 4 przegrali.
Co do oceny poszczególnych graczy to akurat Pogba styczeń miał mega i był to najlepszy miesiąc w jego wykonaniu w barwach Juve. Vidala forma jest głównie spowodowana kontuzją, a Marchisio przecież przez większość osób jest chwalony,że jest najrówniejszym graczem w sezonie praktycznie zawsze grającym na poziomie a za czasów Conte przecież 3/4 forum pisało o ninja style. Ferdek owszem cierpi trochę na taktyce,ale też jego forma jest bardzo słaba, akcje,które w zeszłym roku robił bez najmniejszego problemu teraz są dla niego niewykonalne. Co do straconych bramek to na razie jest ich mniej niż w analogicznym momencie zeszłego sezonu.
- Arbuzini
- Juventino
Myślę, że Prandelli jest spokojnie w naszym zasięgu. Jeśli nie on lub ktoś lepszy to po nowego szkoleniowca powinniśmy się zgłosić w 2016. Allegri to nie jest trener, z którym można by odnosić sukcesy w Europie, a jego Juventus coraz bardziej przypomina prowadzony przez niego Milan, gdzie gra zespołu opierała się na indywidualnościach, które przyćmiewały resztę drużyny.
- pumex
- Juventino
Sam uważam, że w żadnym razie klub nie powinien wiązać przyszłości z Allegrim, ale licząc na zmianę szkoleniowca raczej nie miałem na myśli Pardellego czy Montelli, bo to mniej więcej ta sama półka co Max - nie dają większych gwarancji.Arbuzini pisze:Myślę, że Prandelli jest spokojnie w naszym zasięgu.
Żyjemy w czasach, w których przekonanie topowego piłkarza do gry w niekoniecznie topowym klubie jest jak najbardziej możliwe - kwestia forsy. Podobnie jest na rynku trenerskim, tyle że łatwiej, bo sumy odstępnego są kilkukrotnie niższe niż w przypadku zawodników. W zasadzie jedyną kwestią jest chęć przeskoczenia pewnej bariery zarobków proponowanych szkoleniowcowi. Oferując 6-7mln euro rocznie można już realne myśleć o trenerze dużo lepszym niż Allegri.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Tylko rozmawiajmy o czymś bardziej przyziemnym, owszem 6-7mln to kasa za którą poleciałaby większość trenerów,bo niewielu ma więcej, ale po prostu Juventus tyle nikomu nie zapłaci i na tym chyba można te rozważania zakończyć :C
Jeżeli Allegri przejdzie BvB i wygra scudetto to zarząd go nie zwolni bo po prostu nie będzie miał do tego żadnych podstaw. Osobiście nie widzę żadnego realnego, dobrego nazwiska,którym by się zarząd ew. zainteresował jakby podziękowano Allegriemu. Spalleti,Mazzari,Guidolin, Montella to chyba byłby szczyt marzeń, jedyną sensowną opcją,która byłaby brana przez zarząd jest pewnie Deschamps ale to raczej do rozważania po ew. porażce z Francją na Euro. Zarząd jest często bardzo krótkowzroczny i uważam,że mogliśmy trafić gorzej niż Allegriego.
Jeżeli Allegri przejdzie BvB i wygra scudetto to zarząd go nie zwolni bo po prostu nie będzie miał do tego żadnych podstaw. Osobiście nie widzę żadnego realnego, dobrego nazwiska,którym by się zarząd ew. zainteresował jakby podziękowano Allegriemu. Spalleti,Mazzari,Guidolin, Montella to chyba byłby szczyt marzeń, jedyną sensowną opcją,która byłaby brana przez zarząd jest pewnie Deschamps ale to raczej do rozważania po ew. porażce z Francją na Euro. Zarząd jest często bardzo krótkowzroczny i uważam,że mogliśmy trafić gorzej niż Allegriego.
Ostatnio zmieniony 10 marca 2015, 22:57 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.