Coppa Italia 14/15 (1/2): JUVENTUS 1-2 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 05 marca 2015, 21:36

Dzisiaj nasza obrona wygląda jak tyczki, zachęta dla takich zawodników jak Salah, i znając życie jak się postarają to nam 2 bramkę wklepią i na tym zakończymy przygodę z coppa italia :lol:
Nasi muszą spiąć 4 litery i strzelić coś w drugiej połowie, bo 1-1 też nas nie pociesza.
No chyba, że kolejny rok chcą sobie przejść na paluszkach cichutko obok pucharu :whistle:

JuveGrzesiu

Juventino
Juventino

Trochę wstyd, na początku dobrze nam szło i nagle strata gola ;/ Dobrze że Juventus nie ma ostatnio w zwyczaju długo przegrywać.

Czy tylko mi się wydaje, że Padoin myśli, że jest zwolniony z obrony? Po każdym jego wypadzie na połowę przeciwnika wraca jakby był "dziewiątką", lekko truchtając wraca na pozycję xd
No i mówcie co chcecie, ale Pirlo ma lepszy przegląd pola i podanie od Marchisio. Lubię gościa, ale jeszcze nie jest lepszy, przynajmniej tego dziś nie pokazuje.
No i zmiana Comana dobra. Francuz gra dziś jak Pereyra, dużo złych decyzji (zresztą nie tylko on) i byle do przodu. To jeszcze nie jego czas, szkoda.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Llorente szambo do zmiany, PADOIN WRESZCIE POKAZUJE na co go stac, czyli na szambo !

I przyznaje sie do bledu, bez Pirlo nie ma spokoju i rozegrania :płaczę:
Marchisio wszystko dzisiaj wali w nogi rywali.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 marca 2015, 21:37

Rzygam patrzac na tych bezjajecznych komediantow. Jestesmy beznadziejni w kadzym aspekcie, a Coman i Padoin to jakas komedia. Ostatni kopie sie w czolo, ma udzial przy bramce w stylu tej straconej z torino.

Moze niech nie wychodza na druga polowe, bo oni ten puchar maja gleboko w poopie. Allegri powie, ze jest git.

:angry:

filipoj

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2015, 21:37

To już wiem czemu Coman tak mało gra. Nie dałem rady go oglądać i to raczej zszedł bo nie ogarniał co się dzieje niż przez ostre wejście Kurticia. Mam wrażenie, że Vidal zaczął lepiej grać a na pewno szybciej biegać.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2015, 21:39 przez filipoj, łącznie zmieniany 1 raz.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2015, 21:38

Nie mamy obrony, ataku przez większą część 1. połowy też nie było. Ciekawi mnie na ile zejście Comana było efektem tego, że został skoszony a na ile tego, że wyglądał tak, jak wygląda junior na tle seniorów.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2015, 21:39

No i po raz kolejny tracimy gola po stałym fragmencie, tylko dziś nieco inaczej a dokładnie po kontrze, która była wynikiem złego rozegrania rzutu rożnego i nie przechwycenia piłki przed polem karnym rywala.
Gracze Fiorentiny są szybcy, od razu doskakują do tego naszego zawodnika, który ma piłkę i za bardzo nie ma czasu na rozegranie.
Padoin, że przegrywa pojedynki biegowe to wiadomo, ale tę akcję trzeba było zatrzymać dużo wcześniej, nawet kosztem żółtej kartki.
Słabiej też dziś Marchisio - bardzo dużo podań do rywala.
Brawa za akcję bramkową, dokładne dośrodkowanie Pepe i Llorente mógł wykorzystać swój największy atut, czyli grę głową.

W drugiej połowie nie można stracić gola a wypada coś strzelić. Obstawiam 2:1, tak, jak z BVB.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Co się stało z Marchisio :/ Przecież do tej pory potrafił celnie podawać, a dziaj podaje reguralnie do przeciwnika.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Coman, prócz tego, że zapoczątkował akcję bramkową to grał słabo. Jeśli jednak z tego powodu został zmieniony to śmiech. W wielu spotkaniach Llorente kopał sie po czole przez całe spotkanie i Max jakoś nie decydował się na ściągnięcie go z boiska. Mam nadzieję, że zmiana Comana podyktowana była kontuzją...

Gramy padake. 2:1 dla nas przyjmę na klatę. Remis nas nie urządza.

Obrazek
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nigdy nie myślałem, że to powiem - Panie Jezu Chryste spraw by Matri wszedł za tego leszcza z Hiszpanii.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2015, 21:40

Szkoda, że Coman nie wykorzystał swojej szansy. W jego zmianie dostrzegam jednak jeden pozytyw: jeśli Allegri ściąga go z boiska w pierwszej połowie (nie wierzę, że zmiana to w 100% wynik urazu) i wytacza najcięższe działa, to znaczy, że faktycznie może zależeć mu na Coppa Italia. To dobry znak, oby tylko potrafił doprowadzić to do końca.

Llorente po raz kolejny pokazał, że nogami grać nie potrafi, ale głową owszem, o ile ktoś będzie potrafił dokładnie dograć mu na czerep piłkę.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2015, 21:42

Do momentu kontry Salaha, siedzieliśmy na Violi jak szpak na czereśni, ale najwidoczniej Vidal zapomniał jak się strzela w światło bramki albo asystuje. Słaby mecz w naszym wykonaniu, brak organizacji w defensywie i słaba dyspozycja bocznych obrońców sprawiają, że na skrzydłach Viola poczyna sobie dość swobodnie. Na szczęście ze skrzydeł (przeważnie) gole nie padają, a stoperzy prezentują się dziś o klasę lepiej więc na tablicy ciągle mamy remis. Przy tak nieskładnych akcjach ciężko będzie nam o korzystny rezultat.

Allegri jest jaki jest. Myślę, że w tym roku osiągnie pozytywne rezultaty i raczej nie gorsze niż te, których moglibyśmy spodziewać się po Conte. Mam jednak nadzieję, że w lecie jego przygoda z Juventusem dobiegnie końca.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Marian. pisze:Coman, prócz tego, że zapoczątkował akcję bramkową to grał słabo. Jeśli jednak z tego powodu został zmieniony to śmiech. W wielu spotkaniach Llorente kopał sie po czole przez całe spotkanie i Max jakoś nie decydował się na ściągnięcie go z boiska. Mam nadzieję, że zmiana Comana podyktowana była kontuzją...
Kontuzja, ktoś tam mu wcześniej niezłe sanki zrobił. Inaczej do przerwy by go dotrzymał.

Fajny, wyrównany, otwarty, miły dla oka mecz. Wrzutka Pepe i główka Llorente super.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Niestety dzisiaj też Marchisio bardzo słabo. Niedokładnie, bez swojej werwy, dziś to nie jest jego mecz, zdecydowanie najsłabszy występ w sezonie. No, ale nie ma co się spodziewać, że rozegra w 40 meczów na najwyższych obrotach.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Marian. pisze:Mam nadzieję, że zmiana Comana podyktowana była kontuzją...
Po kontakcie z zawodnikiem Violi ewidentnie się czegoś nabawił. Nie psioczyłbym na niego. Całemu Juventusowi wisi wynik dzisiejszego spotkania. Zero pressingu, zero agresji, przeczłapią jeszcze 45 minut i do domu

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany